Καλοκαιρινή νέα συνανάγνωση για το καλοκαίρι;

Ποιο βιβλίο τελικά;


  • Total voters
    21
  • Poll closed .

Βάγγυ

Κοινωνός
Νικόλα, μη μας αποθαρρύνεις! Κάποτε πρέπει να το διαβάσουμε κι αυτό! :ρ
 
Χαχαχαχαχα!! Όχι βρε συ!! Απλά μου φαίνεται κάπως να διαβάζει κάτω από την ομπρέλα θαλάσσης στου 35-40C τους "Αθλίους"!!! :χαχαχα:
 

Ιαβερης

Κοινωνός
Κερδισαν οι Αθλιοι τελικα; Ευχομαι να το απολαυσετε παιδια, αν κι εγω οπως ο Νικολας επιφυλασσομαι για την εποχη που διαλεξατε να το διαβασετε, παντως ειναι σπουδαιοτατο βιβλιο κι ελπιζω να σας αρεσει. :)
 

Βάγγυ

Κοινωνός
Αν τελικά κατασταλλάξουμε στους Αθλιους, είναι η καλύτερη περίοδος για μένα κι ας λέτε ό,τι θέλετε. :ρ Του χρόνου θα έχω πρακτική και δε θα προλαβαίνω! :ρ
 

Αετός

Όμορφο Νιάτο
Ελπίζω την επόμενη φορά να βάλουμε όριο στις σελίδες...Ακόμα και αυτό που πρότεινα εγώ μεγάλο είναι. 400+ σελίδες συνανάγνωση είναι καταναγκασμός. Τουλάχιστον για εμένα, τον μη-φοιτητή. Οπότε ψήφισα το δικό μου (ευτυχώς δεν έχει καμία ελπίδα, θα το διαβάσω με την ησυχία μου) και τον Κορτώ.
 

Διχασμένη

Κοινωνός
Επειδή ψήφισα κι εγώ τους Άθλιους, θέλω να σας ρωτήσω κάτι που δεν είχα σκεφτεί όταν ψήφιζα, καθώς βλέπω ότι προηγούνται:
Για να συντονιστούμε, θα πρέπει να έχουμε όλοι την ίδια έκδοση, σωστά; Εγώ λοιπόν έχω την πολύ παλιά έκδοση, στη μετάφραση του Μάρκου Αυγέρη, ξέρετε, αυτή που έχει και γκραβούρες μέσα, που η Κοζέτ μεταφράζεται ως Τιτίκα κτλ. Αυτή η έκδοση λοιπόν είναι τελείως πλήρης, τα έχει όλα: ιστορικά και κοινωνικά δοκίμια που ενσωματώνονται στην πλοκή, τραγούδια, κυριολεκτικά όλα... Η έκδοση του Λιβάνη που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο εμπόριο είναι ελαφρώς συντομευμένη. Πώς λοιπόν θα συντονιστούμε με βάση τις διαφορετικές εκδόσεις που πιθανόν έχει ο καθένας μας;
 

Γρίλος

Κοινωνός
Και εγώ την έκδοση που έχει η Διχασμένη έχω :). Αν κερδίσουν - βγουν οι Άθλιοι μπορούμε να πούμε ποια έκδοση έχει ο καθένας και να κινηθούμε ανάλογα. Το "Όταν έκλαψε ο Νίτσε" το διάβασα πριν κάποια χρόνια (8 πάνω κάτω) και δεν θυμάμε τίποτα! Αντίθετα το "Στο ντιβάνι" μπορώ να πω ότι μου άρεσε περισσότερο.
 
Last edited:

Καστάλια

Κοινωνός
Μιας και οι "Άθλιοι" μου πέφτουν καπως βαρύ ανάγνωσμα για καλοκαίρι, είπα να ψηφίσω ένα σαφώς ελαφρύτερο ανάγνωσμα, ακόμα παίζει να το γυρίσουμε το παιχνιδι.
 

Χρυσόστομος

Κοινωνός
Διαβαζω απο ορισμένους που λετε για βαρυ βιβλίο και καλοκαίρι και ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω. Απο πότε ο καιρός καθορίζει τι θα διαβάσουμε? Δηλαδή για να διαβάσουμε Ντοστογιεφσκι η Ουγκό πρέπει να έχει εξω παγωνιά και -5 και αν έχει 30 βαθμούς διαβάζουμε Τσιφόρο? Προφανώς και εννοείται οτι ο καθένας διαβάζει οτι θέλει αλλά το λέω επειδή ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την λογική.
 

Βιβλιόφιλος

Όμορφο Νιάτο
Εκτός αυτού πολλά άτομα είναι κάποιος πιο ελεύθεροι το καλοκαίρι και βιβλία όπως οι άθλιοι και οι δαιμονισμένοι θέλουν κάποιο διάστημα για να τα διαβάσεις οπότε το καλοκαίρι βολεύει αρκετά
 

Κόρτο Μαλτέζε

Μεγάλος Βεζίρης της Βαγδάτης
Το θέμα μικρό-μεγάλο βιβλίο και ποια εποχή να διαβαστεί, είναι σχετικό. Φαντάζομαι βέβαια ότι όταν ψηφίζουμε ένα βιβλίο έχουμε κατά νου το μέγεθος και την "βαρύτητά" του.

Το θέμα που θέτει η Διχασμένη (και υπάρχει σε όλη την "κλασική" λογοτεχνία) είναι πιο σοβαρό (κατά την γνώμη μου) υπάρχουν πολλές εκδόσεις, όχι όλες στο ίδιο ύφος και όχι πάντα πλήρεις. Σε αυτό δεν μπορώ να απαντήσω, φαντάζομαι ότι εφόσον επιλεγούν οι Άθλιοι (ή κάποιο άλλο κλασσικό βιβλίο) θα πρέπει οι συμμετέχοντες να βρουν την απάντηση αυτή που θα τους ικανοποιεί περισσότερο...
 

Χρυσόστομος

Κοινωνός
Το ζήτημα με την έκδοση πράγματι ειναι ενα θέμα. Εγω αυτο που σκεφτομαι οτι μπορεί να γίνει αν εντελει επιλεγουν οι Αθλιοι είναι οτι ανεξαρτητα το ποια εκδοση εχει ο καθένας το βιβλίο μπορεί να χωριστεί σε 5-6 κομμάτια σε σημεία που είναι σημεια αναφοράς και θα υπάρχουν σε όλες τις εκδόσεις. Σιγουρα μπορούν να βρεθούν τέτοια. Απο εκει και πέρα οσοι έχουν πιο πλήρεις εκδόσεις απλως το κομματι τους θα περιλαμβάνει περισσότερες σελίδες. Εξαλλου θεωρω οτι και οι λίγο πιο συντομευμένες εκδόσεις ( δεν εννοώ βεβαια οι τσεκουρωμενες) αφαιρούν σημεία που δεν επηρεάζουν την πλοκή και τα βασικά στοιχεία του έργου.
 

Βάγγυ

Κοινωνός
Τελειωσε η ψηφοφορία; Βγήκαν οι Άθλιοι; @Διχασμενη, εχεις δίκαιο γιατί εγώ έχω την εκδοση του Λιβάνη, είναι 980 σελίδες. Το θετικό όμως είναι ότι έχει τιτλους στα κεφάλαια και είναι αριθμημένα, οποτε πιστεύω πως κάπως θα μπορέσουμε να τα βρούμε. ;)
 

Καστάλια

Κοινωνός
Με τις υγείες σας λοιπόν, όσοι προτιμήσατε το βιβλίο που κέρδισε στην ψηφοφορία, ελπίζω να το απολαύσετε, και με αφορμή τη συνανάγνωση, να διαβάσετε (ολόκληρο) ένα κλασικό και πολυαγαπημένο βιβλίο! :))))
Η επόμενη ψηφοφορία, λένε φήμες, θα είναι πόσα από τα μέλη που συμμετέχουν στις συναναγνώσεις της Λέσχης, φτάνουν στο τέρμα και πίνουν σαμπάνιες με τη λήξη τους.

Χρυσόστομε, αν τυχόν πήρες αφορμή από το δικό μου σχόλιο, παρακαλώ θεώρησέ το αυτοσαρκαστικό - εγώ ψήφισα το Άλικο γράμμα, που ναι μεν είναι μικρότερο, αλλά μάλλον δεν είναι ξεκάθαρα καλοκαιρινότερο.

Και κάτι τελείως άσχετο: Φονική παντόφλα, με τέτοιο παρωνύμιο, είναι αμαρτία να μη γράφεις πού και πού στα νήματα της Λέσχης.
 
Last edited:

Γρίλος

Κοινωνός
Ποιος θα αναλάβει να χωρίσει το βιβλίο; Θα ήταν καλό πιστεύω να πούμε (όσοι ψήφισαν και θέλουν να το διαβάσουν) ποια έκδοση του βιβλίου έχουμε.
 

Βάγγυ

Κοινωνός
Εγώ η αλήθεια είναι πως δεν έχω ξαναχωρισει βιβλίο. Μήπως υπάρχει κάποιος/α με μεγαλύτερη εμπειρία;
 
Top