Καλύτερη μεταφορά βιβλίου στην τηλεόραση!

Καλύτερη μεταφορά βιβλίου στην τηλεόραση!

• Το νησί- Βικτόρια Χίσλοπ

Votes: 15 38,5%
  • Το 10- Καραγάτσης

Votes: 3 7,7%
  • Πρόβα νυφικού- Ντόρα Γιαννακοπούλου

Votes: 6 15,4%
  • Αίθουσα του θρόνου- Τάσσος Αθανασιάδης

Votes: 1 2,6%
  • Eroica- Κοσμάς Πολίτης

Votes: 0 0,0%
  • Βαμμένα κόκκινα μαλλιά- Κώστας Μουρσελάς

• Ο μεγάλος θυμός- Ντόρα Γιαννακοπούλου

Votes: 0 0,0%
  • Μαντάμ Σουσού- Δημήτρης Ψαθάς

Votes: 11 28,2%
  • Αστροφεγγιά- Ι. Μ. Παναγιωτόπουλος

• Το τελευταίο αντίο- Βασίλης Βασιλικός

• Total voters
    39
Ποια μεταφορά βιβλίου στην ελληνική τηλεόραση ειδατε με μεγάλη χαρά; και θεωρήσατε αριστουργηματική και πως οι συντελεστές σεβάστηκαν το βιβλίο! Με άλλα λόγια επεισόδιο δεν χάνατε.

1.Το νησί- Βικτόρια Χισλοπ
2. Το 10- Καραγάτσης
3.Πρόβα νυφικού- Ντορα Γιαννακοπούλου
4. Αίθουσα του θρόνου- Τάσσος Αθανασιάδης
5.Eroica- Κοσμάς Πολίτης
6.Βαμμένα κόκκινα μαλλιά- Κώστας Μουρσελάς
7.Ο μεγάλος θυμός- Ντορα Γιαννακοπούλου
8. Μαντάμ Σουσού- Δημήτρης Ψαθάς
9. Αστροφεγγιά- Ι. Μ. Παναγιωτόπουλος
10. Το τελευταίο αντιο- Βασίλης Βασιλικός

Παιδια ειναι πολλές σειρες αλλα έβαλα όσες χωρεσαν στην δημοσκόπηση, νομίζω πως εβαλα πολλοί χαρακτηριστικές που είχαν μεγάλη ακροαματικότητα στην ελληνική τηλεόραση και ειχαν εξαιρετική μουσική! αν όμως αγαπήσατε άλλη σειρά, βασισμένη σε ελληνικό βιβλίο μπορειτε να την ονοματήσετε!

Βλέπω πως η ελληνική τηλεόραση αγαπά να μεταφέρει σειρές εποχής!

Last edited:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
ωιμέ.. από αυτές μόνο μερικά επεισόδια τής Μαντάμ Σουσούς να έχω δει, κι αυτό σε αρχαίες εποχές, δεν θυμάμαι τίπουτις! :))))

κι εγω την μανταμ σουσου πολυ παλια και το νησι αλλα δεν εχω διαβασει τα βιβλια.ομως που ειναι η δημοσκοπηση;;

Fare, ειναι και αλλες, δεν μπήκε Μαρης, το τρίτο στεφάνι, οι φρουροί της Αχαιας, κιτρινος φάκελος κτλ..να δουμε πως θα πάει το θεμα και βαζουμε και μια άλλη, αντιλαμβάνεσαι που έλεγε και η Σουσού:))!!

αποκλειεται να μην εχεις διαβασει ποτε κανενα από αυτα τα βιβλια, εγω δεν εχω δει πολλά επεισόδια της Αιθουσας του θρονου, την ξαναεβαλε το μεγκα στις 2 την νυκτα:(εχασα μια αριστουργηματική σειρά!

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
Αριαδνη υπαρχει ολη η σειρα στο ιντερνετ να την δεις χωρις να ξενυχτας ;)

Σειρα μου τωρα.. : ειμαι αναμεσα στην αιθουσα του θρονου, την προβα του νυφικου και την μανταμ Σουσου. Διαλεγω την προβα του νυφικου :)

Νομίζω ότι η ΕΡΤ έκανε τρία περίπου επεισόδια τη Φόνισσα του Παπαδιαμάντη

Και μόλις τώρα θυμήθηκα τη Φρουτοπία του Τριβιζά (αν μπορούμε να το εντάξουμε στο "βιβλία").

Last edited by a moderator:
Ωιμέ, δεν έχω δει κανένα! Αποδεικνύεται ότι έχουν δίκιο όσοι μου λένε ότι είναι ακραίο (και σνομπ) από μέρους μου να απορρίπτω ολοκληρωτικά την τηλεόραση.

Και μόλις τώρα θυμήθηκα τη Φρουτοπία του Τριβιζά (αν μπορούμε να το εντάξουμε στο "βιβλία").
Αυτό ειναι παιδικό και λίγο δύσκολο να ενταχθει σε σειρά..

Αριαδνη υπαρχει ολη η σειρα στο ιντερνετ να την δεις χωρις να ξενυχτας ;)

Σειρα μου τωρα.. : ειμαι αναμεσα στην αιθουσα του θρονου, την προβα του νυφικου και την μανταμ Σουσου. Διαλεγω την προβα του νυφικου :)
Δυστυχως Λόρι, όταν μου ήρθε η όρεξη να την δω, την κατεβάσανε λόγω μουσικών πνευματικών δικαιωμάτων! αλλά δεν πειράζει θα διαβάσω τουλάχιστον το βιβλίο και άλλωστε μπορει και να δοθεί και σε ντι-βι-ντι, ελπίζω σε λογική τιμή!

Όπως και να έχει σου αφιερώνω το εξαιρετικό μουσικό θέμα της σειράς:

http://www.youtube.com/watch?v=23i9DYxA_po&feature=related

Οσο για μένα ημουν ανάμεσα στο'' Νησί'', στην ''αιθουσα του θρόνου'' και στην ''μαντάμ Σουσου''!

Διαλέγω την τρίτη γιατι εφερε τομή στην κλασσική λογοτεχνία , και γέλιο σε αφανταστο βαθμό!
πρωτα από όλα εκανε την καλύτερη, δυνατή ανάλυση στους ''αθλίους του Ουγκό''::))
- Γάλλος εκ Γαλλίας και πειναλέος, δεν γίνεται, καταγγέλλω αυτόν τον απερίγραπτο συγγραφέα για τα ψεύδη που εχει γραψει για το γαλλικό λαό, δηλ. χάθηκε ο Γιαννης Aγιαννης να κλέψει κανα αστακουδάκι, τιποτις χαβιάρι αλλα Γαλλος και να κλέβει μια φρατζόλα ψωμί..

οσο για την γαλλικη ποιηση διέπρεψε και κει με το αξέχαστο της accent:

΄΄ Το φθινόπωρο αρέσκεται εις τας ποιησεις'' και ακολουθει το γαλλικο ποιημα για την ομορφιά του φθινοπώρου:))).

γκροτεσκα, αξεπέραστη!!

Last edited:
Ωιμέ, δεν έχω δει κανένα! Αποδεικνύεται ότι έχουν δίκιο όσοι μου λένε ότι είναι ακραίο (και σνομπ) από μέρους μου να απορρίπτω ολοκληρωτικά την τηλεόραση.

Φεν σόρυ που ρωτάω αλλά....καλά είσαι σοβαρή; Ούτε Μαντάμ Σουσού δεν έχεις δει;;;;
Τελοσπάντων, εγώ ψηφίζω Πρόβα Νυφικού. Ήμουν μεταξύ Μαντάμ Σουσούς και Πρόβας, αλλά η Πρόβα βγήκε πρώτη στις προτιμήσεις μου. Ήταν συγκλονιστική σειρά!

Πάντως Chief όντως δεν βάλατε κι άλλες σειρές...μέσα σε όλες τις υπόλοιπες που είπανε και οι άλλοι φίλοι λεσχίτες θα ήθελα να προσθέσω και τις "Περιπέτειες του Αστυνόμου Μπέκα" και την "Εξαφάνιση του Τζον Αυλακιώτη" που είναι μεταφορές από τα βιβλία του Γιάννη Μαρή.

Last edited:
Τι ωραία που μου θύμησες τη μαντάμ Σουσού Αριάδνη. :)
Πέρα από τις σειρές που είδα πιο πάνω μου άρεσαν οι Πανθέοι του Τάσου Αθανασιάδη, που θυμάμαι ελάχιστα και δυστυχώς έχει καταστραφεί και δεν υπάρχει στο αρχείο της ΕΡΤ, και τον Συμβολαιογράφο του Αλέξανδρου Ραγκαβή, που ευτυχώς υπάρχει ακόμα.

Εγώ ψήφισα "Το νησί", γιατί είναι η μόνη που έχω παρακολουθήσει και...θυμάμαι.. :))))

Τις υπόλοιπες σειρές δεν τις έχω δει, εκτός της Μαντάμ Σουσούς, από την οποία όμως, δεν έχω καμία ανάμνηση. :ανέκφραστος:

Έχω δει τη Μαντάμ Σουσού αλλά τη θυμάμαι αμυδρά. Μου άρεσε πολύ το Νησί αλλά θα ψηφίσω την Πρόβα Νυφικού, μιας και την έχω δει πάνω από μια φορά και θα την έβλεπα ξανά ευχαρίστως.
Από βιβλία δεν έχω διαβάσει κανένα πάντως...

Το "10". Ηθοποιοί ένας κι ένας και πολύ ωραία φωτογραφία. Κι ένα πολύ ωραίο ταγκό της Καραΐνδρου.

Τώρα που το σκέφτομαι και τα άλλα ωραία ήταν. Μάλλον το "10" το έχω πιο πρόσφατο.

Λείπει, όμως, από τη λίστα η Άμυνα Ζώνης του Μάρκαρη με καταπληκτικό "Χαρίτο" τον Μηνά Χατζησάββα. Το βλέπω και το ξαναβλέπω. Μ' άρεσε πιο πολύ απ' το Νυχτερινό Δελτίο.

Η μεταφορά του βιβλίου "Αγγελίνα" του Μήτσου Κασόλα από τις εκδόσεις Καστανιώτη με τον τίτλο "Ο θησαυρός της Αγγελίνας" στο κανάλι της ΝΕΤ. Πρωταγωνιστούσε η Ντίνα Κώνστα. Δυστυχώς δεν το ξαναείδαμε από την περίοδο που πρωτοπαίχτηκε, δηλαδή το 2007 αν θυμάμαι καλά.

Ψηφίζω "το νησί" επειδή το έχω και πιο πρόσφατο και σαν βιβλίο και σαν μεταφορά.
Επίσης πιστεύω ότι ίσως η σειρά ξεπέρασε λίγο το βιβλίο!

Όταν είδα τον τίτλο του θέματος το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό ήταν το 3ο στεφάνι.
Από αυτά το μαντάμ Σουσού αν και δεν τα έχω δει όλα αυτά...Γενικά πολύ δύσκολα βλέπω δραματική σειρά ή ταινία.

Αναλαμπή! Και οι μάγισσες της σμύρνης ήταν πολύ καλογυρισμένο.

Τώρα αν σας πω ότι ψήφισα Το Νησί, γιατί απλά δεν έχω δει τίποτα απ' τις υπόλοιπες σειρές; Είναι πολύ παλιές κι έτυχε να γεννηθώ αργά, τι να κάνουμε; :ουχ: