Καλύτερη μεταφορά βιβλίου στην τηλεόραση!

Καλύτερη μεταφορά βιβλίου στην τηλεόραση!

• Το νησί- Βικτόρια Χίσλοπ

Votes: 15 38,5%
  • Το 10- Καραγάτσης

Votes: 3 7,7%
  • Πρόβα νυφικού- Ντόρα Γιαννακοπούλου

Votes: 6 15,4%
  • Αίθουσα του θρόνου- Τάσσος Αθανασιάδης

Votes: 1 2,6%
  • Eroica- Κοσμάς Πολίτης

Votes: 0 0,0%
  • Βαμμένα κόκκινα μαλλιά- Κώστας Μουρσελάς

• Ο μεγάλος θυμός- Ντόρα Γιαννακοπούλου

Votes: 0 0,0%
  • Μαντάμ Σουσού- Δημήτρης Ψαθάς

Votes: 11 28,2%
  • Αστροφεγγιά- Ι. Μ. Παναγιωτόπουλος

• Το τελευταίο αντίο- Βασίλης Βασιλικός

• Total voters
    39
Του 80' είναι μόνο η σουσου και η αστροφεγγιά, τα περισσότερα είναι της δεκαετίας του 90 και, όπως η αιθουσα του θρόνου του 97'! Το 10, το νησι, εροικα είναι σύχρονα:)

Το νησί θα ψηφίσω και εγώ γιατί είναι η μόνη σειρά που έχω δει κάποια επεισόδια.
Από μανταμ σουσου θυμάμαι ελάχιστα πράγματα.Τις υπόλοιπες τις έχω ακουστά αλλά δεν τις έχω δει ποτέ.:ουχ:

Του 80' είναι μόνο η σουσου και η αστροφεγγιά, τα περισσότερα είναι της δεκαετίας του 90 και, όπως η αιθουσα του θρόνου του 97'! Το 10, το νησι, εροικα είναι σύχρονα:)
Το γνωρίζω, αλλά ήμουν μαθήτρια τότε. Δεν είναι η ηλικία που θα κάτσεις να δεις μια δραματική ή ερωτική σειρά.

Και εγω μικρούλα ήμουν μην φανταστείς:) αλλά αμα έβαζε Σουσου μαζευόμασταν και την βλέπαμε σε ένα σπίτι και πήγαινε το γελιο...:χαχα: μεγαλη επιτυχια-και το φαντασμα μπρρ πολύ προχω για την εποχή

Θυμάμαι αμυδρά την Άννα Παναγιωτοπούλου στο βασικό ρόλο, αλλά τίποτα περισσότερο απ' την υπόθεση π.χ.

Ποια μεταφορά βιβλίου στην ελληνική τηλεόραση ειδατε με μεγάλη χαρά; και θεωρήσατε αριστουργηματική και πως οι συντελεστές σεβάστηκαν το βιβλίο! Με άλλα λόγια επεισόδιο δεν χάνατε.

1.Το νησί- Βικτόρια Χισλοπ
2. Το 10- Καραγάτσης
3.Πρόβα νυφικού- Ντορα Γιαννακοπούλου
4. Αίθουσα του θρόνου- Τάσσος Αθανασιάδης
5.Eroica- Κοσμάς Πολίτης
6.Βαμμένα κόκκινα μαλλιά- Κώστας Μουρσελάς
7.Ο μεγάλος θυμός- Ντορα Γιαννακοπούλου
8. Μαντάμ Σουσού- Δημήτρης Ψαθάς
9. Αστροφεγγιά- Ι. Μ. Παναγιωτόπουλος
10. Το τελευταίο αντιο-
!
Τα περισσοτερα εξ αυτων συνιστουν εξαιρετικες παραγωγες με κορυφαιες την Προβα του Νυφικου,το Νησι,την Αιθουσα του Θρονου,τα Βαμμενα Κοκκινα Μαλλια,το Τελευταιο Αντιο&το διαβοητο Νησι φυσικα...Θα ξεχωρισω την Προβα Του Νυφικου διοτι ανεδειξε ενα απλως πολυ καλο βιβλιο σε πραγματικο αριστουργημα ,ξεπερνωντας μακραν το αρχικο εργο...απο καθε αποψη.

Αξεπεραστη παραγωγη-ενας Κουτσομυτης στα καλυτερα του,Υπεροχες ερμηνειες,μια Σικελιανου ...αγγελικη πραγνατικη,μουσικη ταιριαστη,εικονες ονειρικες πραγματικα σαν πινακες εποχης!!

Πολύ καλή ιδέα αυτή η δημοσκόπηση!
Από τη συγκεκριμένη δεκάδα η επιλογή μου είναι η "Πρόβα του Νυφικού".Το "10" όπως ανέφερα και σε άλλο νήμα δεν μπορεί να μεταφερθεί σωστά γιατί έχει πολλές ερωτικές σκηνές
που δεν γίνεται να παιχτούν στην μικρή οθόνη.
Η καλύτερη μεταφορά, κατά τη γνώμη μου, είναι "ο Χριστός ξανασταυρώνεται".Ο Γιώργος Φούντας ως "Παναγιώταρος" είναι ο πιο εντυπωσιακός "κακός" της ελληνικής τηλεόρασης!

Ψήφισα "Μαντάμ Σουσού" γιατί την είχα λατρέψει.
Καταπληκτική τηλεοπτική μεταφορά είχε γίνει για το "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται". Ακόμα θυμάμαι την εικόνα την οργή του Τούρκου πασά πάνω από το νεκρό γιουσουφάκι. Αξέχαστος ο Σταρένιος στο ρόλο του Γερολαδά.

Επίσης κινηματογραφική μεταφορά του ίδιου έργου είχε κάνει και ο Ζυλ Ντασσέν, ρίξετε μια ματιά εδώ

Συμφωνώ, Τραβιάτα. Ειλικρινά, διαβάζω τα σχόλια και δεν μπορώ να θυμηθώ ούτε μία σκηνή από όλα αυτά τα σήριαλ.
Την τελευταία δεκαετία και για μένα ξεχώρισαν τα Ματωμένα Χώματα, αλλά και Οι Μάγισσες της Σμύρνης.

Τα Ματωμένα Χώματα δεν άντεξα να τα δω πάνω από ένα 20λεπτο στο πρώτο επεισόδιο...
Από κάθε άποψη η σειρά ήταν απαράδεκτη.... (κατά την άποψή μου :ρ )

Μάλλον έχω γεράσει περισσότερο απ' ότι πίστευα. :ωιμέ: Υπήρξαν εξαιρετικές μεταφορές έργων των Ξενόπουλου, Καραγάτση κλπ στην τηλεόραση, που κανείς δε θυμάται απ' ότι φαίνεται. Με μεγάλη νοσταλγία θυμάμαι π.χ. την Αναδυομένη & τους Μυστικούς Αρραβώνες. :( Το πολιτιστικό έγκλημα αυτών που είναι υπεύθυνοι για την απώλεια μοναδικών σειρών, αλλά και αξέχαστων θεατρικών παραστάσεων, είναι μεγαλύτερο και από αυτό της χούντας.

Last edited:
Ακόμα και σήμερα χρησιμοποιώ ατάκες της Σουσού και δεν έχω ανακαλύψει που ήταν ο Μπύθουλας, η γειτονιά στην οποία έμενε.

Η "Αίθουσα του θρόνου" ήταν εκπληκτική και αδικημένη, σαν σειρά. Όμως από αυτά που αναφέρονται στην ψηφοφορία, ψήφισα τη "Μαντάμ Σουσού". Η Άννα Παναγιωτοπούλου είναι ίσως η πιο αγαπημένη μου ελληνίδα ηθοποιός και από τις λίγες που θα μπορούσαν να ενσαρκώσουν έναν τόσο σύνθετο ρόλο.

Αριαδνη υπαρχει ολη η σειρα στο ιντερνετ να την δεις χωρις να ξενυχτας ;)

Σειρα μου τωρα.. : ειμαι αναμεσα στην αιθουσα του θρονου, την προβα του νυφικου και την μανταμ Σουσου. Διαλεγω την προβα του νυφικου :)
Διαβάζω το βιβλιο αυτήν εποχή είναι εξαίρετο όπως και η σειρά, ξεκούραστο στο διάβασμα απλό αλλα και κινηματογραφικο ταυτόχρονα σαν να βλέπεις εικόνες. Νόμιζα πως υπάρχει και νήμα ξεχωριστο από την Λόρενς αλλα δεν το βρίσκω καπου

Η ζωή εν τάφω πλέον έγινε σειρά με πολύ καλές προοπτικές από την ΕΡΤ, παρουσιάζεται κάθε Πέμπτη στις 10.

Προσωπικα, το Νησι αρχικα δεν με "αγγιξε" σαν υποθεση, δεν με ξετρελανε δηλαδη και επισης θεωρω οτι στην τελικη το βιβλιο ηταν καλυτερο απο τη μεταφορα στη μικρη οθονη. Απο Αιθουσα Του Θρονου ειχα δει λιγα επεισοδια το καλοκαιρι οταν το εβαζε επαναληψη, μου αρεσαν πολυ οι ερμηνειες των ηθοποιων, κατα τα αλλα δεν μπορω να το κρινω γιατι δεν το ειδα ολο. Απο τη λιστα μαλλον τη Μανταμ Σουσου θα ψηφιζα, Αννα Παναγιωτοπουλου υπεροχη οπως σε ολους τους πρωταγωνιστικους της ρολους. :)