Καλώς σας βρήκα

Status
Κλειστό για αναρτήσεις.
Καλημέρα σας! Καλώς σας βρήκα. πρώτο μου ποστ και ελπίζω να ακολουθήσουν σύντομα και άλλα. Ξεκίνησα να διαβάζω βιβλία πριν πέντε έξι χρόνια περίπου. Δεν είχαν σχέση με λογοτεχνία αλλά ήταν κυρίως βιβλία ιστορικής γνώσης πάνω στο αντικείμενο στο οποίο δουλεύω. Θα την πω την αμαρτία μου: θεωρούσα πως τα λογοτεχνικά βιβλία δεν είχαν κάτι να μου προσφέρουν σε αντίθεση με τα άλλα που μου προσέφεραν γνώσεις εξαιρετικά χρήσιμες για το επάγγελμά μου.
Έλα όμως που έπιασα ένα λογοτεχνικό στα χέρια μου και λίγο λίγο μπήκα στο τρυπάκι... Εντάξει πλέον όσο κλισέ και αν ακούγεται θα πω κι εγώ πως ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου είναι το βιβλίο (μετά το σκύλο βέβαια!). Δε θεωρώ τον εαυτό μου ειδικό της λογοτεχνίας, δεν έχω διαβάσει τα αμέτρητα βιβλία αλλά έχω διαβάσει αρκετά. Τα τελευταία χρόνια ποτέ δε θυμάμαι τον εαυτό μου να μην έχει ένα βιβλίο στη τσάντα του και δεν υπάρχει περίοδος που να μη διαβάζω κάτι. Με το που τελειώνει το ένα, ανοίγω κατευθείαν άλλο. Είναι κάτι σαν εξάρτηση. Ελπίζω πολλοί από εσάς να συμμερίζεστε αυτό που λέω για να μην ακουστώ γραφικός!
Γραφικός βέβαια ακούγομαι σε πολλούς γνωστούς μου που δε διαβάζουν βιβλία και δεν πολυκαταλαβαίνουν γιατί διαβάζω αλλά ευελπιστώ να τους μυήσω :))
Προτιμώ την ξένη κλασική λογοτεχνία. Έχω διαβάσει κάμποσα από Ιούλιο Βερν (εξού και το ψευδώνυμο), αρκετό Όσκαρ Ουάιλντ κ.α. αλλά το αγαπημένο μου ήταν ο Φρανκεστάιν της Μαίρης Σέλεϊ. Το τελευταίο που διάβασα ήταν το «ψαράς και η ψυχή του» και πριν από αυτό το «φάντασμα του κάντερβιλ».
Ελπίζω να κάνουμε ωραίες συζητήσεις εδώ μέσα για το όμορφο και απρόβλεπτο ταξίδι που σου προσφέρουν τα βιβλία. Θα επανέλθω άμεσα σε άλλο θρεντ για να μου προτείνετε βιβλία!
Καλώς σας βρήκα και πάλι.
 
Καλώς ήρθες φίλε στην παρέα μας!!! Αγαπημένος της νεαρής μου ηλικίας ό Βερν οπωσδήποτε!!!

Εδώ που τα λέμε κι εγώ προτιμώ τα ιστορικά και κοινωνιολογικά βιβλία.....
 

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
καλώς ήρθες φιλέα.εγω αντίθετα,πιστευα και πιστευω πως τα λογοτεχνικά βιβλία εχουν έχουν πάρα πολλα να σου προσφέρουν και μπορουν να σου μάθουν τα πάντα.απλά όχι τόσο άμεσα όσο τα άλλα βιβλία(ιστορίας πχ).
κυρίως μπορούν να σου μάθουν πολλά για τους ανθρώπους τις κοινωνίες,για συναισθήματα κλπ. και εχουν το καλό οτι δεν στο δίνουν σαν μασημένη τροφή και όπως θέλει να στο δώσει ο συγγραφεας ενος ιστορικου,φιλοσοφικού,κοινωνιολογικού κλπ βιβλίου,αλλά περνάει μέσα σου διακριτικά αυτο που θέλει να σου πει ο συγραφέας και ακόμα καλύτερα αυτό που δεν έχει σκοπό να σου πει αλλά περιγράφοντας την καθημερινοτητα και τις σκέψεις των χαρακτήρων της ιστορίας του μαθαίνεις λεπτομέρειες για τις κοινωνιες και τις εποχές στις οποίες διαδραματίζεται η ιστορία η οποία αφηγείται.
 
Καλώς μας ήρθες, ελπίζω να τα λέμε!!:)))
Όχι, δεν μας ακούγεσαι γραφικός. Κι εγώ την ίδια σχέση έχω με τα βιβλία όπως, νομίζω, και πολλοί ακόμα εδώ μέσα. Άρα, ή δεν είναι κανείς γραφικός ή είμαστε όλοι μια γραφική παρέα βιβλιόφιλων!
 
Καλως ήρθες στην παρέα Φιλέα . Μου αρέσει πολύ το ονομα σου , φαντάζομαι πως θα εισαι και εσύ θαυμαστής του Ιουλιου Βερν.
 
Καλώς όρισες Φιλέα Φογκ! (Ο πρώτος λογοτεχνικός χαρακτήρας που αγάπησα για την αλλόκοτη προσωπικότητα του)
 

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
καλως ορισες στην λεσχη, Φιλεα Φογκ :)

Ακομη νοσταλγω το παιδικο που προβαλοταν απο την παλια ΕΡΤ..
 

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Καλωσόρισες :)
Κι εγώ τη λάτρευα εκείνη τη σειρά κινουμένων σχεδίων!!! Και πίστευα ότι δεν υπάρχει ωραιότερο όνομα απ' το "Φιλέας Φογκ" (ακόμα το πιστεύω :))) ).
 
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!! Για το ψευδώνυμο βασανίστικα πάρα πολύ. Και Πασπαρτού ήθελα να βάλω, λόγω του ευγενικού χαρακτήρα του και της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του κυρίου του που δεν κλυδωνίστηκε ούτε στιγμή. Καλώς σας βρήκα και πάλι :))))
 
Καλώς ήλθες αγαπητέ Φιλέα στη λέσχη των «γραφικών»! Τα «500 εκατομμύρια της Μπεγκούμ» του Βερν ήταν το πρώτο «εξωσχολικό» μου βιβλίο. Θυμάμαι τις γκραβούρες του σαν χθες. Έχουν περάσει καμιά τριανταπενταριά χρόνια από τότε.
 
Καλώς ήλθες Φιλέα! Κι εγώ είμαι καινούριος εδώ ακριβώς για το λόγο ότι δεν έχω φίλους να διαβάζουν... Από ότι έχω καταλάβει οι περισσότεροι είμαστε έτσι αλλά δεν πειράζει, αυτό είναι που κάνει αυτό το φόρουμ ακόμα πιο όμορφο. Μικρός είχα μια σειρά από 10 βιβλία του Ιούλιου Βερν! Πρέπει να ήταν από τα πρώτα 10 που διάβασα και μέσα σε αυτά φυσικά και ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες. Αν σου αρέσουν τα μυθιστορήματα και τα μυστήρια θα σου προτείνω να διαβάσεις τη Σκιά του ανέμου. Το είχα διαβάσει όταν δεν ήταν ακόμα διάσημο και με είχε κρατήσει ξάγρυπνο κάμποσες νύχτες! Τα λέμε πάλι εδώ γύρω!
 
Ε όσο και να πεις καλύτερα αφεντικό παρά υπηρέτης (άλλωστε και την κοπελιά ο Αφέντης την πήρε αν και ο Πασπαρτού τσουρουφλίστικε για να την σώσει)

Ο γύρος του κόσμου ήταν το πρώτο μου εξωσχολικό βιβλίο :)

Καλώς ήρθες Φιλέα
 
Καλώς τον! Έχω την άποψη ότι τα βιβλία, όπως και πολλά άλλα πράγματα στη ζωή μας, και ανεξάρτητα από την κατηγοριοποίησή τους, έχουν, μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα, πάντα κάτι να μας προσφέρουν. Ίσως κάτι διαφορετικό στον καθένα αλλά πάντα κάτι έχουν να δώσουν.
 
Status
Κλειστό για αναρτήσεις.
Top