Κιμ Στάνλεϊ Ρόμπινσον (Kim Stanley Robinson)

Είναι σύγχρονος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας. Για την ώρα από τον συγγραφέα έχω διαβάσει μόνο το Ministry for the Future.
779

Το Ministry for the Future δίνει μια σκοπιά της κλιματικής αλλαγής λίγο πριν μπούμε στα χρόνια της καταστροφής και της μετα-αποκαλυπτικης εποχής. Από το βιβλίο, το οποίο είναι συλλογή διάφορων αφηγήσεων από ανθρώπους που επέζησαν δρίμη κύματα καύσωνα, αυτό που μου έμεινε είναι η αισιοδοξία που απορρέει από το τόσο αρνητικό πλαίσιο που έχει πλάσει ο συγγραφέας. Δεν είναι δυνατό από πλευράς δυνατών χαρακτήρων ή εξέλιξης αυτών, ούτε είναι page turner, αλλά δίνει ρέστα –για μένα- στο μήνυμα που θέλει να περάσει: ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να σωθούμε.
777778


Από ό,τι έχω δει στη σελίδα του γράφει κυρίως βιβλία που εικάζουν τα μελλούμενα –καλά καταστροφολόγος λίγο- ή βιβλία εναλλακτικής ιστορίας. Οπότε έχω κολλήσει λίγο μαζί του (και εγώ με μια φορά… τόσο εύκολη πια; :χαχα::χαχα:) και πραγματικά θέλω να διαβάσω και τα υπόλοιπα βιβλία του. Για την ώρα έχω παραγγείλει το Red Moon και το The Years of Rice and Salt.
Σχετικά με το πρώτο... παρόλο που πιστεύω ότι η σύνοψη του βιβλίου είναι χάλια, με κερδίζει το πολιτικό και πολιτισμικό υπόβαθρο του βιβλίο, καθώς και για το ότι η ιστορία διαδραματίζεται στο φεγγάρι. Σχετικά με το δεύτερο, από τη σύνοψη και μόνο έχω ενθουσιαστεί. Η πανώλη σκοτώνει το 99% της Ευρώπης τον 14ο αιώνα :αγαπώ::αγαπώ:. Οπότε πριν την ανακάλυψη της Αμερικής και άλλων σημαντικών γεγονότων και ανακαλύψεων... και είναι και αυτό που θα διαβάσω πρώτα.Από τον ίδιο στα ελληνικά έχουν κυκλοφορήσει μόνο τα 2 πρώτα βιβλία της Τριλογίας του Άρη από τις εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος και το Η Χρυσή Ακτή (από ό,τι κατάλαβα είναι το 2ο βιβλίο της τριλογίας Three Californias Triptych :ζντόινγκ:) από τις εκδόσεις ΟΞΥ, αλλά έχει εξαντληθεί.
Έχει διαβάσει κάποιος/α βιβλία του ή κάποια από αυτά που ανάφερα;
 
Top