Κλασσική Λογοτεχνία στα Αγγλικά

Δεν έχω διαβάσει ποτε κλασσική λογοτεχνία στα Αγγλικά. Συντομα όμως θα ήθελα να το ξεκινήσω. Δεν ξέρω σε ποια βιβλιοπωλεία θα μπορουσα να βρω βιβλία κλασσικων συγγραφέων in english. Σε οσα πηγαινω μόνο θριλερ βρίσκω.

Στο public στο Ηράκλειο έχει αρκετά. Φαντάζομαι και σε άλλες πόλεις. Αλλά γενικά νομίζω ότι όλα τα μεγάλα έχουν τμήμα με αγγλόγλωσσα, και στις μεγάλες πόλεις υπάρχουν συνήθως ξενόγλωσσα βιβλιοπωλεία.

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Να υπενθυμισω βεβαια (εαν δεν σε ενδιαφερει το φυσικο αντικειμενο του βιβλιου, ή εαν δεν σε πειραζει να διαβαζεις απο οθονη) οτι τα κλασσικα βιβλια δεν εχουν copyright. Οποτε, στην εσχατη περιπτωση, μπορεις να βρεις δωρεαν στο Ιντερνετ, οπως στο archive.org, Wikisource ή το Perseus project.

θα κατέβω Public στο Σύνταγμα να δω τι μπορω να βρω.

Να υπενθυμισω βεβαια (εαν δεν σε ενδιαφερει το φυσικο αντικειμενο του βιβλιου, ή εαν δεν σε πειραζει να διαβαζεις απο οθονη) οτι τα κλασσικα βιβλια δεν εχουν copyright. Οποτε, στην εσχατη περιπτωση, μπορεις να βρεις δωρεαν στο Ιντερνετ, οπως στο archive.org, Wikisource ή το Perseus project.

Δεν ειναι και το καλυτερο μου να διαβάζω απο οθόνη, παρολ αυτά θα τσεκάρω τα sites που αναφερεις.

Last edited by a moderator:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Νομίζω πως σχεδόν όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία φέρνουν κλασσική λογοτεχνία στα αγγλικά αν τα παραγγείλεις ακόμα και αν δεν τα έχουν στο κατάστημά τους. Οπότε αν έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου ρώτα τους.

Από κει και πέρα μιας και ψάχνεις λογοτεχνία στα αγγλικά ίσως να αξίζει να δεις και για παραγγελία από το εξωτερικό (πχ bookdepository.com). Προφανώς, καλό είναι να στηρίζουμε ελληνικές επιχειρήσεις όσο μπορούμε αλλά από την άλλη όταν μερικές φορές πουλάνε τα ίδια βιβλία δυό και τρεις φορές πάνω νομίζω πως δεν αξίζουν την εμπιστοσύνη μας...

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Σε οποιοδήποτε μεγάλο βιβλιοπωλείο αν πας (π.χ. Public) θα βρεις σίγουρα κλασικά σε πολύ φθηνές εκδόσεις (π.x. Penguin)

Η «Πολιτεία», στην αρχή της Ασκληπιού, είναι η δική μου πρόταση. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιο περισσότερο ενημερωμένο βιβλιοπωλείο στην Αθήνα σε αγγλική βιβλιογραφία (είτε από πρωτότυπο, είτε σε αγγλική μετάφραση). Αν κάποιος γνωρίζει θα χαιρόμουν ιδιαίτερα να μου το πει.
Να πω ότι με βαριά καρδιά κάνω διαφήμιση σε μεγάλα βιβλιοπωλεία, όμως ήθελα να απαντήσω με ειλικρίνεια στο ερώτημα ως βιβλιόφιλος.

Για κέντρο Αθήνας, Public Συντάγματος (έχει πάρα πολλά) και Πολιτεία. Επίσης, κλασικά βιβλία στα Αγγλικά φέρνει και ο Ευριπίδης στο Χαλάνδρι (στα οποία έχει 10% έκπτωση για όσους είναι μέλη)
Η καλύτερη επιλογή όμως είναι να τα παραγγείλεις από το Book Depository, όπου θα τα βρεις όλα και σε πολύ χαμηλές τιμές.

Δεν χρειάζεται καν να επισκεφτείς συγκεκριμένους ιστότοπους. Μια απλή αναζήτηση στον Ιστό θα σου δώσει ό,τι χρειάζεσαι.

Π.χ.

κτλ. κτλ.
Σ ευχαριστώ πάρα πολυ. θα το τσεκάρω

ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες

thank you all of you. παντα μου δίνετε χρήσιμες πληροφορίες

Πήγαινε Τσιγαρίδα και θα μείνεις ευχαριστημένη. Εχει πολλά κλασσικά!
θα το εχω υπ΄οψη μου thank you

Last edited by a moderator: