Λένα Μαντά: "Η άλλη πλευρά του νομίσματος"


Τίτλος: Η άλλη πλευρά του νομίσματος

Συγγραφέας: Λένα Μαντά
Γλώσσα: Ελληνικά
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Έτος έκδοσης: 2008
Διαστάσεις: 21x14 cm
Αριθμός σελίδων: 440
ISBN: 978-960-453-353-4

Γράφω λοιπόν την πρώτη μου παρουσίαση!
Συγνώμη με την εμμονή μου με την Μαντά, αλλά είμαι νέα αναγνώστρια και μέχρι εκεί φτάνω προς το παρόν!

Γράφω για το "Η άλλη πλευρά του νομίσματος" γιατί δεν υπάρχει σχετική παρουσίαση.

Παραθέτω λίγα λόγια όπως τα βρήκα από τις εκδόσεις Ψυχογιός που έχουν εκδόσει το βιβλίο.

«Άντρας και γυναίκα είναι οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος». Αυτό πίστευε πάντα ο Ανδρέας και αυτό ακριβώς έψαχνε: την άλλη πλευρά του δικού του νομίσματος…Γεννημένος σ’ ένα μικρό χωριό, κουβαλώντας μια έμφυτη συστολή μα συνάμα και τη λαχτάρα να ξεφύγει από τα στενά όρια του τόπου του, θα βρεθεί στην Αθήνα. Οι εμπειρίες πολλές, όχι πάντα ευχάριστες, και οι πειρασμοί αμέτρητοι, αλλά ο Ανδρέας δεν κάνει πίσω σε καμία πρόκληση.
Η Νίκη θα βρεθεί στο δρόμο του. Μια γυναίκα πλούσια, μεγαλύτερή του, που θα του προσφέρει μια ζωή αστραφτερή, την οποία δεν είχε φανταστεί ποτέ του. Η Αρετή θα έρθει αναπάντεχα. Είναι νέα και άπειρη, αλλά η ζωή μαζί της φαντάζει σαν την επιστροφή στην πρόωρα χαμένη αθωότητά.
Στην τρίλιζα του πάθους, όταν τα όρια στενεύουν, τα διλήμματα γίνονται επιτακτικά…
Ένας άντρας με δύο γυναίκες…
Ένα νόμισμα με δύο πλευρές…
Στο σταυροδρόμι της καρδιάς, διαλέγεις κατεύθυνση εσύ.


Πρέπει να παραδεχτώ ότι στην αρχή δεν μου άρεσε η ιδέα, ο ήρωας είναι ένας άντρας, ο Ανδρέας που γράφει ... τα απομνημονεύματά του στην προσπάθεια του να πάρει μία σημαντική απόφαση για τη ζωή του. Ξεκινάει από την παιδική του ηλικία, που ζει σε ένα χωριό και αφού πεθάνει ο πατέρας του, αποφασίζει να πάει στην Αθήνα για σπουδές. Κάπου εκεί, ξυπνάει η περιέργεια του αναγνώστη κατά τη γνώμη μου. Διαβάζει για ένα παιδί που η Αθήνα ξένη στα μάτια του φαντάζει όαση. Δουλειά, γυναίκες, οι φίλοι του, η μητέρα του και ο αδερφός του και φυσικά ο έρωτας πλέκουν μια ιστορία που στο τέλος φτάνουν την ζωή του ήρωα σε ένα δίλλημα, να επιλέξει την Νίκη ή την Αρετή; Και εκεί η κυρία Μαντά μας αφήνει μετέωρους! Φτάνουμε στο τέλος και γίνεται μια παύση μεσα στην οποία η συγγραφέας εξηγεί ότι δεν μπορούσε να αποφασίσει ποιο θα ήταν το τέλος της υπόθεσης και γράφει 2 διαφορετικές ιστορίες για το τέλος! Η πρώτη είναι πιο σύντομη από την δεύτερη για αυτό και πιστεύω ότι η δεύτερη πραγματικά άρεσε στην συγγραφέα. Προσωπικά μου άρεσε η δεύτερη γιατί η πρώτη ήταν λίγο ... γλυκανάλατη! Στην δεύτερη πιστεύω ότι θα κατέληγε ο ήρωας αν ήταν πραγματική προσωπικότητα.

Εσείς, έχετε διαβάσει αυτό το βιβλίο; Αν ναι, πείτε μας τις εντυπωσεις σας!

Ευχαριστώ!!!!
 
Last edited by a moderator:
πολύ ωραίο βιβλίο. Για μένα η επιλογή ήταν εξαρχής μια. Η ιστορία είναι αληθινή, είναι η ιστορία του άντρα της. και η μια απο τις δύο επιλογές είναι η ίδια.
Η ιδια η Μαντά έχει απαντήσει ποια απο τις δύο είναι.
θα γινοταν πολύ ωραία σειρά και αυτό όπως και όλα της Μαντά.
 
Ένα ανάλαφρο και ευανάγνωστο βιβλίο που παρουσιάζει την ανδρική πλευρά, νοοτροπία, ψυχοσύνθεση και ψυχολογία. Μία όμορφη παρέα και συντροφιά για την παραλία και όχι μόνο.
 
Top