Καλησπέρα σε όλους σας! Θα ήθελα να εκφράσω έναν προβληματισμό μου σχετικά με το συγκεκριμένο λογοτεχνικό είδος αλλά και την ηλικιακή βαθμίδα του αναγνωστικού κοινού του. Τις προάλλες είχα περάσει από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς μου μετά τη δουλειά και είχα ρωτήσει εάν υπήρχε σε προσφορά ακόμη το Ατελείωτες Ιστορίες και το Βιβλίο της Σκόνης με μερικά ακόμη τύπου φαντασίας δεδομένο ότι ήταν ημέρες προσφορών και ασφαλώς όσο αφορά τα βιβλία δεν μπορούσε με καμία δύναμη να τις αφήσω ανεκμετάλλευτες! Όταν ρώτησα τον βιβλιοπώλη εάν οι τιμές ήταν ακόμη οι αναγραφόμενες,με κοιτάζει λίγη ώρα μετά αποκρίνεται "φυσικά ισχύουν". Μετά αφού κάνω την αγορά μου λέει " βλέπω διαβάζεις ακόμη με μάγους ξωτικά και εξωγήινους. Συνήθως τα διαβάζουν μαθητές λυκείου" Είχε μια απίστευτη ειρωνεία
λέω από μέσα μου τι δουλειά έχει να σχολιάζει τις και τα σχετικά. Αλλά ο θυμός μου μετατράπηκε σε έναν έντονο προβληματισμό και λέω μπας και πρέπει να κόψω τα συγκεκριμένα βιβλία και να διαβάζω μόνο καθαρά επιστημονική και ποίηση; ( όχι ότι δε μου αρέσουν και αυτά ότι μου κάνει "κλικ" που λέμε το διαβάζω) Υπάρχει όριο; ποιος είπε ότι είναι μόνο για έφηβους;