Λορ Πιττάκους (Lore Pittacus): "Είμαι το νούμερο τέσσερα"Τίτλος: Είμαι το νούμερο τέσσερα
Συγγραφέας: Λορ Πιττάκους (Lore Pittacus)
Μετάφραση: Μπελίκα Κουμπαρέλη
Εκδότης: Πατάκης
Έτος Έκδοσης: 2011
Σελίδες: 412
ISBN: 9789601637747


Μιάς και είναι η αγαπημένη μου κατηγορία, το διάβασα σε δύο μέρες. Πολύ καλό μυθιστόρημα. Μόλις είχα δεί το τρείλερ της ταινίας, και έμαθα ότι έχει κυκλοφορήσει σε βιβλίο ήθελα να το πάρω. Το επόμενο βήμα είναι να δω την ταινία και να βγάλω τα κόμπλεξ μου πάλι. :)

Το βιβλιο προσπάθησε να περάσει οικολογικά μηνύματα. Αναφέρει δύο εξωγήινους πολιτισμούς οπου είχαν φτάσει στα όρια της οικολογικής καταστροφής τους, όπως εμείς αναφέρει η σύγκριση, και οι καλοί, Λόριεν, άρχισαν να συμμορφώνονται και στη συνέχεια εξελίχθηκαν, απέκτησαν χαρίσματα όπως να γίνονται αόρατοι, να ελέγχουν τον καιρό κτλ.

Οι κακοί, Μογκαντόριαν, συνέχισαν φέρνοντας στα όρια της καταστροφής τον πλανήτη τους. Σαν λύση επιβίωσης αποφάσισαν να μεταβούν σε διπλανούς πλανήτες. Ο πιο κοντινός ήταν ο Λόριεν, τον οποίο κατέστρεψαν.

Δεκαοκτώ Λόριεν κατάφεραν να ξεφύγουν, εννιά Γκάντι που είναι οι χαρισματικοί, με τους εκπαιδευτές τους, και ήρθαν στον κοντινότερο πλανήτη, τη Γή, προστατευόμενοι απο τη μαγεία του πλανήτη τους δίνοντας τους την άμυνα να μπορούν να σκοτωθούνο μόνο με τη σειρά. Οι τρείς πρώτοι σκοτώθηκαν και φτάσαμε στόν τέταρτο που είναι και ο πρωταγωνιστής.

Οι Μογκαντόριαν μόλις έφεραν στα όρια τον Λόριεν άρχισαν να έρχονται και στη Γη για να εκμεταλλευτούν και τους δικούς μας πόρους.
 
Last edited by a moderator:
Top