Μάλλον θα χρειαστούμε δωρεές για αναβάθμιση

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Αγαπητά μέλη,
όταν πριν κάμποσα χρόνια ξεκίνησε το φόρουμ «Λέσχη του Βιβλίου», έβαλα όλα τα χρήματα που χρειάζονταν και μαζί την τεχνογνωσία και την έστησα με χαρά και μεράκι. Αρχικά, κάλυπτα και τα τρέχοντά της.

Όταν κάποτε μεγάλωσε και ανέβηκε στην υπόληψη του Google, πρόσθεσα διαφημίσεις οι οποίες καλύπτουν πάνω-κάτω αυτά τα τρέχοντα και πάει καιρός που δεν επιβαρύνομαι γι’ αυτό.

Δυστυχώς, το λογισμικό μας έχει αρχίσει να είναι παρωχημένο. Διότι στο μεταξύ οι φορητές συσκευές (κινητά, τάμπλετ κτλ) κατέκλισαν την κοινωνία μας και πολύς κόσμος μας επισκέπτεται έτσι και δυστυχώς, η ΛτΒ δεν προβάλλεται καλά σε αυτές τις συσκευές. Και δεν είναι μόνο αυτό αλλά και άλλοι παράγοντες. (Π.χ. το να είσαι παρωχημένος μπορεί να σε ρίξει στα μάτια της μηχανής αναζήτησης το οποίο θα έχει πάλι άλλες παρενέργειες).

Οπότε είναι καιρός να αναβαθμιστούμε αλλά, δυστυχώς, αυτό κοστίζει, και πλέον είναι οι καιροί που κάνω και μια δεύτερη σκέψη όταν δω το ποσό που χρειάζεται.

Από όσο βλέπω λοιπόν, για αναβάθμιση του πακέτου μας χρειαζόμαστε 359 USD το οποίο είναι 336 ευρώ. Κάμποσα.

Παρότι μέσα στα 8+ χρόνια το απέφυγα, νομίζω πως είναι καιρός να δοκιμάσω να ζητήσω δωρεά από όποιον το επιθυμεί. Είτε μέσω τραπέζης, είτε μέσω PayPal, ώστε να μπορέσουμε να περάσουμε από το χθες στο παρόν. Ό,τι ποσό θέλει ο καθένας. Ας είναι π.χ. 5 € (ή και πιο πολύ ή και πιο λίγο). Ίσως δύσκολα θα μαζευτεί το ποσό. Στην τελική, στο τέλος συμπληρώνω εγώ το υπόλοιπο. Πάντως ο καιρός περνάει, κι ας αρχίσουμε τουλάχιστον και βλέπουμε πώς θα πάει στην πορεία.

Προσοχή: μην νιώσει κανείς υποχρεωμένος να συνδράμει, ας είναι και μέλος για πολλά χρόνια, ας είναι και υ.σ., ή ό,τι άλλο. Ο καθένας μόνος του ξέρει αν και κατά πόσο τον παίρνει. Ούτως ή άλλως, θα υπάρξει δυνατότητα και στο μέλλον και στην τελική κάποιος μπορεί να προσφέρει με άλλον τρόπο. :)

Οπότε, όποιος νομίζει πως τον παίρνει ας συνδράμει με έναν από τους δύο εξής τρόπους:
Α) Μέσω PayPal, από τον λογαριασμό του (υποθέτω με το send money to friends and family) χρησιμοποιώντας το ημέιλ της Λορένας που είναι η ταμίας μας.
Β) Μέσω τραπέζης. Στείλε ένα π.μ. στην Λορένα για να σου στείλει το αριθμό τραπέζης της.

:ναι:
 
Χαίρομαι για τα νέα της αναβάθμισης.
:γιούπι:

Μέχρι πότε θα υπάρχει η δυνατότητα δωρεάς από τα μέλη;
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Θα έλεγα αρχικά να πούμε πως θα το τρέξουμε για 10 μέρες. :ναι:
 

Καλικάντζαρος

Δαγεροτύπης
fair enough!..Αν σκεφτεις πως η λεσχη ειναι ενα σπιτι που μας φιλοξενει τοσο καιρο δινοντας μας τοσα πραγματα και εμεις δεν εχουμε δωσει τιποτα! ..ας υποθεσουμε πως το αντιτιμο ''θα ηταν ενα βιβλιο χαρισμενο στη λεσχη!''
20-30 ατομα που μπαινουμε καθε μερα και μιλαμε μεταξυ μας,ας δωσουμε απο 6-7 ευρω οσο κανει ενα βιβλιαρακι!
Καλο θα ηταν να δημοσιευτει ενας τραπεζικος λογαριασμος για να μη ταλαιπωρουμε με μηνυματα τη Λορενα!

Και ετσι για την αλητεια στη κοπη της πιτας λεω το φλουρι να πεσει στο κομματι της λεσχης
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Είναι πολλά 6-7 ευρώ για αρκετούς και με τίποτα δεν θα δώσουν 20, πόσο μάλλον 30 :) όμως δεν έχει σημασία. Η ιδέα είναι να αρχίσει κάτι και σιγά-σιγά θα δω πώς γίνεται να το ενισχύσω. Πάντως, ευχαριστώ για την καλή, θετική διάθεση. :ναι:

Και επαναλαμβάνω, μόνο όποιος μπορεί και θέλει. Η ΛτΒ είναι δωρέαν χώρος, πάντα ήταν και πάντα θα είναι.:ναι: Μην νιώσει κανείς υποχρεωμένος. Ο καθένας μόνος του ξέρει πώς την βγάζει ειδικά σε καιρούς σαν αυτούς. Πολλοί δεν έχουν καν εισόδημα.
 
Αν και δεν ξέρω κατά πόσο είναι δυνατό να γίνει μια άλλη ίδεα θα μπορούσε να είναι να ζητηθεί χορηγία-διαφήμιση από κάποιους εκδοτικούς/ βιβλιοπωλεία /βιβλιοκαφέ/ κλπ.
Σε πολλές σελίδες βάζουν για κάποιο ποσό (συνήθως 50+ ευρώ) το λογότυπο με ένα σύνδεσμο προς την σελίδα του χορηγού/διαφημιζόμενου σε κάποιο σημείο του φόρουμ για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα εδώ θα μπορούσε να μπει στη σελίδα "Άρθα" κάτω από το κουτί των δημοσκοπήσεων ένα κουτί με banners χορηγών. Το ποσό εξαρτάται από την επισκεψιμότητα της σελίδας/ το μέγεθος και τη θέση του banner/ τη χρονική διάρκεια που θα είναι αναρτημένο κ.α.
 
Θα ανεβάσετε λογαριασμό τράπεζας ή μόνο μέσω PayPal; Δεν έχω ξανακάνει μεταφορά μέσω PayPal. Αν είναι να ψαχτώ.
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Όποιος θέλει τον λογαριασμό της τράπεζας ας τον ζητήσει με π.μ. από την Λορένα. Ειφφελ, εσύ ήδη το έλαβες στα μηνύματά σου.

Όποιος θέλει ας βάλει και το παρωνύμι του στην περιγραφή. Και μόνο για να έχει την απόλαυση να δει το βλέμμα του υπαλλήλου.
(π.χ. — Να γράψω κάτι στην περιγραφή, κύριε;
— Μα ναι. Γράψτε "Καλλικάντζαρος"! :)))) )


Ιπποπόταμε, δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Είχα δοκιμάσει κάποτε μια δυο επικοινωνίες αλλά δεν θυμάμαι ανταπόκριση. Μάλλον έχει κι αυτό τον τρόπο του και θέλει κυνήγι. Σκοπεύω να το ξαναδώ με την πρώτη ευκαιρία. :ναι:
 
Θα έλεγα αρχικά να πούμε πως θα το τρέξουμε για 10 μέρες. :ναι:
Βασικά καλό είναι να το αφήσεις ανοιχτό γενικά το θέμα με την δωρεά. Θα πρότεινα αν είναι εύκολο (δεν ξέρω απ αυτά) να μπει το κλασσικό κουμπί donate στην σελίδα και από κει και πέρα να υπάρχει σχετική ενημέρωση σε παρόμοιες περιπτώσεις για να ξεπερνάμε τέτοιου είδους εμπόδια.
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Ναι, ας είναι και πιο αργά.

Για το κουμπάκι δονάτε, που λες Ειφφελ, λίγο που το κοίταξα, είδα πως το PP μπορεί να έχει ενστάσεις, διότι δωρεές γίνονται σε ιδρύματα κτλ.

Οπότε και δεν το έψαξα παραπάνω. Λέω όποιος θέλει ας το πάρει από την πρώτη ανάρτηση εδώ, κι ας κάνει μια μεταφορά σε οικογένεια-φίλο.
:ναι:
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Λοιπόν, το κοιτάζω πολύ με την αναβάθμιση. Υπάρχει περίπτωση και να μεταβούμε σε τελείως άλλο λογισμικό καθότι η επόμενη έκδοση αυτού έχει κάποια προβλήματα. Πράγμα που θα αλλάξει και το κοστολόγιο (παραδόξως, μπορεί να το αλλάξει προς τα κάτω).

Δυστυχώς, με πελώριο όγκο δουλειάς και ρίσκα. :/

Το κοιτάζω.
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Ίσως, τελικά, δεν κάνουμε απλά αναβάθμιση αλλά μεταβούμε σε τελείως διαφορετικό λογισμικό. Πράγμα που, από τεχνική σκοπιά και όχι μόνο, είναι μια πελώρια υπόθεση, αληθινά. Σε αυτήν την περίπτωση, βλέπω να βγαίνει μικρότερος ο λογαριασμός, πάντως. :)))

Όταν και αν έχω πιο συγκεκριμένα πράγματα, θα ενημερώσω.
 
Πάντως να το αφήσετε περισσότερο από 10 μέρες.
Άνθρωποι είμαστε, το βλέπουμε, λέμε θα πάμε στην τράπεζα, μετά το ξεχνάμε κλπ κλπ...
Ας μείνει κανένα μήνα για να πορευθούμε καταλλήλως :))))
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Δεν έχεις άδικο, Έμιλυ.Απλά είναι δίκοπο. Όταν το αφήσεις δίχως κάποιο χρονικό τέλος, οι περισσότεροι το αφήνουν για μετά, για μετά και τελικά για ποτέ. Ενώ με έναν σύντομο χρονικό ορίζοντα υπάρχει μια πίεση κι όσοι είναι να δώσουν κινούνται. Το βλέπουμε, πάντως.
:ναι:
 

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
Ειμαι στην ευχαριστη θεση να ενημερωσω τον Φαροφυλακα και εσας, πως για την ωρα για την αναβαθμιση της λεσχης μαζευτηκαν στην τραπεζα 72 ευρω και στην pay pal 26 ευρω. Δηλ συνολο 98 €. Η συνεισφορα ολων ειναι σημαντικη που καταφερε να συγκεντρωθει αυτο το ποσο, και παραμενει ανοιχτη για οποιον αλλον θελησει :)
 
Top