Συγγραφέας/εις:Haig Matt
Κατηγορία:μεταφρασμένη λογοτεχνία
ISBN:9786180140262
Ημερ/νία έκδοσης:21/10/2021
Εκδότης:Ψυχογιός
Εξώφυλλο:Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:384
Γλώσσα βιβλίου:ελληνικά
Συντελεστές:Άννα Παπασταύρου (Μετάφραση)
Διαστάσεις βιβλίου:14 Χ 21 cm
Ημερομηνία πρώτης έκδοσης:2021
Παρουσίαση μέρος πρώτο μπορεί και τελευταίο, δεν ξέρω
Αυτά που θα γράψω, μου θυμίζουν το ανεκδοτο που λέει ο άνδρας στη γυναίκα του, "πες μου κάτι που θα με κάνει χαρούμενο και δυστυχισμένο ταυτόχρονα" .. Είναι shocking οπότε σε προσωπικό οποίος θέλει να μάθει.
Επιτέλους διαβάζω ένα βιβλίο που δεν μου αρέσει. Δεν υπήρχε περίπτωση να το συνέχιζα αν δεν το διαβάζαμε για τη λέσχη Ηρακλείου. Διαβάζεται πολύ εύκολα και γρήγορα. Δεν καταλαβαίνω πως περνάνε οι σελίδες αλλά πραγματικά είναι από τα χειρότερα βιβλία που διαβάζω. Είναι εμπνευσμένο από τη θεωρία της κβαντικής φυσικής που λέει ότι, για κάθε απόφαση που παίρνουμε δημιουργείται ένας παράλληλος κόσμος που θα είχαμε πάρει την αντίθετη απόφαση.
Η ηρωίδα μας λοιπόν όπως και άλλοι χαρακτήρες του βιβλίου, κάποια στιγμή της ζωής της όταν αυτοκτόνησε, πήγε σε μια βιβλιοθήκη καθένας πάει σε διαφορετικό μέρος π.χ. Βίντεο κλαμπ όπου περιγράφει τις αποφάσεις που θα ήθελε να είχε αλλάξει στη βιβλιοθηκάριο αυτής, η οποία βρίσκει το συγκεκριμένο βιβλίο που είναι γραμμένη εκείνη η ζωή. Διαβάζοντας το η ηρωίδα μας, μεταφέρεται σε αυτή τη ζωή και την ζει. Ο σκοπός απ' ότι έχω καταλάβει, είναι να βρει μια ζωή που θα της αρέσει να ζει σε αυτή. Συνέχεια λοιπόν μεταφέρεται από ζωή σε βιβλιοθήκη βιβλιοθήκη ζωή, μιας και δεν είναι ευχαριστημένη με τίποτα.
Εκτός από τα βιβλία με τις ζωές, υπάρχει ένα βιβλίο των τυψεων, το οποίο αναφέρει τις αποφάσεις που δεν πήρε και το μετάνιωσε. Το χρησιμοποιεί για βοήθεια στην επιλογή της ζωής που θα διαλέξει. Μπορεί και διαμορφώνεται μετά από κάθε ζωή που δοκιμάζει, αν τελικά καταλάβει ότι δεν ήταν καλή η απόφαση που δεν είχε πάρει
Με ξένισε πολύ που χρησιμοποιεί πολύ το τηλέφωνο για επικοινωνία με τη σύγχρονη μορφή του. Με ξενίζει σε κάθε ζωή της ηρωίδας ο τρόπος που προσαρμόζεται. Είναι ημιτελής ιστορίες χωρίς νόημα, αυτό είναι το βιβλίο.
Οι ιστορίες - ζωές είναι μικρές και παρότι οι χαρακτήρες είναι ίδιοι (σχεδόν) σε κάθε ζωή, δεν μπορείς να δεθείς με αυτούς, γιατί είναι διαφορετικοί σαν ιδιοσυγκρασίες και γενικότερα στη ζωή τους.
Ο λόγος που αναφέρω τον πρόλογο με το ανεκδοτο, είναι διότι είχα πολύ καιρό να διαβάσω βιβλίο που να μην μου αρέσει. Είμαι γενικά ενθουσιώδης και νόμιζα ότι αυτό μου το συναίσθημα καλυβε τα άσχημα στοιχεία ενός βιβλίου με αποτέλεσμα να μην θεωρώ την άποψη μου αντικειμενική.
Οι λόγοι για τους οποίους κάνω παρουσίαση - κακή κριτική πριν τελειώσω το βιβλίο είναι για να προλάβω να σώσω λίγο από τον αναγνωστικό σας χρόνο και γιατί τώρα με το παιδί ο χρόνος που έχω για να διαβάζω έχει περιοριστεί. Αντί να διαβάζω τον πυροσβέστη που μου πήρε δώρο ο Χρυσόστομος ή το ναύτη, κάθομαι και διαβάζω αυτό.
Όταν το τελειώσω, αν υπάρχει κάποιος λόγος, θα το συμπληρώσω. Αν και δεν νομίζω.
Καλημέρα!!!
Last edited: