Μαχάτμα Γκάντι: "Θρησκεία και Αλήθεια-Οικονομία και Ηθική"

ISBN13 9789602830796
Εκδότης ΡΟΕΣ
Σειρά MICROMEGA 32
Χρονολογία Έκδοσης Ιούνιος 2009
Αριθμός σελίδων 160
Διαστάσεις 17x11
Μετάφραση ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά) ΓΚΑΝΤΙ ΜΑΧΑΤΜΑΜε παίδεψε αυτό το βιβλίο όσον αφορά την κατάταξή του σε κάποια κατηγορία.Φιλοσοφία μπορείς να το πεις,με τη θρησκεία ασχολείται,με την πολιτική ,με την κοινωνία.Οπότε το βάζω στα Γενικά θέματα και ησυχάζω.
Από τις αγαπημένες μου προσωπικότητες,ο Γκάντι,σημάδεψε την παγκόσμια ιστορία με το έργο του.Εφάρμοσε με άριστο τρόπο την φιλοσοφία της μη-βίας αποτελώντας έμπνευσή και για άλλους αγωνιστές.
Σε αυτό το βιβλίο καταγράφονται οι απόψεις του για τη θρησκεία αλλά και για την οικονομία,την ηθική,την πολιτική κλπ.Γραμμένο με απλή γλώσσα,χωρίς δυσνόητες αναλύσεις,χωρίς ίχνος εγωισμού.Θέτει πολύ υψηλά ηθικά κριτήρια,τα οποία έχουν αξία επειδή και ο ίδιος δεν τα πρόδωσε.Κάποια από αυτά που έγραψε τότε ο Γκάντι μπορούν να θεωρηθούν προφητικά καθώς τα βλέπουμε σήμερα μπροστά μας με την πλήρη επικράτηση του τεχνοκρατικού πολιτισμού και την ανηθικότητα της οικονομίας της αγοράς.Μικρό βιβλίο,μεγάλη αξία.
 
Last edited by a moderator:
Γκάντι. Μια από τις μεγαλύτερες μορφές της ιστορίας. Δεν έχω διαβάσει αυτό το βιβλίο. Το βάζω στους μελλοντικούς στόχους.:)
 
Είναι καταπληκτικό βιβλίο.Και αν και ασχολείται με "βαριά" θέματα δεν είναι καθόλου κουραστικό.Οι πραγματικά μεγάλοι,φαίνεται,δεν χρειάζονται δυσνόητες και πολύπλοκες προτάσεις για να εκφραστούν.
 
Top