Ξυπνάει ένα πρωί ένα μπομπιράκι, γύρω στα τέσσερα, και αρχίζει να διηγείται στη μαμά του το όνειρο που είδε.
-Αλήθεια τα είδες όλα αυτά; ρωτάει η μαμά
-Μα, ναι! Απαντάει ο μικρός. Εσύ δεν τα είδες;
-Όχι, παιδί μου. Εγώ δεν μπορώ να δω τα δικά σου όνειρα, λέει η μαμά ψιλογελώντας.
Ο μικρός προβληματίζεται αλλά ύστερα αναφωνεί ενθουσιασμένος:
-Μην ανησυχείς! Θα ζητήσω από τον μπαμπά να σου τα κατεβάσει από το ίντερνετ!
Α! Θυμήθηκα άλλα δύο:
Πριν λίγες μέρες, ήμουν σε μια τάξη προνηπίων, που το Σεπτέμβρη θα πάνε στα νήπια. Περπατούσα δίπλα-δίπλα με ένα μικρό, τον Δημήτρη (μεγάλη μαϊμού αυτός)! Τον βλέπω να με κοιτάζει διερευνητικά και κάποια στιγμή μου ξεφουρνίζει:
-Γιατί είσαι τόσο μικρή (=κοντή); Οι μεγάλοι δεν είναι τόσο μικροί!
-Κάποιοι μεγάλοι είναι ψηλοί και κάποιοι κοντοί, του απαντάω προσπαθώντας να μην σκάσω στα γέλια. Εγώ είμαι απ' τους κοντούς.
-Ψέματααααα! Φωνάζει με τη δυσπιστία ζωγραφισμένη στα μούτρα του.
Μετά ήθελε να μετρηθούμε κι όταν είδε πως είναι πιο κοντός, πήρε μια καρέκλα, ανέβηκε πάνω και φώναζε σε όλη την τάξη πως με πέρασε. Σαν την Αξία την έπαθα κι εγώ:χαχαχα:
Ο Γιαχία, ένας μπόμπιρας έξι ετών από τη Συρία, με βλέπει να μπαίνω στον ξενώνα όπου μένει κι έρχεται τρέχοντας προς το μέρος μου μ' ένα χαμόγελο ως τα αυτιά. Λέω κι εγώ: "Τι ωραία! Χάρηκε που με είδε". Αυτός όμως πέφτει πάνω μου, πιάνει την κοιλιά μου και με τα δύο του χέρια και λέει: "Baby!" Παγάκι εγώ: "No baby!" του λέω "Yes, yes, yes baby!" επιμένει εκείνος... Πίστευα πως όταν με βλέπουν οι άνθρωποι στο δρόμο δεν σκέφτονται ότι είμαι έγκυος

Μήπως να αρχίσω δίαιτα; Μήπως ο μικρός έχει την έκτη αίσθηση και ξέρει κάτι που δεν ξέρω; Να τρομοκρατηθώ;