Αντέρωτα, καταλαβαίνω αυτά που λες, αλλά δεν είπα κάτι τέτοιο... Αυτό που εννοούσα είναι ότι μάλλον ένας γιατρός θα σου πει πιες γάλα, αν τον ρωτήσεις πώς θα κρατήσεις το ασβέστιό σου σε καλά επίπεδα. Επίσης είπα πως δεν ξέρω αν υπάρχουν σύγχρονες έρευνες για το γάλα (που να είναι ανεξάρτητες από τις βιομηχανίες γάλακτος). Δεν θέλω να ακουστώ σαν να αναπτύσσω μια θεωρία συνωμοσίας, κάθε άλλο, απλά είμαι λίγο σκεπτικίστρια με το όλο θέμα. Όχι γιατί ίσως το γάλα μπορεί να κάνει κακό από μόνο του, αλλά γιατί ίσως η προέλευση, ο τρόπος παραγωγής, η επεξεργασία και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο εγείρουν κάποια ερωτήματα (και εκεί μπορεί να υπάρχει και πιθανότητα μιας κάποιας βλάβης για τον οργανισμό).
Ο δικός μου προβληματισμός λοιπόν είναι για ποιο λόγο να καταναλώνεται κάτι αν δεν ωφελεί κάπου. Το παράδειγμα με τα θηλαστικά αυτό ακριβώς ήθελε να δείξει, μπορεί όπως είπε και ο Νικόλας να έπιναν αν έβρισκαν, πάντως σίγουρα δεν το χρειάζονται...
Από εκεί και πέρα, υπάρχουν τόσα είδη τροφίμων που καταναλώνονται από τους ανθρώπους και μάλιστα είναι πολύ πιο βλαπτικά, που ίσως να μην αξίζει τον κόπο η συζήτηση για το γάλα.
Αν και βέβαια η ιδέα που μας έχει επιβληθεί κατά κάποιον τρόπο, πως το γάλα είναι απαραίτητο (και στα παιδιά συχνά επιβάλλεται!) δεν μου αρέσει (και ό,τι αυτό συνεπάγεται, σκεφτείτε μόνο και μόνο οικονομικά τι σημαίνει αυτό για μια πολυμελή οικογένεια... δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο!)
Από εκεί και πέρα, είμαι της άποψης, όπως είπε και ο Νικόλας, "όλα με μέτρο".