από Καραγάτση έχω διαβάσει μόνο τα "Σέργιος και Βάκχος", "Η μεγάλη Χίμαιρα" και "Ο κίτρινος φάκελος". Πού θα πάει, θα έρθει και η σειρά του Λιάπκιν, αλλά μάλλον μετά τον Γιούγκερμαν.
Pas mal για κράτος που ιδρύθηκε με Προστάτιδες Δυνάμεις....Ο συνταγματάρχης Λιάπκιν στην κατοχή συνεργάστηκε με τους Γερμανούς όχι μόνο εναντίον του ΕΛΑΣ (που ελεγχόταν κυρίως από κομμουνιστές) αλλά και εναντίον του ΕΔΕΣ (που κάθε άλλο παρά κομμουνιστές ήτανε). Μάλιστα γλίτωσε το δικαστήριο των δωσιλόγων και διέφυγε στον Καναδά όπου και έζησε καλά μέχρι το θάνατό του. Το 1933 βέβαια ο Καραγάτσης δεν μπορούσε να ξέρει τι θα έκανε ο Λιάπκιν στην κατοχή, αλλά το γεγονός ότι καταπιάνεται μυθιστορηματικά με ένα τέτοιο πρόσωπο φανερώνει αν μη τι άλλο συγγραφέα μακριά από τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα του λαού. Μπορεί να ήτανε καλός στη χρήση του λόγου όμως για να είσαι καλός συγγραφέας δεν αρκεί μόνο αυτό. Γι'αυτόν ακριβώς το λόγο ο Καραγάτσης δεν μου λέει τίποτα, πόσο μάλλον όταν για να περιγράψει μια τραγωδία της ελληνικής ιστορίας (όπως τα δεκεμβριανά του '44) ασχολείται με τους "πλιατσικολόγους" (ποιούς εννοεί άραγε; ) και την "ανικανότητα της ελληνικής χωροφυλακής να βάλει τάξη" (δηλαδή τις παρακρατικές οργανώσεις Χ, Ιερός Λόχος, κλπ) και όχι με την επέμβαση των Άγγλων στα εσωτερικά μας λες και είμασταν αποικία τους.
Καλημερα και καλως σας βρήκα.Στη συνέχεια υπάρχει ένας άκρατος αντικομουνισμός που για να στοιχειοθετηθεί, ο Καραγάτσης κάνει τελείως λανθασμένες αναγωγές