Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

@Έλλη Μ το θέμα μάλλον το έχω εγώ - για τον γιατρό μου. Ξεχνώ, δεν λυσσάω.
Τα βλεπεις; Εγω, απο την αναποδη, που θυμάμαι απιθανα πραγματα ωρες ωρες, πραγματα που ουτε θελω να θυμαμαι ουτε κεφι μου κανει να τα θυμαμαι, ουτε δουλειά μου ειναι να τα θυμαμαι, σχεδόν σε ζηλευω. :ωιμέ:

δεν εχω υποψη μου για καλλιτεχνες και δημοσιογραφους που το αναπαραγουν. ...
...
Το "κακό" ειναι, οτι ενω το συνθημα προσπαθει να γίνει βάιραλ χάρη στη χυδαιότητάς του, ακριβώς λόγω αυτής δεν μπορεί να αναπαραχθεί στο δημόσιο διάλογο, σε τηλεόραση κι άλλα μέσα, παραμένοντας έτσι στο περιθώριο
Αναφερεστε σε κατι συγκεκριμενο ή γενικοτερα μιλωντας; :χμ:
 
Τα βλεπεις; Εγω, απο την αναποδη, που θυμάμαι απιθανα πραγματα ωρες ωρες, πραγματα που ουτε θελω να θυμαμαι ουτε κεφι μου κανει να τα θυμαμαι, ουτε δουλειά μου ειναι να τα θυμαμαι, σχεδόν σε ζηλευω. :ωιμέ:
Μην με ζηλεύεις γιατί το παθαίνω ΚΑΙ αυτό ταυτόχρονα με το άλλο :νατώρα:
 
Τώρα που λέτε για τα βασιλικα (όχι της Εύβοιας) είδα τι έγραψε στο βιβλίο συλλυπητηριων, ο πρωθυπουργός μας, και κόντεψε να μου κάτσει το παξιμάδι στον λαιμό από τα γέλια. Όχι πως θα μπορούσε να γράψει κάτι άλλο αφού πήγε, αλλά τριτοξαδερφα του Ζαμπουνη είμαστε και δεν το ήξερα; 🧐
Δεν μου αρέσει η επίκριση των ναρκομανων, αστέγων και γενικά ανθρώπων που γίνονται ορατοί μόνο για να τους κουνήσουμε το δάχτυλο ή (ακόμη χειρότερα) να τους χλευασουμε. Δεν μου αρέσει καθόλου που πολλοι θυμώνουν αν προσφέρουν βοήθεια και αυτή η βοήθεια βρει τοίχο, καταφευγοντας σε μια ξεφτιλισμενη εκλογικευση καταστάσεων που είναι πάρα πολύ μπερδεμένες για να λυθούν σε μια μέρα με μια μερίδα φαγητού ή μια πρόταση για εργασία.
Εχω ξαναπεί ότι δεν μου αρέσουν οι συγκρούσεις, ούτε καν οι διαφωνίες. Ακούω, παρατηρώ και αν παρατραβήξει το κακό: συγχαρητήρια, μπήκατε στο shit list. Σήμερα, για 1η φορά, έκανα κάτι που θεωρώ πιο προσβλητικό κι από το να πω σκασε (χρησιμοποιώντας, δηλαδή, τη λέξη). Έκανα "σους" σε συνάδελφο που πήγε να αστειευτεί με τη διπλωμένη στάση σώματος μιας ναρκομανους. Μου βγήκε ακαριαία, χωρίς να το σκεφτώ, κι εκείνη ξαφνιάστηκε και στράβωσε γιατί (φαντάζομαι) δεν είχε κακή πρόθεση και θεώρησε ότι δεν άξιζε τις ακτίνες λέιζερ που βγήκαν από τα μάτια μου, αλλά συγγνώμη, κάπου λιγάκι μαζευτείτε, θυμηθείτε ότι είστε άνθρωποι, κάντε κάτι τέλος πάντων, δεν ξέρω αν πιο πολύ με αηδιαζετε ή με ντροπιαζετε.
Απόσπασμα από το 7ο κεφάλαιο της αυτοβιογραφιας μου: Άνθρωποι, με κουράσατε. Αντε μου στον κόρακα.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Συμπτωματικά έβλεπα εχθές αυτό το βιντεάκι:


Το σκέφτομαι κάθε φορά, τι σταυρό πρέπει να έχει τραβήξει κάποιος που κατέληξε ναρκομανής ή άστεγος. Εγώ ήμουν τυχερός στην ζωή. Άλλοι υπήρξαν πολύ άτυχοι. Άλλος ξεκινάει και τον σμπρώχνουν μπροστά κι άλλος ξεκινάει και τον πατάνε να τον τσακίσουν. Το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να δείξεις ανθρωπιά κι ενσυναίσθηση, ένα χαμόγελο και μια ευγενική κουβέντα.

Έχει ενδιαφέρον πως στο συγκεκριμένο βιντεάκι, αυτό που λεν, δεν είναι "βοηθήστε με" αλλά πως οι ίδιοι προσπαθούν, μέσα στο πέσιμό τους, να βοηθούν τους άλλους, γύρω τους. Φαίνεται πως οι άνθρωποι μόνο αν νιώσουμε την δυστυχία οι ίδιοι μπορούμε να νιώσουμε αληθινά και την δυστυχία του άλλου.

Με την ευκαιρία, κάτι ακόμα. Συχνά, όταν κοιτώ τους ανθρώπους, βλέπω έντονα την άσχημή μας πλευρά. Άλλες φορές, πάλι, βλέπω την καλή μας πλευρά. Μέσα από τα βιντεάκια της Toraya βλέπω να βγαίνει αυτό, το δεύτερο.
Οπότε προτείνω να δείτε τα διάφορα βιντεάκια στο κανάλι της.
 
Η άποψη που κυριαρχεί βέβαια για τους ανθρώπους αυτούς είναι "τα 'θελε και τα 'παθε " και ότι οι λάθος επιλογές τους οδήγησαν εκεί που είναι...
 
Η άποψη που κυριαρχεί βέβαια για τους ανθρώπους αυτούς είναι "τα 'θελε και τα 'παθε " και ότι οι λάθος επιλογές τους οδήγησαν εκεί που είναι...
Ανάλογα που είσαι και ποιον ρωτάς βέβαια.
Σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, ίσως, σε σημαντικό μέρος της Ευρώπης είναι διαφορετική η νοοτροπία.
Π.χ. Σκανδιναβία θεωρείται ντροπή να έχεις αστέγους και γενικά ο κόσμος καταλαβαίνει ότι υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος όταν βλέπεις άστεγο. Συνήθως σοβαρή ψυχολογική ασθένεια, αλλά όχι τόσο που να αναγκάζει το κράτος να τον εισάγουν σε ίδρυμα.
 
Ο Βουλαρίνος το έθεσε πολύ ωραία το θέμα των ημερών!

"Όπως στο θάνατο του Γκορμπατσόφ, έτσι και στον θάνατο της Ελισάβετ κάποιοι συμπολίτες μοιάζουν με προβληματικούς εφήβους που ρεύονται δυνατά σε μια εκκλησία ή ανάβουν πούρο σε ένα μουσείο πιστεύοντας πως σοκάρουν, ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που καταφέρνουν να προκαλούν είναι γέλιο και οίκτο".-
 
Ο Βουλαρίνος το έθεσε πολύ ωραία το θέμα των ημερών!

"Όπως στο θάνατο του Γκορμπατσόφ, έτσι και στον θάνατο της Ελισάβετ κάποιοι συμπολίτες μοιάζουν με προβληματικούς εφήβους που ρεύονται δυνατά σε μια εκκλησία ή ανάβουν πούρο σε ένα μουσείο πιστεύοντας πως σοκάρουν, ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που καταφέρνουν να προκαλούν είναι γέλιο και οίκτο".-
Αντίδραση που συνάδει απόλυτα με την ιδιότητα και το έργο της θανούσας πιστεύω.
Το ρέψιμο είναι στο ίδιο επίπεδο θαρρώ με το απόλυτο λούμπεν της βασιλείας στον 21ο αιώνα.
Μια βασιλείας που πληρώνεται από τον λαό δίχως να δίνει κάτι πίσω, πέραν του PR.

Για τον Γκορμπατσόφ τώρα, τουλάχιστον είχε πολιτική δράση και έκανε και κάτι πέρα του να υπάρχει και να πληρώνεται από τις μάζες του λαουτζίκου. Δεν συμφωνώ απαραίτητα για τις αποφάσεις/δράσεις του βέβαια.
 
@Πράκτωρ ΔΔ στις ΗΠΑ δυστυχώς επικρατεί το: Είναι τεμπέληδες/Είναι επιλογή τους (ακόμη ηχεί στα αυτιά μου το: "γκετ άουτ, πεντέχο" όταν ένας ταλαιπωρημένος άστεγος μπήκε σε μαγαζί να ζητήσει ένα ποτήρι νερό), κι αυτό έχει αρχίσει να εξαπλώνεται εδώ σαν πανούκλα.
@Φαροφύλακας

Το κανάλι της μπήκε στη λίστα (μου αρέσει και το Soft White Underbelly)
 
Μου αρέσει που όλοι μου φέρονται πολύ ευγενικά τελευταία.

Δε μου αρέσουν τα αστεία για τη Σαπουτζάκη, την ηλικία της, το ποιός θα νικήσει και θα πεθάνει τελευταίος. Όχι για ηθικούς λόγους. Ανέμπνευστα ρε παιδί μου...
 
Δεν μου αρεσει καθόλου όταν αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους σαν ξενοδοχεία, όπου το ξενοδοχείο, σύμφωνα με τη σχεση που διατηρεις με τον αλλον, κυμαινεται από απλη επίσκεψη, ημιδιαμονη εως μόνιμη κατοικία και ό,τι συνεπάγεται η κάθε κατηγορία. Νομίζω ότι οι άνθρωποι είναι σαφως πιο πολύμορφα πλάσματα για να τους φερόμαστε με σχετική ελαφρότητα και θα πρεπει να σεβόμαστε περισσότερο τα ενδιαιτήματά μας.

Δεν μου αρεσει η κατηγορηματική, αδιαπραγματευτη κι αδικαιολογητη άρνηση από ανθρώπους που εχουν συνηθισει να δέχονται το ακριβώς αντιθετο. Δε μπορώ ευκολά να τη διαχειριστώ, μπορω όμως να την καταπιώ και να τη σεβαστώ μέχρι κεραίας, χωρίς αντιδραση ή ιχνος δυσαρέσκειας.

Δεν μου αρέσουν τα παιδικά πάρτυ. Να πηγαίνω ή να διοργανώνω. Ούτε οι κουνιες, ούτε τα λουνα παρκ, ούτε ο συγχρωτισμός με παιδάκια και δεν μπορώ τη συναναστροφή με ανθρωπους που ούτε γνωρίζω, ούτε πολυσυμπαθω και εκτιμω καθόλου. Βεβαια, δεν μου αρεσει και ότι δυσκολα δινω ευκαιρία στον άλλον, αλλα το δουλευω με τον γιατρό μου αυτό. Ειμαστε μακριά ακόμη. Δηλαδή, χιλιόμετρα μακριά.

Εκτιμώ πολύ τη διάθεση να ικανοποιήσεις και να ευχαριστήσεις κάποιον, χωρίς την απόλυτη βεβαιότητα του τρόπου με το οποίο θα το επιτύχεις, αλλά εχοντας κρατήσει σε μια άκρη του μυαλού σου κάτι που τον χαροποιεί, μια μικρή λεπτομέρεια, μια μισοξεχασμένη πληροφορία. Δηλαδή, είναι κάτι που με συγκινεί.

Μου αρέσει να ακούω (και να λέω, να παραδέχομαι) τις εξης δυο λεξούλες: «Δεν ξέρω». Δηλαδή, ναι, δεν ξερω, βρε αδερφέ, και δεν πειράζει που δεν ξέρω, κι αν θέλω, θα μάθω. Ομοίως και για το ζευγος «Εχεις δίκιο». Πραγματικά δεν είναι κακό να αποδώσεις ευσημα ή δικιο σε κάποιον άλλον ή να παραδεχτείς το λάθος σου (φυσικά μιλάω για μένα). Τεινω να πιστεψω ότι είναι ενδειξη ωριμανσης, αν και υποθετω ότι δεν ωριμάζουν όλα τα φρούτα με τον ιδιο ρυθμο, την ειπα την κρυάδα μου για σημερα, καλημέρα σας και καλή βδομάδα να εχετε!
 
Last edited:
Δεν μου αρεσουν ιδιαιτερα οι φωτογραφιες ουτε ειμαι απο αυτους που απαθανατιζουν, καδραρουν τα πλανα, ψαχνουν το καταλληλο φως για την σουπερ φωτογραφια κλπ κλπ. Βασικα, τα βαριεμαι αφορητα αυτα. Μπορεις να με πεις και ξινη. :))))
 
Top