Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Δε μου αρέσουν τα σπίτια με ψηλές μάντρες που τα κρύβουν. Οριακά αντικοινωνική συμπεριφορά.
Περιμενα να διαβασω "με τις ψηλες καμιναδες" :))))
Κι εγω νιώθω ετσι, ετσι ακριβως, οταν περνω απο γειτονιες με ψηλες μαντρες, πυκνη βλαστηση κλπ κλπ που κρυβουν τα σπιτια. Καθε μα καθε φορα, λεω το ιδιο πραγμα στον οδηγο, συνοδοιπορο κλπ κλπ.
 
Δε μου αρέσουν τα σπίτια με ψηλές μάντρες που τα κρύβουν. Οριακά αντικοινωνική συμπεριφορά.
Κι εγω νιώθω ετσι, ετσι ακριβως, οταν περνω απο γειτονιες με ψηλες μαντρες, πυκνη βλαστηση κλπ κλπ που κρυβουν τα σπιτια. Καθε μα καθε φορα, λεω το ιδιο πραγμα στον οδηγο, συνοδοιπορο κλπ κλπ.
Είναι ανάλογο του τι είδους κόμπλεξ έχει κανείς. Εάν είσαι επιδειξιομανής θέλεις να φτιάχνεις μια σπιταρόνα και να τη μοστράρεις στα μούτρα του άλλου. Αν είναι κομπλεξικός φοβικός μη σε ματιάσουν, σε ζηλέψουν, σε κλέψουν κλπ. κλπ. (πλούσιος ή μη) θέλεις να φτιάξεις ένα σπίτι και να το κρύψεις από τα βλέμματα. Αν είσαι άξεστος βλάχος φτιάχνεις ένα οικοδομικό σίχαμα και το μοστράρεις. Όλα αυτά εξίσου κατάπτυστα είναι. Προσβολή αισθητικής λέγεται.

Μου αρέσει το γλυκό καμινάδα.
Για γλύκες καμινάδες πρώτη φορά ακούω. Τι περιέχει; (όχι στάχτη φαντάζομαι)
 
@ΚρίτωνΓ αυτο το γλυκο, νομιζω, καπου το χω δει στο γκαζι; Στα meet markets?
Αν θυμαμαι σωστα, ειναι ζαχαροζυμαροειδές, λουκουμαδοτετοιο, σε σχημα καμιναδας. :όχισουλέω:
 
Last edited:
Για το σχήμα ήταν το μόνο για το οποίο δεν είχα αμφιβολία. Ευχαριστώ για τη διαφώτιση περί του περιεχομένου. (μέγεθος δεν μου είπες - με το συμπάθειο).
 
@Λόελλα και @Έλλη Μ ευτυχως που οικονομικά δεν με παίρνει να φτιάξω το σπίτι μου (μας) φρούριο, (όχι πως έχω κρύψει τις αντικοινωνικες μου τάσεις, αν μπορούσα και τάφρο με κροκόδειλους θα είχα). Βέβαια, αν με ακούει η τύχη και μου φέρει λεφτά, για σοφίτα θα τα εριχνα.
Μου αρέσει που εδώ και δύο μέρες δεν έχω ανάψει κλιματιστικό.
Χειμώνα, αγάπη μου, σε περιμενω

Μου αρέσουν κάποια κανάλια στο youtube που κάνουν έρευνα και σχολιασμό. Δεν μου αρέσουν οι τελευταίες αποκαλύψεις για το nickelodeon (Ένα κανάλι έβλεπα χωρίς να βρίζω, πάει κι αυτό).
 
Όταν χρειαστεί να ανάψεις θέρμανση μπορεί να μην σου αρέσει τόσο πολύ... Τι έγινε με nikelodeon? Μα που ζω και δεν μαθαίνω τίποτα;


Edit: αν έφτιαχνες φρούριο, όπως λες, η κουτσουπιά θα ήταν από τη μέσα η από την έξω μεριά του φράχτη/τοίχου/τάφρου;
 
Mου αρέσει ένα περίεργο φωτιστικό που μισοφαίνεται από ένα παράθυρο στον απέναντι δρόμο. Φωτίζει το δωμάτιο με ένα περίεργο κόκκινο-πορτοκαλί χρώμα που μου φέρνει νοσταλγία. (ανάθεμα και αν ξέρω γιατί). Δε μου αρέσει η ωμή αδιακρισία μεταμφιεσμένη σε ενδιαφέρον.
 
Όταν χρειαστεί να ανάψεις θέρμανση μπορεί να μην σου αρέσει τόσο πολύ...
Τα λέτε αυτά, κύριε Δομάζ, γιατί δεν είδατε πως κυκλοφορούσα στην Ιρλανδία. Γύρω μου όλοι σαν κρεμμύδια κι εγώ με το μπουφάν στον ώμο, σαν τον Τρίτση. Καλή η θέρμανση, αλλά στην Αθήνα μου είναι αχρείαστη. Μια θερμοφόρα θέλω μόνο για τα πόδια μου, και κοιμάμαι με λεπτό φλις κουβερτακι. Τώρα για εκεί που θα μπει η κουτσουπιά (:ψουψου: στην μέσα πλευρά του φράχτη) σόμπα θα χρειαστώ σίγουρα. Ιδανικά: ξυλοσομπα, που είχαμε αλλά πετάχτηκε. Κάτι ιδέες που είχαν οι δικοί μου ώρες-ώρες :γρμβ:

Ένας παραγωγός τους είχε κακοποιητικη συμπεριφορά. Έκαναν τα στραβά μάτια όσο οι σειρές του έφερναν λεφτά, κι όταν σταμάτησαν να έχουν όφελος τον έστειλαν. (Για μένα αυτοί οι "όσο μας συμφέρει θα ανεχόμαστε κωλοπαιδισμούς" είναι οι χειρότεροι). Παιδιά ηθοποιοί όπως η Αμάντα Μπάινς και η Τζανέτ Μακκόρντι, της οποίας τη βιογραφία θέλω να διαβάσω, ισοπεδωθηκαν, κυρίως από τους γονείς τους. Δυστυχώς. Η μητέρα της τελευταίας της είχε επιβάλει διατροφή πείνας, ώστε να διατηρηθεί το σώμα της παιδικό και να μην χάνει ρόλους (και η μαμά λεφτά). Πες με υπερβολική, αλλά γονείς που τρέχουν τα παιδιά τους σε οντισιόν (για Αμερική και hollyweird μιλάω) με κάθε κόστος (για το παιδί) δεν μου φαίνονται και πολύ "γονείς", ούτε έχουν μεγάλη διαφορά από όσους τα βγάζουν στα φανάρια. Τουλάχιστον οι δεύτεροι έχουν μια δικαιολογία, οι άλλοι;
 
Μ'αρέσουν οι μικρές ρουτίνες.
Μ΄αρέσει που ο κύριος που έχει το αγαπημένο μου καφέ, όταν με βλέπει απο μακριά, μου φτιάχνει τον καφέ μου. Είναι γλυκύτατος και μου φτιάχνει τη μέρα, χωρίς να λέμε κάτι περισσότερο απ'τα τυπικά "καλημέρα" και "ευχαριστώ".
Μ'αρέσουν πολύ τα Γιάννενα.
Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που στρέφουν συνέχεια τη συζήτηση στον εαυτό τους.
Δεν μου αρέσει το μπάνιο στη θάλασσα και το καρπούζι.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Τα λέτε αυτά, κύριε Δομάζ, γιατί δεν είδατε πως κυκλοφορούσα στην Ιρλανδία. Γύρω μου όλοι σαν κρεμμύδια κι εγώ με το μπουφάν στον ώμο, σαν τον Τρίτση.

για να έχουν εικόνα κι οι νεότεροι:
:))))
 
Πωπω καιρό είχα να δω τις γνωστές ψευδοεπιστημονικές απόψεις της Τζιροπούλου...
Αυτή και ο Τσατσόμηρος είχαν γεμίσει το διαδίκτυο με ανυπόστατες γλωσσολογικές ασυναρτησίες και παρετυμολογίες.

Ειδικά η Τζιροπούλου με κάτι παρετυμολογίες τύπου "teacher (δασκάλα) εκ του τίτθη = τροφός", διεκδικεί το βραβείο του Γκας Πορτοκάλος από το "My big fat greek wedding".
 
Μα φυσικά. @Νικόλας Δε Κιντ δεν ξέρεις ότι και το car ελληνικής προέλευσης είναι; https://el.wikipedia.org/wiki/Καρ
Όλα κλεμμένα από τα Ελληνικά. Τι θα έκαναν αν δεν υπήρχαν τα Ελληνικά; Δεν θα είχαν γλώσσα καν. Μάλλον θα μούγκριζαν και θα βρυχιόνταν. Άσε που θα είχαν και στομαχικούς ήχους - διότι τα βαλανίδια είναι δύσπεπτα.
 
@ΚρίτωνΓ
Το περίεργο με την Τζιροπούλου, είναι πως ενώ αποδεδειγμένα έλεγε όλο μπαρούφες, της έδιναν βήμα και υποτίθεται σοβαρές εκπομπές. Ειδικά όταν έλεγε πως τα αρχαία Ελληνικά είχαν μαθηματική δομή και άλλες τέτοιες ασυναρτησίες.
Πάντως στους γλωσσολόγους έχει προσφέρει μοναδικές στιγμές γέλιου!

Και για να σου απαντήσω για τους άλλους λαούς, αυτοί έμαθαν να μιλάν μιας και οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν ταξιδέψει σχεδόν σε όλη την υφήλιο. (μου διαφεύγει αν είχαν πάει στον Βόρειο Παγωμένο)
 
Top