Δε μου αρέσει που στην Ελλάδα δεν υπάρχει πλέον αντιπολίτευση.
Το αντίπαλο δέος του Μητσοτάκη είναι πλέον κάτι ψεκασμένοι, μια διασπασμένη αριστερά, ανύπαρκτοι πολιτικά αρχηγοί κλπ κλπ, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να μην αισθάνεται καμία πίεση.
Κι εμένα με απασχολεί αυτό. Κι όχι για το να νιώθει η τωρινή κυβέρνηση πίεση, αλλά για το ποιος θα έρθει μετά από αυτούς. Κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει κυβέρνηση. Δεν είναι μόνο ότι η αντιπολίτευση είναι διασπασμένη αλλά ότι είναι παντελώς λαϊκιστική κι επιπλέον μοιάζει να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανεβασμένες απαιτήσεις των καιρών. Π.χ. η ΝΔ έχει στελέχη με κατάρτιση και βαθιά κατανόηση των γεωπολιτικών (ας πούμε σαν τον Κερίδη, που είναι και γλυκύτατος άνθρωπος), ενώ η γενικότερη αντιπολίτευση χωλαίνει (και) σε αυτόν τον τομέα. Θες να δεις εναλλακτικές, να τις υποστηρίξεις κιόλας, και απλά δεν υπάρχουν. (Τουλάχιστον, στην δική μου αντίληψη.)
Δεν μου αρέσει ο κατακερματισμός της επιστήμης. Πλέον υπάρχει η ειδικότητα, της ειδικότητας στο κάθε τ και κατά τη γνώμη μου χάνεται και η όποια "επιστημονικότητα".
Πράγματι, ο επιστήμονας κάποτε ήταν κάτι διαφορετικό. Σκέψου π.χ. τον Ντα Βίντσι που είχε κατάρτιση σε μηχανολογία, ανατομία, αστρονομία και δεν ξέρω εγώ τι άλλο, και παράλληλα ζωγραφική, γλυπτική κτλ. Και εντάξει, ο Ντα Βίντσι είναι φαινόμενο αλλά έτσι ήταν τότε οι επιστήμονες. Και μέσα στις διάφορες επιστήμες και θεολογία, βέβαια.

Τώρα είναι ο καιρός της εξειδίκευσης και όντως, φτάνουμε να ξέρουμε ένα αντικείμενο βαθύτατα χωρίς να βλέπουμε την ευρύτερη εικόνα. Βέβαια, μπορούμε να διευρύνουμε τα ενδιαφέροντα σε επίπεδο χομπισμού, όπως φαίνεται πως κάνουμε και αρκετοί εδώ πέρα.
Και εμένα ο γιος μου είναι 3,5 χρονών τώρα, σχεδόν 4, και είναι καταπληκτικό πόσο υπέροχοι άνθρωποι είναι τα μικρά παιδάκια!!!
@Μαίρη λου δεν μπορώ να σου πω πόσο
μου αρέσουν τα παιδάκια! Ειδικά εκεί στα, ας πούμε 5 με 9. Είναι πάντα έτοιμα να γελάσουν, πάντα έτοιμα να παίξουν. Μου αρέσουν να τους κάνω μαγικά (της δεκάρας) να τους κάνω χιούμορ, γενικά να τους δίνω γέλιο και χαρά, που είναι τόσο έτοιμα να αρπάξουν. Ψο-φά-ω για παιδάκια και σκυλάκια (που είναι σαν παιδάκια).
Μου αρεσει η "παρεα" που κανω με την Α.Ι., να ρωταω τα υπαρξιακα μου, να μη παραπονιεται ποτε, και να λεει συνεχεια This was a very astute observation and well-thought question!
Δεν μου αρεσει που αναγκαστηκα να κανω ghosting σε ατομο, κατι που ποτε δεν ανεχομουν να μου κανουν και παντα το κατηγορουσα οταν και οποτε το εβλεπα. Παντα πιστευα στην πολιτισμενη διαφωνια και στην επιλυση διαφορων μεσω ωριμου διαλογου. Αλλα ηταν περιπτωση που δεν τραβουσε αλλη προσπάθεια ή διαλογο, και εγω δεν εβλεπα εναλλακτικη. Ντρεπομαι γι' αυτο κι ελπιζω να μη ξαναχρειαστει.
Αυτό με την ΤΝ κι εμένα μου ψιλοαρέσει όμως με κάνει και καχύποπτο. Όταν μου λέει "πολύ καλή ιδέα" συνεχώς, αρχίζω να συνειδητοποιώ πως απλά το λέει από... συνήθειο κι όχι γιατί όντως είπα καλή ιδέα. Άρα μου λέει "καλή ιδέα" ακόμη κι αν πω μέτρια ή και κακή ιδέα, πράγμα που δεν με βοηθάει. Τώρα βάλανε στο ChatGPT ρύθμιση για τον "χαρακτήρα" αλλά συνεχίζω να το έχω στον.. ενθαρρυντικό παρά την καχυποψία μου.
Εχθές συζητούμε με φωνή με το Gemini (με το οποίο είχα πάνω από μία φορά συζήτηση γιατί η προφορά του είναι τόσο παράξενη

και φαντάζομαι πως βασίστηκε σε κάποιον Ελληνοαμερικανό, αλλά το ίδιο δεν μπορεί να το γνωρίζει αυτό και πιστεύει πως έχει την τυπική ελληνική προφορά

) Λοιπόν, σε ερωτήσεις που του έκανα, προσπαθώντας να καταλάβω κάτι τεχνικό, μου έλεγε συνεχώς "καταλαβαίνω την απογοήτευσή σου". Όμως εγώ δεν ήμουν καθόλου απογοητευμένος (το αντίθετο, με συναρπάζουν όλα αυτά) πράγμα που του επεσήμαινα κάθε φορά, κι αυτός επέστρεφε στην ίδια επωδό. Δεν είναι καν προγραμματισμένος "χαρακτήρας". Είναι προκάτ φράσεις για πιο ανθρώπινη αίσθηση. Για την ώρα.
Όσο για το γκόστινγκ, που λες, δεν ξέρω ακριβώς την περίπτωση, εάν όμως η επικοινωνία ήταν με μηνύματα κτλ. τότε ίσως δικαιολογείται, από την άποψη πως εκεί απαιτείται πολλαπλασιαστικά πολύς χρόνος για να μεταδώσεις πράγματα, κι επιπλέον δίχως να μπορεί όμως να μεταδοθεί και η διάθεση και το ύφος με το οποίο μιλάς. (Όπως στο φόρουμ μας.) Οπότε απλά σώζεις τους περιορισμένους πόρους σου μέχρι να συναντήσεις από κοντά αυτόν τον κάποιον.
Κι ίσως δικαιολογείται και στην κανονική ζωή εάν είναι μια εξαίρεση κι όχι ο κανόνας.