Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Σκληρή λέξη... Για κάποιον ανεξήγητο λόγο μου θύμισε τα χρόνια με την πρώην σχεδόν πεθερά μου :)
Γιατί άραγε;...
Θα συμφωνήσω λοιπόν παραφράζοντας λίγο το «δεν μου αρέσει» σου:
Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που, χωρίς να τους απειλώ παρά μόνο στην φαντασία τους, με κάνουν να νιώθω «γκαϊζίν».

Αν έχεις δει το γαμπρό της συμφοράς αυτό που λέει ουσιαστικά ο Ντε Νίρο με τον εσώτερο κύκλο εμπιστοσύνης και οι στοχευμένες κρυφοεχθρικές κινήσεις αμφισβήτησης, σχηματικά άρα και λιγότερο απλουστευμένα περιγράφουν το dna πολλών οικογενειών με ισχυρή δομή σε σχέση με ένα γαμπρό ή μια νύφη. Γενικεύοντας, ισχύει και στο χώρο δουλειάς. Όπου εκεί βέβαια τα πράγματα θυμίζουν ύποπτα και πολύ έντονα τις αυλές για τις οποίες έγραφαν ο Στεντάλ, ο Μπαλζάκ και λιγότερο ο Γκαίτε. Άλλωστε όλα επαναλαμβάνονται ασχέτως αν αλλάζει ο χώρος ή η εποχή, που εξέφρασαν πρώτα ο Σοπενάουερ κι ο Σαμφόρ και μετά ο Νίτσε. Κι αυτό είναι κάτι που μ' αρέσει, πως μπορεί κανείς να πάρει μαθήματα οικονομίας δυνάμεων απ' τη λογοτεχνία και τη φιλοσοφία.

Ο Μητσιάς. Μ' αρεσει ο Μητσιας. Στην Πιρόγα (Αλκαιος :προσκυνώ:), στη Δραπετσώνα (Λειβαδίτης :προσκυνώ:), στο Παράπονο (Γκατσος :προσκυνώ:).
Μα τι Φωνή! Τι μορφή!

Μ'αρέσει το αυγό. Βασικά τους πουλάω όλους χαλαρά για να φάω αυγό. Γυαλίζει το μάτι μου οταν βλέπω αυγό. Μπορεί να μην θέλω τελικά να φάω και δεύτερο ενώ το έχω ήδη ετοιμάσει αλλα θα το φάω επειδή είναι αυγό. Επειδή μου φαίνεται αδιανόητο να πάει χαμένο :σάλια:

Εγώ τους πουλάω όλους για αντσούγιες. Μια φορά είχα φάει ολόκληρο κεσεδάκι μόνη μου.

Last edited:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Μ'αρέσει το αυγό. Βασικά τους πουλάω όλους χαλαρά για να φάω αυγό. Γυαλίζει το μάτι μου οταν βλέπω αυγό. Μπορεί να μην θέλω τελικά να φάω και δεύτερο ενώ το έχω ήδη ετοιμάσει αλλα θα το φάω επειδή είναι αυγό. Επειδή μου φαίνεται αδιανόητο να πάει χαμένο :σάλια:

πρέπει να έχουν αλλάξει πάνω από 10 πρωθυπουργοί από τότε που έφαγα τελευταία φορά αυγό...
Βάζεις και τους υπηρεσιακούς μέσα; Αλλιώς πάμε μέχρι τον Ράλλη, αν όχι πιο πίσω...
Όσο για μένα, σταθερή κόντρα με τη γυναίκα μου να μην τρώω αβγά σχεδόν κάθε μέρα το πρωί.

Συνειδητοποίησα ότι αν φάω αυγό θα είναι πλέον βραστό και σφιχτό. Μελάτο ή τηγανιτό έχω να φάω αιώνες.
@Μπέιζιλ, βάστα γερά ενάντια στην συζυγική καταπίεση :))))

Δεν μ' αρέσει που ο κόσμος είναι φτιαγμένος για δεξιόχειρες κι εμείς οι αριστερόχειρες καταπιεζόμαστε. Παρακολουθώ ένα σεμινάριο σε ένα κέντρο ξένων γλωσσών όπου τα καθισματάκια έχουν αυτά τα μικρούλικα ενσωματωμένα θρανιάκια φυσικά στα δεξιά. Ενω όλοι γράφουν μια χαρά, εγώ είμαι αναγκασμένη να στρίβω όλη την αριστερή πλευρά μου προς τα δεξιά :γρμβ: Θα φτιάξω κίνημα για τα δικαιώματά μας, τέλος. _

Βάζεις και τους υπηρεσιακούς μέσα; Αλλιώς πάμε μέχρι τον Ράλλη, αν όχι πιο πίσω...
και οι υπηρεσιακοί έχουν ψυχή

Τζαννετάκης
Γρίβας
Ζολώτας
Α. Παπανδρέου
Σημίτης
Κ. Καραμανλής Β'
Γ. Παπανδρέου Β'
Παπαδήμος
Πικκραμένος
Σαμαράς
Τσίπρας
Θάνου

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Το τελευταίο διάστημα αντί να βράζω ή να τηγανίζω τα αυγά τα ετοιμάζω με αυτόν τον τρόπο, μόνο που βάζω και δυο ή τρεις κρόκους στην εξάδα, ελάχιστη τριμμένη φέτα και λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Δοκιμάστε το οι φίλοι του αυγού!

Last edited:
@Ίζι, ήθελα πολύ να δοκιμάσω αυτόν τον τρόπο αλλά φοβόμουν να πάρω το ρίσκο. Άσε που δεν έβρισκα και κανέναν να τα έχει δοκιμάσει. Η ανάρτηση σου ήταν ότι χρειαζόμουν για να το τολμήσω!
Τρώω βραστά αυγά κάθε μέρα με ρυζογκοφρέτες και τα είχα βαρεθεί!

@Στιλ, έτσι ακριβώς νιώθω για το ρύζι! Άσπρο, καστανό, καρολίνα, parboiled, νυχακι, basmati, απλά με τρελαίνει! Μπορώ να το φάω με κρεάς, με κοτόπουλο, με κιμα, με λαχανικά, με όσπρια ακόμα και γλυκό ως ρυζόγαλο.
Τώρα τελευταία βράζω basmati με λάδι καρύδας, ω! δεν έχω λόγια!

Οοοο... αυγά! Τα αγαπώ, κάθε βράδυ τρώω 1-2 αυγά! Χοληστερίνη θα αποκτήσω αν συνεχίσω για καιρό! :χαχα: Στιλλ, μαζί σου σε ότι είπες!! :πάνω::σύμφωνοι::μπράβο::κόλλα5::προσκυνώ:

Δεν μ' αρέσει που ο κόσμος είναι φτιαγμένος για δεξιόχειρες κι εμείς οι αριστερόχειρες καταπιεζόμαστε. Παρακολουθώ ένα σεμινάριο σε ένα κέντρο ξένων γλωσσών όπου τα καθισματάκια έχουν αυτά τα μικρούλικα ενσωματωμένα θρανιάκια φυσικά στα δεξιά. Ενω όλοι γράφουν μια χαρά, εγώ είμαι αναγκασμένη να στρίβω όλη την αριστερή πλευρά μου προς τα δεξιά :γρμβ: Θα φτιάξω κίνημα για τα δικαιώματά μας, τέλος. _
Συνοδοιπόρος:χαχα: και να ξες είμαστε πολλοί:μαναι:

@Στιλ, έτσι ακριβώς νιώθω για το ρύζι! Άσπρο, καστανό, καρολίνα, parboiled, νυχακι, basmati, απλά με τρελαίνει! Μπορώ να το φάω με κρεάς, με κοτόπουλο, με κιμα, με λαχανικά, με όσπρια ακόμα και γλυκό ως ρυζόγαλο.
Κι εγώ τρελαίνομαι για το ρύζι. Αν έχω ελάχιστο χώρο στο στομάχι μου προτιμώ να φάω ρύζι αν υπάρχει στο τραπέζι παρά οτιδήποτε άλλο. Τελευταία έχω φάει κόλλημα να φτιάχνω καστανό μαζί με το μίγμα που είναι parboiled και αγριόρυζο. Επιπλέον ένα άλλο κολληματάκι αν και πάμε σε πολύ αμαρτωλή επιλογή είναι το ατζέμ που φτιάχνουν στα Δωδεκάνησα και τσιγαρίζεις μανέστρα με λάδι και βούτυρο και μόλις αλλάξει χρώμα ( λένε ότι χρυσίζει αλλά εγώ χρησιμοποιώ είτε ολικής <ναι τρομάρα μου παρά το τσιγάρισμα το θέλω κι υγιεινό :χαχαχα:> είτε του lidl οπότε πρακτικά απλώς αλλάζει χρώμα ) περνάς και το ρύζι μια γρήγορη καβουρντισιά κι ύστερα ρίχνεις το νερό.
Επίσης, το καστανό μερικές φορές το φτιάχνω χωρίς αλάτι ( αλλά τότε δε χρησιμοποιώ τις σειρές του agrino και του θείου μπεν που βράζουν σε 10' γιατί βγαίνουν πολύ στεγνά, μόνο το κλασικό ) και μετά το τρώω πρωί ή βράδυ με γιαούρτι, δαμάσκηνα και λίγο μέλι.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Δεν μ' αρέσει που ο κόσμος είναι φτιαγμένος για δεξιόχειρες κι εμείς οι αριστερόχειρες καταπιεζόμαστε.
Δεξιόχειρας είμαι, και τσατίζομαι όταν το διαπιστώνω αυτό. Κάθομαι σε καφετέρια και φέρνουν από εκεί να τα φλιτζάνια στα οποία η λαβή αντί να είναι συμμετρική-ουδέτερη, είναι φτιαγμένη έτσι ώστε να βολεύει μόνο κάποιον ο οποίος την κρατάει με το δεξί του χέρι! Δηλ. τί να πει κανείς. Είμαστε στην χώρα στην οποία η όποια μειονότητα την έχει κάτσει. Το πρώτο που κάνω στα εργαστήρια είναι να εξηγήσω σε αριστερόχειρες πως μπορούν να αλλάξουν όχι μόνο την θέση από το ποντίκι του υπολογιστή αλλά και να εναλλάξουν τα κουμπιά ώστε να έχουν το "κάνε" στον δείκτη.

Με έχετε μαζί σας στον τίμιο αγώνα σας.

Πάντως, εάν οργανωθείτε μπορείτε να αλλάξατε μερικά πράγματα. Να μην είστε ένα 10 %; Είναι μετρήσιμο. Φτιάξτε έναν σύλλογο και στείλτε ένα γράμμα στον ιδιοκτήτη πως αριστερόχειρας δεν θα ξαναπατήσει στο μαγαζί του. Βγάλτε κανα μικρό αυτοκόλλητο "όχι φιλικό για αριστερόχειρες".