Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Τα μιράντα διαλύονται πολύ εύκολα και με εκνευρίζουν,αν και δεν πίνω καφέ αλλα και στο γάλα τα ίδια συμβαίνουν. Επίσης πεθαίνω για γάλα. Βάγγυ παιδί μου μπράβο σε συγχαίρω, ας τα χαρούμε τα αυγά σαν να μην υπάρχει αύριο. Απλά θύμισε μου ναμη βρεθούμε ποτέ μαζί ενώ τρώμε αυγά :)))
 

Καλικάντζαρος

Δαγεροτύπης
Στιλλ ειναι θεμα εμπειριας το να βουτηξεις τα μιραντα... θελει ακαριαιες κινησεις με χειρουργικη λεπτομερια.
Κρατας το μπισκοτο με δεικτη και αντιχειρα και το μικρο δαχτυλακι τσιτωμενο για καλυτερη ισορροποια κινησεων.
Οταν το μπισκοτακι βρεθει 3cm απο την επιφανεια του καφε το στομα σου πρεπει να βρισκεται ηδη στο χειλος της κουπας και οταν αναδυθει το μπισκοτακι εχεις αρχισει να ρουφας για να μη χασεις τιποτα.

Tip: Δε βουταμε δαχτυλα μεσα για λογους υγιεινης και αφηνοντας ενα μερος του μπισκοτακίου στεγνο,εξισορροπουμε την αισθηση τραγανου και παπαριασμενου.
 
Last edited:
Δεν μ' αρέσει που ο κόσμος είναι φτιαγμένος για δεξιόχειρες κι εμείς οι αριστερόχειρες καταπιεζόμαστε. (...) Θα φτιάξω κίνημα για τα δικαιώματά μας, τέλος. _
Μεταλλαγμένη, υπολόγισε κι εμένα μαζί με τον Φαροφύλακα. Είμαστε δυο, είμαστε τρεις, είμαστε χίλιοι δεκατρείς.
Δεν μ' αρέσει που οι κωφάλαλοι αναγκάζονται να έχουν συνοδό κάθε φορά που βγαίνουν για ψώνια :οργή:. Θέλω η νοηματική γλώσσα να μπει στα σχολεία, να μάθουν τα παιδιά έστω τα βασικά.
 
Last edited:

Καλικάντζαρος

Δαγεροτύπης
Μεταλλαγμενη να φτιαξεις ενα νημα για ατομα που ειναι γεννημενα 31 ιουλιου που ειναι αριστεροχειρες!
Και βαλε και μενα μεσα!

Τσιου αυτο με τη νοηματικη που προτεινες ειναι πολυ σωστο!
Εγω απο νοηματικη ξερω μονο δυο κινησεις..για ταξιτζιδες που δε βγαζουν φλας
 
Έχω κάνει αρκετές τουαλέτες για ΑΜΕΑ, τηρώντας όλες τις κατά το νόμο και κατά την κλίμακα προδιαγραφές, παρότι δεν είναι ευχάριστο πως ένας φίλος πλέον βρίσκεται σε αναπηρικό μου άρεσε που κατάλαβα επιτέλους ότι το ''σύμφωνα με'' δε σημαίνει πως καλύπτει την πραγματική ανάγκη αλλά την ελάχιστη και υπολογισμένη στον πόντο, καθότι έχει χρειαστεί να τον συνοδεύσω αρκετές φορές. Δε μου άρεσε όμως η αντίδραση των συνεργατών όταν άλλαξα τα μέτρα στην τελευταία εφαρμογή διότι μπορώ να δεχτώ πως θα συμβιβαστεί σε ορισμένα πράγματα ένας αρτιμελής αλλά όχι ένας παραπληγικός.
 
@ Καλικάντζαρος :μουάχαχα: Α, κι εγώ. Σ'αυτό το είδος νοηματικής μου έχουν χορηγήσει επάρκεια, διδάσκω κιόλας.
το ''σύμφωνα με'' δε σημαίνει πως καλύπτει την πραγματική ανάγκη αλλά την ελάχιστη και υπολογισμένη στον πόντο
:αργκ: & :γκρμφ:
Γιατί οι συνεργάτες σου σπάστηκαν; τους χάλασες την πιάτσα; Αρχίζω να εκνευρίζομαι.
 
Last edited:
Καλικάντζαρε δίδαξες τα πλήθη πάλι σχετικά με την σωστή απόλαυση ενος μπισκότου και χαίρομαι γιατι το έκανα σωστά τόσα χρόνια. Ωστόσο δεν παύουν να με εκνευρίζουν γιατί κολλάνε στα δόντια και παλεύεις με νύχια και με δοντια κυριολεκτικώς να τα ξεκολλήσεις.
 
Last edited:
@ Καλικάντζαρος :μουάχαχα: Α, κι εγώ. Σ'αυτό το είδος νοηματικής μου έχουν χορηγήσει επάρκεια, διδάσκω κιόλας.

:αργκ: & :γκρμφ:
Γιατί οι συνεργάτες σου σπάστηκαν; τους χάλασες την πιάτσα; Αρχίζω να εκνευρίζομαι.
Συνεργάτες είναι αφ' ενός τα υφιστάμενα συνεργεία, αφ' ετέρου ο προϊστάμενος μου ο οποίος υπάγεται στην οικονομική διαχείριση άρα και δίνει λόγο στην εργοδοσία για το μπάτζετ. Για το δεύτερο δε χρειάζεται να σου πω γιατί τσίνισε, αλλά τα συνεργεία αποτελούνται ως επί το πλείστον απ' τον κλασικό εργολάβο που είναι στην καφετέρια κι έχει τους ''πρακτικούς'' να δουλεύουν, επομένως η παραμικρή αλλαγή στα σχέδια, σημαίνει διαφορετική εργασία και σε ορισμένες περιπτώσεις τεχνογνωσία που απαιτεί τον εργολάβο παρών. Άλλωστε εγώ απ' αυτόν θα ζητήσω τα ρέστα.
Το επίγραμμα της αγοράς στην οικοδομή είναι αυτό. Το θεωρώ μεγάλη πρόοδο όμως πως πριν μερικά χρόνια δεν υπολογίζονταν καν χώροι και διευκολύνσεις για τους ΑΜΕΑ και τώρα έχω γνωρίσει ακόμα και ανθρώπους με μεγάλη ευαισθησία στο θέμα.
 
Επίσης πεθαίνω για γάλα. Βάγγυ παιδί μου μπράβο σε συγχαίρω, ας τα χαρούμε τα αυγά σαν να μην υπάρχει αύριο. Απλά θύμισε μου ναμη βρεθούμε ποτέ μαζί ενώ τρώμε αυγά :)))
Να μη βρεθούμε ούτε εκεί που θα υπάρχει γάλα γιατί κι αυτό το υπεραγαπώ. :χαχα: Κατά τα άλλα, θα τα πάμε καλά. ;)
 
Μεταλλαγμένη, υπολόγισε κι εμένα μαζί με τον Φαροφύλακα. Είμαστε δυο, είμαστε τρεις, είμαστε χίλιοι δεκατρείς.
Δεν μ' αρέσει που οι κωφάλαλοι αναγκάζονται να έχουν συνοδό κάθε φορά που βγαίνουν για ψώνια :οργή:. Θέλω η νοηματική γλώσσα να μπει στα σχολεία, να μάθουν τα παιδιά έστω τα βασικά.
Να πω εδώ πως καλό είναι να μη χρησιμοποιούμε τον όρο κωφάλαλοι. Τα ίδια τα άτομα με την συγκεκριμένη αναπηρία τον θεωρούν ρατσιστικό, προσβλητικό και παρωχημένο. Αντ' αυτού θέλουν να χρησιμοποιείται απλά ο όρος κωφοί. Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες αιτίες για την επιλογή αυτή αλλά θα έπρεπε να γράψω μια ανάρτηση-σεντόνι για να τους εξηγήσω. Άσε που νομίζω πως τα χω ξαναπεί σε κάποιο άλλο νήμα :χμχμ:
 
Προσβλητικό το "κωφάλαλος"; Δεν μιλούσα για κωφούς. Μιλούσα για κωφάλαλους. Για ανθρώπους που δεν μπορούν να ακούσουν και να μιλήσουν. Υπάρχουν κωφοί που μιλάνε, όπως η θεία μου. Επίσης στου κουφού την πόρτα βαράς διότι θα συνεχίσω να τους λέω έτσι. Ευχαριστώ για τον χρόνο που έχασες. Από δω και στο εξής θα πρέπει να είμαι πιο προσεχτική όταν γράφω εδώ, δεν μ' αρέσει να με διορθώνουν οι politically correct.
 
Κι εμένα δε μ' αρέσει να τσακώνομαι ιντερνετικά με ανθρώπους που δεν ξέρω!:ναι: Δεν σε διόρθωσα, δεν μίλησα καν για εσένα, μίλησα με αφορμή κάτι που είπες εσύ και θα μπορούσε να το έχει πει ο καθένας. Λέγε τους και καθυστερημένους αν θες, αρκεί να τους σέβεσαι, που απ' την προηγούμενη ανάρτησή σου φαίνεται πως το κάνεις.
Εγώ πάλι θα τους λέω κωφούς γιατί μιλάνε οι ανθρωποι, απλώς μιλάνε μια άλλη γλώσσα. Μιλάνε νοηματική. Και γιατί πιστεύω πως ο τρόπος που μιλάμε για κάτι εκφράζει, και καμιά φορά διαμορφώνει, τον τρόπο που το αντιλαμβανόμστε. Και, κυρίως, γιατί οι ίδιοι θεωρούν προσβλητικό το να τους λέω κωφάλαλους, κι αυτό για μένα είναι από μόνο του αρκετά καλός λόγος για να μην το κάνω. Κι αν σου φαίνομαι politically correct, ας είναι. Θα το αντέξω.
 
Last edited:
Top