Μεταλλαγμένη, υπολόγισε κι εμένα μαζί με τον Φαροφύλακα. Είμαστε δυο, είμαστε τρεις, είμαστε χίλιοι δεκατρείς.Δεν μ' αρέσει που ο κόσμος είναι φτιαγμένος για δεξιόχειρες κι εμείς οι αριστερόχειρες καταπιεζόμαστε. (...) Θα φτιάξω κίνημα για τα δικαιώματά μας, τέλος. _
το ''σύμφωνα με'' δε σημαίνει πως καλύπτει την πραγματική ανάγκη αλλά την ελάχιστη και υπολογισμένη στον πόντο
Συνεργάτες είναι αφ' ενός τα υφιστάμενα συνεργεία, αφ' ετέρου ο προϊστάμενος μου ο οποίος υπάγεται στην οικονομική διαχείριση άρα και δίνει λόγο στην εργοδοσία για το μπάτζετ. Για το δεύτερο δε χρειάζεται να σου πω γιατί τσίνισε, αλλά τα συνεργεία αποτελούνται ως επί το πλείστον απ' τον κλασικό εργολάβο που είναι στην καφετέρια κι έχει τους ''πρακτικούς'' να δουλεύουν, επομένως η παραμικρή αλλαγή στα σχέδια, σημαίνει διαφορετική εργασία και σε ορισμένες περιπτώσεις τεχνογνωσία που απαιτεί τον εργολάβο παρών. Άλλωστε εγώ απ' αυτόν θα ζητήσω τα ρέστα.@ ΚαλικάντζαροςΑ, κι εγώ. Σ'αυτό το είδος νοηματικής μου έχουν χορηγήσει επάρκεια, διδάσκω κιόλας.
&
Γιατί οι συνεργάτες σου σπάστηκαν; τους χάλασες την πιάτσα; Αρχίζω να εκνευρίζομαι.
Να μη βρεθούμε ούτε εκεί που θα υπάρχει γάλα γιατί κι αυτό το υπεραγαπώ.Επίσης πεθαίνω για γάλα. Βάγγυ παιδί μου μπράβο σε συγχαίρω, ας τα χαρούμε τα αυγά σαν να μην υπάρχει αύριο. Απλά θύμισε μου ναμη βρεθούμε ποτέ μαζί ενώ τρώμε αυγά))
Να πω εδώ πως καλό είναι να μη χρησιμοποιούμε τον όρο κωφάλαλοι. Τα ίδια τα άτομα με την συγκεκριμένη αναπηρία τον θεωρούν ρατσιστικό, προσβλητικό και παρωχημένο. Αντ' αυτού θέλουν να χρησιμοποιείται απλά ο όρος κωφοί. Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες αιτίες για την επιλογή αυτή αλλά θα έπρεπε να γράψω μια ανάρτηση-σεντόνι για να τους εξηγήσω. Άσε που νομίζω πως τα χω ξαναπεί σε κάποιο άλλο νήμα :χμχμ:Μεταλλαγμένη, υπολόγισε κι εμένα μαζί με τον Φαροφύλακα. Είμαστε δυο, είμαστε τρεις, είμαστε χίλιοι δεκατρείς.
Δεν μ' αρέσει που οι κωφάλαλοι αναγκάζονται να έχουν συνοδό κάθε φορά που βγαίνουν για ψώνια. Θέλω η νοηματική γλώσσα να μπει στα σχολεία, να μάθουν τα παιδιά έστω τα βασικά.