Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Δεν μου αρέσει ο ψυχαναγκασμος των γιορτών, οτι περνάμε όλοι καλά και είμαστε ευτυχισμένοι.

Τσίου και Φάρε, με συγκινείτε :αγαπώ:

Ναι, είμαστε κάπου στο 10%-12% παγκοσμίως, είμαστε μειονότητα και είμαστε καλά :))))

@Καλικάντζαρε, κι εσύ αριστερόχειρας και δεν μιλάς τόσο καιρό? Τι να το ανοίξω το νήμα? Μόνο εμείς οι δύο θα μιλάμε εκτός κι αν έχει γεννηθεί κι ο Παράδοξος 31 Ιουλίου :))))

Συμφωνώ απόλυτα με Τσίου και Παράδοξο για τους κωφούς και τα ΑΜΕΑ. Είχα κωφή συμμαθήτρια και κολλητή μέχρι πριν κάποια χρόνια και συμφοιτητή ΑΜΕΑ και τα έχω ζήσει από κοντά. Δυστυχώς, το κράτος και η κοινωνία θέλει πολύ δρόμο ακόμα για να μην αντιμετωπίζει αυτά τα άτομα σαν πολίτες β' κατηγορίας. Για τα κωφά άτομα δε, το πιστεύω απόλυτα ότι όλα είναι θέμα οπτικής, συγκυριών ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε. Εχω βρεθεί άπειρες φορές σε παρέες (φίλους της φίλης μου παραπάνω) όπου ήμουν η μοναδική μη κωφή και ήμουν εγώ η "παράταιρη" της υπόθεσης, αυτή που δεν μπορούσε να συνεννοηθεί και να ταιριάξει σε αυτόν τον κόσμο. Βέβαια, μαζί με την φίλη μου ήταν και οι υπόλοιποι πολύ ευγενικοί και μου εξηγούσαν υπομονετικά :))) αλλά αυτή η εμπειρία μου έμαθε πάρα πολλά και με προβλημάτισε σε μεγάλο βαθμό.

Δεν θα ήσασταν τόσο λίγοι αν κάποιοι γονείς άφηναν τα παιδιά τους να γράψουν με το αριστερό... :γκρμφ:
Μ' αρέσουν τα κουκουνάρια. Μαζεύω κουκουνάρια και τα χρησιμοποιώ για μπιμπελό.

Είχα μια γατούλα τρεις μήνες στην αυλή μου, που χωνόταν, όμως, στα κρυφά στο σπίτι μου απ' το παράθυρο, οπότε δεν την ήθελα, γιατί έχω κι άλλο γάτο και δεν την πάλευα ούτε με την διπλή τρίχα, ούτε με την διπλή γατοτροφή. Οπότε επιτέλους βρήκα κάπου να την πάω και σήμερα το Μουκί την έτζασε.

Ε, δεν μ' αρέσει η πρώτη μέρα απώλειας, και μου λείπει και νομίζω λείπει και στον γάτο μου :λυγμ:

Δεν μου αρέσει ο ψυχαναγκασμος των γιορτών, οτι περνάμε όλοι καλά και είμαστε ευτυχισμένοι.
Σορυ Στιλλ αλλά θα διαφωνήσω. Καταρχήν το ότι είμαστε όλοι χαρούμενοι είναι απλά κάτι που πλασάρει το μάρκετινγκ για προφανεστατους λόγους. Ξέρω πολλά άτομα που τα Χριστούγεννα τους είναι από αδιάφορα έως δεν ξέρω τι. Βέβαια δεν καταλαβαίνω το λόγο μιας και εμένα μου αρέσει πολύ το όλο κλίμα η γιορτινη ατμόσφαιρα τα παιδιά που το ευχαριστιουνται τα φώτα στους δρόμους στις πλατείες. Μιλάμε για τα απλά πράγματα όχι για το καταναλωτικό κομμάτι,αυτό είναι άλλο.
Αυτό που εμένα δε μου αρέσει είναι το ότι οποιαδήποτε διάθεση και να έχεις πρέπει να βγεις για after την Πρωτοχρονιά. Υπάρχουν 365 ημέρες να βγει κάποιος, πρέπει να βγει επειδή έτσι κάνουν όλοι την Πρωτοχρονιά;

Αυτό που αναφέρθηκε πιο πάνω για τους κωφάλαλους, μας είχε εξηγήσει μια καθηγήτρια ειδικής αγωγής για ποιο λόγο δε θα έπρεπε να ισχύει ο όρος κωφάλαλος. Γιατί, όπως είπε, οι άνθρωποι έχουν φωνή, δεν έχουν κάποιο πρόβλημα στις φωνητικές τους χορδές, απλώς δεν έχουν ακούσει τις λέξεις για να μπορέσουν να τις πουν και οι ίδιοι. Στο δικό μου κοντινό περιβάλλον, ένας φίλος της αδερφής μου, πήγε όλα τα χρόνια σε γενικό σχολείο και έμαθε να διαβάζει τα χείλη για να συννενοηθεί και να μάθει να μιλάει. Τώρα πλέον, έχοντας φτάσει 25 χρονών, αν εξαιρέσεις ότι μιλάει με κάποιες παύσεις δεν αντιμετωπίζεις καμία δυσκολία να συννενοηθείς μαζί του ή αυτός μαζί σου. :ναι: Τώρα από εκεί και πέρα, το τι όρο θα χρησιμοποιήσει ο/η καθένας/μια μας είναι για να γίνεται κουβέντα. :)

μιας και μιλάμε για δρόμους αυτό που μ αρεσει είναι να κάνω έναν περίπατο στο άλσος του Αγίου Νικολάου με τα ποδιά ετσι και αλλιως δεν εχω αυτοκινητο....εχω χιλιοπερπατησει αυτο το δρομο απο το σπιτι μου μεχρι εκει αλλα καθε φορα βρισκω κατι που δεν το εχω ξαναδει ειναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βρεις τον εαυτο σου και να ξεπερασεις τις φοβιες σου

Αν και έχουμε μπλέξει λίγο τα μπούτια μας με τα διάφορα παράλληλα θέματα :ρ, θέλω να επανέλθω στο θέμα με τους κωφούς/κωφάλαλους.

Έχοντας την τύχη να συνεργαστώ στο παρελθόν με άτομα που αντιμετώπιζαν τετοιες δυσκολίες(; ). Αυτοί προτιμούσαν να τους λέμε/ γράφουμε "ανήκοους" και οχι κωφάλαλους (μιας και η πλειονότητα μπορεί να μιλήσει) ούτε κωφούς (γιατί έχει συσχετιστει το κωφός= χαζός/ λιγότερο ικανός ανθρωπος κλπ). Δυστυχώς στην Ελλάδα είμαστε πάρα πολύ πίσω σε τέτοια θέματα (πχ στο Λονδίνο δεν υπάρχει μεγάλο κατάστημα -αλλά και μικρότερα- που να μην έχουν κάποιους υπαλληλους που να μιλάνε την νοηματική).

Τελοσπάντων είναι μεγάλο θέμα για να το αναλύσουμε εδώ και αρκετά στενάχωρο οπότε ας μην το πιάσουμε τετοιες μέρες που είμαστε ΟΟΟΟΟΟΛΟΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ!!!!:τρέλα: (λέμε τώρα...)

Δεν θα ήσασταν τόσο λίγοι αν κάποιοι γονείς άφηναν τα παιδιά τους να γράψουν με το αριστερό... :γκρμφ:
Πρέπει να είμαστε περίπου στην ίδια ηλικία. Τιμωρήθηκα πολλές φορές για να μη χρησιμοποιώ το αριστερό σε εποχή που θεωρείτο παιδαγωγική αυτή η παράλογη τιμωρία. Μέχρι που σταμάτησα να γράφω το οτιδήποτε, με κάνανε να αισθάνομαι πολύ άσκημα και πως έχω κάτι λάθος.

Μεταλλαγμένη, παρότι γενικά δε διαβάζω βιβλία αυτού του χώρου και μπορεί να μπερδεύω τους συγγραφείς είμαι σχεδόν 90% σίγουρος πως ο Λάβκραφτ είχε γράψει ένα πολύ ξεχωριστό διήγημα για ένα μονόφθαλμο σε μια χώρα τυφλών. Είναι πολύ χαρακτηριστικό.

Σχετικά με τους κωφούς που θίγονται όταν τους αποκαλούν κωφάλαλους, σκεφτείτε το λίγο! Είναι λάθος να λέμε τον κωφό, κωφάλαλο γιατί δεν ισχύει, το ίδιο στην περίπτωση του μουγγού. Κωφάλαλος είναι αυτός που δεν έχει τη δυνατότητα ταυτόχρονα για κανένα απ' τα δύο, έτσι νομίζω εγώ.

Τσίου, οι μικρές επαναστάσεις είναι πολύ σπάνιες και μονοδιάστατες. Συνήθως σκύβω το κεφάλι και ασχολούμαι με το βρουξισμό μου.

Ιπποπόταμε, και όποιος άλλος θέλει να τοποθετηθεί για τους κωφούς/ανήκοους να το κάνει αλλά να μην περιμένει απάντηση από εμένα. Τους ανθρώπους που δεν ακούν και δεν μιλούν (κι ας έχουν φωνή), θα συνεχίσω να τους λέω κωφάλαλους γιατί είμαι άκαρδη:ανέκφραστος:

Πρέπει να είμαστε περίπου στην ίδια ηλικία. Τιμωρήθηκα πολλές φορές για να μη χρησιμοποιώ το αριστερό σε εποχή που θεωρείτο παιδαγωγική αυτή η παράλογη τιμωρία. Μέχρι που σταμάτησα να γράφω το οτιδήποτε, με κάνανε να αισθάνομαι πολύ άσκημα και πως έχω κάτι λάθος.
[30 παρά 40 (περίπου) μέρες] Κάποιος μου είχε πει πως ο λόγος που μπερδεύω το "δεξιά" με το "αριστερά" είναι επειδή στο νηπιαγωγείο με πίεσαν να χρησιμοποιήσω το δεξί χέρι (οι δικοί μου ήταν γιούχου). Τώρα δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει αυτό, αλλά έχοντας ακούσει ιστορίες για την συμπεριφορά μου, μάλλον θα είχα την ίδια αντίδραση.

οι μικρές επαναστάσεις είναι πολύ σπάνιες και μονοδιάστατες. Συνήθως σκύβω το κεφάλι και ασχολούμαι με το βρουξισμό μου.
Και όταν το σηκώνεις κάνεις "μικρές" και μη μονοδιάστατες επαναστάσεις. (Με βλέπεις, εγώ τον χαβά μου, γι'αυτό μη μου φέρνεις αντίρρηση. Μπορώ να το κάνω copy paste όλη μέρα :ναι: )

μη μου φέρνεις αντίρρηση. Μπορώ να το κάνω copy paste όλη μέρα
:μουάχαχα::μουάχαχα::μουάχαχα:

εντάξει εγώ είμαι πιπίνι για 4,5 χρόνια ακόμα :μαναι:

Η κοπέλα με την οποία ήμουν μαζί πέρσι, επίσης ζερβοκουτάλα που επίσης υπέστη την ίδια τιμωρία είναι πολύ μετρημένη στις κινήσεις που κάνει γιατί μπερδεύεται με τον τρόπο που μπερδεύεσαι κι εσύ, μπορεί να είναι σχετικό ή άσχετο.

By the way, γαμώτο μακάρι να 'χαμε κι άλλους άκαρδους έξω καρδιά σαν εσένα :)

άσε, άσε έρχονται τα dirty thirty και βλέπω την κρίση ηλικίας να με χαιρετάει από μακριά (ευτυχώς, εκτός από καρδιά, δεν έχω ούτε βιολογικό ρολόι άρα το "πότε θα γίνω μάνα" δεν θα το ξεστομίσω ποτέ.)
Ζερβοκουτάλα;! :μουάχαχα:
Ωχ, αυτό ακούγεται πολύ καταπιεστικό. Μετρημένη δεν είμαι με τις κινήσεις μου, αλλά πρέπει να με δεις όταν με σταματούν στον δρόμο για να με ρωτήσουν οδηγίες. Κουνάω τα χέρια σαν τροχονόμος μπας και βοηθήσω τον εγκέφαλο αλλά δεν... σίγουρα κάπου πρέπει να υπάρχει σύλλογος ανθρώπων που χάθηκαν εξαιτίας μου.
By the way, γαμώτο μακάρι να 'χαμε κι άλλους άκαρδους έξω καρδιά σαν εσένα :)
:χεχ: & :αγκαλιά: στην χρωστούσα από άλλο νήμα :))))

@Τσίου αν και νομίζω πως ήταν αυτονόητο δεν ήταν προσωπικό το σχόλιο και αν και δεν σε ξέρω δεν νομίζω πως είσαι άκαρδη :)

Αυτά προς αποφυγή παρεξηγήσεων, πάω να δω το τελευταίο επεισόδιο westworld :σάλια:

Last edited:
Α, Τσίου, επειδή κι εγώ το έχω αυτό το πρόβλημα, όντας αριστερόχειρας, όταν με σταματούσανε παλιά για οδηγίες έλεγα ότι είμαι νέος στη πόλη και δεν γνωρίζω,ενώ σε μερικές περιπτώσεις το πήγαινα ένα βήμα παραπέρα και το έπαιζα τουρίστας (Ντεν ξέρει ελλινικα), οπότε γλιτωνα έτσι. :)))

@Τσίου αν και νομίζω πως ήταν αυτονόητο δεν ήταν προσωπικό το σχόλιο και αν και δεν σε ξέρω δεν νομίζω πως είσαι άκρδη :)
Άραξε, :)))) το ξέρω πως δεν ήταν προσωπικό. (Το τελευταίο το λες επειδή ακριβώς δεν με ξέρεις ;) )

όταν με σταματούσανε παλιά για οδηγίες έλεγα ότι είμαι νέος στη πόλη και δεν γνωρίζω,ενώ σε μερικές περιπτώσεις το πήγαινα ένα βήμα παραπέρα και το έπαιζα τουρίστας (Ντεν ξέρει ελλινικα), οπότε γλιτωνα έτσι. :)))
:χαχαχα: Λες να κάνω κι εγώ σαν τον Βουτσά απ'το "Γαμπρός απ'το Λονδίνο"; "Ντεν καταλαβαίνεις, ντεν καταλαβαίνεις, ιο νον καπίσκο, φερΣΤέεν;." Δεν ακούγεται άσχημο, αλλά τους βλέπω πελαγωμένους και τους λυπάμαι. Βέβαια μετά που τους βλέπω από μακριά να στρίβουν αλλού και να πηγαίνουν ντουγρού σε λάθος κατεύθυνση τους λυπάμαι πιο πολύ αλλά... oh, well...