Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Αυτο που περιγραφεις ειναι ο κλασικος καγκουρας, Γριλε. Προσωπικα, με ενοχλει κι εμενα οτι κανεις μα κανεις δε σεβεται τον αντικαπνιστικο νομο και χωριζουν τον εσωτερικο χωρο στα μαγαζια σε θεσεις καπνιζοντων και θεσεις μη. Δηλαδη, στα 3 μετρα, καπνίστε. Πατεντες της κακιας ωρας. Εγω, οταν θελω να καπνισω, βγαινω εξω και δε με ενοχλει καθολου ουτε και παραπονιεμαι. Οτι οι μαγαζατορες εχουν βρει την πιπιλα της μειωσης της πελατειας, ειναι μια βλακεια και μιση (μιαμιση, δηλαδις). Ο κοσμος εκπαιδευεται και προσαρμοζεται. Και κακως που δεν γκρινιαζουμε εμεις οι ιδιοι γι' αυτο το χαλι, καπνιστες και μη καπνιστες. Οτι οφειλουμε να σεβομαστε τους γυρω μας, ειναι αυτονοητο οσο αυτονοητο ειναι οτι δεν θα επρεπε να ανεχομαστε να μας καπνιζει κανενας την ωρα που πχ τρωμε, σε εναν κλειστο χωρο οπου δεν θα επρεπε να επιτρεπεται το καπνισμα και αυτο μαλλον θα επρεπε να στρεφεται πρωτιστως στο καταστημα και δευτερευοντως στον καπνιστη.

Επισης, αυτο που πραγματικα με βγαζει εκτος εαυτου ειναι η χρηση, ή καταχρηση, της ΛΕΑ. Κι εκει, σεβασνος κανενας, ολοι πονηρουληδες κι εξυπνουληδες, λες κι οι υπολοιποι δε βιαζομαστε, μονο γουσταρουμε να ειμαστε κολλημενοι στην κινηση. Δηλαδη, κατι τετοια, ξυπνουν τον δοσιλογο μεσα μου, ρε παιδι μου. Οτι χρειαζεσαι τον βουρδουλα ή τον τσοπανη για να συμμορφωθεις, μου μοιαζει αδιανοητο.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Μου αρέσει όταν κάποια παράξενη ώρα μέσα στα νύχτα, η λεωφόρος είναι ερημωμένη, δίχως αυτοκίνητα, κανείς πουθενά, και μπορείς να περπατάς στην μέση, ίσως και προς κάποιον απόκοσμο προορισμό.

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Δεν μου αρεσει το αισθημα οταν, αφου φυγουν οι επισκεπτες και τελειωσουν ολα, το σπιτι μοιαζει αδειο, νεκρο και στοιχειωμενο :λυγμ::κλαψ: (και απο εκεινη τη βραδια μενουν αποφαγια, απλυτα και σκουπιδια)

Καλικάντζαρος

Δαγεροτύπης
Βγαζετε νταλκαδες παντως...
Εμενα παλι μ αρεσει να στουμπωνω ενα ποτηρι με κεικ και να ριχνω μεσα οσο γαλα χρειαζεται,ετσι ωστε να παπαρωσει και να το φαω με κουταλι μεσα απ το ποτηρι.

Μου αρέσει να βοηθάω πελάτες να βρούν αυτό που ψάχνουν και να φεύγουν ικανοποιημένοι.
Δεν μου αρέσει να μπαίνουν οι πελάτες και χωρίς καν να ψάξουν να θέλουν να τους τα φέρεις όλα στα χέρια, έχεις... δεν έχεις δουλεία.

Γρίλε και Έλλη, πόσο μα πόσο θα συμφωνήσω με το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους. Το χειρότερο όλων είναι στα εστιατόρια, να τρώω και να μου έρχεται η τσιγαρίλα του άλλου στο στόμα. Χθες, σε ένα εστιατόριο, ακούω έναν άντρα στο διπλάνο τραπεζι, να ρωτάει το σερβιτόρο, αν επιτρέπεται το κάπνισμα. Ο σερβιτόρος απαντάει όχι, ούτε το ηλεκτρονικό ρωτάει ο διπλάνος, ούτε το ηλεκτρονικό απαντάει ο σερβιτόρος. Φεύγει το παιδί κι αρχίζει ο άντρας στη γυναίκα, και ποιον θα ενοχλήσω αν καπνίσω, και λενε να σεβόμαστε όσους δεν καπνίζουν αλλά εμάς που καπνιζουμε δε μας σέβονται και ούτω καθεξής. Εδω το είχα να του πω ότι όταν παραγγέλνω το κοτοπουλο μου δεν το θέλω «καπνιστό» για να δείξω το σέβας μου, στο πρόσωπό του. Δηλαδή δεν είναι αυτονόητα κάποια πράγματα; Εγώ με το να μην καπνίζω, δε σε ενοχλώ, εσύ με το να καπνίζεις καθως τρώω με ενοχλείς. Τι πάμε να συγκρίνουμε;

Σημασία έχει ο τρόπος με τον οποίο ασκείται η κριτική. Αν είναι πολιτισμένος και διαλλακτικός, τότε η συζήτηση θα είναι εποικοδομητική. Αν είναι αφ' υψηλού, ειρωνικός και εριστικός, τότε η συζήτηση σταματάει. Ο διάλογος έχει κανόνες και πρέπει να γίνονται σεβαστοί.

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Φεύγει το παιδί κι αρχίζει ο άντρας στη γυναίκα, και ποιον θα ενοχλήσω αν καπνίσω
Εγώ σε τέτοιες περιπτώσεις απαντώ στην απορία: Εμένα. Ενοχλούμαι αληθινά πολύ από τον καπνό.

Και σε ανθρώπους που καπνίζουν ηλεκτρονικό σε κλειστό χώρο, επισημαίνω πως καί με ενοχλεί καί απαγορεύεται.

:))))

Δυστυχώς στην βρισκόμαστε στην Ελλάδα που το "Ενοχλώ" είναι υποδεέστερο από το "μεράκι" μας και τον "νταγκλά" μας. Λίγα καταστήματα, τηρούν τον αντικαπνιστικό νόμο. Προσωπικά όχι με ενοχλεί πολύ το τσιγάρο (ο καπνός του) και θα ήθελα να μπορώ να πίνω τον καφέ μου μυρίζοντας το άρωμα του και όχι το marlboro του διπλανού τραπεζιού.

Μου αρέσει η αίσθηση και μυρωδιά του κρύου, μία χιονισμένη μέρα. Ανοίγεις το παράθυρο το πρωί, σε χτυπά το κρύο, μυρίζεις και ξυπνάς.

Φαρε κι εμένα με ενοχλεί πολύ ο καπνός και ποσω μάλλον όταν αφορά χώρο εστίασης. Πήγα εκδρομή στα Γιάννενα και πριν πάω για φαγητό, έψαξα ποια μαγαζιά κρατάνε το αντικαπνιστικο νόμο πριν πάω σε κάποιο. Και στις καφετέριες με ενοχλεί αλλά δεν το δίνω ιδιαίτερη σημασία (κακώς) αλλά στα εστιατόρια και τις ταβέρνες, με εξοργίζει.

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Ψιλοασχετο:

Το ηλεκτρονικο τσιγαρο ηρθε στην ελλαδα και μπηκε στη μοδα οταν βγηκε ο αντικαπνιστικος νομος. Προσφερθηκε δηλαδη ως εναλλακτικος, νομιμος τροπος καπνισματος για οταν απαγορευετσι. Ελα ομως που αργα η γρηγορα (δε θυμαμαι ποτε ακριβως) απαγορευτηκε κι αυτο.

Το + του ειναι οτι θεωρειται λιγοτερο βλαβερο αλλα απο ο,τι εχω διαβασει, δεν εχει γινει καποια σχετικη μελετη που να αποδεικνυει οτι δεν βλαπτει.

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Εμένα με ενοχλεί η μυρωδιά του. Με ενοχλεί πολύ, επίσης, που κάποιοι ατμιστές ατμίζουν σε κλειστό χώρο κι ούτε ρωτάνε αν ενοχλούν κτλ. Στην καραπ0+σ@κλ@ρ@ τους.

Εμενα μου αρεσει ο καπνος, αλλα δεν καπνιζω γιατι εχω "χασει" αγαπημενα μου ατομα εξαιτιας του τσιγαρου και το εχω παρει "με κακο ματι", αλλα οντως μπορει σε δημοσιο χωρο καποιοι να ενοχλουνται, οποτε για μενα θα επρεπε να τιμωρουνται οσοι καπνιζουν σε κλειστο χωρο.
Θα επρεπε να τους νοιαζει γιατι πες οτι εκει βρισκεται μια εγκυος η μια μητερα με το παιδι της, ξερεις ποσο βλαβερο ειναι αυτο για το παιδι; και γενικα δεν ειναι ο καθενας υποχρεωμενος να μυριζει την τσιγαριλα. :όχισουλέω:
Επειδη καποιον δεν τον νοιαζει να "χαλασει" τα πνευμονια του, πρεπει να "καταστραφουν" και οι αλλοι;

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Μου αρεσουν πολυ οι "στοκ" ανωνυμες φωτογραφιες αγνωστου προελευσης που βρισκονται προεγκατεστημενες σε λειτουργικα συστηματα, και/ή που προορίζονται για wallpapers. :γιούπι: Μιλαμε ο,τι πιο ομορφο απο αποψη φωτισμου, χρωματων και ατμοσφαιρας. Να θες να μπεις μεσα. :σάλια:

Last edited:
Μου αρέσει που έχω καλούς φίλους, φίλους που με παίρνουν τηλέφωνο να μου πουν " σε μια ώρα το παστίτσιο θα είναι έτοιμο, έλα"! Αξία ανεκτίμητη!

Μ' αρεσουν τα μακαρονια που εχουν κολλησει στον πατο της κατσαρολας, εχουν ψιλοσκηρυνει και ειναι σα να τρως πατατακια. (Ίιιου ιιιιου ίιιουυυ) :))))

Δεν μου αρεσει να σερφαρω απο το κινητο. Δεν με βολευει ΚΑΘΟΛΟΥ.
Βεβαια το προβλημα μου με τα κινητα ειναι γενικο. Εκει που εστελνα μηνυμα με τυφλο συστημα "κοιταω καθηγητη στα ματια και κατω απο το θρανιο ο αντιχειρας πεταει πανω απο τα πληκτρα", τωρα με το παλιοαφης μου παιρνει ανετα 15 λεπτα.

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Όταν βγήκαν τα λαπτοπ κέρδισαν αμέσως την ξινή μου φάτσα. Τα έβρισκα άβολα για ένα σωρό λόγους (όπως την κατανομή του πληκτρολογίου, για κάποιον που γράφει τυφλά).

Όταν βγήκαν τα τάμπλετ απόρησα. Σκέφτηκα, γίνεται λοιπόν και χειρότερα! Ας μην αναλύσω τους ένα σωρό λόγους που ένα τάμπλετ είναι ανυπόφορο, τουλάχιστον σε κάποιον σαν εμένα.

Ε, τα κινητά όμως, δεν παλεύονται. un-παίκτable. Δεν παίζονται. Πάμε απ' το κακό στο χειρότερο. :)))

Καλημέρα Φτωχόπαιδο.

Μπορεί το άτμισμα να μην επηρεάζει τον ίδιο τον οργανισμό... αν και πιστεύω αυτό θα φανεί σε λίγα χρόνια, ωστόσο επηρεάζει τον υπόλοιπο κόσμο όταν αναπνέει το άτμισμα του διπλανού του σε μια καφετέρια. Μεταφέρονται μικρόβια κτλπ. Για μένα δεν θα έπρεπε να άτμιζουν σε κλειστό χώρο.