Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Εγώ να μη μιλάω καλύτερα. Μια εποχή όταν κοίταζα την ώρα στο κινητό, παρατηρούσα πόσο συχνά εμφανίζονταν οι αριθμοί σε ζευγάρια. 00:00, 11:11, 22:22... ή καρκινικά 13:31, 12:21... :))))

Να επιληφθεί Νιλς, να γίνουμε όλοι νούμερο!

Μου αρέσει...

~το φθινόπωρο και μαζί μ' αυτό η φράση του Αλμπέρ Καμύ "Το φθινόπωρο είναι μια δεύτερη άνοιξη, όπου κάθε φύλλο είναι ένα λουλούδι", τα αποφθέγματα ανθρώπων που εκτιμώ, να παρατηρώ συνειρμούς όπως αυτός εδώ.
~να παρατηρώ περαστικούς "αόρατη", ν' ακούω έφηβους-φοιτητές να συζητούν, να κάνουν χαβαλέ στα Μ.Μ.Μ., να συναντώ ανθρώπους που θα λεγε κανείς πως ήταν γραφτό να συναντηθούμε, αφού λίγο πριν ή λίγο μετά δεν θα "έπεφτε" ο ένας στον άλλο, οι ευγενικές κινήσεις αγνώστων μέσα στην καθημερινότητα, οι μέρες που όλα γύρω μου μοιάζουν ν' αποκτούν νόημα.
~οι γνώσεις, ν' ανακαλύπτω πως συνδέομαι πνευματικά μ' έναν συγγραφέα και να θέλω να διαβάσω ό, τι έχει γράψει.
~η μυρωδιά των πεύκων, των γιασεμιών, της θάλασσας, του βρεγμένου χώματος, των αγνών κεριών, των βιβλίων, των μολυβιών, της γόμας και κατά προτίμηση της κλασικής μπλε-κόκκινης.
~ο αέρας στο πρόσωπο μου, το νερό στο δέρμα μου, το περπάτημα.
~η νύχτα, η ησυχία, το μυστήριο, το υπερβατικό.
~το φευγιό με τρένο, τα παλιά τρένα, οι ράγες, ο φόνος στο όριεντ εξπρές (1974), ο σιωπηλός μάρτυς (rare window), 1954, του Χίτσκοκ.
~να γράφω σε χαρτί, κατά προτίμηση με μαλακό μολύβι και στυλό φάμπερ καστέλ μπλε, ναι εκείνο το μακρύ. (κάπως περίεργα ακούστηκε αυτό) :ντροπή::))))
~οτιδήποτε δημιουργώ με τα χέρια μου, οι άνθρωποι που δημιουργούν με τα χέρια τους.
~οι κώδικες που αναπτύσσουν οι άνθρωποι μεταξύ τους με τα χρόνια.
~το ραδιόφωνο, τα παλιά αντικείμενα.
~νήματα σαν κι αυτό που δίνουν αφορμή για γράψιμο.
~να αλλάζω γνώμη για κάτι που δεν μ' αρέσει.

Δεν μου αρέσει...

~να αλλάζω γνώμη για κάτι που μ' αρέσει.
~να με πιέζουν, να μου κάνουν αδιάκριτες ερωτήσεις.
~η υπερβολική ζέστη.
~να σκοτώνουν ζώα, ειδικά χωρίς να υπάρχει λόγος, να κόβουν λουλούδια χωρίς να υπάρχει λόγος.
~να μην υπερασπίζονται κάποιον όταν τον αδικούν ή βρίσκεται σε κίνδυνο.
~η υπερβολική ταχύτητα.
~η αναβλητικότητά μου.
~ο παραλογισμός στον σύγχρονο τρόπο ζωής.
~που πρέπει να υπάρχουν χρήματα.
~το καυσαέριο όταν περπατάω, τα σπρέι, αρωματικά χώρου, λακ που δεν μπορώ ν' αναπνεύσω,
~οι μπάμιες, τα ξύγκια στο κρέας.
~η γκρίνια.
~που πρέπει να βάλω δέκα ξυπνητήρια για να ξυπνήσω.

και πολλά άλλα...

Λευκή σελίδα, ακούστηκες πολύ λυρική (με εξαίρεση βέβαια αυτό το κομμάτι που λες ότι σου αρέσει το μακρύ φάμπερ καστέλ..).
Μας ταξίδεψες.
Ένα Νόμπελ ταξιδέματος παρακαλώ στην λευκή σελίδα κάποιος.

@Χρυσόστομος κοίταξε να δεις. Σου έχω λύση και για αυτό το πρόβλημα. Αν παρακολουθούσες ποτέ friends, επιτρέπεται να εχεις μια λίστα 5 διασήμων με τους οποίους έχεις δικαίωμα να πας. Κανονικά θα έπρεπε να είναι και νόμος του κράτους αυτό, αλλά τώρα έχουν τρεξίματα με τον κορονοϊό και συγχωρούνται. Οπότε βάλε τη Μόνικα μέσα και θα είσαι άνετος.
ΥΓ: μην βαλεις μέσα φίλες της γυναίκας σου!! Φιλική συμβουλή αυτό. Γιατί στην περίπτωση αυτή θα ζούσες σε ένα (όχι λογοτεχνικό) σύμπαν στο οποίο δεν θα ήθελες να ζεις..
@Νιλς το έχω δει το επεισόδιο που λες. Όμως και αυτή η λύση που προτεινεις μπάζει. Γιατι αν φτιαχναμε έμεις λίστα μετα θα ζηταγανε να φτιάξουν και αυτές την δικη τους λίστα. Και θα έιχανε και δίκιο δηλαδή. Οποτε θα πέφταμε πάλι σε αδιέξοδο. Άσε τα έχω σκεφτεί όλα. :))))
Άσε που η λίστα θα περιλαμβάνει μονό αριθμό ατόμων...

Ρε συ @Κόρτο Μαλτέζε να με πάρει και να με σηκώσει. Δεν το σκέφτηκα αυτό. Οπότε η λύση για τον @Χρυσόστομος είναι η εξής: θα πιάσει την γυναίκα του και θα της πει "γυναίκα κοίταξε να δεις, ξέρεις ότι έχω αυτό το πρόβλημα, οπότε τα 5 κορίτσια που έχω στην λίστα, αναγκαστικά και για ιατρικούς λόγους πρέπει να τα κάνω 6".

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Αααα τους θυμηθηκα τωρα. Δεν ειχα παρατηρησει ομως το ονομα, μονο στα μολυβια (και τις γομες; ) το θυμαμαι. Ποσο πισω με εφερες :Ρ

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Βρε Λευκή Σελίδα, όπως είπε και ο Νιλς ήταν τόσο όμορφη η διατύπωση όσων είπες! Αρκετά απ' όσα είπες -αν όχι σε όλα- όχι μόνο συμφωνώ, αλλά τα λατρεύω ή και τα μισώ παραπάνω.
Ένα πράγμα δεν άντεξα μόλις ξεκίνησα το γυμνάσιο. Αυτό το στυλό που λέτε. Ήταν 1.0 mm η μύτη και εγώ με τα μικρά γραμματάκια μου απλά δεν τα πηγαίναμε καθόλου καλά. Να 'ναι καλά το 0.7 και το 0.5. :χαχα:

Να 'ναι καλά το 0.7 και το 0.5. :χαχα:
@Σαώρη η σχέση μου με το 0.5 είναι σχεδόν ψυχωτική. Κουβαλάω πάντα ένα μαζί μου. Και μάλιστα το uni laknock 0.5. Ακόμα και σε δημόσιες υπηρεσίες αυτό κουβαλάω. Άμα μου δώσουν big (που το λες και υποφερτό) δεν μπορώ να γράψω.

Σαώρη

Έτσι να μην νιώθω μόνη βρε παιδί μου! Υπάρχουν και άλλοι τρελοί σαν εμέ με τις μύτες (και με τα μηχανικά που έχω- ένα ακριβό, αλλά κατάμαυρο, βολικό και αγαπημένο rotring :χαχα:) και γενικά τα στυλό!
To έχω και εγώ αυτό το στυλό που λες και με έχει βολέψει με τις σημειώσεις -σε κάποιες λίγες που χρειάζεται να κάνω- για να είναι καθαρογραμμένες. Βέβαια έχω βρει και κάποια φθηνά 0.7 Pentel που στην εξεταστική με βολεύουν πολύ, που χρειάζεται να γράφω μακροσκελείς απαντήσεις και δεν τελειώνουν γρήγορα, αντέχουν αρκετή χρήση.
Ναι μπορώ να συνεχίσω και άλλο με τα στυλό και τα μηχανικά που τα λατρεύω, αλλά είπα να κρατηθώ.
Τοποθέτηση προϊόντος θα καταντήσω αυτό το νήμα. :χαχα:

Προχθές είδα μία κοπέλα στο μετρό, με μεγάλα μαύρα σκούρα γυαλιά, η οποία κάποια στιγμή τα έβγαλε και είδα ότι έκλαιγε (αυτό δεν μου άρεσε). Ήταν και αργά, ήταν και μόνη και πήγα και της μίλησα και την ρώτησα ''δεσποινίς, είστε καλά;'' (αυτό θα μου άρεσε αν το έκανε κάποιος για μένα). Μου είπε ''να μη σε νοιάζει!'' (Δεν μου άρεσε. Προφανώς. Δεσποινίς με τα μαύρα γυαλιά, αν το διαβάζετε αυτό, ε, ήσασταν λίγο αγενής).
Μάλλον ηταν εγωιστικό κλάμα, και πανω στην ομφαλοσκόπηση, χώρος για φιλική διάθεση δυσκολα θα βρεθει.
Κι εγώ όσες φορές έχω δει να καθαρίζουν κρεμμυδια, η 1η μου αντίδραση είναι να ρωτήσω αλλά, από τη μια σκέφτομαι μη διακόψω το προσωπικό δραμα, από την άλλη φοβάμαι μη πέσω πάνω σε ανισόρροπη που θα εκτιμήσει την ευγενική μου ψυχή, μου ζητήσει να της κάνω παρεα, εγώ—από την βλακεια που με δέρνει— δεχτώ και στο τέλος να βρεθώ σπίτι της, στην χειρότερη διαμελισμενη, στην καλύτερη να της κάνω κοτσιδάκια τα μαλλιά όσο εκείνη αναλύει την ζωή της.

Μου αρέσει πάρα πολύ να αράζω σπίτι μου, εγώ κι ο σκύλος μου.
Μου αρέσει να μου κρατάει παρέα η τηλεόραση.
Μου αρέσουν τα καυτά μπάνια του χειμώνα, αυτά που δεν θες να βγεις από το μπάνιο και σαπουνιζεσαι 3η φορά για να παραμείνεις εκεί.
Δεν μου αρέσει όταν με χτυπάει αέρας (ειδικα ο ζεστός) στη μούρη.

@Σαώρη , αγαπώ τα rotring. Το αγαπημένο μου είναι ένα μηχανικό (rotring) ,αγορασμένο με δραχμές, και οι αγαπημένες μου γόμες είναι της pentel.

@Αντέρωτας κρύβε λόγια θα φανεί η ηλικία μας! :))))

Ποιος θυμάται τα papermate, τα μολύβια που άλλαζαν μύτες, τα ticky (αν δεν κάνω λάθος) της rotring;
Τα σετ αλληλογραφίας; Ωχ, θα θυμηθώ κι άλλα, σταματάω...

Μου αρέσει να μπαίνω σε βιβλιοπωλεία και να αγοράζω (εκτός από βιβλία) μολύβια, στυλό, γόμες, πενάκια, τετράδια, σημειωματάρια, ακόμα κι αν δεν τα χρειάζομαι.

Έχω κρατήσει αγαπημένα στυλό και μολύβια, πενάκια, ραπιδογράφους από την εποχή σχολείου, σπουδών, ευτυχώς λίγα.

ΥΓ. Δεν περίμενα μία αναφορά σ' αυτό το στυλό να έχει τέτοια εξέλιξη. Και πολλά μίση! :χαχα:

Σαώρη

@Σαώρη , αγαπώ τα rotring. Το αγαπημένο μου είναι ένα μηχανικό (rotring) ,αγορασμένο με δραχμές, και οι αγαπημένες μου γόμες είναι της pentel.
Ανάγκασα έμμεσα (αν και φύγανε αρκετές πολύ γρήγορα από το πακέτο) ένα βιβλιοπωλείο της γειτονιάς να φέρει μύτες μηχανικού rotring και συγκεκριμένα ΗΒ για να μην μουτζουρώνει με το παραμικρό όταν περνάει το χέρι. Το έχω λατρέψει το συγκεκριμένο μολύβι. Αγαπημένο Tikky! :))))
Την έχω καταβρεί με μία μαύρη γόμα Faber-Castell που δεν τρίβεται ιδιαίτερα όταν σβήνεις και είναι και μαλακή. Δοκίμασέ την αν τη βρεις και θες!
Ποιος θυμάται τα papermate, τα μολύβια που άλλαζαν μύτες, τα ticky (αν δεν κάνω λάθος) της rotring;
Τα σετ αλληλογραφίας; Ωχ, θα θυμηθώ κι άλλα, σταματάω...

Μου αρέσει να μπαίνω σε βιβλιοπωλεία και να αγοράζω (εκτός από βιβλία) μολύβια, στυλό, γόμες, πενάκια, τετράδια, σημειωματάρια, ακόμα κι αν δεν τα χρειάζομαι.

Έχω κρατήσει αγαπημένα στυλό και μολύβια, πενάκια, ραπιδογράφους από την εποχή σχολείου, σπουδών, ευτυχώς λίγα.

ΥΓ. Δεν περίμενα μία αναφορά σ' αυτό το στυλό να έχει τέτοια εξέλιξη. Και πολλά μίση! :χαχα:
Πωωω αυτά τα μολύβια που λες που άλλαζαν μύτες παίζανε πολύ στις αρχές του 2000. Ακόμα τα θυμάμαι, λάτρευα να αλλάζω σειρά, ακόμα και αν δεν είχε πρόβλημα η εκάστοτε μπροστινή μύτη. :))))

Η κασετίνα μου ασφυκτιά με τόσα μικροπράγματα γραφικής ύλης κτλ που έχει μέσα. Οι 4 αυτοσχέδιες μολυβοθήκες έχουν φουλάρει και ακόμα έχω σκόρπια στυλό, μολύβια, γόμες, συνδετήρες και post-it στις τσάντες που χρησιμοποιώ καθημερινά. Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Μέχρι και μαρκαδοράκι διπλής όψης για καλλιγραφία έχω. :)

Οι αναμνήσεις, οι αναμνήσεις... τι να κάνουμε κατέκλυσαν το μυαλό. :χαχα: