Μου αρέσει...
~το φθινόπωρο και μαζί μ' αυτό η φράση του Αλμπέρ Καμύ "Το φθινόπωρο είναι μια δεύτερη άνοιξη, όπου κάθε φύλλο είναι ένα λουλούδι", τα αποφθέγματα ανθρώπων που εκτιμώ, να παρατηρώ συνειρμούς όπως αυτός εδώ.
~να παρατηρώ περαστικούς "αόρατη", ν' ακούω έφηβους-φοιτητές να συζητούν, να κάνουν χαβαλέ στα Μ.Μ.Μ., να συναντώ ανθρώπους που θα λεγε κανείς πως ήταν γραφτό να συναντηθούμε, αφού λίγο πριν ή λίγο μετά δεν θα "έπεφτε" ο ένας στον άλλο, οι ευγενικές κινήσεις αγνώστων μέσα στην καθημερινότητα, οι μέρες που όλα γύρω μου μοιάζουν ν' αποκτούν νόημα.
~οι γνώσεις, ν' ανακαλύπτω πως συνδέομαι πνευματικά μ' έναν συγγραφέα και να θέλω να διαβάσω ό, τι έχει γράψει.
~η μυρωδιά των πεύκων, των γιασεμιών, της θάλασσας, του βρεγμένου χώματος, των αγνών κεριών, των βιβλίων, των μολυβιών, της γόμας και κατά προτίμηση της κλασικής μπλε-κόκκινης.
~ο αέρας στο πρόσωπο μου, το νερό στο δέρμα μου, το περπάτημα.
~η νύχτα, η ησυχία, το μυστήριο, το υπερβατικό.
~το φευγιό με τρένο, τα παλιά τρένα, οι ράγες, ο φόνος στο όριεντ εξπρές (1974), ο σιωπηλός μάρτυς (rare window), 1954, του Χίτσκοκ.
~να γράφω σε χαρτί, κατά προτίμηση με μαλακό μολύβι και στυλό φάμπερ καστέλ μπλε, ναι εκείνο το μακρύ. (κάπως περίεργα ακούστηκε αυτό)

~οτιδήποτε δημιουργώ με τα χέρια μου, οι άνθρωποι που δημιουργούν με τα χέρια τους.
~οι κώδικες που αναπτύσσουν οι άνθρωποι μεταξύ τους με τα χρόνια.
~το ραδιόφωνο, τα παλιά αντικείμενα.
~νήματα σαν κι αυτό που δίνουν αφορμή για γράψιμο.
~να αλλάζω γνώμη για κάτι που δεν μ' αρέσει.
Δεν μου αρέσει...
~να αλλάζω γνώμη για κάτι που μ' αρέσει.
~να με πιέζουν, να μου κάνουν αδιάκριτες ερωτήσεις.
~η υπερβολική ζέστη.
~να σκοτώνουν ζώα, ειδικά χωρίς να υπάρχει λόγος, να κόβουν λουλούδια χωρίς να υπάρχει λόγος.
~να μην υπερασπίζονται κάποιον όταν τον αδικούν ή βρίσκεται σε κίνδυνο.
~η υπερβολική ταχύτητα.
~η αναβλητικότητά μου.
~ο παραλογισμός στον σύγχρονο τρόπο ζωής.
~που πρέπει να υπάρχουν χρήματα.
~το καυσαέριο όταν περπατάω, τα σπρέι, αρωματικά χώρου, λακ που δεν μπορώ ν' αναπνεύσω,
~οι μπάμιες, τα ξύγκια στο κρέας.
~η γκρίνια.
~που πρέπει να βάλω δέκα ξυπνητήρια για να ξυπνήσω.
και πολλά άλλα...