Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Απ' αυτά τα μολύβια με την εναλλασώμενη μύτη έχω κι εγώ. Είναι από την εποχή που σπούδαζα μηχανολογία και κάναμε σχέδιο μ' αυτά ( πριν 35 χρόνια :ωιμέ: ). Έχω και δύο σετ μύτες, ένα ΗΒ και ένα με πολύ ψιλές μύτες, νομίζω 0,5 οι οποίες σπάζουν με την παραμικρή πίεση :οργή:.
Έχω και ένα από εκείνα τα στυλό με τα τέσσερα χρώματα - τα θυμάστε; - εκείνα που άλλαζες χρώμα κατα το δοκούν. Το μπλέ μου τέλειωσε, αλλά το μαύρο, κόκκινο και πράσινο δουλεύουν ακόμη.

Ναι! Δεν μπορεί να αλλαχτεί με κάποιο τρόπο το μπλε; Πχ. από κάποιο άλλο απλό στυλό που δεν χρειάζεσαι και είναι στο ίδιο ύψος ή αν είναι μεγαλύτερο μπορείς να το κόψεις.

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
@Σαώρη, υποψιάζομαι πως είμαι λίιιγο μεγαλύτερη σου. Ποιες αρχές του 2000;;; :))))
Εεεε ναι, η αλήθεια είναι ότι είμαι πιπινάκι. Δεν είμαι η μικρότερη εδώ μέσα, αλλά ναι δεν είμαι και μεγάλη. :μαναι:

Αριστερόχειρας;
Έξυπνη σκέψη, αλλά είμαι απλά ατσούμπαλη και επιρρεπής στις περιττές και χαζές κινήσεις. Αγαπώ τα μολύβια, γιατί πάντα μπορούσα να διορθώσω όσα έπρεπε, δεν είχε την μονιμότητα του στυλό που ό,τι γράφει δεν ξεγράφει -το μπλάνκο δεν μου άρεσε ιδιαίτερα, ούτε το "ποντίκι", μάντεψε τον λόγο ειδικά για το πρώτο :χαχα: -.

Παιδιά μόλις διάβασα τις βιογραφίες κάποιων από εσάς στο σχετικο νήμα. Πολύ μου αρεσεεεε. Δεν απαντώ στις βιογραφίες τους, γιατί έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που τις ανηρτησαν. Δηλαδή ένα παιδί έγραφε ότι πέρασε στην ιατρική Λάρισας. Τώρα τι να του πω; Συγχαρητήρια για την εισαγωγή σου; Θα μου πει ρε φίλε έχω τελειώσει τοσα χρόνια τη σχολή, εδώ και δέκα χρόνια έχω δικό μου ιατρείο. Σαν να ψήθηκα όμως να βγάλω κι εγώ τα εσώρουχα μου.

Λίγο πριν το τέλος του κόσμου, το νήμα "μ'αρέσει, δε μ΄αρέσει" που πήρε το μάτι μου εδώ μέσα μπορώ να πω ότι μου έπαιξε ένα αδυσώπητο υπαρξιακό παιχνίδι σε σημείο προχθές να μην μπορώ να κοιμηθώ με μια χιονοστιβάδα σκέψεων να δημιουργείται στο μυαλό μου. Αποφάσισα λοιπόν, μέσα στα πλαίσια του εγκλεισμού, να γράψω κι εγώ τι μ'αρέσει και τι όχι, έτσι σαν ένα ανθρώπινο μοίρασμα.. Ατάκτως ερριμμένα λοιπόοον...
Μ'αρέσει να πηδάω το ποταμάκι του χιούμορ με τους φίλους μου
Δε μ'αρέσει το κόμπλεξ απ'όπου κι αν προέρχεται
Μ'αρέσει μια παρεξήγηση να τελειώνει το επόμενο λεπτό
Μ'αρέσει που μπορώ ακόμα να βρίσκω ενδιαφέροντες ανθρώπους (καλή ώρα)
Δε μ'αρέσει η δουλειά μου αλλά μ'αρέσει να κάνω τη δουλειά μου καλά παρόλο που δε μ'αρέσει
Μ'αρέσουν οι ανατρεπτικές αποφάσεις της στιγμής
Μ'αρέσει οποιοδήποτε brainstorming που γεννά νέες ιδέες και δίνει νέες προοπτικές
Δε μ'αρέσει που το βράδυ επειδή καπνίζω διαβάζω τελείως άβολα στον απορροφητήρα αντί για μια άνετη γωνιά απέναντι απ'τη βιβλιοθήκη
Δε μ'αρέσουν οι απαγορεύσεις και τα πατροναρίσματα
Μ'αρέσει η μεσημεριανή σιέστα ξάπλα σε μια πετσέτα σε μια χαλαρή παραλία, να αποκοιμιέμαι, να με βρίσκει ο ήλιος σιγά-σιγά καίγοντάς με και να μετακινώ την πετσέτα λίγο πιο κει κ.ο.κ.
Μ'αρέσει ν'ακούω Philip Glass για τρεις ώρες διαβάζοντας το βιβλίο μου
Μ'αρέσει να θυμάμαι άχρηστες πληροφορίες για διάφορα μέρη και καταστάσεις
Δε μ'αρέσουν οι απόλυτοι κι αμετακίνητοι άνθρωποι
Μ'αρέσουν οι ευφυείς άνθρωποι
Μ'αρέσουν οι μικροεπαναστάσεις και μικρονίκες της κάθε μέρας
Δε μ'αρέσουν οι καρδιές από πέτρα
Δε μ'αρέσει η τσιγκουνιά η υλική και άρα σίγουρα και συναισθηματική
Μ'αρέσει η γενναιοδωρία η υλική και άρα και συναισθηματική
Δε μ'αρέσει η ιδέα της ιδιοκτησίας
Μ'αρέσει να βλέπω παιδιά χαρούμενα
Μ'αρέσει όταν δε χρειάζεται να πω λέξη και η συνεννόηση γίνεται με τα μάτια
Μ'αρέσει το σατανικό χιούμορ
Μ'αρέσει να οδηγούμαι ενστικτωδώς από το ένα βιβλίο στο άλλο, νιώθοντας προκαταβολικά τη σύνδεση μεταξύ τους
Δε μ'αρέσουν οι τρίχες στο πάτωμα, στο μαξιλάρι μετά τον ύπνο, στα ρούχα κλπ, τις μαζεύω επιμελώς μία-μία
Μ'αρέσουν οι ευκαιρίες ν'ακούω στη διαπασών τη μουσική που γουστάρω
Μ'αρέσει η μοναξιά
Μ'αρέσει η βαθιά σχέση που έχω με ελάχιστους ανθρώπους
Δε μ'αρέσει όταν δεν μπορώ να συνεννοηθώ για κάτι σχετικά απλό
Μ'αρέσουν οι ξένες γλώσσες
Δε μ'αρέσουν οι άνθρωποι που μιλάνε πολύ και λένε πολλά και οι αδιάκριτοι
Μ'αρέσουν οι ζυγοί αριθμοί και οι αναίμακτοι μικροψυχαναγκασμοί που απορρέουν από αυτή την προτίμηση (ένταση ραδιοφώνου στο αυτοκίνητο κλπ)
Δε μ'αρέσει η απίστευτη ώρες-ώρες αναποφασιστικότητά μου
Μ'αρέσουν οι αναρχικές σκέψεις που κάνω όταν σκέφτομαι ότι αύριο μπορεί να μη ζω
Δε μ'αρέσει η άνιση μάχη με τον χρόνο
Μ'αρέσει να μαζεύω γενικώς, να καρφιτσώνω εισιτήρια από σινεμά κλπ στο ημερολόγιό μου
Μ'αρέσει ό,τι προκύπτει από τη σκέψη ότι μια φορά ζούμε
Δε μ'αρέσει να παίζω μουσική με όλο μου το μεράκι και να στρώνονται οι φίλες μου στο μπαρ μπροστά μου λέγοντάς μου το ένα και το άλλο περί μουσικής
Μ'αρέσει να ξεκλέβω ένα λαθραίο απρογραμμάτιστο μισάωρο για καφέ με ένα φίλο
Μ'αρέσει να μαγειρεύω για τους ανθρώπους μου
Μ'αρέσει να νιώθω ότι μπορώ ν'αλλάξω τον κόσμο
Δε μου αρέσει που αποδέχτηκα ότι δεν μπορώ
...
Ορίστε τώρα ξέρετε μερικά πράματα για μένα.
Α, και μου αρέσετε κι εσείς, το παρεάκι της ΛτΒ, γιατί μου έλειπε πολύ κάτι τέτοιο και είμαι χαρούμενη που το βρήκα. Καλώς σας βρήκα :ματιά:

Last edited:
@Αννετούσκα καλή σου μέρα. Μας άνοιξες το σπίτι σου και την καρδιά σου. Κάθε σου φράση προδίδει κάτι για σένα και την καθημερινότητά σου. Σε ευχαριστούμε για αυτό.
Αν θες την συμβουλή μου, μην πανικοβάλλεσαι και μην πέφτεις. Κράτα συγκροτημένο τον εαυτό σου. Χρησιμοποίησε το χιούμορ σου ως άμυνα. Μια φράση που πάντα με βοηθάει στα δύσκολα (την οποία σου δανείζω) είναι η εξής:
62

Μ'αρέσει μια παρεξήγηση να τελειώνει το επόμενο λεπτό
Δε μ'αρέσει η δουλειά μου αλλά μ'αρέσει να κάνω τη δουλειά μου καλά παρόλο που δε μ'αρέσει
Μ'αρέσουν οι ζυγοί αριθμοί και οι αναίμακτοι μικροψυχαναγκασμοί που απορρέουν από αυτή την προτίμηση (ένταση ραδιοφώνου στο αυτοκίνητο κλπ)
Μ'αρέσουν οι αναρχικές σκέψεις που κάνω όταν σκέφτομαι ότι αύριο μπορεί να μη ζω
Απ' τις όμορφες σκέψεις σου ξεχώρισα αυτές, ιδιαίτερα την τελευταία. Όσο για την τρίτη, νομίζω πως ο @Χρυσόστομος βρήκε το " άλλο του μισό "! :)

Σινεφιλικό μαρεσειδεμαρεσει:ρ

Δεν μου αρέσει η υπερβολική χρήση των CGI στις ταινίες. Χάνεται η μαγεία ολόκληρης της ταινίας.
Δεν μου αρέσει που πλέον οι ταινίες μοιάζουν με βιντεοπαιχνίδια.
Δεν μου αρέσει εδώ και καιρό ο αμερικάνικος κινηματογράφος, εκτός κάποιων εξαιρέσεων.
Δεν μου πολυαρέσουν οι κωμωδίες...
Δεν μου αρέσουν οι ταινίες του Σπίλμπεργκ
Δεν μου αρέσουν οι ταινίες του Μελ Γκίμπσον, ούτε και ο Μελ σαν ηθοποιός.
Βαριέμαι αφάνταστα τις καινούργιες ελληνικές παραγωγές..

Mου αρέσουν πολύ οι ταινίες πριν την δεκαετία του 1990. Τότε που ο κινηματογράφος ήταν πραγματική τέχνη.
Μου αρέσουν πολύ οι μουσικές επενδύσεις των ταινιών. Είναι η εξέλιξη της κλασικής μουσικής. Όταν διαβάζω πολλές φορές ακούω σάουντρακ ταινιών...
Μου αρέσει ο γερμανικός, ο ιαπωνικός, ο παλιός γαλλικός και ο ανεξάρτητος αμερικάνικος κινηματογράφος.
Μου αρέσουν οι ταινίες τρόμου όπου ο τρόμος υπονοείται...
Μου αρέσουν οι ταινίες εποχής.
Αγαπώ τις δημιουργίες των Κρόνενμπεργκ, Κιούμπρικ, Τρυφώ, Κουροσάβα, Μπέργκμαν, Χέρτζογκ, Πολάνσκι...
Μου αρέσει ο βωβός κινηματογράφος ειδικά οι δημιουργίες την εποχή του γερμανικού εξπρεσιονισμού.

Last edited:
@Αντίβαρο, χωρίς να τον γνωρίζω, θεωρώ ότι είναι ο τύπος που με την παρέα του, θα πει μάγκες έχει βγει ταινία ανεξάρτητου ιρανικού κινηματογράφου και όταν είναι μόνος του, θα πει ναι ρε φίλε "επιτέλους μόνος ώρα για το καινούριο Τζουράσικ Παρκ".?

Οχιιιιι ρε Νικόλα
Με πονεσες!
Πάντως συμφωνώ ότι το Φανταστικό Φορ ήταν μια αθλιότητα.