Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Η λέξη παχύδερμο δεν αναφέρεται στο λίπος ή στο πάχος ενός σώματος αλλα στο πάχος του δέρματος και χρησιμοποιείται μεταφορικά για να χαρακτηρίσουμε κάποιον ως αναίσθητο, αδιαπέραστο απο οτιδήποτε. Ήταν τυχαίο που ο δήμαρχος του Βόλου έχει τα κιλά του. Θα μπορούσε να είναι και σαν καλαμάκι λεπτός και πάλι να τον λέμε έτσι λόγω της συμπεριφοράς του και της εικόνας που βγάζει προς τα έξω, της ιδεολογίας του. Ο χαρακτηρισμός έχει να κάνει με τα λεγόμενα και το ήθος του οχι με τα κιλά του.

@Μπιατριξ Κιντο ,μπορεί να σε παραπέμπει σε χοντρό θηλαστικό και το μυαλό να μένει στην εικόνα (πχ ελεφαντακι) η έννοια ομως είναι άλλη, και... Ουφ! Διάβασε τι γράφει η Στιλλ.

Μου αρέσουν οι νεροβραστες φακές με μπόλικη δαφνη, φρέσκο κρεμμυδάκι και φέτα.

Ασ' τα αυτά @Νικόλας Δε Κιντ
Έχουμε καταλάβει πόσο λαϊκολάγνος είσαι.
Έχουμε καταλάβει ότι έχεις φωτογραφίες όσων έχουν τον ίδιο αριθμό λάικς με σένα, στις οποίες πετάς βελάκια.
Αυτό το στυλάκι το ''εμένα τα λάικς δεν με νοιάζουν'', είναι το moto των λαϊκοθηρευτών.

Μπράβο @Ιαβερης! Μοιραζόμαστε τον ίδιο προβληματισμό.

Και πώς γίνεται να σου αρέσει ένας ακατανόητος συνδυασμός μεταξύ των λέξεων ήρεμα (ἠρέμα: ήσυχα, αργά, χαμηλόφωνα) και ρωτάω (ερωτ(α)ώ/έρομαι/ερέω: αναζητώ/ερευνώ απαντήσεις);
Πώς μπορεί ένας νους να είναι εφησυχασμένος και ήρεμος όταν ψάχνει διαρκώς και διακαώς απαντήσεις;

Ήρεμα ρωτάω.

Last edited:
Ακούγεται γελοίο κι όταν επναλαμβανεται συνεχώς απ'όλους καταντά εκνευριστικό. Στην ίδια κατηγορία βάζω και λέξεις όπως
πχια και σεκς που και καλά δίνουν μια χιουμοριστικη χροιά στα γραφόμενα κάποιου όμως σε μένα δεν λειτουργεί έτσι.

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Ναι, τις πρωτες 200 φορες εχει πλακα, μετα κανει τον κυκλο του και "καιγεται".

Μου αρεσουν τα βιντεο στο Ινσταγκραμ που αποκαλουνται "satisfying" καθως και η εννοια που εχει αποκτησει αυτη η λεξη εκει. Επισης μου αρεσουν τα ποστς που αποκαλουνται "relatable".

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Σας διαβάζω και φαντάζομαι τί ωραία που θα ήταν αν οι δημοσιογράφοι ρωτούσαν με σοβαρότατο ύφος: "Σας ρωτώ και παθιασμένα καίγομαι".

Μου αρέσει πρωί μεσημεράκι να κάθομαι σε κάποια καφετέρια στην Θεσσαλονίκη και να εργάζομαι στο λάπτοπ (τώρα καλή ώρα). Καφέ σαν σπιτικό, στο μπαλκονάκι, πίνω τον σκέτο μου, τραπεζάκια άδεια, ευχάριστη μουσική, η ζωή ξεκινάει όμορφη άλλη μια μέρα.

Μου αρέσει να βάζω πατατάκια (τσιψ) μέσα στο τοστ.

Μ'αρέσει :

Τα πράγματα που με παιδεύουν ευχάριστα, οτιδήποτε δηλαδή με κάνει να σκέφτομαι ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως θα κοπανιέμαι για ώρες μέχρι να βρω την σωστή απάντηση.
Να κάνω δώρα στους φίλους μου χωρίς να το περιμένουν
Να σημειώνω με μολύβακι τα σημεία που μ’αρέσουν σε ένα βιβλίο και να τσακίζω τη σελίδα. Δεν απολαμβάνω τόσο τη στιγμή του τσαλακώματος όσο αυτή που θα έρθει μετά, όταν ανοίξω το βιβλίο μετά από καιρό και δω το σημάδι.
Η ησυχία ( λατρεύω όμως τη φασαρία που υπάρχει όταν μαζευόμαστε όλη η παρέα).
Ο μεσημεριανός ύπνος
Να βάζω τα βιβλία μου πάνω στο καλοριφέρ

Δεν μ'αρέσει :

Η φλυαρία.
Όταν μου εκμυστηρεύονται τα προσωπικά τους άνθρωποι που δεν γνωρίζω αρκετά.
Όταν δεν αφήνουν φιλοδώρημα.
Η αγένεια (περισσότερο με ενοχλεί όταν είναι συνειδητή ή σκόπιμη).
Οι τούρτες.

Αγαπητή @Βιστέρια,
Οκ είσαι καινούρια. Το καταλαβαίνω. Επειδή και εγώ κάποτε ήμουν, θα σου δώσω κάποιες συμβουλές:
α. Πρώτο φάουλ ότι δεν πρόλαβες τα 80s.
β. Δεύτερο φάουλ ότι δεν σου αρέσουν οι τούρτες. Επειδή όμως φαίνεσαι/ακούγεσαι συμπαθής, θα σου δώσουμε μία ευκαιρία:
Όταν λες ότι δεν σου αρέσουν οι τούρτες, εννοείς αυτές που δεν έχουν σοκολάτα, έτσι;

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Για δες που είμαστε πολλοί.

Και σε μένα δεν αρέσουν οι τούρτες. Πάντα μου φαινόταν ακατανόητος ο ενθουσιασμός του κόσμου για "την τούρτα!!!!" Τούρτες σοκολάτα δε, ακόμη χειρότερα. Ομοίως και το παγωτό σοκολάτα.

Μου αρέσουν τα βιντεάκια όπου άνθρωποι σώζουνε ζώα. Πόσο χαλβάς είμαι, δακρύζω. :λυγμ:

(παιδιά, τί έγινε το "λυγμ". Ξέχασα να το βάλω; τόσον καιρό χωρίς λυγμ ζούμε; :ζντόινγκ: )