Μου αρέσουν οι «ξεκούραστοι» άνθρωποι-παρεες, δηλαδή αυτοί με τους οποίους δε χρειάζεται και πολλά πολλά να συνεννοηθείς ούτε για το πού θα πάς, ουτε για το τι θα κάνεις, ούτε να διαπραγματεύεσαι αδιάκοπα το παραμικρό, ούτε να σου παρoυσιάζουν άλλες δέκα εναλλακτικές, αφού έχει ήδη ληφθεί μιαν αποφαση. Για να είμαι ειλικρινής, με αποφορτίζουν τόσο ώστε μπορώ να τους κάνω (σχεδόν) όλα τα χατίρια, χωρίς να με ενδιαφέρει να εχω άποψη στην ερώτηση: Ελλιτσα τι να κάνουμε; Η απάντηση πάντα είναι: Όοοο,τι θέλετε, σε όλα ναι.
Εξίσου μου αρέσει πάρα πάρα πολύ η οικειότητα που αποκτάται σταδιακά με κάποιους άλλους, αλλά και τους ίδιους, να αποκαλούμαστε με τα επώνυμά μας ως ένδειξη αλληλοαναγνώρισης, άνεσης και σεβασμού. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι, από την αρχή, έχουν θεσει σαφείς (μακρινές) αποστάσεις και όρια όταν τους πρωτογνωρίζεις (όπως εγώ), σοβαροί, μετρημένοι και απόμακροι (ε, περίπου όπως εγώ) και σταδιακά, αργά, μειώνονται οι αποστάσεις κι ο ένας εκχωρεί στον άλλον χώρο ικανό ώστε να μπορούμε να συνυπάρχουμε σε διάφορες περιστάσεις –πολύωρες, ολιγοήμερες κλπ- χωρίς να ψυχαναγκάζομαι στο παραμικρό. Μεγάλη αρετή αυτή.
Είναι οι ίδιοι άνθρωποι με τους οποίος διαφωνείς σε πολλά πράγματα χωρίς να ανεβαίνουν οι τόνοι ενώ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ο ένας ακούει τον άλλον και καταλαβαίνει πράγματι, εξίσου φοβερό, βρε παιδί μου! Να ακούς, να μην διεκπεραιώνεις και να σκέφτεσαι τι θα ανταπαντήσεις. Ακόμη μεγαλύτερη αρετή.
Ε, ναι, είναι οι άνθρωποι με τους οποίους αξίζει να περνάς χρόνο και να σχεδιάζεις πράγματα.
Κατα τα άλλα, με τετοια ζεστη, ζήτω η καραντίνα.