Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

@Βάγγυ Πω πωωωω, ναι. Αφού σκέφτομαι να σε μπλοκάρω και να κάνω ότι δεν σε ξέρω. Αλλα είναι τα τρομακτικά, Βάγγυ! Παρ'όλα αυτα καταλαβαίνω το σοκ της συνειδητοποίησης, διότι σε πιάνει απροετοιμαστη. Αλλα όπως θα τραγουδούσε και η Στιλλ: Μείνε όπως είσαι, μην αλλάζεις τίποτα. Εμείς έτσι σ'αγαπαμε 😘

Εδιτ:
@Ειφφελ αν είναι κρύα τα σεντόνια και τα μαξιλάρια, ακόμη καλυτερα.

@Βάγγυ δεν ξέρεις ΠΟΣΟ σε νιώθω.
Έχω κάνει πραγματικούς και φανταστικούς διαλόγους προσπαθώντας να ερμηνεύσω αν αυτό που είπα ήταν small talk.
Και κάθε φορά που νομίζω ότι κάνω small talk να υπάρχει μια φωνουλα μέσα μου που να φωνάζει "κατάρα".

----

Δεν μου αρέσει το παινεμα.

Τώρα που είναι καλοκαίρι μου αρέσει να τρώω γλυκό του κουταλιού με γιαούρτι.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Ребята*, δεν είναι κακό να κάμεις σμολ τοκ εάν ο άλλος συντονίζεται και επαυξάνει.

Το θέμα είναι όταν πέσεις σε έναν κυνικό ή ψυχρό και τσαλαπατήσεις τον φράχτη της τυπικής του ευγένειας αδιαφορώντας για την ειλικρινή του αδιαφορία ή την επιθυμία του να μην επικοινωνήσει μαζί σου. Τότε είναι θέμα.

Κατά τ' άλλα, ιντζόι με τζόι. :))))

(*you guys...)

Στην αρχή νόμιζα ότι μας λες ανθρακούχα νερά. Εκείνα τα γαλλικά ντε, περιε, περιερ κάπως έτσι. Μετά είδα τον αστερισκο :φιρουλί:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Δεν μου αρέσει όταν κάθεσαι κάπου για ένα ποτό, και βρίσκεσαι σε έναν πανζουρλισμό μπερδεμένης μουσικής από τα διάφορα μαγαζιά που τύχανε δίπλα-δίπλα.

Ελαφρώς χειρότερη εκδοχή: είσαι σε μικρό, όμορφο νησάκι, με λίγο κόσμο. Τα μαγαζιά για την έξοδο είναι όλα κι όλα τρία. Τα δύο είναι σε γραφικό στενό, δίπλα-δίπλα. Ε, άλλα παίζει ο ένας, άλλα παίζει ο άλλος. Κι αντί να απολαμβάνεις την ησυχία ή έστω την μουσική, είσαι και πάλι στην γνωστή βαβούρα.

Μα γιατί δεν συνεννοούνται π.χ. την μια βραδιά να παίζει μουσική ο ένας, την άλλη ο άλλος.

(εντωμεταξύ, ο ένας παίζει πολύ πολύ πολύ καλή μουσική)

Δεν μου αρέσει ο όρος "υπερεκτιμημένο", για κάποιο έργο τέχνης. Οποιοδήποτε δηλαδή. Βιβλίο, ταινία, τραγούδι κλπ κλπ.
Νομίζω πως είναι προσβλητικός και άκομψος. Και κρύβει και λίγο ελιτισμό μέσα του.

Μου αρέσει η θάλασσα το πρωί. Από τις 8 έως τις 10.
Αντίθετα, μισώ την πολυκοσμία και τον συνωστισμό και τη μάχη μέχρις εσχάτων για μια τελευταία ξαπλώστρα!

Δε μου αρέσουν οι "επιστήμονες" των μέσων κοινωνικής δικτύωσης!

Last edited by a moderator:
Δε μου αρέσουν οι "επιστήμονες" των μέσω κοινωνικής δικτύωσης!
Μεγάλη μάστιγα αυτή η ομάδα ανθρώπων @Νικόλας Δε Κιντ ! Ειδικά τώρα, με τη πανδημία και τα σχετικά, ο κάθε πικραμένος που μέχρι χθες δεν ήξερε τι είναι κύτταρο, ξαφνικά έγινε ειδικός σε θέματα λοιμώξεων, ιών κλπ. Το χειρότερο είναι ότι η πηγή της " γνώσης" τους είναι κάτι μπλογκ και ιστοσελίδες τύπου Νίκου Κωνσταντινίδη και Στεφάνου Χίου, δηλαδή μιλάμε για τεκμηριωμενες πηγές, όχι αστεία! Κι αντε ας πούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει την άποψή του, το εκνευριστικό ξεκάνει όταν φανατίζονται και προσπαθούν να τις επιβάλλουν κιόλας. Απορώ, όταν με το καλό περάσει όλη αυτή η φάση και αποδειχθεί ότι ούτε τσιπάκια μας έβαλαν, ούτε βγάλαμε τρίτο πόδι κλπ, πού θα κρυφτούν όλοι αυτοί οι ξερόλες και πώς θα δικαιολογήσουν τη βλακεία τους.

Δεν μου αρέσει η λέξη γυναικοκτονία... δεν υπάρχει λόγος απλά δεν μου αρέσει στο αυτί μου και δεν την θέλω στο λεξιλόγιο μου.
Για κάποιο λόγο νομίζω πως οι δημοσιογράφοι και τα μέσα βγάζουν λεφτά από αυτή την λέξη... χιλιοφορεμένη και επαναδιατυπωμένη τον τελευταίο καιρό πολλάκις.

Μου αρέσει το μοχίτο fruit punch το απόγευμα που πέφτει ο ήλιος. Να με βαράει στο κεφάλι ενώ απολαμβάνω την θάλασσα και το αεράκι.

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Πολλα ειναι αυτα που δεν μας αρεσουν στις ειδησεις, αλλα τρελαινομαι οταν συμβαινει το εξης

Εχετε παρατηρησει οταν συμβαινει; Ειναι ο ρεπορτερ σε συνδεση και περιγραφει τι εγινε, ή τις πληροφοριες, και ενω λεει λεει λεει, ο κεντρικος παρουσιαστης (συνήθως κεντρική παρουσιάστρια) προσπαθει να κανει μια διαχειρηση του χρονου. Εκει λοιπον που μιλαει ο ρεπορτερ, μπαινει εεκινη σαν σφηνα, τυπου συμπληρωνει τα λεγομενα του αλλα ουσιαστικά διακόπτοντάς τον. Κατοπιν ο ρεπορτερ σαματαει, και η παρουσιαστρια εκει που αρχικα τον συμπληρωνε, ανακεφαλαιωνει ή επαναλαμβανει την ειδηση συντομα, και τον κλεινει. Ουσιαστικα τον γειωνει

(ελπιζω να βγαζουν νοημα αυτα που περιγραφω)

Καταλαβαινω οτι εχει να κανει με διαχειρηση χρονου, δηλ. εκει που λεει-λεει-λεει ο ρεπορτερ, υποθετω οτι το κοντρολ ειδοποιει κατι σαν "κραταει πολυ, κοφτον", και για καποιο λογο ο συγκεκριμενος τροπος θεωρηθηκε σχετικα κομψος και διακριτικος για να γινεται αυτο (που δεν ειναι)

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Μου αρέσει που όταν καποιος κανει κατι γρηγορα, συνηθως του λενε "Πςςς, μα ποιος εισαι, ο Φλας Γκορντον;" :D

...μπερδευοντας δηλαδη τον σουπερηρωα the Flash, τον Ανθρωπο Αστραπη, του οποιου η υπερδυναμη ειναι η υπερταχυτητα, με τον εντελως ασχετο διαστημάνθρωπο Flash Gordon

Ο Φλας σκέτο aka ο Ανθρωπος Αστραπη

Ο Φλας ο Γκόρντον (απο την καλτ διαστημικη ταινια του 1980)

Το Φλας Γκόρντον ήταν από τις αγαπημένες μου ταινίες όταν ήμουν πιτσιρικάς. Κάκιστη βέβαια για τα σημερινά δεδομένα, αλλά εκείνη την εποχή με είχε τρελάνει, ούτε το Star wars δεν μου άρεζε τοσο. :))))

Μου αρέσει που πλέον κοινοί άνθρωποι όπως ο Μπράνσον, ο Μπέζος κι ο Μασκ πραγματοποίησαν ταξίδια στο διάστημα. Λέγοντας " κοινοί" εννοώ ανθρώπους που δεν έχουν εκπαιδευτεί ολόκληρη τη ζωή τους να γίνουν αστροναύτες. Εννοείται από οικονομικής άποψης μόνο κοινοί δεν είναι, γι'αυτό και είχαν τη πολυτέλεια να το κάνουν. Ίσως σε 10- 20-30-100 χρόνια ένα τέτοιοι ταξίδι θα είναι προσιτό σε όλο και περισσότερους ανθρώπους. Μακάρι.

Δεν μου αρέσει που τρώνε γερό κράξιμο στα σόσιαλ με τη δικαιολογία ότι πρόκειται για σπατάλη χρημάτων, ότι θα μπορούσαν να τα δώσουν για φιλανθρωπικό σκοπό, λες και είναι λογιστές τους. Δισεκατομμυριούχοι είναι οι άνθρωποι, γούστα θα κάνουν. Και ποιος λέει ότι δεν έχουν ρίξει λεφτά ΚΑΙ σε φιλανθρωπική δράση; Απορώ αν οι μισοί απ'αυτούς τους επικριτές έβαλαν ποτέ το χέρι στη τσέπη να αγοράσουν τροφή στον άστεγο, στον ζητιάνο, στο αδέσποτο...

Δεν θα λυθεί το πρόβλημα με το να δώσουν μερικά λεφτά για φιλανθρωπικούς σκοπούς, το θέμα είναι οτι τα λεφτά συγκεντρώνονται σε λίγα συγκεκριμένα χέρια και είμαστε εμείς εδώ τώρα και ασχολούμαστε για το πως θα πρέπει να ξοδέψει τα χρήματα που έχει. Μεταξύ μας θα τα έσκαγα όλα σε οτιδήποτε σχετίζεται με το διάστημα :ναι:

Προσωπικά, ο,τι κράξιμο έχω διαβάσει, είναι επειδή σφυρίζουν αδιάφορα όταν γίνεται λόγος για φόρους. Οι φόροι που δεν πληρώνουν είναι το θέμα, και στην περίπτωση του Μπεζος έχω ακούσει για συνθήκες εργασίας που θυμίζουν σκλαβιά. Κατά τα άλλα να τα χαίρονται, οι άνθρωποι. Τα λεφτά, εξάλλου, φέρνουν την ευτυχία.
Το κράξιμο για "σπατάλη", ούτε εμένα μου αρέσει. (Φοριέται πολύ, ειδικά, όταν σε δουν να φροντίζεις αδέσποτα: "Υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε!" Μα... Δίνω και σε ανθρώπους που πεινάνε. Εσύ τι κάνεις;)

Δεν στέκομαι καν στο δεν μου αρέσει.
Απλά με εκνευρίζουν.
Έτσι απλά.
Τα ASMR βιδεακια.
Μα νεύρα σας λέω τώρα, όχι αστεία.

Πριν καιρό δοκίμασα και αυτά που υποτίθεται σε κοιμίζουν. Μα το μάτι γαρίδα όμως να είναι. Αντί να σε ηρεμήσουν σε κάνουν χειρότερα.
Από τότε μίσος.

Γιατί οι άλλοι που απλώνουν κτήματα, σου λέει, νουντλς για να τους ακούς πως τα καταπίνουν.
Σας το λέω. Ο κόσμος δεν είναι καλά.

Ιαβέρη, σ' αγαπώ και σε εκτιμώ, αλλά στο θέμα του Μπέζος ειδικά, θα διαφωνήσω. Δέχομαι ότι η πρόοδος επιτυγχάνεται KAI με τέτοιες ιδιωτικές πρωτοβουλίες, αλλά σκέψου πώς θα ένιωθες αν το αφεντικό σου έβγαζε σε ένα δευτερόλεπτο, σε ΚΑΘΕ δευτερόλεπτο, τα διπλάσια απ' όσα βγάζεις εσύ σε ένα χρόνο, και πλήρωνε λιγότερους φόρους από σένα, δε σου έδινε άδεια ασθενείας (για πληρωμένες διακοπές δεν λέμε ούτε για πλάκα), και στο τέλος είχε το θράσος να ευχαριστήσει δημοσίως τους εργαζομένους του με το ανυπέρβλητο "I want to thank every Amazon employee and every Amazon customer because you guys paid for all of this". Ο άνθρωπος είναι μαλάκας ολκής, όσο ιδιοφυής και καινοτόμος και επαναστατικός και μπλα μπλα κι αν είναι ως επιχειρηματίας, και ειλικρινά δεν μπορώ να χαρώ με τη χαρά του. Όταν ο Μασκ έστειλε ένα αμάξι με ένα ρομπότ και μουσική υπόκρουση τον Μπάουι στο διάστημα, πάλι ήταν σπατάλη, αλλά τουλάχιστον ο Μασκ κάνει κάτι για να παραμείνει βιώσιμος αυτός ο πλανήτης, πέρα από το να κοιτά μόνο την τσέπη του. Για τον Μπέζος, ο κόσμος είναι απλά εν δυνάμει κέρδη.