Πω πω, το πόσο σε νιώθω και πόσο ταυτίζομαι με αυτή σου την πρόταση, δε φαντάζεσαι. Έχω πολύ συγκεκριμένο άτομο στο μυαλό μου κι έχει πολλά χρόνια που συμβαίνει αυτό. Πριν 3 βδομάδες, έγινε ένα περιστατικό που μου έδειξε ότι όσο και να δείξεις ενόχληση, τα άτομα αυτά όχι απλά δεν αλλάζουν αλλά φοβάσαι να αντιδράσεις να μη θιχτουν. Ε κάπου κουράζεσαι όμως και τα παρατάς. Κι απλά το χάσμα θα μεγαλώνει μέχρι να χαθείτε.αντιλήφθηκα πόση αγένεια και ναρκισσισμός είναι μαζεμένα πίσω απο την ταμπέλα του ιδιαίτερου χαρακτήρα, και πώς έτσι είναι και δεν αλλάζει.
Χμμμ μου ερχερται στο μυαλο εανς μπαρμπας μου που ειναι ιδιαιτερα θετικο και αγαπητο προσωπο τριγυρω. Φαινεται ομως οτι πηγαζει απο μεσα του, και οχι απο εξαναγκασμο ή στυλακι "θετικης ενεργειας"Δεν μου αρέσουν καθόλου οι υπερβολικά χαρούμενοι και μέσα στην (θετική) ενέργεια άνθρωποι. Ειναι στο τοπ 3 κατηγοριών ανθρώπων που μου προκαλουν αυτανάφλεξη από τα νεύρα. Βαρετοί κι αναίσθητοι όσο δεν πάει, και πιο ρηχοί από λακκούβα:
Συμφωνώ μαζί σου, Τσίου. Μάλλον το πιο σωστό θα ήταν να πούμε ότι είναι εκνευριστικοί αυτοί που προσπαθούν να πείσουν τους εαυτούς τους και τους γύρω ότι όλα είναι καλά, ενώ κατά βάθος περνάνε τη καταθλιψάρα της ζωής τους. Άλλο είναι να αποδεχτείς ότι έχεις κάποιο πρόβλημα και να προσπαθείς να το ξεπεράσεις, άλλο είναι όμως να προσποιείσαι ότι δεν υπάρχει και να ζεις σε μια τσιχλόφουσκα. Πιστεύω όμως ότι υπάρχουν άτομα που πραγματικά είναι αισιόδοξα από τη φύση τους και τίποτα δεν τους πτοεί, χαμογελάνε σε κάθε αναποδιά της ζωής τους. Μαγκιά τους και ειλικρινά τους θαυμάζω.Δεν μου αρέσουν καθόλου οι υπερβολικά χαρούμενοι και μέσα στην (θετική) ενέργεια άνθρωποι. Ειναι στο τοπ 3 κατηγοριών ανθρώπων που μου προκαλουν αυτανάφλεξη από τα νεύρα. Βαρετοί κι αναίσθητοι όσο δεν πάει, και πιο ρηχοί από λακκούβα:
Το έχω σκεφτεί. Νομίζω πως διαρκώς μετακινούνται ελαφρώς, νιώθοντας διαρκώς δικαιωμένοι. Π.χ. κάποιος έλεγε στην αρχή πως δεν υπάρχει ο κορονοϊός. Έπειτα γέμισε ο τόπος. Τώρα έχει ξεχάσει τί έλεγε αρχικά και π.χ. λέει πως τον έχουν βάλει οι κυβερνήσεις για να ελέγχουν τον κόσμο κτλ.Απορώ, όταν με το καλό περάσει όλη αυτή η φάση και αποδειχθεί ότι ούτε τσιπάκια μας έβαλαν, ούτε βγάλαμε τρίτο πόδι κλπ, πού θα κρυφτούν όλοι αυτοί οι ξερόλες και πώς θα δικαιολογήσουν τη βλακεία τους.
Πάντως, πιστεύω πως έχει νόημα και περιεχόμενο. Υπάρχει ένα μοτίβο στις κοινωνίες όπου κάποιος (προβληματικός) άντρας σκοτώνει την γυναίκα του. Το είδαμε και πρόσφατα. Ξανά και ξανά, δηλαδή. Δυστυχώς, οι άντρες είμαστε δυνατότεροι και επιθετικότεροι, από την φύση. Αυτός που ξεφεύγει, μπορεί να σκοτώσει. Ο εκφυλισμός του άντρα δεν είναι η λύση. Χρειαζόμαστε ωριμότερες κοινωνίες. Όμως η λέξη σαν λέξη στέκει και μάλλον περιγράφει αυτό το φαινόμενο.Δεν μου αρέσει η λέξη γυναικοκτονία... δεν υπάρχει λόγος απλά δεν μου αρέσει στο αυτί μου και δεν την θέλω στο λεξιλόγιο μου.
Για κάποιο λόγο νομίζω πως οι δημοσιογράφοι και τα μέσα βγάζουν λεφτά από αυτή την λέξη... χιλιοφορεμένη και επαναδιατυπωμένη τον τελευταίο καιρό πολλάκις.
Το παρατηρώ κι εγώ. Και έχει ενδιαφέρον πως συχνά, αφού τον διακόψει, ο άλλος πρέπει όντως να τελειώσει, οπότε ξαναπαίρνει τον λόγο και λέει αυτό που είναι να πει για να κλείσει, και έχεις την αίσθηση πως η διακοπή μονάχα επιβάρυνε σε χρόνο (ειδικά με την τεχνική καθυστέρηση της επικοινωνίας).Πολλα ειναι αυτα που δεν μας αρεσουν στις ειδησεις, αλλα τρελαινομαι οταν συμβαινει το εξης
Εχετε παρατηρησει οταν συμβαινει; Ειναι ο ρεπορτερ σε συνδεση και περιγραφει τι εγινε, ή τις πληροφοριες, και ενω λεει λεει λεει, ο κεντρικος παρουσιαστης (συνήθως κεντρική παρουσιάστρια) προσπαθει να κανει μια διαχειρηση του χρονου. Εκει λοιπον που μιλαει ο ρεπορτερ, μπαινει εεκινη σαν σφηνα, τυπου συμπληρωνει τα λεγομενα του αλλα ουσιαστικά διακόπτοντάς τον. Κατοπιν ο ρεπορτερ σαματαει, και η παρουσιαστρια εκει που αρχικα τον συμπληρωνε, ανακεφαλαιωνει ή επαναλαμβανει την ειδηση συντομα, και τον κλεινει. Ουσιαστικα τον γειωνει
(ελπιζω να βγαζουν νοημα αυτα που περιγραφω)
Καταλαβαινω οτι εχει να κανει με διαχειρηση χρονου, δηλ. εκει που λεει-λεει-λεει ο ρεπορτερ, υποθετω οτι το κοντρολ ειδοποιει κατι σαν "κραταει πολυ, κοφτον", και για καποιο λογο ο συγκεκριμενος τροπος θεωρηθηκε σχετικα κομψος και διακριτικος για να γινεται αυτο (που δεν ειναι)
Αυτό ήταν το πιο ενδιαφέρον, για μένα, από όλα τα σχόλια. Είναι αληθινό τρεντ στα διάφορα σόσιαλ για τις άσχημες συνθήκες που βιώνει το προσωπικό της Amazon, και συχνά αναρωτήθηκα αν δεν ανακυκλώνουμε ο ένας τον άλλον. Εδώ υπάρχει μια μαρτυρία από πρώτο χέρι που είναι αντίθετη. Είναι βέβαια μόνο μία, αλλά είναι πρώτο χέρι.Έχω δουλέψει σε αποθήκη της Αμαζον για μερικούς μήνες και μπορώ να πω ότι ήταν πολύ κουλ περιβάλλον για να δουλέψει κανείς, οι μάνατζερ πολύ εντάξει, πληρωμή καλή. Φυσικά μπορεί απλά να έτυχα σε καλό μέρος, δεν αμφισβητώ αυτά που λες.![]()