Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Δεν μου αρεσει το επικαιρο βαιραλ χασταγκ #μητσοτακη_συνουσιαζεσαι.

Και οχι λογω πολιτικης/κομματικης θεσης

Εχουμε περασει απο τοσες κρισεις και λαικη οργη τα τελευταια χρονια, εχει πεσει πολυ βρισιδι στους πολιτικους, εχουν υπαρξει χασταγκς τυπου #παραιτησου, #στηφυλακηολοι, #νακαειηβουλη κλπ. Αλλα ποτε κατι τοσο χυδαιο, σε μαζικο επιπεδο. Κατι τετοιο δεν το καταφερε ουτε η Χρυση Αυγη.

Ισως η χυδαιοτητα του χαςταγκ αυτου καταδεικνυει μεν το μεγεθος της καταστροφης, την ανικανοτητα της κυβερνησης, την αγανακτηση των τουιτεραδων κλπ. Αλλα πανω απο ολα καταδεικνυει την κανονικοποιηση (normalization) του θρασους, του μισους, της χυδαιοτητας, του χαμηλου επιπεδου, νοοτροπιες που κυριαρχουν στα σοσιαλ μιντια.

Δεν νομιζω οτι ολοι οι πυροπληκτοι πηγαν να βρουν τουιτερ να φτιαξουν τετοιο χαςταγκ για να δηλωσουν την δικαιολογημενη οργη τους... και δε νομιζω οι τουιτεραδες και τα τρολ εχουν τοσο μεγαλο χαρισμα ενσυναισθησης για τους πυροπληκτους.
Απλα παρακμη , σε συγκριση με τα προηγουμενα χρονια

Last edited:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Δίκιο έχεις. Αυτά είναι θεατρινισμοί. Πάντως, ο στουντιακός είναι το υψηλότερο σκαλί. Δεν θα δεις κλάση Ευαγγελάτου ή Στάη στον δρόμο.

Βέβαια, άλλοι, όπως ο Κωστόπουλος στην Κωνσταντινούπολη, έχουν ένα ανάστημα. Εκείνοι όμως είναι σταθεροί ανταποκριτές από εξωτερικό.

Όπως και να 'χει, αφιερώνω:

Ισως η χυδαιοτητα του χαςταγκ αυτου καταδεικνυει μεν το μεγεθος της καταστροφης, την ανικανοτητα της κυβερνησης, την αγανακτηση των τουιτεραδων κλπ. Αλλα πανω απο ολα καταδεικνυει την κανονικοποιηση (normalization) του θρασους, του μισους, της χυδαιοτητας, του χαμηλου επιπεδου, νοοτροπιες που κυριαρχουν στα σοσιαλ μιντια.
Και όχι μόνο στα σόσιαλ. Πάντου γύρω μας είναι ορατή αυτή η κατάσταση.

Αλλα ποτε κατι τοσο χυδαιο, σε μαζικο επιπεδο.
Γίνεται σε μαζικό επίπεδο επειδή η Ελλάδα καίγεται... Μαζικά. Όπως όλος ο πλανήτης (πρόλαβα 😜) , αλλά η κλιματική αλλαγή δεν μπορεί να γίνει φερετζες για όλα όσα συμβαίνουν εδω, εδώ στην Ελλάδα για δεκαετίες με τις φωτιές. Δύο μέρες δεν κοιμήθηκα, εγώ και μια φίλη, επειδή η φωτιά στην Αρκαδία πλησίασε το χωριό της, χωριό στο οποίο μένει η μητέρα της με την γιαγιά. Να φύγουμε όπως είμαστε με ΚΤΕΛ; Θα απαντήσουν στο τηλέφωνο; Θα ξέρουν να μας πουν; Θα φύγουν και θα καεί το σπίτι; θα μείνουν για να το σώσουν και θα το σώσουν ή θα καούν; κι αν φύγουν και καεί το σπίτι, που θα μένουν μόνιμα; (αυτό ευτυχώς λύθηκε). Ακόμη και τώρα δεν ξέρουμε.
Θα υπενθυμίσω ένα άλλο χασταγκ για τον Τσιπρα, το έρχεται_ανδρικο μόριο. Τώρα μαζί με το χασταγκ της ευχής προς τον Μητσοτάκη, τα γνωστά τρολ έβγαλαν το σύριζα_εμπρηστες. Θα γελούσα με το IQ τυρόπιτας, αλλά το γεγονός πως έχουμε άλλη κυβέρνηση, και κάποιοι ασχολούνται με την αντιπολίτευση (που δεν κάνει αντιπολίτευση), για να θολωσουν τα νερά ή να δικαιολογησουν τα αδικαιολογητα, έχει πάψει να είναι αστείο.
Για μένα η χυδαιοτητα δεν υπάρχει στη βρισιές (που τις μοιράζω απλόχερα, και πολλές φορές με φιλική διάθεση) υπάρχει στον τρόπο σκέψης, στον αποπροσανατολισμο, στο political Gaslighting, στα fake news του κυρίου που έκανε αρχαία ελληνικά σε σκυλιά, στο ας προσεχές, ας μην εχτιζες, ας μην τον/την παντρευοσουν, ας μη φορούσες τακούνια σε πλακόστρωτο.

(Επειδή είχαμε μια συζήτηση σε άλλο νήμα)
Μου αρέσει να πλένομαι πρώτα με λούφα και σαπούνι (πρόπλυση στους 30 βαθμους 😋) και μετά με αφρόλουτρο, ακόμη κι αν χωθώ στην μπανιέρα 4 φορές μέσα σε μια μέρα. Αυτό δεν είναι πλύσιμο, είναι ξεπέτσιασμα, και απ' ότι μου έχουν πει βλαβερό για το δέρμα, αλλά δεν μπορώ αλλιώς. Δεν μου αρέσει ούτε το παραμικρό ίχνος σωματικής μυρωδιάς πάνω μου *φατσάκι με μανταλάκι στην μύτη* γι' αυτό την έχω καταβρεί με τις κρέμες σώματος που μπλοκάρουν το πρώτο ίδρωμα. Α, ναι. Ιδρώνω πολυ.
Κατά τα άλλα δεν ασχολούμαι με καθαρισμα/συμμαζεμα. Ανηκω στις βρωμιαρες. Κατι κάλτσες και μια μαξιλαροθηκη που έκλεψε ο σκύλος μου πριν κανα διβδομαδο, εκει στο πάτωμα είναι ακόμη. Ουτε που ασχοληθηκα. Τα κλωτσαω με την ηλεκτρικη :))))

Χρυσένια

Αρχαιολόγος του Φόρουμ
Mου αρέσει -για την ακρίβεια : έχω ερωτευτεί- μια ηλεκτρική σκούπα!! Είναι η πιο κομψη, ελαφριά, λειτουργικη σκούπα του κόσμου! Ανυπομονώ να βρω χρόνο να πάω (στην άλλη άκρη), να την πάρω. Επειτα θα σπιντάρω με τα ροδάκια της πάνω στο παρκέ! :φρύδια:

(@Ειφφελ πλάκα-πλάκα :χαχα:, αν και μου αρέσουν πολύ τα προϊόντα του Παπουτσανη για να αλλάξω– Εντωμεταξύ, τις μυρωδιές των άλλων, η πχ τη φαγητιλα, δεν τις παίρνω χαμπάρι, ειδικά από τότε που άρχισα το κάπνισμα δεν μου μυρίζει εύκολα κάτι εκτός από εμένα :γρμβ:)
Θα καταλάβω πως είμαι στην κόλαση αν τα γλυκά είναι φτιαγμένα με στεβια (this is the bad place! :ρ) Δεν μου αρέσει καθόλου. Δεν θυμάμαι αν το έχω αναφέρει αλλά ποτέ δεν είχα σκοπό να τη δοκιμάσω, μου την έβαλαν 2 φορές σε φρεντο εσπρέσο κατά λάθος. Την 1η φορά, νόμιζα ότι έφταιγε η οδοντόπαστα, που είχα αλλάξει πρόσφατα. Περνούσε, όμως, η ώρα και η απαίσια γεύση παρέμενε, και τον πέταξα (αφού πρώτα ο προσωπικός μου δοκιμαστής είπε πως έχουν βάλει στεβια). Την 2η φορά, το κατάλαβα στην πρώτη τζούρα. Είναι ο μόνος καφές που τον πίνω μέτριο, στο τσακίρ κεφι, και πλέον διευκρινίζω πως θέλω ζάχαρη.
Μου αρέσει να ταξιδεύω με πλοίο βράδυ, να κάθομαι στο καταστρωμα και να βλέπω γύρω το απόλυτο σκοτάδι. (Είναι που δεν θα έφευγα από την Αθήνα.)
Στο κατάστρωμα δεν μου αρέσει η γλίτσα που κολλάει στα χέρια μου.

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Μου αρεσει που προσφατα ρωτησαν εναν τυχαιο στις ειδησεις για τον ιο, το εμβολιο κλπ, και δηλωσε οτι δεν θεωρει οτι ο ιος ειναι κατι σημαντικο, και συμπληρωσε, εντελως χαλαρα και ανετα, σαν να ελεγε το πιο φυσικο πραγμα του κοσμου, οτι ενημερωνεται "απο το Google"

Δεν μου αρεσει ουτε εμενα η γλιτσα στα πλοια, και ομολογω οτι δεν εχω αναρωτηθει ποτε για την προελευση της.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Δεν μου αρέσει καθόλου η γεύση της τρούφας. Δηλ. απορώ με την ανθρωπότητα που θεώρησε πως αυτή είναι μια καλή γεύση και μάλιστα ταιριάζει να την βάλουμε στο φαγητό ώστε να καλυφθεί οποιαδήποτε άλλη, σεμνή, ωραία γεύση μπορεί να είχε αυτό.

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Δεν μου αρέσει καθόλου η γεύση της τρούφας. Δηλ. απορώ με την ανθρωπότητα που θεώρησε πως αυτή είναι μια καλή γεύση και μάλιστα ταιριάζει να την βάλουμε στο φαγητό ώστε να καλυφθεί οποιαδήποτε άλλη, σεμνή, ωραία γεύση μπορεί να είχε αυτό.
Τυχερα εμεις τα μπατιρακια που δεν εχουμε να δοκιμασουμε αυτη την απαισια γευση :D

σαν του παστουρμά από καμήλα δεν υπάρχει γεύση!
Ναι ενας τον τρωει, πολλοι τον «γεύονται» τριγυρω του μετα. Σε κλειστο χωρο καλυτερα (παρεα με πιστοποιητικο εμβολιασμου)

Χρυσένια

Αρχαιολόγος του Φόρουμ
@Μοκαντάσα αλ Σάφερ
Αστους, δεν ξερουν απο γκουρμε πιατα οι ανθρωποι.
Σαν εκεινους που δεν εχουν φαει μακαρονια με κετσαπ (κατ'επαναληψη) και σκορδαλια σε πρωτο ραντεβου.

Εκεινος: Να παρουμε και καμια αλοιφη? (Θεσσαλονικιος γαρ)
Eγω απευθυνομενη στον σερβιτορo: Θελουμε τζατζικι:)
Σερβιτορος: Mα εχουν τζατζικι ως συνοδευτικο τα κολοκυθακια!
Εγω: A ετσι?:αγαπώ: Φερτε τοτε και μια σκορδαλια!:))))

Αυτά τους κανω και δεν ξεκολλάνε :φρύδια::τρέλα:

Εντωμεταξυ διαβάζοντας τα σχόλια κατάλαβα ότι μιλατε για λάδι τρούφας. Στην αρχή νόμιζα ο @Φαροφύλακας ελεγε για τρούφα σοκολάτας και σκεφτόμουν, πόσο λάθος μπορεί να πάει η σοκολάτα και δεν του αρέσει; :φιρουλί:
Πάντως και το λάδι τρούφας αν είναι σε μικρή ποσότητα και δεν καλύπτει τις υπόλοιπες γεύσεις, άσχημο μια φορά, δεν το λες.

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Μου αρεσει που φετο στο μπιγκ το μπραδα χωσανε 5-6 ατομα που ολοι δηλωνουν ταυτοχρονα δυναμικοι χαρακτηρες και αρχηγικες φυσιογνωμιες, να μεινουν στο ιδιο σπιτι

Let the show begin που λεμε και στη Χαβαη