Νέοι Έλληνες συγγραφείς – Ποιους προτείνετε;

Καλησπέρα στο όμορφο φόρουμ, παλιό (αλλά για καιρό ανενεργό) μέλος εδώ

Βρίσκομαι σε αναζήτηση για το νέους Έλληνες συγγραφείς (να εκδίδουν δλδ στα ελληνικά), λογοτεχνίας κυρίως (διηγήμα, πεζό λόγο ή μυθιστόρημα) και λιγότερο ποίησης. Βασικό κριτήριο όχι η βιολογική ηλικία αλλά η συγγραφική: δύο-τρία βιβλία μαξ να έχουν εκδόσει (δεν μετράμε τις συμμετοχές).

Ει δυνατόν το τελευταίο τους να είναι φρέσκο, ή υπό έκδοση. Εν ζωή φυσικά.

Όποια πρόταση καλοδεχούμενη :)
 

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Ο Νίκος Παπαδάκης (Ο ταχυδρόμος κ.ά.), ο Γιάννης Μακριδάκης (Η δεξιά τσέπη του ράσου, Αντί στεφάνου κ.ά.), Βίβιαν Στεργίου (Μπλε υγρό), Χρήστος Αστερίου (Η θεραπεία των αναμνήσεων κ.ά.) και για ποίηση δεν μπορώ να σου πω κάποιον νεότερο ηλικιακά, αλλά σκόρπια αυτές τις τελευταίες δεκαετίες έχει κάνει κάποιες εκδόσεις π.χ. ο Τίτος Πατρίκιος.
 
@Βάγγυ έχω βάλει στο μάτι τον Κέλλη και θέλω σίγουρα να διαβάσω κάποια στιγμή το "Άγιοι Τίποτα"

Από Πατρίκιο διάβασα πρόσφατα το "ο πειρασμός της νοσταλγίας", πιο πολύ κοντά σε απομνημονεύματα θα χαρακτήριζα το βιβλίο. Λόγια σοφίας που τοποθετούνται χρονολογικά. Έχω γράψει αρκετά αποφθέγματα από το βιβλίο γιατί μου το είχαν δανείσει. Αγάπησα τόσο τον τρόπο σκέψης του Πατρίκιου που κάποια στιγμή θα ήθελα να διαβάσω και τις ποιητικές του συλλογές.
------
εκτός από αυτά που είπαν τα κορίτσια, να συμπληρώσω πως εδώ στη Θεσσαλονίκη έχουμε ένα βιβλιοπωλείο που ονομάζεται Σαιξπηρικόν, το οποίο λειτουργεί και ως εκδοτικός οίκος. Συνήθως εκδίδει έργα πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων και ποιητών. Στον τομέα με τα βιβλία ίσως βρείτε κάτι που να σας ενδιαφέρει.
http://saixpirikon.com/

Σημείωση: νομίζω πως και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου έχει γράψει ποιητικές συλλογές (αν δεν κάνω λάθος. Κάπου το είχα διαβάσει)
 
@Βάγγυ έχω βάλει στο μάτι τον Κέλλη και θέλω σίγουρα να διαβάσω κάποια στιγμή το "Άγιοι Τίποτα"
Το «Άγιοι Τίποτα», είναι αρκετά ιδιαίτερο. Στις πρώτες σελίδες ήμουν χαμένη με το τι συνέβαινε. Αλλά αυτό το παράξενο σκηνικό είναι που εντέλει μου άρεσε περισσότερο. Η σκιά είναι πιο βατό και κινηματογραφικό. Στα τρόμου συγκαταλέγονται τα βιβλία του, εγώ προσωπικά δε τρόμαξα με κάποιο από τα δύο αλλά μια ανατριχίλα με το απόκοσμο των Αγίων, το ένιωσα. Αν διαβάσεις κάποιο, περιμένω εντυπώσεις. :)
 
Top