"Νέος" αναγνώστης ψάχνει

Τι θα προτείνατε σε ένα "νέο" αναγνώστη ετών 40+ που ξαφνικά ανακάλυψε τη μαγεία των βιβλίων αλλά δεν ξέρει ακόμη προς τα πού κλείνει;
Μια από αυτές της μέρες της υποσχέθηκα εξόρμηση για αγορά βιβλίων αλλά χωρίς μία σταθερά πιστεύω ότι θα χαθεί ανάμεσα σε τόσα
(εδώ το τι θέλουμε ακριβώς γνωρίζουμε και όταν βρεθούμε σε βιβλιοπωλεία κλπ με τόσες επιλογές ένα αλαλούμ το παθαίνουμε, εγώ τουλάχιστο αυτό παθαίνω :πανικός:).
Της έδωσα το νούμερο 31328 του Βενέζη, τα ματωμένα χώματα της Σωτηρίου, το λουλούδι της ερήμου και καναδύο άλλα και ξετρελάθηκε.
Από κει και πέρα κόλλησα και δεν ξέρω πώς να τη βοηθήσω…. Καμιά πρόταση για κάτι λίγο διαφορετικό από τα παραπάνω;

(από την ώρα που μπήκα στη Λέσχη όλο ζητάω :φιρουλί: στο τέλοσ θα με δείρετε μου φαίνετε :αργκ:)

Αυτό νομίζω ότι έχει να κάνει με τα γενικότερα ενδιαφέροντα του υποψηφίου αναγνώστη. Τι ταινίες πχ της αρέσει να βλέπει; (πιθανά να την ενδιέφερε να διαβάσει κάτι αναλόγου στυλ) Της αρέσει πχ η ιστορία; (για να της προτείνεις κάτι κλασικό ή ένα ιστορικό μυθιστόρημα) Το να αρχίσουμε να αραδιάζουμε τίτλους των αγαπημένων μας βιβλίων μάλλον περισσότερο θα σε μπερδέψει παρά θα σε βοηθήσει. Θεωρώ πάντως ότι θα ήταν καλύτερο να της προτείνεις βιβλία που έχεις διαβάσει εσύ (για να ξέρεις περίπου τι απαιτήσεις έχουν από τον αναγνώστη, που αφού μιλάμε για αρχάριο δεν πρέπει να είναι μεγάλες) και που κρίνεις ότι ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντα και την νοοτροπία της.

Σωστά!!! Αυτό με τις ταινίες δεν το σκέφτηκα καθόλου:κατάρα!: (μα που το χα το μυαλό μου;;; ) Γιατί τα δικά μου αγαπημένα μπααα
(και αυτό με κολλάει πολύ, που είναι λίγο "πρωτάρα" στο άθλημα της ανάγνωσης )

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Για μενα το θεμα ειναι απλο: κατι μικρο και ευκολοδιαβαστο :)

Δεν έχεις βάλει περιοχή στα στοιχεία σου,αν μένεις Αθήνα κατεβείτε για καφέ στο κέντρο,περάστε από το "Νάκας book bazaar"(Σταδίου & Σανταρόζα) ή από την " Πολιτεία"(Ασκληπιού
1-3).Ας την να χαζέψει το χώρο-πρέπει να εξοικειώνεται σιγά-σιγά με τα βιβλιοπωλεία για να κάνει κι εξορμήσεις μόνη της.Μπορείτε να πάτε και στον "Παπασωτηρίου" στην Πανεπιστημίου ή στο "Public" στο Σύνταγμα που έχουν χώρο για επιτόπιο διάβασμα.Θα δείξει έτσι κάποιες προτιμήσεις και σταδιακά θα αυτονομηθεί.

Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε μια δανειστική βιβλιοθήκη, την πιο κοντινή, να γραφτεί μέλος με το ΑΔΤ του στο χέρι και να πειραματιστεί. Δεν κοστίζει τίποτα, όσα "λάθη" κι αν κάνει. Δεν θα κοστίζει τίποτα όσα "σωστά" κι αν σκεφθεί να δανειστεί. Κι αν όλα πάνε καλά, θα γίνει ο φόβος κι ο τρόμος της βιβλιοθήκης...

Κάτι ήξερα εγώ που έγραψα εδώ! Μερικές φορές είναι κάτι μπροστά στη μύτη μας και δεν το βλέπουμε.
Την βάζω λοιπόν να ξεκινήσει το ξεσκόνισμα των οπισθόφυλλων από τη δική μου βιβλιοθήκη που είναι μεν λίγο μικρούλα αλλά όλο και κάτι έχει, (πράγμα που ντιπ δεν σκέφτηκα πριν) ,
πάμε στη Δανειστική Βιβλιοθήκη της περιοχής και μετά στο Νάκας, Πολιτεία και Μοναστηράκι να πάρουμε αυτά που πρότεινε ο Απόλλων (καναδύο θυμήθηκα ότι τα θέλω και γω :)))) ).

Ευχαριστώ πολύ (και πάλι) για το χρόνο σας:ευχαριστώ:

Φοίβη καλησπέρα.
Η δική μου γνώμη είναι λίγο άκυρη γιατί πάντα αδιάβαστος ήμουν, θα τολμήσω όμως.
Όπως υπέροχα λέει ο πάτερ καπουτσίνος παραπάνω. Ας πάτε βόλτα σε βιβλιοθήκη· να δει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.
Παρακάτω όμως, θα έλεγα να είναι προσωπική εξερεύνηση, χωρίς οδηγούς -δεν είναι μικρό παιδί φαντάζομαι- χωρίς καθοδηγητές του σωστού και του λιγότερου σωστού.
Μία γνώμη ναι, μία απάντηση ναι, μία παρέα ναι· μέχρι εκεί όμως.

Για την αναγνώστρια (και όχι αναγνώστη - είπαμε ότι τα αρσενικό είναι το καθολικό, αλλά ας μην ενισχύουμε και από μόνες μας την καθολικότητά τους, Φοίβη μου ;) ) που τώρα ανακάλυψε τη μαγεία των βιβλίων θα πρότεινα πάνω κάτω αυτό που λέει ο Στράτης. Προσωπική εξερεύνηση. Άσε που σαν γυναίκα ξέρει μια χαρά τι θα πει shopping...

Συμφωνώ απόλυτα και με τους δύο Στρατή και Χρυσηίδα! Το πήρα και λίγο πιο προσωπικά από όσο πρέπει (μαμαδίστικο σύνδρομο το λέω εγώ)

ΥΓ Νο1 Μακάρι να μουν και γω λίγο αδιάβαστη σαν εσένα Στρατή (από όσα έχω δει-διαβάσει τουλάχιστο. Μπορεί μετά να αλλάξω γνώμη:ρ)

ΥΓ Νο 2 Δεν ξέρω γιατί αλλά κάθε φορά που διαβάζω ανάρτησή σου, μου έρχεται στο μυαλό ο Λουντέμης… μη ρωτάς γιατί δεν ξέρω! Άβυσσος η ψυχή:ένοχος:

Και πού να με δείτε με μαγιό. Κόλαση.

Σημ. Η παρέα έχει τον πλούτο, εγώ βαστάω το φανάρι (στο διαδίκτυο μπορείς να γίνεις τα πάντα / μην πιστεύεις τίποτα).

@ Στρατή Το διαδίκτυο είναι εργαλείο, το εργαλείο από μόνο του δεν κάνει τίποτε….

@Παρωνύμιε Κόντεψες να μου κάψεις τον εγκέφαλο με το "φορτισάμθιν" μέχρι να το καταλάβω (δεν θέλει και πολύ βλέπεις) Ποιο να είναι το αντίθετο του γκρίκλις άραγε;

Όσο για την φίλη έγινε αυτό που μας έλεγαν μικρά να αποφεύγουμε: κακές παρέες :)

Αν οι κακές παρέες στρέφουν κάποιους στο διάβασμα δεν είναι και τόσο κακές... Εξόν κι αν οι κακές παρέες αφορούν το παρελθόν. Κατάλαβα: αδιάβαστες παρέες (ξέρω πολλές απ' αυτές...). Ω, ποτέ δεν είναι αργά για την μεταμέλεια, ποτέ δεν είναι αργά για την εξιλέωση, ποτέ δεν είναι αργά για την συγχώρηση, ποτέ δεν είναι αργά για την μεταστροφή... Θα της πεις, από μένα: "ποτέ δεν είναι αργά".

πάντως, εάν διάβασε το "Νούμερο 31328" (προσωπικά το λάτρεψα) και ενθουσιάστηκε, τότε είναι σίγουρο πως θα βρει πάρα πολλά βιβλία για να ενθουσιαστεί ακόμα περισσότερο.

Είναι και μένα από τα αγαπημένα μου βιβλία και γι αυτό της το πρότεινα και αμέσως.

Σίγουρα θα βρει πολλά να της αρέσουν και το καταλαβαίνεις από τα μάτια της όταν μιλάει για τα λίγα βιβλία που διάβασε!

Κυριολεκτικά λάμπουν… Ναι και σίγουρα ποτέ δεν είναι αργά ειδικά για διάβασμα και ειδικά για ένα τόσο αξιόλογο άτομο όπως η φίλη μου! :))))