Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Μια που πιάσαμε κουβέντα για καφέ, πηγαίναμε - προ κορωνοϊού- οικογενειακώς σε ένα αιθιοπικό εστιατόριο στην Κυψέλη. Εκεί στο τέλος πρόσφεραν καφέ. Μιλάμε για πραγματική ιεροτελεστία. Και από γεύση άλλο πράγμα.

@Αντέρωτας με την ίδια λογική είχα δοκιμάσει να μαζεύω σε μια άκρη τα σποράκια από τον πασατεμπο. Εκτός ότι μου είχαν σπάσει τα νεύρα, διότι για να μαζέψω όσα θα γέμιζαν μισή χούφτα πέρασε ώρα, τα μασησα όλα μαζί σχετικά γρήγορα και μου άφησε την αίσθηση του ανικανοποιητου. Εκεί κατάλαβα πως η ευχαρίστηση είναι στο τσίκι τσίκι–>σπορακι, επόμενο τσίκι τσίκι.

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
@Μοκαντάσα αλ Σάφερ
Εγω ειχα παει σε ενα αραβικο και με κερασαν καφε σκετο με καρδαμο. Αλλη κουλτουρα.

Οσον αφορα το θεμα καφε, εγω ειμαι καργα αιρετικος. Οσο πιο πολυ προσομοιαζει σοκολατινα τοσο το καλυτερο.

(Για την ακριβεια ο αγαπημενος μου "καφες" ειναι αυτος που εχουν τα μπισκοτακια του τιραμισου, λολ)

@Τσίου θα συμφωνησω απολυτα με τα σπορακια. Το ειχα δοκιμασει κι εγω να το κάνω κάποτε αλλα τελικά διαπιστωσα οτι δεν ηταν τόσο εξυπνη ιδέα.. χανεις ολη την ευχαρίστηση έτσι..
Πάντως, κυκλοφορει και χωρις τσόφλια. Αμε.
Εγω τα χρησιμοποιώ σε σαλάτες. Οτιδηποτε ανευ τσοφλιου.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Κι εγώ σαν την @Έλλη Μ έχω πάντα καθαρισμένους ηλιόσπορους και κολοκυθόσπορους και μπαίνουν σε διάφορα. Τα βάζω κυρίως στο πρωινό μου, στα δημητριακά.

Για τον καφέ δεν ξέρω τι άλλο να πω @Αντίβαρο Τα είπαμε όλα! :))))

Ίσως να πώ πώς θα στρωθώ να πίω τώρα ένα καφεδάκι. Έκανα τα οικιακά μου μέχρι τώρα. :))))

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Εχω παρατηρησει το φαινομενο οπου ο Ανθρωπος παρατηρει τον ιδιο τον Ανθρωπο σαν εξωτερικος παρατηρητης και συνηθως σαν κατι ανωτερο που παρατηρει κατι κατωτερο (δηλ. ενας εντομολογος που παρατηρει εντομα).

Για παραδειγμα
*Ενας εγκληματολογος ή ψυχολογος που αναλυει τις συμπεριφορες νεανικης εγκληματικοτητας
*Ενας σκεπτικιστης που παρατηρει τις συμπεριφορες ημιμαθων συνωμοσιολογων
*Ενας συνωμοσιολογος που θεωρει οτι "βγηκε απο το Ματριξ" και θεωρει ολους εμας τους αλλους σαν τυφλα προβατα.
*Ενας χριστιανος που παρατηρει τις συμπεριφορες φανατικων μουσουλμανων
*Ενας αθεος που παρατηρει θρησκοληπτους χριστιανους
*Ενας κοινωνιολογος που ασχολειται με δεισιδαμονιες και προκαταληψεις των πχ. τσιγκάνων
*Ενας συγχρονος ανθρωπος οταν μιλαει για τον πρωτογονο ανθρωπο, τις δεισιδαιμονιες του μεσαιωνα, το σκοταδισμο, το κυνηγι μαγισσων, ανθρωποθυσιες των Ινκας, ολοκαυτωμα, ναζιστική/σοβιετική προπαγάνδα, βασανιστηρια, βιαιους πολεμους, κλπ
*Γενικως ολοι εμεις οταν βλεπουμε παλιες ελληνικες ταινιες και ψιλογελαμε με τα τοτε ήθη
*Εγω οταν διαβαζω μηνυματα στο τουιτερ και αλλα σοσιαλ :ωραίος:

Ισως φαινεται ρατσιστικο ή σαν μια κατηγορια ανθρωπων να παρατηρει μια αλλη κατηγορια που θεωρειται "κατωτερη". Παραπεμπει λιγο σε ελιτισμο, αλλα δεν ειναι. Δεν ξερω αν υπαρχει ορολογια για αυτο το φαινομενο (πχ. "μετα-ανθρωπολογια"; Η απλα... ενδοσκόπηση; )

βλεπω παντως παντως οτι στο θεμα της πανδημιας και των φεικ νιουζ, οι γιατροι και δημοσιογραφοι μιλανε με (οσο γινεται) σεβασμο και μη-διχαστικο λογο για τους πλανεμενους αδελφους μας.

Last edited:
βλεπω παντως παντως οτι στο θεμα της πανδημιας και των φεικ νιουζ, οι γιατροι και δημοσιογραφοι μιλανε με (οσο γινεται) σεβασμο και μη-διχαστικο λογο για τους πλανεμενους αδελφους μας.
Ε, εντάξει. Είναι ο σεβασμός που δείχνεις πάντα στους μελοθάνατους (ave caesar morituri te salutant)

Από το ημερολόγιο ενός απογραφέα (εμού της ιδίας)

Ο ελληνικός λαός είναι εχθρικός (κόντεψα να φάω ξύλο κυριολεκτικά), προκατειλημμένος, κουτοπόνηρος και αθεράπευτα χαζός. Βοήθεια μας !