Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

βεβαίως βεβαίως!
:μουάχαχα: Κεραμεως!
Συμφωνώ κι εγώ, να ξέρετε. Όσα έχουν γινει θα πάνε μπροστά την ιδιωτ– εεε δημόσια εκπαίδευση.
Αφήστε που θυμήθηκα και τον Γκιωνακη σε ρόλο επιθεωρητή στο ρόδα, τσάντα και κοπάνα, και ζήλεψα που δεν πρόλαβα τέτοια πράματα. Πόσο αδικημένη πια.
 
Ο Σερβετάλης θα τον υποδυθεί;; :))))
Εννοείται! Γιατί νομίζεις βρίσκεται στον Άγιο Όρο; Πήγε να προετοιμαστεί , θέλει να μπει στο πετσί του ρόλου λέει, σαν άλλος Ντάνιελ Ντεϊ Λουίς ένα πράγμα. Πέρα από τη πλάκα, δεν γνωρίζω τίποτα όσον αφορά τους συντελεστές της επικείμενης σειράς, μόνο τον τίτλο της είδησης διάβασα και πήρα τη μέγιστη επιτρεπόμενη δόση cringe της ημέρας.
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Πολλοί θα την είδατε την τοποθέτηση του Καπουζίδη. Την βάζω εδώ γιατί πραγματικά αξίζει.

Ένας γλυκύτατος, ευγενέστατος, ταλαντούχος άνθρωπος που λέει το αυτονόητο:


Στις τελευταίες 3 δεκαετίες είδα τους γκέι να κερδίζουν όλο και περισσότερα δικαιώματα. Ευτυχώς, και μέσω της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δίνει κατευθυντήριες, ως προς τα δημοκρατικά δικαιώματα των ανθρώπων, τις οποίες τα κράτη οφείλουν να ακολουθούν.

Η κοινωνία μας ωρίμασε και μπορεί να δώσει ακόμη περισσότερα δικαιώματα στους γκέι ώστε να εξισωθούν, στις επιλογές τους, με όλους τους υπόλοιπους. Δηλ. εντάξει. Δεν μπορεί να γίνεται αυτός ο διαχωρισμός, πλέον.
 
Εξαιρετικός ο Καπουτζίδης!
Δύο πράγματα που μου έρχονται στο μυαλό.
1. Φαίνεται ότι η ανθρώπινη αγέλη έχει πάντα διάθεση να περιθωριοποιεί και να στοχοποιεί αυτόν που διαφέρει με οποιοδήποτε τρόπο - κυρίως αυτόν που μπορεί να είναι εύκολος στόχος. Το βλέπεις αυτό ακόμα από τα παιδάκια στο σχολείο - σε πρώιμη ηλικία. (ο χοντρός, ο διαφορετικός, ο ανάπηρος: αντιμετωπίζονται με χλευασμό ή και κακοποιούνται).
2. Πολλοί οι οποίοι κρατούν το λάβαρο κατά των γκέι είναι ομοφοβικοί γιατί φοβούνται ή αισθάνονται κάπως για τη δική τους σεξουαλικότητα κατά βάθος. Θα πω μία ιστορία. Όταν υπηρετούσα στο καράβι (τη θητεία μου στο Πολεμικό Ναυτικό - αυτή τη χρήσιμη :μουάχαχα:περίοδο στη ζωή ενός άντρα) είχα έναν προϊστάμενο Ανθυποπλοίαρχο, ο οποίος (αν και μου ήταν φοβερά αντιπαθής) με συμπαθούσε και δεν έχανε ευκαιρία να μου λέει διάφορα -χωρίς να τον ρωτώ ή να του ανοίγω κουβέντα. Με φώναζε στη γέφυρα όταν είχε βάρδια, για διάφορα ζητήματα, και μίλαγε. Φυσικά ως απλός ναύτης δεν μπορείς να πεις στον βαθμοφόρο "σάλτα κα γ@μ#σ0υ", οπότε αυτός κάθε φορά ξεκίναγε να μου κατηγορεί τους "π0Υστ1δες", να μιλάει συνέχεια εναντίων τους και όλο να περιστρέφει την κουβέντα του γύρω από αυτούς. Μάλιστα με είχε ρωτήσει "ο τάδε ναυτης είναι; ο άλλος είναι;" (σημειωτέον, παιδιά που ήταν φίλοι μου). Και κάποια στιγμή σε μία από τις "εξομολογήσεις" του μού σκάει το παραμύθι ότι όταν έκαναν ιστιοπλοία στη Σχολή Δοκίμων είχαν ένα δάσκαλο που ήταν ""π0Υστ1ς" και αυτός τον "γ@μσε" και μετά κάποια άλλη στιγμή είχε κάποιον συμφοιτητή (ή δεν θυμάμαι τι άλλο) και τον "στρίμωξε" και αυτόν επίσης.
Κοινώς, to cut the long story short, "μου αρέσουν οι άντρες αλλά επειδή δεν θέλω να το παραδεχτώ και επειδή είμαι "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια", είμαι πρόθυμος να στείλω στην πυρά κάθε ομοφιλόφιλο στη γή". Και δεν νομίζω ότι είναι λίγοι αυτοί - και δεν νομίζω ότι είναι λίγα αυτού του τύπου κομπλεξικά άτομα που έχουν εξουσίες.
Οπότε έχει πολύ ψωμί μέχρι να "ωριμάσει" πραγματικά η κοινωνία μας, διότι πρέπει να "ωριμάσουν" τα ατομα - κάτι που το βρίσκω ουτοπικό και ανέφικτο. Από εκεί και πέρα εκείνο που είναι εφικτό και επιτακτικό είναι το επίσημο κράτος (και αφού πνίξει πολλές φωνές - ναι και στην εκκλησία πάει η μεγαλύτερη σπόντα) να δώσει ΘΕΣΜΙΚΑ ίσα δικαιώματα σε όλους τους πολίτες -είτε στρέιτ, είτε γκέι, είτε μαύροι, είτε μουσουλμάνοι, είτε ανάπηροι, είτε Έλληνες με τρία λάμδα, είτε φτωχοί ,είτε με τρία πόδια και τέσσερα κεφάλια.
 
Last edited:

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Το συμμερίζομαι αυτό που λες. Όταν ακούω κάποιον να καταφέρεται κατά τον γκέι, αυτό σκέφτομαι πάντα: αυτός είναι ο ίδιος και δεν μπορεί να το παραδεχτεί. :ρ Αλλιώς, γιατί διάολο να σε νοιάζει; :ρ

Με φώναζε στη γέφυρα όταν είχε βάρδια, για διάφορα ζητήματα, και μίλαγε.
κι ώρες πολλές για πράγματα περίεργα σου μιλούσε; :))))
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Με καποια καθυστερηση μου ρθε ειδοποιηση για την απογραφη

Σκεφτομαι εγω τωρα...

αντι να την κανω ηλεκτρονικα, να περιμενω καλυτερα να ρθει το παληκαρι να μου κανει απογραφη με παραδοσιακο τροπο, αφου αλλωστε κερδιζουν 2.5 γιουροζ με καθε απογραφη, να κερδισει καποιος, κατι;;;; Δεν ειναι πιο αλληλεγγυα αυτη η σκεψη;
 
@Αντέρωτας , κερδίζουν τα 2,5 Ευρώ είτε ηλεκτρονικά κάνεις την απογραφή είτε τους περιμένεις να περάσουν τα στοιχεία "χειροκίνητα". Πληρώνονται με το σπίτι και το "κεφάλι" που απογράφονται (αυτοί για τους οποίους είναι υπεύθυνοι). Οπότε, εκτός και εάν θεωρείς πιο αλληλέγγυα κίνηση να "ιδρώσει λίγο παραπάνω για το ψωμάκι του", κάνε το καλύτερα ηλεκτρονικά.
Σημείωση: εμένα ακόμα να μου έρθει. Αγωνιώ να συμπληρώσω, ειδικά το τμήμα με τα μπάνια εντός ή εκτός σπιτιού.
 
@Αντέρωτας κωδικος σου έχει έρθει ή απλώς σε ενημέρωσαν ότι πρέπει να κάνεις απογραφή; Γιατί σε πολλούς είχε πάει ειδοποίηση χωρίς κωδικό, απλή ενημέρωση (τον κωδικό τον δίνουν οι απογραφεις, χέρι με χέρι ή κάτω από την πόρτα) και όταν μου άνοιγαν την πόρτα, μου έλεγαν δεν θέλουμε, εχουμε, θα μου στείλουν (ποιοι;) με e-mail κτλ.
Εκτός από αυτό το ενημερωτικό, έφυγαν κι άλλα μεηλ, αυτή τη φορά από τους απογραφεις, για να υπενθυμίσουν σε κάποιους πως έχουν κάνει προσωρινή αποθήκευση. Από τους 11 δικούς μου, μόνο οι 3 ανταποκριθηκαν. Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα, ειδικά από όταν άρχισε να κυκλοφορεί είδηση για πρόστιμα στους αρνητές. Με κράνος θα χτυπάω κουδούνια.
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Δεν συμφωνω με ολα οσα λεει ο Καπουτζιδης, που μου αρεσει πολυ σαν δημιουργος κιολας.αλλα με εχει αγκιξει πολυ. Μια φορα ειχε πει οτι ενιωθε παντα μεσα του μια πιεση γιατι προσεχε μη "λυγισει το χερι" οταν εκανε μια κινηση και φαει κραξιμο

Του στελνω αγωνιστικους χαιρετισμους γιατι παροτι δεν ειμαι "κουνιστος" (οπως λεγαμε στα 90ς) εγω και πολλοι αλλοι νιωθουμε οτι οντως εχουμε λιγοτερα δικαιωματα. Αναφερομαι σε εμας που εχουμε ενα μονιμο βλεμμα αγελαδας, που οταν μας ρωτησουν κατι θα κοιταξουμε λιγο σαν χανοι και θα πουμε "εεεε..." και θα σκεφτουμε πριν μιλησουμε ή τραυλισουμε. Μπορει να μην "κουνιεμαι" για να τρωω γελια απο καποιο τραπεζουπαλληλο, αλλα μπορει να λαβουμε υποτιμητικα βλεμματα ή να μας μιλανε σαν να ειμαστε καθυστερημενοι.


Οπως ενας γκει νιωθει οτι δεν εχει το "δικαιωμα" να του κραταει καποιος το χερι στα τελευταια του, πολλοι νιωθουμε το ιδιο, οχι απο καποιο θεσμικο κωλυμα, αλλα επειδη εχουμε συνηθισει να μας κοιτανε με υφος TYN για να προτιμησουν καποιον πιλοτο ελικοπτερου.

αγωνιστικους χαιιρετισμους στα γκει αδελφια μας και καποτε θα ρθει και η σειρα μας.
(οχι, δεν ειμαι incel)
 
Last edited:
Ο @Αντέρωτας θιγει ενα παρα πολυ καλο ζητημα. Οι γκει εχουν πιθανοτητες να πετυχουν καλυτερη ισοτητα. Οι μειονότητες που δεν εμφανιζονται κάπου ή δεν εκπροσωπουνται (πχ υπερβαροι, με προβλημα ομιλιας, με νοητικη αναπηρία, οι - ξερω γω - «κακοβαλμένοι») που δεν εχουν καποια εκπροσωπιση ή καποιον επισημο φορεα πιεσης ειναι σε δυσχερεστερη, πολυ δυσχερεστερη μοιρα. Ειναι αυτο που στη φιλοσοφια δικαιου ονομαζεται απουσια συνασπισμενου συμφεροντος. Αυτους μαλιστα ελαχιστοι τους συμπονουν, ελαχιστοι τους υπολογιζουν, ελαχιστοι τους εχουν καν υποψη ως υπαρξη.
 
Και άμα πέσει το wifi, σκοτάδι και παγωνιά!
Ο πολιτισμός μας είναι ευάλωτος, κύριοι (και κυρίες - πρωτίστως κυρίες). Λάμπα θυέλλης και σόμπα - έχει κανείς;
 
Top