Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Πριν μερικά χρόνια είχα αυτήν την εικόνα ως φόντο στο κινητό μου:

Είναι, βέβαια, από το Solaris, του Ταρκόφσκη.

Είχα την ψευδή, μάλλον τελικώς, εντύπωση πως είχα κρατήσει ο ίδιος το καρέ, καθώς έβλεπα την ταινία.

Μόνο που... τώρα, σκοτώθηκα να ψάχνω την ταινία, και στην επίμαχη σκηνή δεν υπάρχει ακριβώς το συγκεκριμένο καρέ.

Όποιος θέλει, μπορεί να δει εδώ, την σκηνή.

Υποθέτω πως είναι φωτογραφία που τραβήχτηκε, σε άλλο χρόνο, κατά τα γυρίσματα.

Γμτ. Την ήθελα σε άψογη ανάλυση για να την εκτυπώσω μεγάλη. :ανέκφραστος:

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Διακρινω μια τσακιση στη μεση, και λογω των κοκκων θα ελεγα οτι ειναι φωτο απο εντυπο. Αρα προωθητικο υλικο αρα στιγμιοτυπο που δεν εμφανιζεται απαραιτητα στην ταινια

Last edited:
@Φαροφύλακας με μια αντίστροφη αναζήτηση εικόνας στο Google ίσως τη βρεις και σε μεγαλύτερη ανάλυση.
Αν κατάλαβα καλά με ένα γρήγορο ψάξιμο, έχει δίκιο ο Αντέρωτας η δική σου μάλλον είναι από έντυπο, αλλά η ίδια ακριβώς έχει χρησιμοποιηθεί σε δυο ιστοσελίδες, το πιθανότερο είναι να τη βρήκες σε κάποια από αυτές.

981

Επίσης στα περισσότερα αποτελέσματα της αναζήτησης τη βρίσκει σαν Italian Photobusta poster, που λέει ότι είναι καρτούλες που είχανε στους προθάλαμους των κινηματογράφων με σκηνές από τη ταινία για να έχουν μια ιδέα για την ταινία οι θεατές πριν τη δουν. Κάτι σαν αυτή εδώ:

982

Και κάποιος την έχει και στο eBay σαν φωτογραφία ασπρόμαυρη:

985

Και σε μια άλλη ιστοσελίδα την είχε με λεζάντα: Materiały promocyjne - Προωθητικό υλικό. Όποτε το πιθανότερο είναι να ήταν πόστερ…

(Ρε @Έλεν!)
Σου 'χω δουλιτσα, θα βγαλουμε και φραγκα. Ψαχνουν χρονια που ειναι θαμμενος ο Τζιμι Χοφα και προκοπη δεν βλεπουν. Για κανε μια μαγκια, και παρε με μαζι σου για βοηθο. Υποσχομαι να μην μπλεκομαι, τις σημειωσεις σου θα κραταω μονο.
(Ρε @Έλεν! <-σηκωνει επαναληψη.)

@Αντέρωτας πολύ μου αρέσει το ψάξιμο :) Ναι νομίζω πάντα έτσι κάνω :) Αφού αν τύχει να είμαστε έξω και έχουμε αμφιβολίες για κάτι, πάντα λέω μισό να το ψάξω στο Ίντερνετ, και συνήθως είμαι με το κινητό στο χέρι 🤣
Αν και κάποιες φορές δε λύνω όλα τα μυστήρια, ακόμη δε βρήκα τα τραγούδια από δυο διαφημίσεις αν δεν κάνω λάθος :)

@Τσιου θα το κοιτάξω το θέμα, δεν ήξερα ότι ψάχνουν κάποιον για να επιληφθεί του θέματος. Αν τελικά την αναλάβω θα σε ενημερώσω να ξεκινήσουμε παρέα! :)

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Εχω απορια. Γιατι οταν καποιος κατηγορουμενος φαινεται οτι προσαγεται με χειροπεδες, παντα εχει τα χερια του καλυμενα (πχ με μπουφαν) η βαζουν μπλουρ πανω στις χειροπεδες; Κατι ειχα ακουσει σε μια εκπομπη αλλα δεν προλαβα να ακουσω το γιατι

Για να μην σοκαριστεί το πανελλήνιο. Τόσα ακούμε και βλέπουμε καθημερινά αλλα νομίζω πως η εικόνα της χειροπέδας ίσως να μπορεί πράγματι να μας αποτελειώσει ψυχικά.

Μήπως επειδή ακόμη δε βγήκε απόφαση για το αν είναι ένοχοι; Εννοώ επίσημα εφόσον δεν έχει βγει τελική απόφαση, μήπως δε πρέπει να δείχνουν ότι τους θεωρούν ενόχους;
Δεν ξέρω αν έχει σχέση με την ερώτηση σου, αλλά σε αυτό το άρθρο: αναφέρεται αυτό:
988
Μήπως έχει αυτό σχέση με ότι δεν τις δείχνουν;

Γιατι οταν καποιος κατηγορουμενος φαινεται οτι προσαγεται με χειροπεδες, παντα εχει τα χερια του καλυμενα (πχ με μπουφαν) η βαζουν μπλουρ πανω στις χειροπεδες;
Μάλλον είναι τίποτα φτηνιάρικες ή σκουριασμένες και ντρέπονται...

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Πιστεύω πως γίνεται διότι η εικόνα με χειροπέδες είναι στίγμα. Παρότι και πάλι φαίνεται πως τις φορά, μετριάζεται κάπως η εντύπωση.

Επίσης, ασχέτως τους επιφανείς όπου ο τηλεοπτικός φακός πέφτει πάνω τους, ο αφανείς συχνά συνοδεύεται π.χ. από 2 αστυνομικούς με πολιτικά. Σε αυτήν την περίπτωση, όταν έχει πάνω στα χέρια ριγμένο π.χ. ένα μπουφάν, οι υπόλοιποι που μπαινοβγαίνουν στο δικαστικό μέγαρο, μπορεί να μην το πάρουν και τόσο χαμπάρι. Μέσα σε όλον τον πολύ κόσμο που μπαινοβγαίνει, άλλοι τρεις, μέσα στο πλήθος.

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Μα αμα καποιος, πετριτυγιρισμενος απο αστυνομικους, εχει δεμενα τα χερια και πανω τους εχει μπλουρ, αυτο ακριβως θα πει "εδω ειναι οι χειροπεδες".

Δεν ξερω αν ισχυει το "ξερουμε οτι φοραει χειροπεδες αλλα το δουμε ειναι στιγμα" ή αν το υποθετουμε εμεις, αλλα δε μου φαινεται πολυ ορθολογικο.

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Μολις συνειδητοποιησα οτι πλεον θεωρω την οικογενεια McCallister δικους μου ανθρωπους, και χωρις το ετησιο reunion με αυτους γιορτες δε γινονται. Και ο Μπαζ ειναι σαν ενας ενοχλητικος ξαδελφος που ανυπομονω να τον δω μια φορα τον χρονο για να με εκνευρισει.

Last edited:
Keeping up with the Aparadektous Tsiou​
Εκεί που έτρωγα, πιάνει ο Τσίου ένα άρωμα, δωρεά φίλης, που είχα πάνω στον πάγκο, και μου λέει, "Ωραίο αυτό, ε;" Γνέφω σαν bobblehead. Πόσο να κάνει; αναρωτιέται. 70-80, απαντώ με γεμάτο στόμα (stay classy, Tsiou :μπράβο:). Αυτή η σκ@τούλα; (δεν είναι μεγάλο μπουκάλι). Είναι Yves Saint Laurent, του λέω μπουκωμένη, αλλά με γαλλική προφορά. Τι είναι; με ρωτάει με γκριμάτσα, κι έχω ήδη αρχίσει να γελάω με τον εαυτό μου, διότι μου έσκασε στο μυαλό αυτή η σκηνή:
Επαναλαμβάνω, γελώντας, με γεμάτο στόμα: Είναι Yves Saint Laurent (πάλι με γαλλική προφορά), και μου λέει, τι έπαθες, μωρή; Εγκεφαλικό; Κακάρισα. Σιχαίνομαι να μου μιλάει κάποιος όταν τρώω, αλλά αν είναι να με κάνει να γελάσω, το δέχομαι.

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
@Φαροφύλακας με μια αντίστροφη αναζήτηση εικόνας στο Google ίσως τη βρεις και σε μεγαλύτερη ανάλυση.
Αν κατάλαβα καλά με ένα γρήγορο ψάξιμο, έχει δίκιο ο Αντέρωτας η δική σου μάλλον είναι από έντυπο, αλλά η ίδια ακριβώς έχει χρησιμοποιηθεί σε δυο ιστοσελίδες, το πιθανότερο είναι να τη βρήκες σε κάποια από αυτές.

View attachment 981
Ξέχασα να σου απαντήσω πιο πάνω @Έλεν

Είναι δυνατόν να υπέθεσες πως δεν έκανα αναζήτηση με βάση την εικόνα. (Πόσο λίγο με ξέρεις :ρ )

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, πάντως και τον χρόνο που διέθεσες. :ναι: