Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Χρυσένια

Αρχαιολόγος του Φόρουμ
Αν και το πρώτο μου ερώτημα πήγε άπατο , έχω να θέσω και ένα δεύτερο. :))))
Έχετε ποτέ οργανώσει τις διακοπές σας στο εξωτερικό με ταξιδιωτικό πρακτορείο; Αν ναι, ποιά είναι τα θετικά ενός τέτοιου ταξιδιού και ποιές οι δυσκολίες του;

Ορίστε @Χρυσένια , μιας και "μας την είπες" θα προσπαθήσω να απαντήσω και στα δυο ερωτήματα (σε ένα):
1. Φοράω μάσκα σε μετρό και σουπερ μάρκετ (δηλαδή μόνο σε συνωστισμένες καταστάσεις) αφού τότε αυξάνεται η πιθανότητα έκθεσης. Κατά τα άλλα όχι - έχοντας βέβαια εμβολιαστεί τετράκις (και νοσήσει μία φορά).
2. Ταξιδεύω μόνος και ελεύθερος μια και έχω το κολάι. Ωστόσο αξίζει η οργάνωση σε περιπτώσεις μακρινών ή περίεργων (από άποψη μετάβασης) προορισμών. Το να ταξιδεύεις με γραφείο είναι λίγο σαν, πώς να το πω, το έτοιμο φαγητό. Γρήγορο, ευκολία, αποδεκτή ποιότητα (δυνητικά) αλλά σε καμία περίπτωση δεν φτάνει σε ποιότητα και γεύση το σπιτικό αντίστοιχο.

@Χρυσένια θα σου απαντήσω στο πρώτο ερώτημα αφου το επιθυμείς περισσότερο απ όσο φαντάστηκα αρχικά.

Φορώ μάσκα πλέον μόνο σε χώρους υγειονομικής μορφής (νοσοκομεία, ιατρεία, φαρμακεία). Επίσης θα φορέσω ξανά παντου μόνο αν νοσησω, για να προστατέψω τους γύρω μου. Είμαι πλήρως εμβολιασμένη και έχω στο περιβάλλον μου άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Παρόλα αυτά φορούμε πλέον μάσκα μόνο στους χώρους που προανέφερα.

Κατά την έναρξη της πανδημίας ανήκα στη κατηγορία των ατόμων που ήξεραν, δυστυχώς, τι θα πει να χρησιμοποιείς μάσκα και γιατί. Αφού τήρησα ευλαβικά όλα όσα έπρεπε για να προστατέψω τον εαυτό μου και έπειτα τους συνανθρώπους γύρω μου, μετά απο τη χρήση εμβολίων που έκανα, την γενική ανοσία και τις μεταλλάξεις του ιού, θεωρώ ότι πρέπει να σταματήσω να φορώ μάσκα παντού (!), γιατί πρέπει να ενδυναμωθεί το ανοσοποιητικο μου!

Εχει λήξει η πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο και ο καθένας θα πρέπει πλέον να λειτουργεί υπεύθυνα μόνος του, χωρίς τις υποδείξεις κανενός. Δύσκολο βέβαια να γίνει αυτό, αλλά τα πράγματα έτσι ήταν μετά από τέτοιες καταστάσεις και έτσι θα είναι και τώρα.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Έχω να φορέσω μάσκα, από όταν ήταν υποχρεωτική.

Επειδή ταξιδεύω, σας διαβεβαιώ πως δεν φοράει κανείς. Ακόμη και στο αεροπλάνο φοράει ένας ανά 25 άτομα.

Δεν νομίζω ότι είναι δόκιμο να πολιτικολογεί (με κομματική χροιά και έπαρση) οποιοσδήποτε στο φόρουμ - και ίσως πρέπει να το κοιτάξουν λίγο οι συντονιστές.
Πάντως βάσει της δικής μου αντίληψης, η ουσία της λαϊκής ετυμηγορίας δεν είναι η νίκη του ενός αλλά η ήττα του άλλου. Και αν ο νικητής δεν το αντιληφθεί αυτό (όπως και ο ηττημένος άλλωστε) δεν θα είναι και πολύ νικητής. Ο νοών νοείτο.

Δούρης

Διαχειριστής
Νενικήκαμεν .... ΞΑΝΑ !!!
άλλα 4 χρόνια προόδου μπροστά μας
Ένα τέτοιο σχόλιο θεωρείται κακόβουλο (τρολ) με μόνο σκοπό να ξεκινήσει καβγά ανάμεσα στα μέλη.

Το σχόλιο θα μείνει ως έχει, για την ιστορία.

Το μέλος @Νιικος θα χρεωθεί με κίτρινη κάρτα.

Ευχαριστώ τα υπόλοιπα μέλη τα οποία δεν τσίμπησαν.

Έχετε ποτέ οργανώσει τις διακοπές σας στο εξωτερικό με ταξιδιωτικό πρακτορείο; Αν ναι, ποιά είναι τα θετικά ενός τέτοιου ταξιδιού και ποιές οι δυσκολίες του;
Αεροπορικώς ή οδικώς;
Πήγα οδικώς πρόσφατα...φουλ ευχαριστημένη.

Ένα τέτοιο σχόλιο θεωρείται κακόβουλο (τρολ) με μόνο σκοπό να ξεκινήσει καβγά ανάμεσα στα μέλη.

Το σχόλιο θα μείνει ως έχει, για την ιστορία.
Κακώς θεωρείται έτσι επειδή δεν είναι έτσι
μοιράστηκα την αγαλλίαση που ένιωθα στην ψυχή μου εκείνη την ώρα
τι πιο σύνηθες να σχολιάζει κανείς τα αποτελέσματα των εκλογών την ημέρα που αυτά ανακοινώνονται ?

Μετά από κάμποσα χρόνια, αγόρασα υπολογιστή. Κλασσικά πλέον με το κινητό, ούτε καν ένιωθα την ανάγκη να κάτσω σε υπολογιστή ούτε να περάσω χρόνο μπροστά στην οθόνη του. Η επαφή μου με την οθόνη ήταν you tube στην τηλεόραση, κλασσικά με τις ενοχλητικές διαφημίσεις και αποβλάκωση στο κινητό. Πρόσφατα, επειδή έχουν τιγκάρει οι μνήμες στα τηλέφωνα, πάρθηκε η απόφαση στο οικογενειακό συμβούλιο να πάρουμε υπολογιστή (εγώ ήμουν που γκρίνιαζα να μην πάρουμε γιατί "την κάνουμε τη δουλειά μας" με τα τηλ και τη smart tv) και έχω ξεκινήσει ξανά να απολαμβάνω την εμπειρία του να σουλατσάρω στο ιντερνετ (λτβ κτλ :χαχα::χαχα:) ακούγοντας μουσική χωρίς διαφημίσεις, να τακτοποιώ φωτογραφίες και λοιπές εργασίες. Πόσο τέλειο :αγαπώ::αγαπώ::αγαπώ:

Ποιος φταίει που νέοι επιστήμονες αγνοούν τα βασικά της έρευνας;
Δεν είναι επιστήμονες. Όσον αφορά το βιβλιογραφικό κομμάτι, επειδή είναι ανθρώποι που δεν μπορούν να διαχειριστούν το σπουδαίο υλικό που τους έχουν αφήσει οι προηγούμενοι είτε το καταστρέφουν κατεβάζοντάς το στα δικά τους -χαμηλά- μέτρα είτε το αγνοούν πλήρως.

@Βιστέρια θα με συγχωρέσεις που θα εκφράσω ένα "θεματάκι" με τη διατύπωση βιβλιογραφικό κομμάτι, επειδή είναι ανθρώποι που δεν μπορούν να διαχειριστούν το σπουδαίο υλικό που τους έχουν αφήσει οι προηγούμενοι είτε το καταστρέφουν. Σηκώνει πάρα πολύ συζήτηση, την οποία ευχαρίστως μπορούμε να κάνουμε. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, το βιβλιογραφικό κομμάτι είναι μόνο ένα μικρό μέρος του προβλήματος (γιατί έχει γίνει πρόβλημα, πια). Το ζήτημα πιστεύω είναι τα κίνητρα και η τοποθέτηση απέναντι στο εκάστοτε επιστημονικό πεδίο που καθεμιά/καθένας επιλέγει να πορευτεί.

Επειδή εδώ και λίγο καιρό με έπιασε η εντελώς παράλογη μανία να καταλογογραφήσω τα βιβλία μου σε ένα excel, σήμερα που πέρναγα ένα ράφι έπεσα πάνω στο εξαιρετικό βιβλιαράκι του Τζών Φρίλι, την Κωνσταντινούπολη. Το είχα διαβάσει πριν κάμποσα χρόνια και θυμάμαι ήταν εξαιρετικό, με πολύ ζωντανές και πολύ γοητευτικές περιγραφές.
Χαζεύοντας όμως λίγο το βιβλίο, το μάτι μου έπεσε σ΄αυτό:
1355

Συγχωρείστε τη χαζομάρα μου και την αντιπάθειά μου προς τον βρετανό ηθοποιό, αλλά σίριουσλι;
Είναι λόγος να πάρει κάποιος ένα βιβλίο επειδή ένας γλυκανάλατος ηθοποιός το πρότεινε σε μια γλυκανάλατη ταινία;
Τι είδους μάρκετινγκ είναι τούτο, εκδόσεις Περίπλους; :όχισουλέω:

Ε @ΜιΛάμπρος αφού η γλυκανάλατη ταινία με τον γλυκανάλατο ηθοποιό έκανε τεράστια επιτυχία, γιατί να μην τη χρησιμοποιήσουμε για να προωθήσουμε λίγο τις πωλήσεις του βιβλίου;
Με εκτίμηση
Από την ομάδα Μάρκετινγκ του Εκδοτικού Οίκου Περίπλους

(Μου αρέσει η προσεκτικά διατυπωμένη σου μομφή ως προς την ποιότητα ταινίας και ηθοποιού - Προσωπικά θα το χαρακτήριζα απλά εμπορική μπούρδα και χαζό-ηθοποιό. Έχω λιγότερο τακτ από εσένα μάλλον)

@ΚρίτωνΓ το τάκτ δεν εντοπίζεται στους χαρακτηρισμούς του ηθοποιού και της ταινίας, αλλά στην έμπνευση του εκδοτικού οίκου να προσθέσει στο οπισθόφυλλο τον κράχτη. Όταν εκδίδεις ένα βιβλίο ιστορίας και απευθύνεσαι στον πιθανό αναγνώστη-δυνητικό αγοραστή χρησιμοποιώντας μια ταινία που (όπως και να το κάνουμε) απευθύνεται σε ορισμένη κατηγορία θεατών οι οποίοι θεωρούν ελκυστικό έναν ηθοποιό που στην πραγματική ζωή εκτός από σάτυρος είναι και μέθυσος και παριστάνει έναν τύπο ναϊφ άγγλου τζέντλεμαν που δεν υπήρξε ποτέ, είτε δεν έχεις και πολύ εμπιστοσύνη στο εκδοτικό σου εγχείρημα, είτε υποτιμάς τους αναγνώστες πιστεύοντας ότι θα τσιμπήσουν επειδή το βιβλίο αναφέρθηκε σε μια κάποια ταινία (επομένως θεωρείς την ταινία ανώτερη και με κύρος ικανό να επικυρώσει την αξία του βιβλίου που εκδίδεις). Προσωπικά, κλίνω προς το δεύτερο και δηλώνω ευθαρσώς ότι θα τσίμπαγα μόνο αν μου λέγανε ότι το βιβλίο το διάβαζε η Τζίνα Τζεϊμσον σε κάποια από τα αριστουργήματα της μεγαλειώδους καριέρας της.

Πάντως, επειδή είναι κάπως σχετικό, μου κίνησε πολύ έντονα την περιέργεια (ηχητικά και σκηνοθετικά) το τρεϊλερ για μια νεα σειρά της τηλεόρασης που βασίζεται σε βιβλίο.

Επειδή εδώ και λίγο καιρό με έπιασε η εντελώς παράλογη μανία να καταλογογραφήσω τα βιβλία μου σε ένα excel...
Και εγω καποια στιγμή ηθελα να φτιαξω ενα εξελακι με τα βιβλια μου και ενα μελος εδω μεσα (ας με συγχωρεσει το μελος δεν θυμαμαι ποιος ήταν :ντροπή: ) ειχε προτεινει μεταξυ αλλων το Libib, ένα σαιτ που μπορεις να φτιαξεις λογαριασμο και να καταχωρησεις εκει τις λιστες σου, συλλογες, βιβλία η οτιδηποτε θελεις και τελικα τα έβαλα εκει. Απλο στην χρήση του, πρακτικό και ευχρηστο.