@Χρυσένια θα σου απαντήσω στο πρώτο ερώτημα αφου το επιθυμείς περισσότερο απ όσο φαντάστηκα αρχικά.
Φορώ μάσκα πλέον μόνο σε χώρους υγειονομικής μορφής (νοσοκομεία, ιατρεία, φαρμακεία). Επίσης θα φορέσω ξανά παντου μόνο αν νοσησω, για να προστατέψω τους γύρω μου. Είμαι πλήρως εμβολιασμένη και έχω στο περιβάλλον μου άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Παρόλα αυτά φορούμε πλέον μάσκα μόνο στους χώρους που προανέφερα.
Κατά την έναρξη της πανδημίας ανήκα στη κατηγορία των ατόμων που ήξεραν, δυστυχώς, τι θα πει να χρησιμοποιείς μάσκα και γιατί. Αφού τήρησα ευλαβικά όλα όσα έπρεπε για να προστατέψω τον εαυτό μου και έπειτα τους συνανθρώπους γύρω μου, μετά απο τη χρήση εμβολίων που έκανα, την γενική ανοσία και τις μεταλλάξεις του ιού, θεωρώ ότι πρέπει να σταματήσω να φορώ μάσκα παντού (!), γιατί πρέπει να ενδυναμωθεί το ανοσοποιητικο μου!
Εχει λήξει η πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο και ο καθένας θα πρέπει πλέον να λειτουργεί υπεύθυνα μόνος του, χωρίς τις υποδείξεις κανενός. Δύσκολο βέβαια να γίνει αυτό, αλλά τα πράγματα έτσι ήταν μετά από τέτοιες καταστάσεις και έτσι θα είναι και τώρα.