Δεν νομίζω ότι υπάρχει εξέλιξη προς την επεξεργασία περισσότερων πληροφοριών ή προς τις ταχείς εξελίξεις. Οι περισσότερες πληροφορίες τις οποίες βορβαδιζομαστε είναι άχρηστες και οι περισσότερες τεχνολογικές εξελίξεις, καλώς ή κακώς, αδιάφορες. Δύσκολα βρίσκεις άτομα που να ενδιαφέρονται πραγματικά για τεχνολογικές εξελίξεις, ακόμα και σε τομείς που τους ενδιαφέρει. Ασχολούμαι με το gaming και αυτό που με ενδιαφέρει είναι να έχω μια καλή και γρήγορη κονσόλα και αντίστοιχα μια καλή οθόνη, αντέ να ξέρω τα χαρακτηριστικά τους στην καλύτερη. Όχι ουσιαστική τεχνολογική γνώση. Το ίδιο με μηχανοκίνητα οχήματα, ασχολούμαι με τις μηχανές πάνω από μια δεκαετία και παρότι έχω λίγο περισσότερες γνώσεις στο αντικείμενο απ ότι στο gaming θα έλεγα ότι ουσιαστικά είναι τελείως επιφανειακές.Αν όντως μας ενδιέφερε να μάθουμε και δεν τα καταφέρναμε τότε ναι θα ήταν πρόβλημα.
Πιστεύω ότι πρέπει να χαλαρώσουμε λίγο, είτε σωματικό είτε πνευματικό έργο με ουσιαστικό αποτέλεσμα θέλει το χρόνο του. Ένας ξυλουργός για να φτιάξει ένα όμορφο έπιπλο θέλει το χρόνο του για να το φτιάξει, αν πιεστεί χρονικά θα το κάνει υποδεέστερο από τις δυνατότητες του το ίδιο συμβαίνει και με το πνευματικό έργο.
Η υπέρπληροφορηση μας αποσυντονιζει από το δρόμο της ουσιαστικής επεξεργασίας πληροφοριών και την ουσιαστική εξέλιξη μας κάνοντας μας να έχουμε το αίσθημα ότι δεν έχουμε τις δυνατότητες να ακολουθήσουμε τις εξελίξεις. Για να έχουμε εξέλιξη σαν άνθρωποι πρέπει καταρχήν να σκεφτούμε σε τι ακριβώς και μετά να βρούμε τον τρόπο και να τον δουλέψουμε.
Ακόμα και στη διασκέδαση μας το κάνουμε αυτό, παλιότερα μου άρεσε πολύ να κάνω ταξίδια με τη μοτοσυκλέτα, η χάρη μου έχει φτάσει μέχρι Πορτογαλία, ήμουν όλη μέρα πάνω στην μηχανή να προλάβω να περάσω από όσο πιο πολλά μέρη μπορώ. Πλέον, σαν ποδηλάτης κάνω πολύ μικρότερες διαδρομές αλλά οι εικόνες είναι πιο όμορφες και τις απολαμβάνω περισσότερο. Είναι εντυπωσιακό πόση ομορφιά κρύβεται γύρω μας και δεν το καταλαβαίνουμε με τη φούρια μας.
Δεν νομίζω ότι τα μεγάλα ονόματα της ανθρώπινης ιστορίας των οποίων τα έργα μας έχουν επηρεάσει και μας επηρεάζουν όλους βιαζόταν να το κάνουν. Αυτοί που φέρνουν τις ταχείς εξελίξεις τις οποίες δεν μπορούμε να προσαρμοστούμε το κάνουν αργά.
Όσο για τον φόβο για την τεχνολογία που έχει ένα μέρος του πλυθισμού, πάντα υπήρχαν αυτοί και θα υπάρχουν. Στον κόσμο υπάρχουν κάθε λογής απόψεις και κόσμος, αν επικεντρωθείς σε ένα κομμάτι συγκεκριμένο των ανθρώπων δεν νομίζω ότι καταλήγεις σε σωστά συμπεράσματα για το σύνολο της ανθρωπότητας.