Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Ξέρεις τι γίνεται;
Κάποιος λέει μια βλακεία και αντί να το παραδεχτεί, για να την καλύψει λέει άλλες 10!
Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις για να καταλάβει κανείς πως τα βιβλία της Μπουραζοπούλου είναι φάνταζι με στοιχεία μυστηρίου και ΕΦ, όπως επίσης δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς πως ο Κάφκα δεν γίνεται να έγραφε μαγικό ρεαλισμό.
Εν τέλει, η συγκεκριμένη σελίδα του φεις δεν σηκώνει τέτοιες αναλύσεις.
Εκεί ο καθένας ευλογεί τα γένια του σε ένα πλαίσιο λανθασμένης πολιτικής ορθότητας, όπου οι "παραβάτες" τιμωρούνται! 😁😁

Νικόλα, αν καποιος λέει βλακειες, προφανώς και δεν το αντιλαμβάνεται, για να τις καλύψει κιολας (δηλαδή, εισαι ρομαντικος, αν αυτο πιστευεις) για τον απλουστερο λόγο οτι κανεις δεν δεχεται οτι μπορει να λεει βλακειες. Ψιλοάσχετο με την κουβέντα, για μενα, ενα από τα μεγαλύτερα ανθρωπινα ελαττώματα ειναι η άρνησή μας να αποδεχτούμε οτι δεν ξερουμε τα πάντα και αυτό ειναι θεμιτό και δεν πειραζει αν δεν εκφραστουμε για καποιο θεμα που μας ειναι ανοικειο. Π.χ. ημουν προσφατα με μια ομηγυρη -ευτυχώς δεν συμμετειχα στην κουβεντα, γιατι δεν άκουγα- η οποία αποφάσισε να αναλώσει τον χρόνο της στην κουβέντα για την ανακεφαλαιοποιηση των Τραπεζών. Ειναι αγνά και γνήσια βλακώδες να ακούς απόψεις από ανθρώπους που δεν ξέρουν το παραμικρό για το θεμα, περα απο το τι διαβαζουν στο Internet. Ειναι απίστευτο!! Το πώς πορώνονται, πόσο ευθραυστα επιχειρηματολογουν και δεν το αντιλαμβάνοναι επιπλέον.

ΤΕλος πάντων, ασε κι εσυ να πιστευει ο καθενας ό,τι θέλει. Μαγικός ρεαλιζμός; Αμε, γιατι όχι;! :ματιά:

Έχω βρεθεί σε παρόμοιες συζητήσεις στις οποίες κι εγώ αρνούμαι να συμμετάσχω μιας και δεν υπάρχει κανένα νόημα.
Τα τρόφιμα και γενικά η επιστήμη γύρω από αυτά είναι ένα αχανές πεδίο, όπου φυσικά είναι πολύ εύκολο να χαθούν οι ημιμαθείς πτυχιούχοι του διαδικτύου και να αρχίσουν να εξακοντίζουν θέσφατα βλακείας σωρηδόν.

Έχω ακούσει για τις πολλαπλές παστεριώσεις του γάλακτος, για το "κακό" φοινικέλαιο, για άλευρα από κατσαρίδες και γενικά ό,τι μαλακία μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους. Πάντα στο μυαλό μου όμως έχω τη γνωστή παροιμία "ένας τρελός έριξε μια πέτρα στο πηγάδι και δέκα γνωστικοί δεν μπορούν να τη βγάλουν"! 😁

@Νικόλας Δε Κιντ γύρω από τα τρόφιμα την ποιότητα και τη ασφάλειά τους διαβάζεις και ακούς πραγματικά ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή. Γελάω (για να μην κλαίω). Και το χειρότερο είναι ότι και πολλοί υποτίθεται ειδικοί τα ξέρουν μισά ή μισά των μισών. Παράδειγμα διαιτολόγοι που συστήνουν φυτικά ω3 πολυακόρεστα (φάε λιναρόσπορους και μπρόκολα δε θες ψάρι). Διαφεύγοντάς τους ότι είναι μικρής ανθρακικής αλυσίδας και ότι ο ανθρώπινος οργανισμός έχει πολύ περιορισμένη ικανότητα να κάνει επιμήκυνση - άντε εσύ ψήσ'τους ότι αν δε φας θαλασσινό τρόφιμο δεν παίρνεις τα πολυακόρεστα ω3 που θες.
@Έλλη Μ Πάω να βρω αυγό στρουθοκαμήλου γιατί έχει πολλές αράχνες εδώ στο βουνό. Για τους σκορπιούς κάνει τίποτε;

Last edited:
Για τους σκορπιους, εχω την παλια, αθανατη, αλάνθαστη μεθοδο της σαγιοναρας. Εξολοθρευσα εναν πρόσφατα και πιανει. Παντα πιανει.
Αν εισαι κατα Πελοποννήσο μερια, να σε κατευθυνω προς αγραν αυγου στρουθοκαμήλου. :))))

Α! σαγιονάρα έχω. Για το αυγό στρουθοκαμήλου - θα δυσκολευτώ στην Ήπειρο μάλλον. Δεν ενδημεί εδώ το είδος.
Αλλά πάλι δε θέλω να σκοτώνω τα ζωάκια. Όχι επειδή κάνει κακό στο κάρμα μου που λένε οι φευγάτοι - αλλά γιατί έχω συναίσθηση ότι έχω είμαι ο εισβολέας και όχι αυτά.

Last edited: