Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

@ΚρίτωνΓ τι συμβαίνει στον Παγασητικό;
Ως ειδικός πες μας αν πρέπει να ξαναφάμε ψάρι ή να κάνουμε μπάνιο εκεί! :))))
τα ψάρια που βρίσκονται στον Παγασητικό πρέπει να πεθάναν από συνθήκες ανοξίας λογικά (αυξημένες θερμοκρασίες νερού και μικρή ανανέωση υδάτων, μικρή διαλυτότητα οξυγόνου, ασφυξία.
Οι εκεί ειδικοί (που δεν τους έχω μεγάλη εκτίμηση για την "ειδικότητά" τους -επειδή τους ξέρω) λένε ότι είναι ψάρια γλυκού νερού που έπεσαν μέσω υδατοφραγμάτων από τη λίμνη στη θάλασσα και πεθάναν λόγω στρες στη μεταβολή αλατότητας. Η δική μου απορία σε αυτή την περίπτωση είναι πώς πέσανε ζωντανά τόσα πολλά ψάρια από το γλυκό νερό στη θάλασσα (ηλίθια δεν είναι). Θεωρώ πιο πιθανό πρώτα να πεθάνανε και να ξεβραστήκανε στον Παγασητικό.
Ε, ότι και από τα δύο να συμβαίνει, τρως ψάρια άφοβα (όχι αυτά τα ψόφια, φυσικά)
Επίσης ο Παγασητικός είναι αυτός που είναι (ούτε καλός, ούτε κακός)- τώρα αν θα κάνεις μπάνιο εκεί, όταν έχεις εξίσου εύκολη πρόσβαση στο Αιγαίο - δεν ξέρω.

Η δική μου απορία σε αυτή την περίπτωση είναι πώς πέσανε ζωντανά τόσα πολλά ψάρια από το γλυκό νερό στη θάλασσα (ηλίθια δεν είναι). Θεωρώ πιο πιθανό πρώτα να πεθάνανε και να ξεβράστηκαν στον Παγασητικό.
Άρα αν κατάλαβα καλά, εσύ υποστηρίζεις πως τα ψάρια ψόφησαν στο γλυκό νερό και ξεβράστηκαν νεκρά στη θάλασσα.
Αν υποθέσουμε λοιπόν πως προέρχονται από Κάρλα, τότε εκεί το COD και ΒΟD θα πρέπει να χτύπησαν κόκκινο και το διαλυμένο οξυγόνο να υπάρχει πια, οπότε όπως είπες δεν μπορούν να επιβιώσουν ψάρια κλπ.
Κάπως έτσι;;

@ΚρίτωνΓ μηπως να παρει μια φουσκωτη πισινουλα για τη βεραντα του; :μήπως;:
Έχει βεράντα; Αν όχι -στην ταράτσα ή το πεζοδρόμιο. Είναι και πιο safe. Χαμός γίνεται από πνιγμούς, δε βλέπεις;
Άρα αν κατάλαβα καλά, εσύ υποστηρίζεις πως τα ψάρια ψόφησαν στο γλυκό νερό και ξεβράστηκαν νεκρά στη θάλασσα.
Αν υποθέσουμε λοιπόν πως προέρχονται από Κάρλα, τότε εκεί το COD και ΒΟD θα πρέπει να χτύπησαν κόκκινο και το διαλυμένο οξυγόνο να υπάρχει πια, οπότε όπως είπες δεν μπορούν να επιβιώσουν ψάρια κλπ.
Κάπως έτσι;;
Πολύ πιθανό.

Για να καταλαβω, ο δημαρχος εριξε χαστουκι σε εναν κι ο ενας στο τελος του απολογήθηκε;;:ααργκ::ααργκ:

Αααα, να μου πει πώς το κάνει να το κάνω κι εγω!!!!!

Ψάχνοντας στο μεταμπούκ τα βιβλία που θέλουμε να αγοράσουμε, συναντούμε την περιγραφή της κατάστασης του κάθε βιβλίου.
Χθες, χαζεύοντας τις αγγελίες μην βγεί κάτι που ποθώ και το χάσω (μην χάσω) έπεσα πάνω σε έναν πωλητή-αστέρι, ο οποίος έχει φαίνεται μια ιδιαίτερη προσέγγιση στις περιγραφές της κατάστασης των βιβλίων που διαθέτει.

Η ανάρτηση αυτή δεν έχει την πρόθεση να προσβάλλει ή να γελοιποιήσει τον πωλητή. Το αντίθετο, γέλασα τόσο πολύ με την εφευρετικότητά του, που πιστεύω ότι αυτές οι περιγραφές πρέπει να αποθηκευθούν κάπου. Έχω κάνει απλά copy-paste τις περιγραφές του -δεν έχω πειράξει τίποτα! (συμπεριλαμβανομένων των τυποποιημένων που παρέχει το μεταμπούκ).
Enjoy!!

1) Είχε λίγη σκόνη, αλλά την σκούπισα.

2) Το εξώφυλλο έχει φάει ένα πακετάκι, αλλά το έχω βάλει να πατηθεί να ισιώσει. Κατά τα άλλα το βιβλίο είναι αδιάβαστο.

3) Σε λίγο θα κλείσει τα 40, αλλά είναι αδιάβαστο (είχα κι άλλο αντίτυπο). --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.

4) Μια παραμοφωσούλα στο πάνω μέρος του εξωφύλλου κι αυτό είναι όλο. Τέλος πάντων -- κατάσταση πολύ καλή και λίγα γράφω. --- Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.

5) Εντάξει, έχει διαβαστεί μία φορά και στο πάνω δεξιά μέρος της σελίδας 3 αναγράφει διακριτικά την ημερομηνία εκείνης της πρώτης ανάγνωσης. Οπότε το κατηγοριοποιώ στο "πολύ καλή". Αν και είναι άδικο. --- Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.

6) Στο εξώφυλλο έχει ένα αυτοκόλλητο που γράφει "5 ευρώ". Οπότε όσο το πήρα, τόσο το δίνω. Ευκαιρία! --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.

7) Είναι αδιάβαστο. Απόδειξη ότι ρωτάω τον εαυτό μου τι είναι η υπεραιχμή και ανακαλύπτω ότι δεν έχω ιδέα. --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.

8) Αδιάβαστο. Στην άψογη κατάσταση που αξίζει σε τούτο το αριστούργημα. Όταν κυκλοφόρησε έκανε πενήντα δραχμές, οπότε σήμερα, με 4 ευρώ, το αγοράζετε πολύ κοντά στην αρχική τιμή :-). --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.

9) Μικρούλι χάραγμα στο εξώφυλλο - από άγνωστο εργαλείο, που πάντως πρέπει να διέθετε κάποιου είδους δόντια. --- Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.

10) Αδιάβαστο - ατσαλάκωτο - άτριφτο κι αβάδιστο - για να μην πω ααββαδιστο --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.

11) Θα έλεγα σαν καινούριο, αλλά για κάποιο καταραμένο λόγο το εξώφυλλο έχει υποστεί ελαφρά παραμόρφωση. Πάντως δεν έχει διαβαστεί. --- Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.

12) Έχει διαβαστεί μία φορά. Ελαφρύ τσάκισμα στη μέση της ράχης (προέκυψε από τη μία ανάγνωση). Άρα όχι σαν καινούριο, παρά τρίχα. --- Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.

13) Αδιάβαστο φαίνεται. Άσε που δεν θυμάμαι να το έχω διαβάσει... --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.

14) Έχει διαβαστεί μία φορά. Η βιβλιοδεσία της Άγρας στέκεται στο ύψος της. --- Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.

Κλαιω να ξερεις. :))))
Αυτο που ακουνε στο σπίτι, σε σχεση με το μεταμπουκ, ειναι κραξιμο αε σχεση με τις τιμές που εχουν καποιοι. Συχνα πυκνα, ενα απο τα παιγνίδια που κανω με τον γιο μου (κατόπιν δικης του απαιτησης) ειναι να χαζευουμε τα πιο ακριβα βιβλια, γιατι γελαει με την καρδιά του, οταν ακουει σχολια και προσπαθεί (υπερπροσπάθεια καταβάλλει το ερμο) να υπερθεματίζει και να παει ενα βημα παρακατω το σεναριο που του στηνω καθε φορα.

7) Είναι αδιάβαστο. Απόδειξη ότι ρωτάω τον εαυτό μου τι είναι η υπεραιχμή και ανακαλύπτω ότι δεν έχω ιδέα.

13) Αδιάβαστο φαίνεται. Άσε που δεν θυμάμαι να το έχω διαβάσει...
Αυτα θα μπορούσαν να είναι δικα μου λογια. :)))):))))

Καθολου τυχαίο, Εστέλ. Τα περισσότερα ονοματα στο εγκλημα, εχουν τη σημειολογία τους.
Το ρασκολνικ, οπως σωστα λες κι εσύ, ειναι ο σχισματικος.
Ο Πορφύρι Πετροβιτς, ελκει το όνομά του απο την πορφύρα (χρωμα με το οποιο εβαφαν τα ρουχα τους οι αυτοκρατορες του Βυζαντιου, αλλά κι αλλοι)
Ο Λεμπεζιατνικοφ, αν θυμαμαι σωστα, κατι που σημαινει δουλοπρεπης.
Ο Μαρμελαντοφ, πάλι, απο τη μαρμελάδα. :))))

Παιδιά, θα είμαι στο Ηράκλειο την Κυριακή, μεσημεροαπογευμα. Αν το ψήνει κάνεις για έναν πρόχειρο καφέ, θα χαιρόμουν να τα πούμε.