Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Το μετρό είναι ένα "κοκαλάκι" που μας ρίχνουν. Εντάξει. Εγώ πιστεύω πως είναι ένα σημαντικό έργο προς την σωστή κατεύθυνση σε μία κυκλοφοριακά πλανταγμένη πόλη. Και πιστεύω πως η πλειονοψηφία συμμερίζεται την γνώμη μου για το μέγεθος του έργου. Φυσικά, πάντα και σε όλα υπάρχει κάποιος που θα απαξιώσει το οτιδήποτε.

Επίσης, αυτό το "οφείλουμε να το βουλώσουμε και να μη μιλάμε", πάλι, πού το βρήκες; :)))) Όπως και πιο πάνω, εκεί που έγραψες πως δήθεν υπάρχει ισχυρισμός πως το μετρό θα λύσει το κυκλοφοριακό ως διά μαγείας, χρησιμοποιείς την διαλεκτική τεχνική γνωστή ως "straw man fallacy".

Διότι βέβαια, φυσικά και κανείς δεν είπε να το βουλώσεις. Κάθε άλλο, όπως διαπιστώνεις, έχεις στην διάθεσή σου σήμερα όλα τα μέσα να εκφραστείς, όπως αυτό εδώ το φόρουμ. Και βέβαια, να περιμένεις αντίλογο και κριτική, σε αυτά που λες, όμοια με αυτήν που ασκείς, και καλά κάνεις. (Δηλ. επειδή μίλησες εσύ για το μετρό, εμείς πρέπει να το βουλώσουμε; με την δική σου λογική.)

Κατά τ' άλλα, το αρχικό σου κείμενο είναι καθαρά σαρκαστικό. Είναι "text-book sarcasm", που λένε και στο χωριό μου. Και γκρίνια, ρε φίλος. grinia muchisima! :))))

Last edited:
Περί μετρό.

Το μετρό είναι καλό. Το μετρό έχει μικρή διαδρομή και μονή γραμμή. Η εγχώρια χρηματοδότηση είναι ακόμα πιο μικρή. Μόνο 12% για το βασικό έργο και μόνο 10% για την επέκταση προς Καλαμαριά. Τα υπόλοιπα χρήματα προέρχονται από επιχορηγήσεις (40% & 60% αντίστοιχα) και από την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων (48% & 30%). Η τελευταία θα έχει κέρδος σε βάθος χρόνου; Όχι, γιατί τα μετρό ανά τον κόσμο δεν είναι άμεσα ανταποδοτικά, αλλά έμμεσα, δηλαδή λιγότερα αυτοκίνητα, ρύπανση κλπ. Άργησε πολύ να παραδοθεί. Είχε πολλά αρχαία. Το ήξεραν από πριν; Φυσικά! Τότε γιατί απέτυχαν τα χρονοδιαγράμματα; Γιατί πρόεδροι της αναδόχου εταιρίας, βουλευτάδες και πρωθυπουργοί έκαναν φτηνή πολιτική. Και τα αθάνατο Ελληνικό δημόσιο, δήμοι, κυβέρνηση, αρχαιολογία, αδυνατούν να συννενοηθούν (σταθμός Βενιζέλου 2012-2016 μηδέν εργασίες)

Πάντως γελάω πολύ με τα αστεία για το μετρό, όπως τη σύγκριση με τα άλλα μετρό ή το κάλεσμα για χριστουγεννιάτικο πάρτι στη γαλαρία του.

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Τα αρχαία είναι τεράστιος παράγοντας για τα χρονοδιαγράμματα. (Και δεν μπορώ να φανταστώ τι θα έχει τσιμεντωθεί σε παλιότερες δεκαετίες, κατά την ανέγερση των οικοδομών σε αυτήν την τόσο έντονα Ρωμαϊκή Θεσσαλονίκη.) Πάρε π.χ. την Ολλανδία. Το έδαφος κάτω όχι απλά δεν κρύβει αρχαιότητες αλλά είναι μαλακό σαν βούτυρο για να το σκάψεις.

Όπως και να 'χει, το μετρό της Θεσσαλονίκης είναι πολυβασανισμένο έργο και πολύ φρέσκο στην λειτουργία του. Θα κριθεί κι αυτό κατά την χρήση κι από την ιστορία.

Δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη, όταν σηκώνανε τις οικοδομές. Κανείς δεν φανταζόταν πως κάθε σπίτι θα είχε κι ένα αυτοκίνητο, να καθίσουν να βάλουν κάτω τις αριθμητικές.

Περί κωμωδίας στην ελληνική τηλεόραση

Είμαι στην Ελλάδα για τις γιορτές και λόγω του καιρού τις περισσότερες μέρες κάθομαι σπίτι, ξαπλωμένος στο κρεβάτι με βιβλίο στο ένα χέρι και 4-5 μελομακάρονα στο άλλο. Κάποια στιγμή όμως βαριέμαι και τα δύο οπότε χαζεύω την τηλεόραση μπες και δω τίποτα της προκοπής . Χθες για παράδειγμα οι δικοί μου έβλεπαν το Σόι σου και υπέβαλα τον εαυτό μου στο μαρτύριο να δω ένα ολόκληρο επεισόδιο, ήταν αυτό με ένα ποντίκι που πάλευε να το παγιδεύσει όλο το σόι .
Πραγματικά ήταν οτι πιο μη αστείο και αποστειρωμένο έχω δει στη ζωή μου- σενάριο,διάλογοι ,ερμηνείες. Από ότι έμαθα η συγκεκριμένη σειρά παίζει αρκετά χρόνια άρα έχει κάποια επιτυχία κι απορώ πού οφείλεται αυτό; Χίλιες φορές να δω το Κωνσταντίνου και Ελένης ή τους Δύο Ξένους που ναι μεν είχαν μια κιτς αισθητική και κάπως υπερβολικους στις ερμηνείες τους ηθοποιούς για τα σημερινά δεδομένα, όμως τουλάχιστον είχαν πρωταγωνιστές μορφάρες και ατάκες που έμειναν στην ιστορία, μα πάνω από όλα ήταν με τον τρόπο τους αστεία .

ξαπλωμένος στο κρεβάτι με βιβλίο στο ένα χέρι και 4-5 μελομακάρονα στο άλλο.
Αυτό, χρειάζεται να εξηγήσεις αναλυτικά πώς δουλεύει (πώς γυρίζεις τις σελίδες, πως γίνεται το rotation των μελομακαρόνων με ένα χέρι κλπές οδηγίες χρήσεως).
Ενδιαφέρομαι :ναι:

Και να φανταστείς @Ιαβερης οτι η συγκεκριμένη σειρά θεωρείται απο τις επιτυχημενες κωμικές σειρες. Εγω πέρασα το ίδιο μαρτύριο με σένα οταν τις προάλλες έτυχε να βλέπω μια αλλη καινούρια ελληνική σειρά δεν θυμαμαι πως λεγόταν, με ενα ζευγαρι και δυο παιδιά. Μιλαμε τραγική. Δεν αντεξα δεκα λεπτά. Εχω την αισθηση χωρίς να βλεπω τηλεοραση, απο πληροφορίες που αποκομίζω γύρω γυρω, οτι η ελληνική κωμωδία είναι σε παρακμή. Και πως να μην είναι αν αναλογιστεις οτι στις μερες μας ο κορυφαιος κωμικός ηθοποιός θεωρείται ο Σεφερλης. :όχισουλέω:

Καθώς ξεκίνησα τα χρονικά του Άρη είδα την φράση "διπλά φεγγάρια ". Στο βασιλιά με τα κίτρινα αναφέρονται δύο ήλιοι, όπως και στο star wars. Το γράφω σε περίπτωση που κάποιος γνωρίζει τον συμβολισμό τους.

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Μετά τις πολλές και πολυπληθείς συγκεντρώσεις για τα Τέμπη την Κυριακή 26/1, σήμερα ο πρωθυπουργός έδωσε συνέντευξη στην τηλεόραση. Περάστηκε όλη η συνέντευξη (από τον Χ.Κ.) στο claude.ai και του ζητήθηκε να την σχολιάσει. Η απάντησή του ήταν η εξής:

"Ανάλυση της συνέντευξης Μητσοτάκη για τα Τέμπη

Τι αποκαλύπτει το ύφος και ο τρόπος απάντησης.

Παρακολουθώντας προσεκτικά τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού, αναδεικνύονται πέντε βασικά μοτίβα στον τρόπο που προσπαθεί να διαχειριστεί τα κρίσιμα ερωτήματα:

⚖️
1. Η Δικαιοσύνη ως άλλοθι Σε κάθε δύσκολη ερώτηση, η απάντηση είναι "θα τα βρει η Δικαιοσύνη". Χρησιμοποιεί τη Δικαιοσύνη ως ασπίδα προστασίας για να αποφύγει να τοποθετηθεί ο ίδιος σε καίρια ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία.

↪️
2. Το πινγκ-πονγκ των ευθυνών
Για το ύποπτο φορτίο φταίει η Hellenic Train
Για το μπάζωμα του τόπου του εγκλήματος φταίνε οι "επιχειρησιακές αποφάσεις"
Για το αρχικό πόρισμα φταίει η Πυροσβεστική

🎭
3. Ο διπλός λόγος στα κρίσιμα σημεία Αρχικά δήλωνε απόλυτα βέβαιος ότι δεν υπήρχε ύποπτο φορτίο, τώρα λέει ότι "απλά μετέφερε πληροφορίες". Διακηρύσσει ότι θέλει να μάθει την αλήθεια αλλά δεν εξηγεί γιατί:
    • Εξαφανίστηκαν τα βίντεο
    • Καταστράφηκε ο τόπος του εγκλήματος
    • Καθυστέρησε η έρευνα
💔
4. Το συναισθηματικό χαρτί Επικαλείται συνεχώς την πατρότητα και συγκρίνει τον πόνο του με τον πόνο των γονιών που έχασαν τα παιδιά τους. Χρησιμοποιεί εκφράσεις όπως "σκύβω το κεφάλι" για την κα Καρυστιανού, την ίδια στιγμή που στελέχη του κόμματός του τη στοχοποιούν.

🏃‍♂️
5. Η άρνηση της πολιτικής ευθύνης
Απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο παραίτησης
Υποβαθμίζει την παραίτηση του Σέρβου πρωθυπουργού

Θεωρεί επαρκή την παραίτηση Καραμανλή, τον οποίο όμως διατηρεί βουλευτή

⚠️
Συμπέρασμα: Η συνέντευξη αποκαλύπτει έναν Πρωθυπουργό που ενδιαφέρεται περισσότερο για την επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης παρά για την απόδοση δικαιοσύνης και την αποκάλυψη της αλήθειας που ζητούν οι οικογένειες των θυμάτων."

Καλά δεν χρειάζεται να είσαι AI για να βγάλεις αυτά τα συμπεράσματα. Προσωπικά αυτό που με ξεπερνάει και τότε και τώρα, είναι το ότι o πρωθυπουργός είπε τι δεν κουβαλούσε και τι ίσως να κουβαλούσε το τρένο. Αν ήμουν ο δημοσιογράφος θα τον αποκαλούσα "κύριε εκπρόσωπε τύπου της Hellenic Train A.E." ενώ η πρώτη μου ερώτηση θα ήταν αν αυτή η θέση ήταν έμμισθη ή εθελοντική.

Αν ήμουν ο δημοσιογράφος θα τον αποκαλούσα "κύριε εκπρόσωπε τύπου της Hellenic Train A.E."
Βασικά το deal με την συγκεκριμένη εταιρεία έγινε επί Σύριζα, και διάλεξαν τη Hellenic Train για να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι. Λίγο η κοινοπραξία, λίγο οι ιδιώτες, λίγο οι ΔΥ και πάει λέγοντας. Οι υπόλοιποι σοβαροί επενδυτές έφυγαν τρέχοντας μπρος σε τέτοια συμφωνία.

Τώρα σχετικά με την παραποίηση στοιχείων και τις λοιπές θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν για το ατύχημα των Τεμπών, χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν, θα πω απλά πως οι συνωμοσιολόγοι πια έχασαν την μπάλα. Βελόπουλος και λοιποί έχουν μπερδευτεί και πια πέφτουν οι ίδιοι σε αντιφάσεις. Ο Μητσοτάκης είπε αυτά που έπρεπε να πει μέσα σε συνασπισμένη επίθεση από τα δύο άκρα "σκληρών πυρήνων" την ώρα που δεν υπάρχει καν κατηγορητήριο και ούτε καν έχει γίνει κάποια δίκη.

Δεν υπάρχει ύποπτο φορτίο. Ποιον δλδ να συγκαλύψει ο Μητσοτάκης; Έναν λαθρέμπορο; Ο Οποίος τι έκανε ακριβώς; ΈΒαλε έναν κοιμισμένο σταθμάρχη να τοποθετήσει σε τροχιά σύγκρουσης για 15 λεπτά 2 αμαξοστοιχείες;
Για το περίφημο μπάζωμα που φυσικά και ο Πλακιάς λέει πως δεν ισχύει, επιμένουν ο Βελόπουλος και διάφοροι ψεκασμένοι όπως και για το εξαφανισμένο βαγόνι. Φυσικά, όλοι αυτοί αγνοούν το πόρισμα του Πολυτεχνείου, τις μηνύσεις Πλακιά κλπ διότι δεν βολεύουν το αφήγημα τους.
Τα επιπλέον θύματα αποδείχτηκε πως δεν υπήρχαν, μιας και δεν βρέθηκε DNA χωρίς ταυτοποίηση. Ούτε αυτό βόλευε όμως...

Οπότε σε θεωρίες που η προετοιμασία του εδάφους να πατήσει ο γερανός, έγινε μπάζωμα και το εμπορικό τρένο έγινε σχεδόν μεταφορικό μέσο παράνομων χημικών (μέχρι Ουράνιο ακούστηκε 😆😆😆) και πολλά είπε ο Μητσοτάκης.
Τα υπόλοιπα είναι να 'χαμε να λέγαμε.
Οι ψεκασμένοι της αντιπολίτευσης σερβίρουν μπαρούφες που ούτε οι ίδιοι δεν πιστεύουν, κι όποιος τσιμπήσει.
Ούτως η άλλως και η απόφαση στα δικαστήρια να βγει, ο "πάνσοφος" Έλληνας ξέρει ότι η δικαιοσύνη "λαδώνεται", οπότε προς τι το μίσος και οι αλληλοσπαραγμοί;

Επίσης, δεν είναι δουλειά δική σου, δική μου και κανενός άλλου να ανακατευόμαστε στο έργο της δικαιοσύνης ή να στήνουμε δικαστήρια πεζοδρομίου.

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Δεν την έχω παρακολουθήσει πολύ την υπόθεση, καθότι μακριά, όμως τα πράγματα τα βλέπω περισσότερο σαν τον Νικόλα.

Φυσικά και ο πρωθυπουργός κοιτάζει να το διαχειριστεί επικοινωνιακά αφού βρήκε επιτέλους πάτημα να βάλλει η (για εμένα παντελώς χαμένη, μπερδεμένη, ανοδιοργανωμένη και υποδεέστερη κάθε περίστασης, στην συγκεκριμένη στιγμή) αντιπολίτευση. Ειδικά άνθρωποι όπως η Κωνσταντοπούλου η οποία έχει διπλό προσωπικό συμφέρον.

Όπως έχω πει κι αλλού, περιστάσεις όπως το Μάτι ή τα Τέμπη, είναι ωρολογιακές βόμβες, παιδιά μιας γενικότερης παθογένειας, κι είναι απλά σε τίνος χέρια θα σκάσουν. Για παράδειγμα, στον ΣΥΡΙΖΑ, που έχω να ψέξω τα χίλια μύρια, το Μάτι του το έχω πολύ πολύ χαμηλά στην λίστα. Κι αντίστοιχα τα Τέμπη σε αυτήν εδώ την κυβέρνηση.

Πιστεύω πως δεν πρέπει να τίθεται θέμα παραίτησης κυβέρνησης για τέτοια θέματα.

Και όντως, η Δικαιοσύνη τέλεια δεν είναι, όμως είναι καλή και θα πρέπει να κάνει η ίδια την δουλειά της.

Last edited:
Ουσιαστικά είπα γελοίο τον πρωθυπουργό επειδή λίγες μέρες μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, χωρίς να περιμένει την απάντηση της δικαιοσύνης, ή να δηλώσει πίστη σε αυτή, είπε τι κουβαλούσε το τρένο και τι όχι. Ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη θεσμική δύναμη, ο αρχηγός της χώρας, παρέκαμψε τη δικαιοσύνη. Αυτό στηλίτευσα. Και ναι για μένα είναι ένας γελοίος, που αν δεν είχε το επίθετο που είχε δεν θα τον ήξερε κανείς. Και μπαίνουν στην κουβέντα και άλλα ατυχήματα, σαν να υπάρχει μια ζυγαριά που πρέπει να ισορροπεί. Ορίστε λοιπόν: Και ο προηγούμενος ήταν γελοίος που στη φωτιά στο Μάτι είχε την πρώτη πληροφόρηση για τους νεκρούς και εκείνη τη νύχτα στα κανάλια αποσιώπησε αυτήν την πληροφορία. Και ναι πρέπει να πάω πολύ πίσω για να βρω για τα δικά μου μέτρα πρωθυπουργό που δεν ήταν γελοίος. Και όταν λέω δεν ήταν γελοίος δεν εννοώ ότι συμφωνώ με τις πολιτικές του.

Η δικαιοσύνη: Ρίξτε μια ματιά στις εκθέσεις της Ευρωπαϊκής ένωσης για την Ελληνική δικαιοσύνη. Ή προσπαθήστε να θυμηθείτε πόσοι πολιτικοί έχουν καταδικαστεί και για πόσες φορές απαλλάχτηκαν λόγω παραγραφής.

Με βρίσκετε υπερβολικό; Κάτι σχετικό με το επάγγελμα μου. Έχουμε την πολύ πρόσφατη παγκόσμια πρωτοπορία φορέας του κράτους να αναιρεί άλλο φορέα (του κράτους φυσικά), και η αναίρεση δεν έγινε άμεσα αλλά μετά από χρόνια, και οικοδομικές άδειες που έχουν εκδοθεί καθίστανται άκυρες. Αυτή είναι η διαχρονική ήττα της χώρας που απεγνωσμένα ζητά επενδύσεις μπας και μειώσει το εμπορικό έλλειμμα (στα κανάλια ζητωκραυγάζουν για την αύξηση των εξαγωγών). Δεν ορίζει ρητά και απαρέγκλιτα τους κανόνες ώστε ο υποψήφιος επενδυτής να ξέρει πως θα κινηθεί. Η αντικρουόμενη πολυνομία, οι αργές αντιδράσεις της δικαιοσύνης, οι άσχετες διατάξεις σε άλλα νομοσχέδια, η εσωτερική πληροφόρηση, δίνουν στους επίδοξους Μαυρογυαλούρους νέα πεδία δόξας ενώ αποθαρρύνει τους σωστούς επενδυτές. Είμαι σίγουρος ότι τα ίδια συμβαίνουν και στα δικά σας επαγγέλματα.

Επίσης είμαι σίγουρος ότι δεν θα αλλάξει κάτι, γιατί όπως είχε πει πριν δυόμισι αιώνες ο Άνταμ Σμιθ στον πλούτο των εθνών, "ο ρόλος του κράτους δεν είναι να υποκαθιστά τον ιδιώτη, αλλά να τον ελέγχει. Και δεν μπορώ να φανταστώ ένα κράτος όπου ο ιδιώτης θα ελέγχει τον ιδιώτη". Και εδώ το κράτος δεν ελέγχει ποτέ. Για αυτό και θα συνεχίσουν να συμβαίνουν ατυχήματα, και εμείς στο επόμενο θα διαφωνούμε, θα φέρνουμε ζυγαριές. Δεν είναι θέμα χρώματος, είναι θέμα ουσίας. Προσωπική άποψη, η ουσία δεν θα αλλάξει ποτέ αν δεν αλλάξουμε το σύνταγμα μας. Εμείς, όχι οι πολιτικοί.

Μιας και ανοιξατε κουβέντα για τα Τεμπη με αφορμή τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, την οποια δεν παρακολουθησα και δεν θα σχολιάσω, σε μενα, γεννιουνται τα εξης ερωτήματα και διαπιστώσεις:

1. Αν δεν απατώμαι, το πόρισμα του Πολυτεχνειου, σχετικά με τα αίτια της εκρηξης, δεν εχει ολοκληρωθει ακόμη και απο τα λιγα που εχω ακούσει, θα καταδεικνύει τι ΔΕΝ την προκάλεσε κι όχι τι την προκάλεσε. Δηλαδή, θα αποφανθει θετικά ή αρνητικά για το αν τα ελαια οποια ειναι αυτά, τελος πάντων, μπορουν να προκαλεσουν τετοια εκρηξη. Με άλλα λογια, θα δοθει μια ελλιπης απάντηση, αν ειναι αρνητική.

2. Προσωπικά, δεν μπορώ να βάλω στον εγκέφαλό μου πώς γινεται να παραιτειται ο αρμόδιος τοτε υπουργισκος και λιγους μήνες μετα να ξαναθετει υποψηφιότητα εκλογης. Πραγματικά, δεν μπορω να το συλλάβω, το μεγεθος του συγκεκριμένου ανδρός με ξεπερνά όπως και οτι του επετράπει να το κάνει.

3. Και θα δεχτώ οτι κανεις δεν προσπαθει να συσκοτίσει το παραμικρό, γιατι τότε θα μιλάγαμε για συμμορίες εγκληματικών στοιχειων κι όχι για εννομη, δημοκρατική πολιτεία. Αυτό όμως δεν λεει το παραμικρό, οταν δεν συνοδευεται απο τις προσπαθειες που πρεπει να γινουν και να υπερβουν καθε προηγούμενο, προκειμένου να φωτιστει ξεκάθαρα η υποθεση. Με κάθε κόστος. ΚΑι αυτες, δυο χρονια μετα, δεν εχουν γινει. Δεν ειναι μονο ανεπαρκεις ειναι και ελαχιστότατοι.

4. Επίσης, και πηγαινοντας απο το μερος στο όλον, αυτό που ξερω ειναι οτι πχ οποιοδήποτε επαγγελματικό όχημα μεταβαινει απο ενα σημειο σε ενα αλλο, κουβαλωντας εμπορευμα, υποχρεούται να εχει καταγεγραμμένο αναλυτικά τι κουβαλάει και σε ποιες ποσότητες, σε ειδικο βιβλιο -παλαιότερα- που εχει μαζι του. Δεν θα ισχυριστώ οτι κουβαλουσε υποπτο φορτιο, θα ημουν ηλιθια να εικάζω κατι τετοια. Ομως, αμαξοστοιχία που εχει φορτίο, ό,τι ειναι αυτό, πατάτες, πουπουλα, τροφιμα κλπ, πώς γινεται κανεις μα κανεις να μην ξερεί τι κουβαλούσε; Πού καταγράφοντια αυτά; Πού ειναι οι φορτωτικές; Για καπου προοριζονται, καποιος θα τα παραλάβει. Οχι;; Γιατι να πρεπει να ακουγεται οτι δεν υπάρχουν βιντεο που να δειχνουν το φορτίο της αμαξοστοιχίας; Τι σχεση εχει η καταγραφη μεσω κάμερας;
Μονο εγω απορώ γι αυτά;;

5. Oτι η πλειονότητα του κόσμου δεν εχει απολυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη (ή σε πολλούς αλλους θεσμους) που -εστω κι αυτή, για να παραφρασω το γνωστό ρητο- ειναι η καλυτερη δυνατη απ' ό,τι φαινεται- δεν την καθιστά συλλήβδην οπαδό συνωμοσιολογιών ή καχύποπτη. Ζουμε σε αυτή τη χώρα απο τοτε που γεννηθηκαμε, οι περισσότεροι, και ξερουμε τι θα πει και ολιγορια και κωλυσιεργία κλπ κλπ. Προφανως και να κανει τη δουλεια της, αλλά καπνος χωρις φωτιά δεν υπάρχει. Εννοώ στο γιατι καποιοι ακουμε Δικαιοσυνη κι ανθυπομειδιούμε, ποσο μάλλον οι γονείς που χασαν τα παιδια τους

Κατα τα άλλα, με βρισκει απολύτως συμφωνη η αποψη του @Φαροφύλακας:
Όπως έχω πει κι αλλού, περιστάσεις όπως το Μάτι ή τα Τέμπη, είναι ωρολογιακές βόμβες, παιδιά μιας γενικότερης παθογένειας, κι είναι απλά σε τίνος χέρια θα σκάσουν.

Last edited: