Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Πωπω τί αγέρωχη μαντίναδα έγραψα τότε:
Κανελομπορδοκόκκινο, μ’ ανάγλυφη μπορδούρα
Είσαι χαλί μεταξωτό και όχι πατσαβούρα!

:))))
@Έλλη Μ ζέστανε το ακορδεόν. Έχουμε αποστολή για μελοποίηση, όταν ξαναβρεθούμε! με ρακόμελο, βεβαίως βεβαίως!

Έλλη Μ

Συντονιστής
Αν φορούσα καπέλο, @Φαροφύλακας, θα σου το εβγαζα για τον λυρισμό σου
(ή θα μου το εβγαζα; Μπερδευτηκα!!)

Να μελοποιήσουμε ό,τι θελεις, εσύ δηλαδή, κι εγώ σε ακολουθω. :ματιά:

Last edited:
Είναι ακόμα καλύτερο από όσο φαντάζεσαι.
Εγώ είχα ενθουσιαστεί.
Το είδες κιόλας ;;;:αργκ:
Εγώ είχα συγκλονιστεί με το παλιό, που όταν πήγα κιόλας ετοίμαζαν για την μεταφορά στο νέο μουσείο πολλά αντικείμενα.

Θέλω πάρα πάρα πολύ να πάω !!!

Οταν είχα πάει Αίγυπτο είχα μαζί μου ένα βιβλίο υπέροχο με πάρα πολλές πληροφορίες και λεπτομέρειες. Και επειδή με μάγευε όλο αυτό, έκανα ανελέητα πολλές ερωτήσεις στον ξεναγό, ο οποίος ήταν ενας Αιγυπτιολόγος που λα-τρε-υε την δουλειά του και τον άκουγα να μιλάει ώρες . Ηταν από τις μέρες που ήμουν nerd στο εκατό τοις εκατό και ήταν από τις καλύτερες ! :διάβασμα:

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Αγαπώ Αρχαία Αίγυπτο. Είναι τόσο μαγική και ίσως, πέρα από την πλούσια ιστορια του πρωτόλειου προηγμένου πολιτισμού, η αισθητική της.

Έλλη Μ

Συντονιστής
Αλί σε εκείνους που έχουν αγοράσει Τέσλα - τώρα μπορούν να τα κάνουν τοστιέρες.
A propos, ειναι εντυπωσιακα ανετα, ευρυχωρα και ψηλοτάβανα :)))) οχηματα, δηλαδη κάθεσαι και το ευχαριστιεσαι, βρε παιδι μου!!

Κοντεύω τα 40 και έχω απωθημένο να περάσω μια φορά τα Χριστούγεννα μόνος μου , χωρίς τραπέζια , οικογενειακές μαζώξεις , άκυρα δώρα κλπ. Δεν είναι ότι περνάω χάλια αλλά τις περισσότερες φορές βαριέμαι τη βαβούρα , βασικά με κουράζει πολύ και το μόνο που θέλω είναι να αράξω στον καναπέ και να βλέπω χριστουγεννιάτικες ταινίες ή παιδικά καταβροχθίζοντας μελομακάρονα. :))))

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Αύριο θα είμαι κάπου και θέλω να μετρήσω κάτι (υπολογίζω να είναι γύρω στα 30 με 45 εκατοστά)

Δεν έχω μεζούρα μαζί μου. Πήγα σε ένα σούπερ μάρκετ εδώ δίπλα και δεν βρήκα ούτε μεζούρα, ούτε χάρακα. Είμαι σε περιοχή με κατοικίες. Κατέβασα μια εφαρμογή στο κινητό που δείχνει έναν χάρακα, όμως μάλλον με μικρή απόκλιση. Πήρα κι έβαλα πάνω μια πιστωτική κάρτα για το ελέγξω. Κατά το chatGPT η πιστωτική είναι ακριβώς 8,56 cm. Εγώ έβγαζα 8,50 άρα ο χάρακας επί της οθόνης είχε ελάχιστη απόκλιση (περί το μισό χιλιοστό) που για τις ανάγκες μου δεν με χαλάει.

Πήρα ένα λευκό καλαμάκι, το πάτησα να γίνει επίπεδο και τράβηξα πάνω του γραμμές ανά εκατοστό, στο σύνολο 22 εκατοστά. Ήταν δύσκολο καθώς έχω μόνο στυλό και δεν γράφει καθόλου εύκολα πάνω στην γυαλιστερή επιφάνεια. Κάθε πέμπτο αριθμό τράβηξα την γραμμή με κόκκινο.

Πιστεύω πως θα γίνει η δουλειά μου.

Απλά αναρωτιέμαι εάν υπάρχει πιο έξυπνος τρόπος να μετρήσω το μήκος από κάτι σε εκατοστά. (Δεν έχω μακρύ χαρτί. Το καλαμάκι το διάλεξα ως πιο ανθεκτικό κι εύκολο να το 'χω μαζί μου, ακόμη και διπλωμένο στο πορτοφόλι). Εσείς θα είχατε κάποια πιο βελτιωμένη ιδέα;

θέλω να μετρήσω κάτι (υπολογίζω να είναι γύρω στα 30 με 45 εκατοστά)
:αργκ:
Μιλάς με γρίφους....:φιρουλί:

Απλά αναρωτιέμαι εάν υπάρχει πιο έξυπνος τρόπος να μετρήσω το μήκος από κάτι σε εκατοστά.
Υπάρχει, αλλά μπορεί να φάω ban -έχω βρώμικο μυαλό, κάτι άνθρωποι σαν και του λόγου μου διδάσκουν τους ελληνόπαιδες :κατάρα:
Γιατί δεν παίρνεις με σελίδα Α4;

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Το σκέφτηκα αλλά δεν έχω. Το έγραψα κιόλας.

Θέλω να μετρήσω τις διαστάσεις μιας μικρής αφίσας κολλημένης σε τοίχο.

Έλλη Μ

Συντονιστής
Εφτιαχνα σεναρια στο μυαλό μου πώς θα αντιδρούσα αν εχανα τους γονεις μου.
Κι εγώ θυμαμαι να το κάνω αυτό απο παιδι, πριν κοιμηθω. Και πολλοι ανθρωποι που ξερω. Το γεγονός, βεβαια, οτι το επικρατέστερο σενάριο εκανε και πρεμιερα, δεν επαιξαν κανενα ρόλο οι προβες που ειχαν προηγηθει. :))))

Οσο παράξενο και αν ακούγεται το εκανα συνειδητά σκεπτόμενη οτι αφου περνουσα τοτε το πένθος (που δεν ήταν) την επόμενη φορα θα ήμουν προετοιμασμενη αν συνέβαινε κατι σε κοντινό μου.
Δεν ξερω αν το εχω ξαναγραψει αυτό, αλλά πιστευω οτι το να βιωνεις το "πενθος" προερτια, μοναχα στον έρωτα μάλλον συμβαινει, εκει που τελειωνει μια σχέση και βιώνοντας το, βγαινεις τελικά απο αυτήν με τον λιγότερο δυνατον πόνο.

Πλεον ξέρω οτι τίποτα δεν μπορεί να σε προετοιμάσει και δεν το σκέπτομαι.
Σου είπα, ειναι ακριβως σαν τα μαθηματα ανωδυνου τοκετου, όλα πανε καλά εκει, όταν δεν πονας, κυρία, με τα αστειακια σου, τα ωραια, χτενισμενα μαλλάκια σου, τα ωραία ρουχαλάκια σου, αλλά όταν ερθουν οι ωδινες κι οι οδύνες, πεφτουν πολλές γαλλικούρες, ολο το οσιολογιο και το μαρτυρολόγιο και διαφορα αλλα κομψα.

Είναι ένα θέμα που δυστυχώς δεν συζητιέται αρκετα λόγω της φύσης του, παρότι απασχολεί όλους τους ανθρώπους κάποια στιγμή στην ζωή τους.
Ο θανατος και το πένθος απασχολουν μονο τον σάπιενς, κανενα αλλο ζωντανό του πλανητη. Και κανεις δεν μπορει να το διαχειριστει (το δευτερο) ούτε υπάρχουν σωστα λογια να πεις σε κάποιον, ολα ειναι λαθος, ολα ακουγονται λαθος.

Last edited:

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Ο θανατος και το πένθος απασχολουν μονο τον σάπιενς, κανενα αλλο ζωντανό του πλανητη. Και κανεις δεν μπορει να το διαχειριστει (το δευτερο) ούτε υπάρχουν σωστα λογια να πεις σε κάποιον, ολα ειναι λαθος, ολα ακουγονται λαθος.
Κι ομως. Υπαρχουν φορες που μοιραστηκα ενα πενθος (ειτε χωρισμου ειτε θανατου) με διαφορα ατομα. Αλλες φορες δεν εβρισκε ανταποκριση η ακουγα πραγματα που δεν βοηθουσαν. Αλλοτε ακουγα πραγματα με τροπο που "ηθελα" και ανακουφιζαν καπως. Αναλογως τον ανθρωπο και τη χημεια.

Η συνειδητοποίηση του θανάτου είναι πράγματι ανθρώπινο ίδιον. Το πένθος όμως δεν είναι αποκλειστικά ανθρώπινο. Είναι πολύ χαρακτηριστικό σε όλα τα πρωτεύοντα, στα θαλάσσια θηλαστικά ακόμα και αρκετά μονογαμικά πτηνά, όπου ο σύντροφος πεθαίνει από τον καημό του αφού χάσει το ταίρι του.

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Το φατσοβιβλιο εκανε suspend το λογαριασμο μου λογω καποιας υποπτης δραστιορτητας και θελει να στειλω βιντεο για να αποδειξω οτι ειμαι ανθρωπος και οχι ΑΙ

Τι ρατσισμος ειναι αυτος?? Αν ημουν ΑΙ δε θα ειχα δικαιωμα να εχω σοσιαλ μυδια??

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΑΙ ΤΩΡΑ ✊🏴

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Το γελάς; Έχεις δει την σειρά "Humans"; :))))

Άσχετο, όποτε θυμάμαι στέλνω κι ένα μήνυμα στο Βρετανικό μουσείο, όπως αυτό:

Dear sir/madam
As is widely acknowledged, a significant portion of the artifacts in your collection, such as:

• The Stolen Parthenon Marbles
  • The Benin Bronzes
  • The Rosetta Stone
were acquired as loot and plunder from other civilizations.
Is there an official plan, roadmap, or policy currently under consideration for the restitution of these unlawfully removed artifacts to their countries of origin?
I look forward to your response.

Πάντα όμορφα κι ευγενικά κι ενυπόγραφα. Ας έχουν πάντα τέτοια μηνύματα στο inbox τους. Να μην ξεχνιούνται πως ο κόσμος άλλαξε και όλοι ξέρουμε πως μοστράρουν κλοπιμαία. Κι αυτοί και άλλοι, αλλά εκεί είναι ο μεγάλος καημός μας.

Στείλε κι εσύ αν θες μια ειλικρινή ερώτηση για το πού βρίσκεται η υπόθεση των κλοπιμαίων.

Χρησιμοποιώ πάντα λέξεις όπως "τα κλεμμένα" "λεηλασία" και σχετικά. Όμορφα και πολιτισμένα σε ένα Μουσείο που θα έπρεπε να ντρέπεται.

My slacktivism.. :))))

Last edited:
Δεν αντέχω. Θα το γράψω: χαζεύω στο insta κάτι instabookers ή πως τους/τις λένε, που βγάζουν κάτι εντυπωσιακές φωτογραφίες με καφέδες, γιαούρτια, χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και δεν συμμαζεύεται και έβλεπα μια σήμερα που έκανε αναδρομή στο '25, αναφέροντας ότι διάβασε 63 βιβλία, τα περισσότερα που διάβασε ποτέ!

63...γελάω...

Έλλη Μ

Συντονιστής
@ΜιΛάμπρος μου γελαω που γελάς, αλλά μην γελας καθόλου (Ντοινγκ!). Κανοντας τη δικη μου βιβλιοαναδρομή, (για τα στατιστικα), διαπιστωσα οτι διαβασα φετος λιγοτερο απο ο,τι συνηθιζα και επιπλεον διαβασα και ξαναδιαβαζα βιβλια παλια (Χατζηδακη και Λειβαδιτη) αλλα και βιβλια που αγόρασα περυσι (δηλαδη τον Σινιοσογλου πχ που τον εξαντλησα, διαβασα 3 βιβλια του επι δυο κι επί τρία 🤗🤗🤗. Κι ηλπιζα οτι τα Χριστούγεννα, θα κυκλοφορουσε το prequel του τελευταίου βιβλιου του, αλλα πηρε αναβολη).

Επιπλεον, νομιζω εστιαζεις σε λαθος φοντα.
Γιαουρτια και λαμπακια και αηδιες... 😁😁

Καλη Χρονιά, @ΜιΛάμπρος μου.

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Εγώ έπιασα τα μηδέν (γνωστό και ως zero ή και nada) μέσα στο 2025!
:σύμφωνοι: