Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Έχω καιρό να ασχοληθώ με την λέσχη. Η αλήθεια είναι οτι και εγώ δεν είμαι new member αλλά με βγάζει καινούργια. Επίσης δεν έχω καταλάβει τις καινούργιες λειτουργίες... μου φαίνονται ίδιες με την παλιές. Φαντάζομαι πρέπει να πατήσω κουμπάκια και να πειραματιστώ.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Πωλίνα, είναι απλά τίτλος. Θα αλλάξει. Δυστυχώς, θα προηγηθεί μια επαναφορά του φόρουμ, στις επόμενες μέρες. :( Θα πάμε όπως ήμασταν 1 μήνα πισω πριν τις αλλαγες. Λυπάμαι πραγματικά αλλά αντιμετωπίζουμε διάφορα προβλήματα κι εγώ δεν βρήκα τον χρόνο να ασχοληθώ.

Στην παλιά μορφή της λέσχης εννοείς Φαρε; Θα επιστρέψουμε ξανά σε κάτι σαν αυτή;

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Οπως ανεφερα στο παρελθον, μολις προσφατα μπηκα στην κουλτουρα του ΥΤ, να περναω την ωρα μου βλεποντας βιντεακια και προτασεις βιντεακιων κλπ.

απολαμβανω βιντεακι τα οποια καλως υπαρχουν σε βιντεο, και ειναι προτιμοτερο να τα βλεπεις απο το να διαβαζεις ενα μουντο κειμενο. Πχ. τα βιντεο του Mikeius ειναι πιο απολαυστικα απο τα κειμενα του.

Αυτο που εχω παρατηρησει και με ενοχλει ομως, ειναι οτι πλεον μια πολυ απλη και ασημαντη ιδεα την οπτικοποιουν σε βιντεο χωρις να χρειαζεται.

Για παραδειγμα, εκανα κλικ σε ενα βιντεο με τιτλο "5 τροποι που το Game of Thrones αλλαξε την ιστορια της τηλεορασης" διαρκειας 5 λεπτων.

Οκ ηταν μια παρουσιαση καποιων πρωτοποριακων στοιειων της σειρας, με την ομορφη ευγλωττη φωνη μιας κοπελας, με σκηνες που συνοδευουν αυτα που περιγραφει και σφηνες απο "ατακες" που σχετιζονται χιουμοριστικα με αυτα που λεει. Ομως κατα τα αλλα ειναι μια λιστα 5 ιδεων που θα μπορουσα να διαβασω πολυ πιο ανετα σε 30" σε καποιο μπλογκ, χωρις να χρειαζονται ηχος, εικονα, τον τιτλο του "καναλιου", προλογος ("Το Game of Thrones ειναι μια σειρα που σναρπασε κοινο και κριτικους τα τελευταια χρονια..."), χιουμορ, μονταζ κλπ. Αντιλαμβανομαι οτι σημερα αυτα ειναι που δινουν "υπεραξια" σε μια ιδεα, και υποτιθεται οτι ενα τετοιο βιντεο εχει μεγαλυτερη "αξια" απο ενα σχετικο κειμενακι. Ομως εγω νιωθω οτι σπαταληθηκαν εργατοωρες για να γινει ενα αχρειαστο μονταζ και οτι σπαταλαω 5 λεπτα για καποιες ιδεες που δεν ειναι και κατι ιδαιτερο και θα προτιμουσα για πολλους λογους να ειχα διαβασει γραπτως (και να ξεχασω αμεσως μετα)

Δηλαδη σημερα ο καθε ασχετος ανοιγει ενα "καναλι" και με μερικες ανουσιες ιδεες, που απλα τους προσθετει αξια κανοντας τις βιντεο, τις μετατρεπει σε "εκπομπη".

Last edited:
Αναρτηση φιλου βιβλιοπωλη στο φουμπου.

Μπαίνει στο βιβλιοπωλείο, τον βλέπω... Ξέρω από το πρώτο δευτερόλεπτο, ότι θα γίνει μαλακία. Η εμπειρία μου πλέον, μου δίνει αυτή την δυνατότητα, παρ'όλα αυτά, δεν μπορώ να κάνω τίποτα παρά να είμαι ευγενικός και να προσπαθήσω να κάνω την δουλειά μου, όσο μπορώ καλύτερα... Αλλά θα παιχτεί μαλακία, το ξέρω....
Καπελάκι τζόκεϊ, ριγμένο προς τα πίσω, πουκάμισο ροζ- κουφετί, βερμούδα υφασμάτινη, λίγο ξεχειλωμένη, σανδάλια ενισχυμένα, τύπου, "θα κάνω τον γύρω του κόσμου αύριο μεθαύριο", εφημερίδα παραμάσχαλα και γυαλιά ηλίου σηκωμένα στο μέτωπο, ηλικία 45 με 50.... Ύφος περισπούδαστο, βλέμμα "έχω να ενεργηθώ επτά μέρες", αποστολή να σπάσει τα νεύρα σε όποιον βρεί μπροστά του, στάνταρ.... Δεν μπορώ να φανταστώ τι τράβηξε πριν από λίγο η σερβιτόρα, που του σέρβιρε τον καφέ του, που είχε τρεις κόκκους παραπάνω ζάχαρη και ο πιτσιρικάς στο βενζινάδικο, που του φούλαρε το αυτοκίνητο και καθυστέρησε να του φέρει τα ρέστα δέκα δευτερόλεπτα...
"Καλησπέρα Κύριε, μπορώ να βοηθήσω;"... Ελαφρύ μειδίαμα, βλέμμα "ξέρεις ποιος είμαι εγώ αγόρι μου;", αλλά κρατιέται, δεν λέει τίποτα παράξενο...."Δεν χρειάζεται, θα κοιτάξω μόνος μου!".... Αρχίζει να ξεψαχνίζει τα πάντα, τα πάντα, όταν κάποιο βιβλίο του κάνει εντύπωση το φέρνει κοντά στην μύτη και το κοιτάζει, λες και ψάχνει να βρει επειγόντως μια ατέλεια, μπροστά, πίσω , στην ράχη, μέσα.... Ρίχνει, δύο βιβλία κάτω, πηγαίνω και τα σηκώνω... Συνεχίζει, μισή ώρα, σαράντα λεπτά, γύρω-γύρω, πάλι και πάλι.... Σπάει ξαφνικά την σιωπή του...
"Να σας ρωτήσω κάτι Κύριε;".... "Παρακαλώ!"... "Κλασική λογοτεχνία έχετε;".... "Βεβαίως"... "Έχετε τον Ξένο του Καμύ;"... "Μάλιστα"... "Εεε! Έχετε Την Ανάσταση του Τολστόι;"..."Ναι, βέβαια, είναι...."...."Έχετε μήπως το 1984 του..."...."Ναι ναι, το έχω! Να..."...."Έχετε την Πείνα του Κνούτ Χάμσουν;".... "Βέβαια, μήπως να σας...."....."Όχι ευχαριστώ Κύριε....Εεε! και μήπως έχετε, εεε!"..."Ναι παρακαλώ πείτε μου!"...."Μήπως έχετε το Εκατό χρόνια μοναξιάς;"....Γκλλλπππ!!!!... "Έ! Όχι λυπάμαι, δεν το έχω αυτή την στιγμή!"....."Α!!"...."Εντάξει!"... "Ευχαριστώ, θα ξαναπεράσω...Ίσως!"..... Και φεύγει..... Σας το είπα, δεν σας το είπα; Το ήξερα από το πρώτο δευτερόλεπτο.... Θα γίνει μαλακία!!!! Αντέχω εντάξει... Αντέχω.... Κι αύριο μέρα είναι!

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Εχω παρατηρησει κατι σχετικα με το πως καλυπτεται το θεμα του μπρεξιτ απο τις ειδησεις. Ακουμε κθε τοσο "χιλιαδες βρετανοι διαμαρτυρονται, συλλεγουν υπογραφες, ζητουν να γινει εκ νεου δημοψηφισμα" κλπ κλπ. Ποτε, μα ποτε ομως, απο οσο θυμαμαι εγω δηλαδη, δεν εχουν δειξει καποια στατιστικη ερευνα που δειχνουν κατα ποσο οι βρετανοι ειναι υπερ ή κατα.

Δηλαδη οπως φαινεται εδω, παιζει η περιπτωση 90% να ειναι υπερ του μπρεξιτ, αλλα οι ειδησεις να δειχνουν συστηματικα, σκοπιμως ή οχι, τη βροντερη μειοψηφια.

Καλησπέρα, έχω αρκετό καιρό να μπω και να σχολιάσω στη "Λέσχη", αλλά πού είναι το "Διάβασε ένα αγαπημένο μου";

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
έχει κανεις να μου προτείνει κανενα καλό φωτάκι ανάγνωσης? αυτα που πιάνουν πάνω στο βιβλίο.κάποιος που να εχει εμπειρια και να εχει μεινει ευχαριστημενος απ το δικό του??

Eγώ έχω πάρει το συγκεκριμένο και ενω είναι πολύ βολικό καθώς είναι ελαφρύ και χωράει στην τσέπη σου θα ήθελα να είναι λιγο πιο μεγάλο το φωτάκι του. Επίσης είναι οικονομικό οπότε θεωρώ οτι για λίγες σελίδες καθε φορά είναι εντάξει.

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Να μου εξηγησει καποιος αν μπορει. Υπαρχει στη φιλοσοφια καποιος κλαδος που λεγεται metaphysics; ο οποιος προφανως δεν ειναι μεταφραση αυτου που στα ελληνικα λεμε "μεταφυσική" (supernatural, occult). Για παραδειγμα στη wikipedia αναφερεται οτι ο Bertrand Russell, ο οποιος φυσικα ηταν αθεος, ειχε ασχοληθει με τα metaphysics. Προσπαθησα να διαβασω το σχετικο αρθρο αλλα δεν καταλαβα τιποτα.

Last edited:
έχει κανεις να μου προτείνει κανενα καλό φωτάκι ανάγνωσης? αυτα που πιάνουν πάνω στο βιβλίο.κάποιος που να εχει εμπειρια και να εχει μεινει ευχαριστημενος απ το δικό του??
Θα σε βολευε κατι για το κομοδινο ή το κρεβατι; Εχει δυνατο φωτισμο χωρις να απλωνει πολυ.
(Εγω το ηθελα για το κεφαλαρι, με βολεψε παρα πολυ, μεχρι που αλλαξα κρεβατι. Τωρα, το πιανω στο κομοδινο)

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
καλό δείχνει Έλλη.αν πάω προς ικεα θα του ριξω μια ματιά.προς το παρών πήρα αυτό και είμαι πολύ ευχαριστημένος.φορτιζει με usb και εχει τέλειο φως,ψυχρό ή θερμό.ειναι ότι πρέπει