Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Ναι, είναι πολύ δύσκολο. Έχω γνωστό που ήταν πολύ παχύσαρκος για πολλά χρόνια και έφτασε σε κανονικά κιλά. Όμως άλλαξε όλο του το είναι. Άλλαξε κουλτούρα, ενδιαφέροντα, ζωή. Μπήκε σε έναν άλλο τρόπο σκέψης, και λειτουργίας. Ήταν ένας στοχαστής της σχόλης, της πίτσας, του αλκοόλ και της λογοτεχνίας και τώρα είναι ένας διατροφιστής του καθημερινού γυμναστηρίου και η λογοτεχνία αντικαταστάθηκε από περιοδικά body building. Του πήρε καιρό και θεωρώ πως είναι πάντα σε εγρήγορση. Π.χ. ό,τι και να τρώει εσωτερικά μετράει θερμίδες. Οι θερμίδες, τί μπαίνει τί καίγεται, είναι μια μόνιμη αριθμητική μέσα στο κεφάλι του.

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Βέβαια ο γνωστός σου πήγε στο άλλο άκρο. Αλλά αφού βρήκε τη ψυχική δύναμη και προσπέρασε τα νοητικά/ψυχολογικά εμπόδια του εθισμού με το φαγητό, και ξέφυγε από καταχρήσεις, μπράβο του και ελπίζω να τα διατηρήσει για την υγεία του κυρίως, εφόσον δεν παίρνει πρόσθετα και βλακείες για το body building.

Ελπίζω να μην φτάσετε ποτέ στο σημείο της παχυσαρκίας, ούτε καν να το πλησιάσετε αν είναι δυνατόν. Κρατήστε τα κιλά πού πρέπει για τον οργανισμό σας και προσέχετε τόσο όσο για το δικό σας καλό. Και αν θέλετε να σταθείτε δίπλα μας (εμάς που δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τα παραπάνω ή και με τα λιγότερα στις διαφορετικές περιπτώσεις κιλά και το κατανοούμε), θα χαρούμε να σας δούμε με πράξεις δίπλα μας.
Αυτά, και νομίζω πώς δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο.

πολλές φορές είναι αυτή η ευαισθησία, που αποφεύγεις να θίξεις το θέμα, που όμως έπειτα από καιρό είσαι βέβαιος πως δεν βοήθησες.
Μου έχει τύχει αυτό. Γενικά δεν πολυασχολούμαι αν κάποιος δεν μου κάνει παράπονα (από διακριτικοτητα, όχι από αναισθησία). Αλλά μου έχει τύχει να βλέπω δικό μου πρόσωπο χρόνο με το χρόνο να παίρνει πολλά κιλά, και επειδή δεν ήθελα να νιώσει όπως εγώ όταν είχα φτάσει 43 κιλά κι άκουγα τα τερατα, δεν μιλούσα. Μια μέρα από τύψεις της πήγα ζυγαριά και πρόγραμμα διατροφής. Έπιασε, είδε αποτελέσματα. Αλλά... Life happens. Την ξαναπήρε από κάτω, ξαναπήρε και όσα έχασε. Σκέφτομαι τώρα να την παίρνω μαζί μου για περπάτημα. Νομίζω (δεν είμαι σίγουρη), οτι η άσκηση (χωρίς να μειωθεί η ποσότητα φαγητού), θα βοηθήσει.

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Ναι, είναι πολύ δύσκολες καταστάσεις. Έχω φίλη που καπνίζει τρία βαριά πακέτα τσιγάρα την ημέρα. Είναι σχεδόν το ίδιο με τα κιλά. Δεν μπορείς εύκολα να πεις κάτι, γιατί τα έχει ακούσει ξανά και ξανά και γίνεται κουραστικό. Όμως δεν νιώθεις καλά κι όταν δεν λες κάτι, ακριβώς επειδή νοιάζεσαι.

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Εχουν γινει ανασκαφες και αρχαιολογικες ερευνες γυρω απο το Στοουνχεντζ.

Σε λειψανα που εχουν βρεθει τριγυρω, εχουν γινει αναλυσεις ΔΝΑ, και δειχνουν οτι ο λαος που το εχτισε ειναι Αιγαιακος (με προελευση απο την Ανατολια), που μετακινηθηκε στην προϊστορικη Βρετανια

Την επομενη φορα που θα ακουσω "οι αρχαιοι Ελληνες χτισανε το Στοουνχετζ, τις Πυραμιδες, τα αγαλματα στα Νησια του Πασχα κλπ", θα ειμαι πιο ανοιχτομυαλος ?

Last edited:

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Κυκλοφορεί καινούρια λέξη, το Maskne : mask & acne, στα ελληνικά φανταζομαι μασκμή: μάσκα & ακμή.
Μασκοακμή. Τα ελληνικα ειναι συνθετικη γλωσσα. Η εκτρωματικη συγχωνευση λεξεων (α λα Μυγα του Κρονενμπεργκ) ειναι αμερικανια
?

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Εσυ ομως δε μου πες ποτε οτι κανω πολυνησιά, χαβαηγιά, αφρικανιά, ινκιά ή μαγιαγιά :/

Μασκοακμή
Στην περίπτωση που η ελληνική γλώσσα δεν είχε τρόπους να αντιμετωπίσει τη χασμωδία, ίσως και ναι.
Ωστόσο, τα πάθη φωνηέντων και διφθόγγων λειτουργούν ως θεραπεία· και το όνομα αυτής: συναλοιφή (συστατικά: η κράση, η συναίρεση, η έκθλιψη, καθώς και άλλα).

Last edited:

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Χασμωδια, ειναι ομορριζη με το χασμα και το χασμουρητο. Λεγεται οταν υπαρχουν συνεχομενα 2-3 φωνηεντα. Πολλες χασμωδιες εχουν οι πολυνησιακες γλωσσες, πχ. στα Σαμοϊκα το καλημερα ειναι "μανουία λε ταεάο". Τα Τουρκικα κατα κανονα δεν επιτρεπουν συνεχομενα φωνηεντα, ετσι το infection γινεται enfeksiyon.

Ενω η φωνολογια των ελληνικων επιτρεπει συνεχωμενα φωνηεντα (πχ. ωάριο, κορωνοϊός), πολλες φορες η χασμωδια θεωρειται ανεπιθυμητη και αποφευγεται σε συνθετες λεξεις.
Καλές διακοπές και καλή ξεκούραση σε ολους! :αγκαλιά:
Φευγεις;

Last edited:
Ευχαριστώ για τον κόπο σας να μου εξηγήσετε (είμαι κοντά) αν το μελετήσω θα το καταλάβω πλήρως, αλλά δύσκολα καλύπτονται τέτοιου είδους κενά.

Φευγεις;
Από την άλλη εβδομάδα, ναι. Αν μπορέσω να βρω άλλο τρόπο για να ξεχνιέμαι, λέω να αρχίσω κούρα.

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Στο Ιραν απαγορευεται η ομοφυλοφιλια, οκ αυτο ειναι σχετικα γνωστο. Αυτο που εμαθα σημερα κι μου φανηκε σουρεαλιστικο, ειναι οτι οι ομοφυλοφιλοι υποχρεωνονται σε αναγκαστικη αλλαγη φυλου.

:χμ::πανικός:

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Καταρχήν, για να δούμε αν θα πέσει ο Τραμπ. ( :σταυροκοπιέμαι: ) :))))

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Φαντάζομαι πως εννοεί τον Biden. Να υποθέσω πως δεν πολυπαρακολουθείς τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ :))))