Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

@Έλλη Μ ή όποιος άλλος θυμάται, θέλω το όνομα του Γάλλου (αν δεν κάνω λάθος) συγγραφέα που διαβασε(ς) και είχε γίνει βιβλιοπροταση στον Μπειζιλ.

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Καθαρα υπαρξιακη απορια

Πιστευετε κι εσεις οτι υπαρχει ενα αρχετυπο/στερεοτυπο του "σεφ με τατουαζ";

Το στερεοτυπο παιζει συνηθως σε κωμωδιες και σατιρες. Ειχα ακουσει σε μια σειρα εναν να λεει "σε πηγα σε χλιδατο εστιατοριο με σεφ με τατουαζ", ή ατακα τυπου "θα γινω μεγαλος σεφ, θα εχω και τατουαζ" (υποννοώντας οτι τα τατουαζ δειχνουν ποσο μεγαλος σεφ εισαι)

Νομιζω ξεκινησε απο τον Σκαρμουτσο, και με τον Πετρετζικη, οι οποιοι βρεθηκαν μαζι στο πρωτο Μαστερ Σεφ (ο μεν σαν κριτης, ο αλλος σαν συμμετεχων). Αλλα εκτος απο αυτους τους δυο εχουν εμφανιστει κι αλλοι 3-4 ταυτοχρονα, ή αργοτερα. Παντως και οι δυο τους ειχαν προιστορια στην Αμερικη, οποτε δεν ξερω αν ισχυει εκει καποια σχετικη "μοδα".

Το υπαρξιακο μου εγκειται στο οτι αναρωτιεμαι την εξηγηση, ή την προελευση. Δηλαδη ολα αυτα αποτελουν μια συμπτωση; ή ενα ειδος υποκουλτουρας μεταξυ σεφ; πιθανοτατα μετα ισως εγινε ενα ειδος μοδας, αλλα γιατι;

Παντως σαν στερεοτυπο υπαρχει, και ειναι παρατηρησιμο.

Last edited:
@Έλλη Μ ή όποιος άλλος θυμάται, θέλω το όνομα του Γάλλου (αν δεν κάνω λάθος) συγγραφέα που διαβασε(ς) και είχε γίνει βιβλιοπροταση στον Μπειζιλ.
Σου απαντώ κι εδώ. Εικάζω οτι αναφέρεσαι σ' αυτόν και στην Αυτοχειρία.
Πως το είπες αυτό; Πως;
Για ξαναπες το! Όχι για πες το πάλι!! :γρμβ: :θρρ:
@Νικόλας Δε Κιντ εχει καύσωνα εκεί στη Λαρισα; Σαν να σε βάρεσε η ζέστη κατακέφαλα. :ρ

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
@Αντέρωτας , σωστά τα παρατήρησες. Δεν ξέρω να λύσω τον προβληματισμό σου. Να πω μόνο πως σε κάποιο επεισόδιο Μαστερ Σεφ, ήταν ενας γκεστ σεφ με αφτιά tribal. Ξέρεις, αυτά που τα ξεχειλώνουν με κρίκους.

Φαίνεται πως υπάρχει μια σχετική υποκουλτούρα.

Πες μου τώρα. Αν εσύ εψαχνες σεφ για το γκουρμέ σου εστιατόριο, δεν θα μετρούσες τέτοια πράγματα σε έναν υποψήφιο;

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Κοίτα, αν είναι πολύ γκουρμέ και δεις τρίχα, δεν μπορείς παρα να την θεωρήσεις μέρος της συνταγής..
(Π.χ. Υλικα: και τέλος 1 γρμ τρίχες από ορχεις ταράνδου)

@Έλλη Μ Α, μπράβο! Δεν μπορούσα να θυμηθώ το όνομα του με τίποτα. Είχε κολλήσει το μυαλό μου στον Λεφεβρ (είδες άμα είσαι γεμάτος γνώση τι παθαίνεις :γρμβ:). Λοιπόν, τον έψαξα μετά την παρουσίαση σου, αλλά είδα ότι είναι αρκετά ιδιαίτερος για τα κυβικά μου, και το άφησα.
Πρόσφατα, όμως, εκει που χάζευα στο ινσταγκραμ (όχι αυτά τα γελοία, με τις φουρτουνιασμενες θάλασσες και πάνω στη φωτογραφία: "αγάπησα και πονεσα") μου εμφανιστηκε quote του, και μου 'ρθε... μπουνιά στο μάτι, μου 'ρθε. Αλλά! Ξέχασα να το αποθηκεύσω, ξέχασα και πως τον λένε, και να πως καταλήξαμε εδώ.
Σ' ευχαριστώ πολύ!

Μιλαει ο Τοντ (φιλος του Ελλις) απο τον λογαριασμο του Ελλις, και φαινεται οτι κατι δεν παει καλα. Παραπονιεται πως του κανουν πολεμο, πως τον ξεφτιλιζουν, πως οι αυτοι που αγαπουν τον Ελλις, ειναι και οι ιδιοι που τον μισουν. Αλλοι του λενε να ζητησει (ψυχολογικη) βοηθεια, αλλοι αναρωτιουνται αν ο Ελλις ειναι ζωντανος (και καλα οτι τον εφαγε ο Τοντ πανω σε ψυχωσικο επεισοδιο), αλλοι τον βριζουν κανονικα. :ζντόινγκ:
Δηλαδη, βλεπεις οτι καποιος χανει την ισορροπια του, και πας και τον σπρωχνεις; Εστω οτι ειναι ψευτικο drama ή οτι ειναι ο ιδιος ο Ελλις πισω απο ολο αυτο, τοση σιγουρια πια;

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Εστω οτι ειναι ψευτικο drama ή οτι ειναι ο ιδιος ο Ελλις πισω απο ολο αυτο, τοση σιγουρια πια;
Αν βάλουμε στην άκρη το ίδιο το περιστατικό -γιατί όπως είπες δεν ξέρουμε τι πραγματικά συμβαίνει- ως φαινόμενο, η αντίδραση του κόσμου είναι ίδια που παρατηρείται γενικότερα στα social, δηλαδή είναι μη προβλεπόμενη και ανάμεικτη. Δεν γνωρίζουμε ο καθένας για ποιο λόγο και με ποια διάθεση σχολιάζει, αν γράφει με ενσυναίσθηση, με σκοπό να τρολάρει, ή να αρπαχτεί.
Αυτή η αμεσότητα και η ανωνυμία του διαδικτύου απελευθερώνει. Ένας παρόμοιος διάλογος όπως αυτός που διάβασες δεν θα μπορούσε να γίνει live, κάποιες συμπεριφορές θα έλειπαν, άλλες θα ήταν πιο μαζεμένες. Αν γινόταν όμως ακριβώς, τότε νομίζω αυτό το σκηνικό θα ήταν σαν να είχε βγει από τις σελίδες ενός δυστοπικού βιβλίου.

Ένας παρόμοιος διάλογος όπως αυτός που διάβασες δεν θα μπορούσε να γίνει live, κάποιες συμπεριφορές θα έλειπαν, άλλες θα ήταν πιο μαζεμένες.
Ξέρεις τι; Γενικά δεν είμαι σίγουρη αν κάποιες συμπεριφορές θα έλειπαν. Αν εξαιρέσω περιστατικά τα οποία έχω ζήσει, κάθε μέρα διαβάζω αισχρά σχόλια στο τουίτερ από διάφορα προφίλ. Πες οτι αφαιρώ αυτά που τρολοφέρνουν ή αυτα που βγάζουν μάτι ότι είναι με μισθουλάκο, και πάλι είναι αποκαρδιωτικό το πόσοι θα συμφωνήσουν. Αυτές οι αντιλήψεις, αυτά τα πιστεύω, πιστεύω (εις ενα Θεό, Πατέρα, Παντοκράτορα) δεν είναι αποκομμένα από την συμπεριφορά, οπότε η βοθρίλα δεν περιορίζεται στην οθόνη (που τέτοια τύχη). Γι' αυτό που είμαι σίγουρη είναι ότι πολλοί τσακωμοί, μεταξύ νορμάλ/ευαίσθητων ανθρώπων, δεν θα γίνονταν. Αν το κουβεντολόι ήταν από κοντά, θα ήταν απλώς διαφωνίες.
Τώρα, για το συγκεκριμένο περιστατικό η κακία βγήκε με τη δικαιολογία ότι αυτός είναι ο λογαριασμός του φίλου σου και δεν θα έπρεπε να μας πρήζεις με τα δικά σου προβλήματα. Κόψε τον λαιμό σου, εμείς εδώ είμαστε για να διαβάζουμε τα νέα του Μπρετ. ΣΩΠΑ, ΚΑΛΕ! Σώπα που καίγεσαι τόσο πολύ. Μη. Θα τρελαθώ. Αυτή η ανωνυμία που λες, πολύ σωστά, πως απελευθερώνει, απελευθέρωσε νεύρα. Μου είναι γνωστή η κατηγορία ανθρώπων "σήμερα έχω νεύρα, θα την πληρώσει όποιος είναι αδύναμος":ζντόινγκ:
Δεν ξανατσεκάρισα, αλλά κάποιες αντιδράσεις έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Ελπίζω ο Έλλις να αντλήσει υλικό για το επόμενό του βιβλίο (αν και με έχει καλύψει το αμέρικαν σάικο).

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Αυτές οι αντιλήψεις, αυτά τα πιστεύω, πιστεύω (εις ενα Θεό, Πατέρα, Παντοκράτορα) δεν είναι αποκομμένα από την συμπεριφορά, οπότε η βοθρίλα δεν περιορίζεται στην οθόνη (που τέτοια τύχη).
Συμφωνώ στα λεγόμενά σου, ότι μια συμπεριφορά δεν περιορίζεται στην οθόνη, με την διαφορά πιστεύω ότι το ίντερνετ την απελευθερώνει πιο άμεσα. Για να κάνω πιο συγκεκριμένο το παράδειγμα που είχα αναφέρει , κάτω από μια ανάρτηση ενός ανθρώπου που λέει ότι θα αυτοκτονήσει, ένας που θα του γράψει "όλο λόγια είσαι γιατί δεν το κάνεις", δεν θα νιώσει την ίδια προστασία με κόσμο γύρω να το πει live σε κάποιον που απειλεί ότι θα πηδήξει, ασχέτως αν το σκεφτεί.

Έχω και μια ερώτηση σχετικά με το αμέρικαν σάικο, αλλά θα την γράψω σε άλλο νήμα. :ματιά:

Δεν διαφώνησα! Απλώς είμαι επιφυλακτική, πλέον, για το τι θα αμολήσει ο άλλος λάιβ. Σίγουρα, από κοντά, κι ανάμεσα σε κόσμο που ξέρεις ότι θα σε στραβοκοιτάξει, θα σκεφτείς δεύτερη φορά την καφρίλα που σου έρχεται να πεις.
Τι ερώτηση; τι ερώτηση; έχω και το βιβλίο (καθώς και σημειώσεις απο την μετάφραση) πάμε μια βόλτα; :)))) Η Στιλλ πρέπει να είχε κάνει παρουσίαση.

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Βλέπω γραμμένο ξανά και ξανά, στους τοίχους: ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ

και έχει αρχίζει να με παίρνει με το μέρος του αυτός ο αγώνας. Δηλ. τέρμα με τις μονές. Είναι να αγανακτεί κανείς με το πόσες μονές έχει η Ελλάδα. Προσωπικά, τα βάζω περισσότερο με την Μονή Εσφιγμένου.

Last edited: