Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Σε σχέση με αυτό που λες @Πεταλούδα εντοπίζω, μου φαίνεται, δυο βασικά κοινωνικά προβλήματα:
α) το ένα ότι δεν υπάρχει αρκετή στήριξη από δομές (πόσοι κοινωνικοί λειτουργοί υπάρχουν ανά 1000 κατοίκους - πόσοι "τρελοί", βίαιοι, με ψυχολογικά προβλήματα στα όρια της παθολογίας και πόσα θύματα ανά χίλιους κατοίκους;)
β) το δεύτερο, η βαθύτατα "συντηρητική", ή μήπως οπισθοδρομική, οικογένεια και κοινωνία (και πολλά βήματα πίσω) - πολλά ακόμα αγόρια μεγαλώνουν "διαφορετικά" από ότι τα κορίτσια (πολλές Ελληνίδες μανάδες, για να τα λέμε όλα, βγάζουν "πασάκες" - εκ του πασά!). Πολλές κακές λογικές που θυμίζουν πιο πολύ Ανατολή παρά Ευρώπη.

Last edited:
@ΚρίτωνΓ συγγνώμη, αλλά εκτός από γερασμένη γεννήθηκα και μπερδεμένη. Οπότε, έχω μια τάση να μπερδεύω τα μπούτια μου. Πολλώ μάλλον για την αναφορά μου σε ένα ευαίσθητο θέμα σαν και αυτό. Και κακώς φυσικά που το έθιξα...

(@Τσίου αν θες να υιοθετήσεις μια σχεδόν συνομηλικη, να ξες είμαι διαθέσιμη. 29 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν Αντίβαρο 🤦🏻‍♀️)

Last edited:
Ίσα ίσα @Αντίβαρο δεν θεωρώ ότι κακώς το έθιξες. Πρώτον δεν υπάρχει λογοκρισία στο ποιο θέμα θίγουμε και δεύτερον έτσι και αλλιώς είναι φλέγον θέμα...μαζί με τον καύσωνα και τις πυρκαγιές (επίσης φλέγοντα:ζντόινγκ:)

@ΚρίτωνΓ για προσωπικούς λόγους δεν θέλω να θίγω ή να παίρνω μέρος στα ευαίσθητα ζητήματα που απασχολούν κατά καιρούς τη λέσχη (αφενός). Αφετέρου, αν τα λέμε όλα εδώ ΤΙ θα λέμε στους καφέδες που θα πίνουμε; Για τις υπέρμετρες σημειώσεις του Δον Κιχώτη; (Πλήττω και μόνο στην ιδέα)

Συμφωνώ με @Πεταλούδα και @ΚρίτωνΓ 👏
(@Αντίβαρο :μουάχαχα:
1. Κόψε τα facepalm, εμείς δεν κάνουμε τέτοια. 2. Να ξέρεις δεν θα είσαι μοναχοπαιδι, έχω και την Στιλλ. Να μαζευτούμε μια μέρα, ιδανικά κοντά στα Χριστούγεννα, να βγάλουμε οικογενειακή φωτογραφία –απ' αυτές τις προσποιητες που ανεβάζουν στα σοσιαλ– να τη δείχνω σε όποιον με ρωτάει γιατί δεν έχω κάνει ακόμη παιδί. Τις προάλλες το τερμάτισα. Είχα ήδη χρησιμοποιήσει, στο ίδιο άτομο, τη φθηνή δικαιολογία των κακών γονιδίων, και όταν μετά από μια εβδομάδα μου ειπε: γιατί, μωρέ, δεν κάνεις ένα παιδάκι; Τι απάντησα η αθεόφοβη και ορκισμενη childfree; "Αφού έχω αυτά" δείχνοντας τα παιδάκια μπροστά μου "τα βλέπω σαν δικά μου" 🤣 τσιριζα από μέσα μου, δεν ξέρω που βρήκα τη δύναμη να κρατήσω το πρόσωπο μου straight. Εντάξει, πλέον το μόνο που μου έχει απομείνει είναι να παίρνω κακόμοιρο ύφος, με τα μάτια κάτω –για δική μου διασκέδαση– και να ψελλιζω "Αυτά είναι τυχερά". Ανυπομονώ, λοιπόν, για την 2η υιοθεσια! 🥳)

Ναι @Φαροφύλακας , αυτό είναι το εύκολο κομμάτι του ΑΜΚΑ. Το δύσκολο (να θυμάσαι) είναι αυτό που ακολουθεί μετά τα 6 ψηφία. Και ξέρεις τι είναι; (αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον). Το νούμερο μεταξύ των νεογέννητων της ημερομηνίας γέννησής σου. Δηλαδή αν είσαι π.χ. το 2110720616 αυτό σημαίνει ότι ήσουν το 616ο παιδί που γεννήθηκε στις 21/10 του 72! Καλό;

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Το Just for Laughs Gags είναι καναδέζικο και τρέχει εδώ και χρόνια. Κι έχει πλάκα. Είναι πολύ πιο καλούγοστο από άλλα τύπου candit camera που έχουν υπάρξει μέσα στα χρόνια.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως οι ηθοποιοί είναι σταθερά οι ίδιοι. Εγώ στην Ελλάδα είμαι κι άμα τους δω θα τους αναγνωρίσω. Εκεί στον Καναδά πώς γίνεται κάποιος να μην γνωρίζει αυτές τις φάτσες και να χάφτει το παραμύθι;

Οπότε, παρότι οι αντιδράσεις του κόσμου μοιάζουν πολύ αυθόρμητες, αναρωτιέμαι μήπως είναι στημένο, διάολε.

Όπως και να 'χει, να ένα ωραίο όπου βάζουν στο κόλπο και τον σύντροφο και βγαίνει ωραίο. :))))

Το ειχα ακουσει απο ανθρωπο της τηλεορασης, δεν θυμαμαι καθολου αν ηταν ελληνας ή αμερικανος, αλλα είχε πει πως οτιδηποτε βλεπουμε στην τηλεοραση, ακομη και οι ευχαριστες εκπληξεις / αυθορμητισμοι, που μας κανουν απο τον καναπε μας να λεμε: Ααα! Ωωω!, ειναι στημενα. (Εκτος αν συμβει κατι σε λαιβ συνδεση).

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
"Τιμές σοκ!"

Μου κάνει εντύπωση όταν βλέπω το «τιμές σοκ». Κάθε φορά που το βλέπω, μου μοιάζει πραγματικά απίθανη η σκηνή όπου κάποιος θα δει την τιμή και θα σοκαριστεί, θα χάσει την μιλιά του, στάλες ιδρώτα θα αναβλύσουν στο κούτελό του, θα ψάχνει να καθίσει ασθμαίνοντας κτλ.

Το βλέπω εδώ κι εκεί, και π.χ. εχθές είδα κάπου: Τιμές Σοκ! Μπαλκονόπορτα με ρολό από 600 €

Καταρχήν, για να σοκαριστείς για κάτι τέτοιο, θα πρέπει να έχεις αίσθηση πόσο κοστίζει κανονικά μια μπαλκονόπορτα με ρολό, πράγμα που θα το γνωρίζει π.χ. ένας ανά 10000 κατοίκους. Ας πούμε όμως πως γνωρίζεις πόσο πάει η μπαλκονόπορτα με ρολό. Για να σοκαριστείς θα πρέπει να δεις μια μεγάλη διαφορά. Π.χ. να περιμένεις να ακούσεις 5000 € και να σου πουν: Όχι! Μόνο 600 € εδώ πέρα. Ακόμη κι έτσι, όταν η διαφορά είναι τόσο μεγάλη, μάλλον δεν θα σοκαριστείς, αλλά θα γίνεις καχύποπτος: Πρόκειται για μια πολύ υποδεέστερη ποιότητα; Υπάρχει κάποια παγίδα; κτλ.

Παρόλα αυτά, δεν θέλω να είμαι άδικος. Αν κάποιος έχει σοκαριστεί ποτέ με κάποια «τιμή σοκ» ας το πει.

Εγώ χθες με την τιμή της μπαλκονόπορτας με ρολό, δεν σοκαρίστηκα καθόλου.

Last edited:
Τελικα πόσο κανει η μπαλκονοπορτα με ρολό κανονικα;

Σημειωση: μπορει η τιμη σοκ να μην αναφερεται στον αγοραστη. Πχ μπορει να σοκαριστει ο κατασκευαστης αμα μαθει πως του σκοτωνουν στην αγορα το τεχνικο αριστουργημα που εφτιαξε. Ή αναποδα να σοκαριστει γιατι ο π@#στης ο εμπορας το παιρνει απο αυτον 30€ και το πουλαει 600€!

Ας βάλω λίγο lifestyle gossip στη ζωή σας. Βγαίνει που λέτε ο Πανταζής και λέει ότι έχει πάει με 4000 γυναίκες. Και εννοείται τα μπρόκολα στη τηλεόραση με γλυκό χαμόγελο στα χείλη θα πουν " Αχ, αγαπάει πολύ τις γυναίκες ο κύριος Πανταζής." Τωρα, ας πούμε ότι βγει μια γυναίκα και δηλώσει πως έχει πάει με 4000 ανδρες. Φανταστείτε ποια θα είναι τα σχόλια.