"Τιμές σοκ!"
Μου κάνει εντύπωση όταν βλέπω το «τιμές σοκ». Κάθε φορά που το βλέπω, μου μοιάζει πραγματικά απίθανη η σκηνή όπου κάποιος θα δει την τιμή και θα σοκαριστεί, θα χάσει την μιλιά του, στάλες ιδρώτα θα αναβλύσουν στο κούτελό του, θα ψάχνει να καθίσει ασθμαίνοντας κτλ.
Το βλέπω εδώ κι εκεί, και π.χ. εχθές είδα κάπου: Τιμές Σοκ! Μπαλκονόπορτα με ρολό από 600 €
Καταρχήν, για να σοκαριστείς για κάτι τέτοιο, θα πρέπει να έχεις αίσθηση πόσο κοστίζει κανονικά μια μπαλκονόπορτα με ρολό, πράγμα που θα το γνωρίζει π.χ. ένας ανά 10000 κατοίκους. Ας πούμε όμως πως γνωρίζεις πόσο πάει η μπαλκονόπορτα με ρολό. Για να σοκαριστείς θα πρέπει να δεις μια μεγάλη διαφορά. Π.χ. να περιμένεις να ακούσεις 5000 € και να σου πουν: Όχι! Μόνο 600 € εδώ πέρα. Ακόμη κι έτσι, όταν η διαφορά είναι τόσο μεγάλη, μάλλον δεν θα σοκαριστείς, αλλά θα γίνεις καχύποπτος: Πρόκειται για μια πολύ υποδεέστερη ποιότητα; Υπάρχει κάποια παγίδα; κτλ.
Παρόλα αυτά, δεν θέλω να είμαι άδικος. Αν κάποιος έχει σοκαριστεί ποτέ με κάποια «τιμή σοκ» ας το πει.
Εγώ χθες με την τιμή της μπαλκονόπορτας με ρολό, δεν σοκαρίστηκα καθόλου.