Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Εντωμεταξυ αυτο το κολλημα που εχει η συγκεκριμενη κυβερνηση (και συγκεκριμενο κομμα) με το ποτε υπηρξε ο πρωτος νεκρος στο Ματι και αν η τοτε κυβερνηση το ηξερε και πότε το εμαθε και πότε το ειπε, στο οποιο επιμενει ακομα και σημερα, δεν το καταλαβα ποτε

(αν χανω κατι, εξηγειστε μου)

Επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω. Όταν στο Μάτι, ο τότε πρωθυπουργός πήγε στο κέντρο επιχειρήσεων ενώ ήξερε ότι υπήρχαν νεκροί, στήθηκε το σκηνικό έτσι ώστε να φαίνεται πως δεν ήξεραν πως υπήρχαν θύματα. Για ποιο λόγο ακριβώς έγινε αυτό δεν έχω καταλάβει. Μάλλον για να μη φανεί ότι ο τότε πρωθυπουργός πέταγε αετό όσο ο κόσμος καιγόταν

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Ναι κατι τετοιο καταλαβα αλλα τι σημαινει "να φαινεται οτι δεν ηξεραν οτι υπηρχαν θυματα"? Δηλαδη τί διαφορα θα ειχε στη "σκηνοθεσια" ή στην τηλεοπτικη τους εμφανιση το να ξερουν απο το να μη ξερουν? ποσο μαλλον, τι διαφορα θα ειχε στις ιδιες τις επιχειρησεις?

Δε θυμάμαι. Μήπως ήταν σε διακοπές και άργησε να τις διακόψει; Ειχε αργήσει να πάει στο κέντρο επιχειρήσεων; Θυμάμαι μόνο ότι το πήραν πρέφα οι δημοσιογράφοι και είχαν ξετιναξει την τότε κυβέρνηση την οποία είχαν στη μπούκα έτσι κι αλλιώς

Όλα τα υπόλοιπα. Και ιστοσελίδες όπως Πρώτο Θέμα, iefimerida κλπ. Δεν έχω καμιά συμπάθεια στην προηγούμενη κυβέρνηση, μη με παρεξηγήσει κανείς. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε προσπαθήσει "να βάλει τάξη" στο τηλεοπτικό τοπίο, θα είχε άλλη αντιμετώπιση.

Όλα τα υπόλοιπα.
Ο καθενας με τα μεσα προπαγανδας που διαθετει.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε προσπαθήσει "να βάλει τάξη" στο τηλεοπτικό τοπίο, θα είχε άλλη αντιμετώπιση.
Σα να μπερδεύτηκες. Ο Συριζα πηγε να ελεγξει με τακτικες ολοκληρωτικων καθεστωτων τα ΜΜΕ, οχι να βαλει ταξη. Κατι περιεργες μελετες απο ανυπαρκτα πανεπιστημια παρουσιαζε και εν τελει την εφαγε απο το Συμβουλιο της Δημοκρατιας.

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Εντωμεταξυ αυτο το κολλημα που εχει η συγκεκριμενη κυβερνηση (και συγκεκριμενο κομμα) με το ποτε υπηρξε ο πρωτος νεκρος στο Ματι και αν η τοτε κυβερνηση το ηξερε και πότε το εμαθε και πότε το ειπε, στο οποιο επιμενει ακομα και σημερα, δεν το καταλαβα ποτε

(αν χανω κατι, εξηγειστε μου)
Ακριβώς! Το κάθε γεγονός είναι ξεχωριστό και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και στα δύο και σε όποια άλλα σχετικά. Αλλά το να ρίχνουμε το μπαλάκι μια αριστερά μια δεξιά, είναι (δυστυχώς) το εθνικό πολιτικό μας σπορ.

Τα τελευταία πολλά χρόνια δεν έχουμε δει μέτρα για την προστασία των δασών και ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια που έχουμε και την πανδημία, είδαμε που πήγαν οι προϋπολογισμοί, σίγουρα όχι στην υγεία και όχι στην δασοπροστασία.

Δύο άρθρα για τις φετινές φωτιές (που έκαψαν 1 μύριο στρέμματα) από την Greenpeace, που συμφωνώ πολύ με αυτά: Ώρα να σιωπήσετε! και Πυρκαγιές Αύγουστος 2021: Μύθοι και Αλήθειες.

We don't talk about the Fight Club.
Κι εγω, θα προτιμουσα οχι. (Πςςςς... όταν ο Μπαρτλεμπυ συναντησε το fight club)
* * *​
Τι καλοκαιρι ηταν κι αυτο.
Τις τελευταιες 2 ημερες στο νησι, τις περασα παιζοντας αποτυχημενο κρυφτο με τον 60+, πολυτεκνο, και προσφατως παππου, "θαυμαστη" μου.
Ξεκινησα να γραφω αυτην την αναρτηση στις σημειωσεις του κινητου, απο την ασφαλεια του μπαλκονιου, ανετη πως δεν θα με δει απο εκει (αθωο μου πλασμα, εσυ!) περασε απο μπροστα μου, εσκυψα και εβαλα το κινητο στο αυτι για να κανω οτι μιλαω. (Διπλωμενη στα δυο, οξυγονωνεται καλυτερα ο εγκεφαλος).
Ειμαι τοσο βόιδι, (ή μαλλον αρκετα ασεξουαλ) που οταν η πεσιματικη εχει στοχο εμενα.
1. Καταλαβαινω οτι ο αλλος μου τραγουδαει Αμαντα Ληρ, οταν ειναι πια πολυ αργα.
2. Τα χανω, στελνοντας το λαθος μηνυμα: "Ντρεπεται, της αρεσω".
Παραδειγμα:
(Αφου εχει χτισει την εικονα του, με το ποιους διασημους ξερει (🤢), για την οικογενεια του, κι εγω το ζωον τον ακουω γιατι σκεφτομαι πως ανθρωπος για να μιλαει τοσο πολυ για τον εαυτο του, παει να πει οτι εχει αναγκη να τον ακουσει καποιος)

Εγω: Δεν μου αρεσει το καλοκαιρι, ειμαι χειμωνακιας.
Αυτος: Δηλαδη, εισαι χοτ γυναικα.
Εγω: *Γελακι ξαφνιασματος και παγωμενο χαμογελο στα χειλη* Τι;
Αυτος: *Σοβαρος, βλεμμα εντονο* Εισαι χοτ γυναικα.
Εγω: *Γρατζουνανε τα δοξαρια. Οχι, δεν εννοουσα αυτο, μια χαρα ακουσα και με την 1η. Αμαν, τι με βρηκεεε. Ε, ναι, λοιπον. Το ομολογω. Εγω λιωνω τους παγους. Γυριζω βλεμμα προς τη θαλασσα* Παρολο που εχει αερα, δεν εχει πολυ κυμα.
Αυτος: *δεχεται την αλλαγη κουβεντας και ξεφυσαω*
Αυτος: Τι θα πιεις;
Εγω: Τιποτα, ηπια πριν λιγο νερο. (ΕΛΕΟΣ, ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ).
Αυτος: Να κερασω εναν καφε;
Εγω: Οχι, ευχαριστω.
Αυτος: Εναν χυμο; Κατι;
Εγω: Οχι, οχι, εχω ηδη νερουλιασει.
Καπου εδω να πω οτι το 15χρονο αγοροκοριτσο στον ωμο μου ψιθυρισε στο αυτι μου: Πες του ενα φραπε με γαλα, γιατι απο την ημερα που ηρθες εχεις παει τουαλετα μονο δυο φορες, να ξενερωσει, να γινει ο γιος του ανεμου στο αψε σβησε, αλλα η Μισελ (Ομπαμα) στον αλλο ωμο, ειπε οτι καποιοι ανθρωποι ειναι σαν τα αντικολλητικα τηγανια. Ο,τι και να τους πεταξεις, γλιστραει και πεφτει. Δεν αποθαρρυνονται.
Με τα πολλα και με τα λιγα, σηκωθηκα, ευχηθηκα "καλο υπολοιπο", εκεινος μου απαντησε, "εγω δεν σε αποχαιρετω ακομη, γιατι ειμαι σιγουρος οτι θα σε ξαναδω", απο μεσα μου ειπα: "με την ατυχια που με δερνει, κι εγω ειμαι σιγουρη οτι θα με ξαναδεις", κι εφυγα.
Εντωμεταξυ, ειχα και τον αλλον, που απο την στιγμη που του ειπα τον πονο μου, μου ελεγε:
-Θα του πω οτι η σχεση σου περναει κριση.
-Θα του πω οτι ηρθες εδω για να βρεις τον εαυτο σου.
:οργή: :μουάχαχα:

Να ευχαριστησω τα καταμαυρα γυαλια μου, για την καλυψη των βολβων μου, το κινητο μου που το εβαζα στο αυτι για να δειχνω μη διαθεσιμη, και τον χυδαιο Ροδιτη, με στυλ μαστροπου (καμια σχεση με τον τελευταιο), που με εμαθε να μην δεχομαι κερασματα, διοτι αν πεις ναι, δινεις το πρασινο φως για να σου ζητησει ο αλλος ανταλλαγμα (αξεχαστη η ημερα εκεινη και για τον μπαρμαν, καθως βρισκομουν με φιλη σε κλασατο/κουλτουρέ μπαρ).

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
η καλή είδηση της ημέρας :)
Σύμφωνα με άρθρο του Guardian,Βρετανός δικαστής,καταδίκασε ακροδεξιό εξτρεμιστή σε ανάγνωση κλασικής λογοτεχνίας.
Αναπαραγωγή του άρθρου απο το tvxs εδώ

Αγαπητό Τσίου αμα σου πω τις σκηνές απείρου κάλλους που έζησα στην ελληνική επαρχία, θα το βγάλουμε να μετρήσουμε ποιός είχε τις πιο τραγελαφικές στιγμές. Ευτυχώς ήταν μικρές μόνο στιγμές καθώς γενικώς χαλάρωσα και πέρασα πολύ ωραία. Το αποκορύφωμα ήταν ο Γιωργάκης που είναι πιο χαζός απο στόκος και έγινε το ανέκδοτο των διακοπών μεταξύ μας.

Κι εγώ καλά πέρασα, μόνο το ποσό που ζητούσαν για να κάτσουν στις ξαπλώστρες, όσοι δεν ήταν του ξενοδοχείου, μου έκατσε άσχημα.
(Φίλος μου ο Τζώρτζης! 🤪)

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
η καλή είδηση της ημέρας :)
Σύμφωνα με άρθρο του Guardian,Βρετανός δικαστής,καταδίκασε ακροδεξιό εξτρεμιστή σε ανάγνωση κλασικής λογοτεχνίας.
Αναπαραγωγή του άρθρου από το tvxs εδώ
Αυτό που θεωρώ πως είναι η καλή είδηση, είναι πως ο δικαστής μπόρεσε και είδε πως ο άνθρωπος απλά έκανε μια ανοησία, και δεν τον εξουδετέρωσε αλλά του έδωσε, πολύ ανθρώπινα, μια δεύτερη ευκαιρία, δίχως ποινή, ουσιαστικά. Και μάλιστα σε ένα θέμα στο οποίο υπάρχει τόση ευαισθησία, αυτό της πιθανότητας για τρομοκρατική επίθεση.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά, με τον άνθρωπο.

Last edited:
Όχι, μην το λές αυτό. Πρώτον δεν είσαι χαζή, και δεύτερον η χαζομάρα του Γιωργάκη είναι ενοχλητική και εκνευριστική γιατί συνοδεύεται απο τρομακτική άγνοια και κρυφό μισογυνισμό(ακίνδυνο ευτυχώς γιατί δεν μπορώ να φανταστώ γυναίκα να τον πλησιάζει). Ιδανικά θα ήθελα να τον αρχίσω στις κουτουλιές. Στην πραγματικότητα όμως μου προσέφερε πολύ γέλιο και το άφησα εκεί.

Αυτό που θεωρώ πως είναι η καλη είδηση, είναι πως ο δικαστής μπόρεσε και είδε πως ο άνθρωπος απλά έκανε μια ανοήισα.
Υπάρχουν κι αυτές οι περιπτώσεις, δεν είναι πολλές, αλλά είναι αρκετές, όπου οι άνθρωποι μπορούν να σωθούν (και να σωθούμε) από την άγνοιά τους. Βέβαια, τη λίστα του παλικαριου θα την φόρτωνα με μπόλικο Ζολα, μια-δυο ταινιουλες, και αρκετά ντοκιμαντέρ, αλλά, οκ (σκασε, καλή μου). Συνειρμικά πάω στην ταινία 3 πινακίδες έξω από το Εμπινγκ, και στην συζήτηση που είχα με την παρέα,
για την αλλαγή στάσης του ήρωα. Σε κάποιους φάνηκε μη ρεαλιστική, και τους χάλασε. Για εμένα, εκτός από συγκινητική έκπληξη, ήταν και ρεαλιστική (ίσως να ήθελε λίγο παραπάνω χτίσιμο, αλλά το αγόρασα).
Μπορεί να είμαι απ' αυτούς που πιστεύουν ότι ο άνθρωπος δεν αλλάζει, αλλά παράλληλα πιστεύω πως αν για 5 δευτερόλεπτα αποφύγεις τις τρικλοποδιές του μυαλου, και πάρει τα ηνία το gut, γίνεται μεταμόρφωση.
Όχι, μην το λές αυτό.
Έχουμε γνωριστεί; Είσαι το παιδί μου ή όχι; :))))
Ηθικό δίδαγμα: δεν μιλάμε σε άγνωστους γιατί δεν ξέρεις από που θα σου 'ρθει. Σκληρό; ίσως. Σχεδόν ακατόρθωτο; Ναι. Μια φορά ο Τσίου, για να αποφύγει μπλα μπλα, έκανε πως δεν μιλαει ελληνικά και έπιασε. Έχουν περάσει χρόνια, αλλά το σκέφτομαι ακόμη *με βλέμμα γεμάτο ελπίδα, σαγόνι στηριγμένο στην παλάμη μου κτλ*