Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Στο συγκεκριμενο πχιοτικό φόρουμ, σίγουρα όχι (αν και απο ενα γκουγκλαρισμα δεν πρεπει να καταλαβες και πολλα)

ΥΓ. εδω παντως δε γκουγκλαρες ουτε για να δεις τι σημαινει Ku'uleialoha'a'alamaikalani

@Ιαβερης στον μουρακαμι δεν θα ηθελα να το δω.
Δώσανε στον Ισιγκούρο, να δώσουν και στον Μουρακάμι...Μας φάγαν οι Ιάπωνες. Αυτοκίνητα, τηλεοράσεις, κινητά, νομπελίστες*. Πολύ μπροστά... και ας τρώνε φάλαινες και δελφίνια!

*(πήρε & ο Manabe το φετεινό της Φυσικής)

Last edited:
Συγκριτικά με αυτά που ακούω ότι τρώνε, δελφίνια και οι φάλαινες δεν ακούγονται περίεργα.

Κάθε φορά που ακούω για κάποιο θανατηφόρο για βρώση πλάσμα, κάπου με κάποιο τρόπο (όχι επιβεβαιωμένα) μαθαίνω ότι ξέρουν να το καθαρίζουν και το τρώνε.

Πρόσφατα, ψάχνοντας δικαιολογίες γιατί δεν πιάνω ψάρια στο ψάρεμα, έμαθα για το λαγοκέφαλο. Είδος τοξικού ψαριού που έχει συμβάλει σημαντικά στην μείωση των ψαριών στο νότιο Αιγαίο. Παντού λένε προσοχή, μην το φάτε και τέτοια ενώ αντίθετα στην Ιαπωνία το τρώνε αφού του αφαιρέσουν τα τοξικά μέρη.

Αναρωτιέμαι λοιπόν, πως τα καταφέρνουν. Χωρίζουν το εκάστοτε πλάσμα σε τμήματα και το δίνουν σε διαφορετικούς ανθρώπους να το φάνε και τελικά τρώνε τα τμήματα που έφαγαν αυτοί που δεν πέθαναν;; Πως το κάνουν;; αλήθεια.

Εχεις μεινει στα 90ς.
Και το μασαζοκαλσον της Τζινας Βαρωνη :μουάχαχα:. Κλαιω...
Ωραίες εποχές. Μασαζοκαλσον που δεν εκαναν τιποτα. Οι φαρφάλες μπαρίλα ήταν σαν κοσμήματα (αυτη η διαφημιση με εχει στοιχειωσει) κι εμένα το μόνο που με ενοιαζε ήταν η τσαντα μου να είναι παξός (και ξερος) 🙃

Πω πω, φίλη, το εψαξα και μου 'ρθε μπουνια στο ματι. Απο τη διαφημιση μου αρεσε η σφουγγαριστρα που ήταν σφουγγαρι, εκει λοκαριζα το ζαβο :γρμβ:. Και εννοειται ζητουσα το σκυλακι γκο(ου)γκο(ου). Το δολιο, σε ενα παρτυ μου, κατεληξε κουρεμενο.
Μου αρεσει που πιστευα πως δεν θα υπηρχε η διαφημιση

Συγκριτικά με αυτά που ακούω ότι τρώνε, δελφίνια και οι φάλαινες δεν ακούγονται περίεργα.
Περίεργα δεν ακούγονται, ανατριχιαστικά απάνθρωπα ακούγονται!

Κάθε φορά που ακούω για κάποιο θανατηφόρο για βρώση πλάσμα, κάπου με κάποιο τρόπο (όχι επιβεβαιωμένα) μαθαίνω ότι ξέρουν να το καθαρίζουν και το τρώνε.
Αναρωτιέμαι λοιπόν, πως τα καταφέρνουν. Χωρίζουν το εκάστοτε πλάσμα σε τμήματα και το δίνουν σε διαφορετικούς ανθρώπους να το φάνε και τελικά τρώνε τα τμήματα που έφαγαν αυτοί που δεν πέθαναν;; Πως το κάνουν;; αλήθεια.
Όλη η κουλτούρα φαγητού των Ιαπώνων επικεντρώνεται γύρω από τα θαλασσινά. αυτή είναι η βασική τροφή τους (βλέπε σούσι). Έχουν τεράστια εμπειρία και τεράστια τεχνογνωσία ετών. Πως ξέρει κάποιο στον τόπο του ποια είναι τα δηλητηριώδη φυτά ή τι να φάει από το δάσος και τι να μη φάει. Είναι γνώση που έχει περάσει από γενιά σε γενιά.
Προφανώς κάποιοι κάποτε τα έφαγαν και την πατήσανε. Οι συγγενείς τους έριξαν σύρμα στους άλλους. Κάποιοι άλλοι έφαγαν συγκεκριμένα τμήματα και τη βγάλαν καθαρή και μετά κοκορευτήκαν στους άλλους κ.ο.κ και κάπως έτσι πάει

Αύριο γίνεται η απονομή του Νόμπελ λογοτεχνίας. Καμιά πρόβλεψη;
Εγώ θα ήθελα να το πάρει ο Κούντερα ή ο Κόρμακ ΜακΚάρθυ, αλλά νομίζω η Ακαδημία θα κάνει πάλι την έκπληξη και θα το δώσει σε κανέναν απίθανο! :))))

Ο Μουρακάμι δεν με χαλάει!!