Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Την απορία ίσως δεν ξέρω να στη λύσω @Μοκαντάσα αλ Σάφερ αλλά μπορώ να σου πω άλλο ένα εκφραστικό τρικ που χρησιμοποιοώ εγώ. Μπορείς να γράψεις ΟΠΟΙΑ βρισιά ή αισχρολογία θέλεις χωρίς να σε λογοκρίνει κανείς στη ΛτΒ απλώς αντικαθιστώντας γράμματα ενδιάμεσα (συνήθως τα φωνήεντα) με @$#! και άλλα συμβολάκια όπως αυτά που έχουν οι βρισιές στα καρτούν. Και δεν χαλάς την ομορφιά του λόγου σου - διότι άλλο να πεις κ@λ0ς και άλλο ποπουδάκι και δεν χάνεις την ελευθερία της έκφρασης, ούτε τυχόν ρίμα εάν ο λόγος σου είναι έμμετρος. Το συστήνω.
 
Βραδινές σκέψεις
Μετά από χρόνια, που προσπάθησα κιόλας να το αναπτύξω (στο βαθμό που μπορώ φυσικά), κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το μουλτιτασκινγκ δεν είναι καλό πράγμα. Ενδείκνυται ίσως για δραστηριότητες ήσσονος σημασίας.
Κάθε τι που κάνουμε στη ζωή μας, από το να φτιάξεις έναν καφέ, απαιτεί την προσοχή και τη συμμετοχή της ολότητας του εαυτού. Ένας Θεσσαλονικιός συγγραφέας, ο Πεντζίκης, έλεγε πως αμαρτία είναι η απουσία από το παρόν.
Το μουλτιτασκινγκ λοιπόν δεν είναι παρά η διάσπαση, ο διασκορπισμός.
Το να είμαι λοιπόν παρούσα στο κάθε λεπτό της ζωής μου (τώρα διαβάζω, είμαι εκεί, μέσα στο βιβλίο μου / τώρα μαγειρεύω, είμαι εκεί / τώρα μιλάω με φίλο/η είμαι παρούσα σε όλη αυτή την αλληλεπίδραση μεταξύ μας) σημαίνει πως ζω τη ζωή μου. Δε φεύγει περνώντας από δίπλα μου η κάθε μέρα.
 
Το μουλτιτάσκινγκ είναι ένας μύθος, τέλος. Πολλοί άνθρωποι ξεγελούν τον εαυτό τους ότι μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα όμως αυτό δεν ισχύει. Ο εγκέφαλος μας ο ίδιος δεν το επιτρέπει, δεν είναι φτιαγμένος να είναι συγκεντρωμενος σε 3-4 δραστηριότητες ταυτοχρόνως. Το λένε οι επιστήμονες, το έχουμε διαπιστώσει κι εμείς οι ίδιοι στην καθημερινότητα μας.
 
Το μουλτιτασκινγκ λοιπόν δεν είναι παρά η διάσπαση, ο διασκορπισμός.
Το να είμαι λοιπόν παρούσα στο κάθε λεπτό της ζωής μου (τώρα διαβάζω, είμαι εκεί, μέσα στο βιβλίο μου / τώρα μιλάω με φίλο/η είμαι παρούσα σε όλη αυτή την αλληλεπίδραση μεταξύ μας)
Ναι, συντασσομαι με αυτά που αναφέρεις ώς παραδείγματα, όμως δεν εχουν όλα τα πράγματα την ίδια διαβαθμιση (αρχισα με τις κντπς, τον νου σας) αρα, προφανως δεν θα δώσω την ολοτητα του εαυτού μου, όπως λες, για να φτιάξω έναν καφέ, νες, ζεστο, που ουτε ζαχαρη δεν χρειάζεται για να μην πω ουτε ανακάτεμα. Ουτε στο να μαγειρέψω ή να κάνω άλλες δουλείες. (καλά εχω τονίσει).
Κι ουτε μπορώ να μην συνδυάζω ταυτόχρονα μικρά, ευκολα, πραγματάκια, ήσσονος σημασιας, γιατι ετσι είναι η νευρική φυση μου. Δεν εχω πια και ιδιαίτερο χρόνο να σπαταλήσω και προτιμώ να τον αφιερώνω πχ στο να κοιτάω το ταβανι, ακούγοντας μουσική ή και τιποτε παρα να ανακατευω φακές (ωραιες οι φακές, δεν λεω). Μια χαρα γινονται κι ας μην ειμαι εκει.
:πάνω:
 
Μια χαρά μπορούμε να κάνουμε multi-tasking.. Μην ακούω τέτοια.. Απλά πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε μερικά δεδομένα. Πχ ο ελληνικός καφές είναι έτοιμος όταν χυθεί (αντίθετα με την κοινή άποψη που διαφοροποιείται) οπότε μπορείς να διαβάζεις και να φτιάχνεις ελληνικό καφέ. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν γεμίσει το σπίτι καπνούς, την ταινία την είδες επειδή είχες ανοιχτή την τηλεόραση (κι άς κοιμοσουν) και πάει λέγοντας
 
@Ειφφελ με επνιξες! :μουάχαχα: (τυχερέ @Χρυσόστομος, οι υπόλοιποι θα πάμε κουβά)

@Μοκαντάσα αλ Σάφερ :μουάχαχα: μου θύμισες μια φίλη. Άνοιξε το βερίκοκο, κρατησε το κουκούτσι, και πέταξε το βερίκοκο. Κι έμεινε πάνω από τη σακούλα σκουπιδιών, με το κουκούτσι στο χέρι, σε φάση: τι έκανα μόλις τώρα;
Αφιερωμενο, λοιπόν, σε όλους εμάς :))))
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
. Άνοιξε το βερίκοκο, κρατησε το κουκούτσι, και πέταξε το βερίκοκο. Κι έμεινε πάνω από τη σακούλα σκουπιδιών, με το κουκούτσι στο χέρι, σε φάση: τι έκανα μόλις τώρα;
Εγω ημουν αυτη, πριν την αλλαγη φυλου
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Σιγουρα καποιο κοινο θα εχουμε με καποιον που μεχρι τις 4 οκτωβριου ηταν υπαλληλος του facebook (αν ζει ακομα)

Με κατι τετοια χαιρομαι που δεν ειμαι υπευθυνος ασφαλειας πυρηνικου εργοστασιου η κατι τετοιο
 
Με κατι τετοια χαιρομαι που δεν ειμαι υπευθυνος ασφαλειας πυρηνικου εργοστασιου η κατι τετοιο
Γιατί ο Homer Simpson είναι καλύτερος από σένα; Τόσο χαμηλή αυτοεκτίμηση πια ρε @Αντέρωτας ;
849

Προσωπικά αυτό που μπορώ να κάνω με τεράστια επιτυχία οποιαδήποτε στιγμή και αν απαιτηθεί και για όσο χρειαστεί, είναι το absolute no-tasking. Πιστέψτε που σας λέω, έχω ταλέντο.
 
Top