Θα ήθελα να εκφράσω κάποιες απόψεις, επικαλούμαι την επιείκειά σας (είναι η πρώτη μου ανάρτηση).
Διαβάζω το «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» αυτόν τον καιρό και η αλήθεια είναι δεν μπορώ να καταλάβω προς τι όλος αυτός ο ντόρος. Ομολογώ πως προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου ο χριστιανισμός, το περίεργο είναι πως ένας από τους λόγους γι' αυτό είναι το «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» (το έχω διαβάσει όλο). Η αλήθεια αδυνατώ να καταλάβω πως γίνεται αυτός ο άνθρωπος στον Ζορμπά να περιγελά την χριστιανοσύνη, ενώ τόσο σε αυτό το βιβλίο, όσο και στο «Ο φτωχούλης του Θεού» να την εξυμνεί;; :/
Είχε κανείς σας κάποιο παρόμοιο συναίσθημα;
(Παρακάτω υπάρχει αναφορά στην πλοκή τόσο αυτού του βιβλίου, όσο και του Πορτρέτου του Ντόριαν Γκρέυ)
Υ.Γ.: Έχω μια σχέση αγάπης - μίσους με αυτό το βιβλίο νομίζω
Διαβάζω το «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» αυτόν τον καιρό και η αλήθεια είναι δεν μπορώ να καταλάβω προς τι όλος αυτός ο ντόρος. Ομολογώ πως προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου ο χριστιανισμός, το περίεργο είναι πως ένας από τους λόγους γι' αυτό είναι το «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» (το έχω διαβάσει όλο). Η αλήθεια αδυνατώ να καταλάβω πως γίνεται αυτός ο άνθρωπος στον Ζορμπά να περιγελά την χριστιανοσύνη, ενώ τόσο σε αυτό το βιβλίο, όσο και στο «Ο φτωχούλης του Θεού» να την εξυμνεί;; :/
Είχε κανείς σας κάποιο παρόμοιο συναίσθημα;
(Παρακάτω υπάρχει αναφορά στην πλοκή τόσο αυτού του βιβλίου, όσο και του Πορτρέτου του Ντόριαν Γκρέυ)
Π.χ.: στο τέλος του Πορτρέτου του Ντόριαν Γκρέυ, ο Ντόριαν πάει να προσποιηθεί τον καλό, πράγματι αφήνοντας μια χωριατοπούλα ήσυχη, τότε ο Χάρυ του λέει ότι το έκανε από προσωπικό συμφέρον για να αισθανθεί ο ίδιος καλά, το ίδιο δεν είναι και με τον Μανωλιό και τη Λενιό;;
Υ.Γ.: Έχω μια σχέση αγάπης - μίσους με αυτό το βιβλίο νομίζω
Last edited: