Ντοστογιέφσκι ποιες εκδόσεις;

Κλασικός και αγαπημένος.Εχω διαβάσει το έγκλημα και τιμωρία μεταφρασμένο από τον Άρη Αλεξάνδρου και τους αδελφούς Καραμαζώφ και τον ηλίθιο στην αγγλική γλώσσα.
Θέλω να ξεκινήσω από τον "φτωχοκοσμο" ,το πρώτο του έργο και σταδιακά να διαβάσω και τα υπόλοιπα.
Πρέπει να κάνω καλή αρχή όμως. Οπότε με προτεραιότητα τη μετάφραση, μετά την επιμέλεια και ποιοτική έκδοση θα ήθελα τις προτάσεις σας..
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 
@Οινοχόος κατα την γνωμη μου οσον αφορα τον Ντοστογιεφσκι, οι εκδοσεις Γκοβοστη με μεταφραστη τον Αλεξανδρου είναι οτι καλυτερο υπάρχει.

Ασχετο: Παρεμπιπτοντως σήμερα στο Ηρακλειο που ζω ετυχε να δω οδος Ντοστογιεφσκι!! :αργκ:
 
Κριτωνα, τις προάλλες θυμήθηκα οτι κάποτε αναρωτιομουν για όλους εκεινους τους βασιλικους δρόμους που περικλειουν το Συνταγμα!

(στα πλαισια του ό,τιθυμάμαιχαιρομαι)

Κριτωνα, μην γελας, σε είδα!!!
Και ηταν αποριά δημοσια., τετοιο θρασος.
 
Last edited:
Νταξ, κοντά στο Μουσείο, Πατησίων, ενα στενάκι Οδός ΚΑμύ!!!
Καμύ ε; Μπράβο, ωραίος αυτός που το σκεφτηκε. Πάντως υπάρχει και Βίκτωρος Ουγκό. Και εντάξει αυτός είναι παλιός και γνωστός δρόμος κάπου προς την πλατεία Βαθης.
 
Καλησπέρα σε όλη την ομάδα. Ψάχνω αξιόλογη μετάφραση για το Υπόγειο. Ιδανικά θα ήθελα της Μπακόπουλου αλλά εκκρεμεί ακόμα η δικαστική διαμάχη με τον εκδοτικό οίκο κι έτσι δεν είναι προσβάσιμη. Μπορείτε σας παρακαλώ να με κατευθύνεται; Να παραμείνω στον κόμβο στην και την Κοραλία Μάκρη; Υπάρχει πληθώρα εκδόσεων και μεταφραστών (Σημηριώτης, Ιγνατιάδου, Καστανάκης, Παπαδόπουλος κ.α.). Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη. Σας ευχαριστώ πολύ.
 
Top